Demszky tizenhat éve csak ígéri a csepeli gerincút megépítését

Magyar Hírlap

Megtörtént, hogy valakinek egy éjszaka alatt elbontották a kéményét – idézte fel lapunknak a csepeli gerincút elvi munkaterületét jellemző állapotot Németh Szilárd, a csepeli Fidesz frakcióvezetője. A politikus az egyik kitelepített lakó hasonlatát használva, “Gázai övezetként” emlegeti a félig lebontott, düledező házak szegélyezte területet.

Az ellenzéki városatya megelégelte a tűrhetetlen állapotokat, és feljelentést tett Demszky Gábor főpolgármester, Tóth Mihály (MSZP) csepeli polgármester, valamint a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) vezérigazgatója, Szenteczky János ellen. A Csevak mellett alelnökként a csepeli MSZP irányításában is részt vesz Szenteczky.

“Nem fogom engedni, hogy az itt élők egészségét, biztonságát bármi veszélyeztesse” – jelentette ki lapunknak Németh, s felidézte, hogy a csepeli gerincút munkaterülete, ahol mind a mai napig nem kezdődött el az építkezés, a főváros tulajdonába került, amely a Csevakot bízta meg a terület felügyeletével. A vagyonkezelő azonban egyáltalán nem vigyázza a területet, mindennaposak a rablások, betörések, az utakat vastagon borítja a szemét. A fideszes képviselő feljelentését a szabálysértési törvényre és a csepeli önkormányzat területhasználati rendeletére alapozza, melyek megtiltják az ingatlanok tulajdonosainak a hulladék elhelyezését és tűrését.

Lapunk az ügyben megkereste Szenteczkyt, aki lapzártánkig nem hívta vissza munkatársunkat.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere 1993-ban 1996-ra, 2003-ban pedig 2006-ra, majd a legutóbbi választások előtt 2008-ra ígérte a Csepelt elkerülő gerincút átadását. Eddig még egyetlen kapavágás sem történt, viszont 147 családot kitelepítettek, perek kezdődtek, és házakat dózeroltak le. A legújabb dátum 2010.

Forrás: Magyar Hírlap

28 hozzászólás “Demszky tizenhat éve csak ígéri a csepeli gerincút megépítését” bejegyzésre

  1. hollósi szerint:

    Hol készült ez a kép? A holdon?
    Mi Csepeliek tudjuk, hogy a Magyar utcában. Eredményes évet zártunk.

  2. miska72 szerint:

    Van mire büszkék lennünk!
    Csepeli MSZP, és az új Magyarország!

  3. miska72 szerint:

    Hol a Gyurcsány?

    Gyerünk!
    Csináljuk meg!
    Húzzunk bele!

  4. nekünk ment el az eszünk szerint:

    majd talán 2896 -ban lesz gerincút, amikor majd gázmaszkbank lehet csak utcára lépni csepelen…

  5. én szerint:

    Igazán szép és üdítő látványt nyújt a kép. Nagyon-nagyon sok példányban kéne elküldeni De(ré)mszky Gábornak (és persze a többi kerületből is van mit csatolni hozzá bőven). Gyönyörködjön benne, hogy teszi tönre a városát.

    Ja! Hogy nem itt él? Csak itt “dolgozik”? Neki aztán tök mindegy, beül a kocsijába és otthon száll ki. Közben mit kéne látnia, észre vennie azzal nem törődik.

  6. lolka szerint:

    Hát nem borzasztó? Ez a VILÁGHÁLÓ ez az INTERNET ! Nem csak CSEPEL.INFO-on, eszt a világ legtávolabbi pontján is láthatják, csak ott nem tudják, hogy van egy demszkink, aki nem végzi a munkályát. Ott távol csak aszt látja, mongyuk valahol Afrikában, de tök mindegy-“JÉ A MAGYAROK IGY ÉLNEK, MÉG ABLAK SINCS A HÁZUKON?”

  7. miska72 szerint:

    A CSEPELIEK A ZÖLD KIS-DUNAPARTÉRT
    CIVIL EGYESÜLET
    tisztelettel meghívja
    Önt
    az RSD Hollandi út menti partszakaszának alternatív fejlesztési lehetőségeiről szóló
    2009. január 20-án 18 órakor kezdődő

    ÉPÍTÉSZ FÓRUMÁRA.

    Meghívott előadók:
    Bánáti Béla (Bánáti+Hartvig Építésziroda Kft.)
    Dr. Schneller István, Főépítészi életműdíjas építész (Corvinus Egyetem)
    Kálmán Ernő DLA, Ybl-díjas építész, Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
    Puhl Antal DLA, Ybl-díjas építész (Puhl Antal Építészirodája Kft.)
    Skardelli György, Ybl-díjas építész (KÖZTI Rt.)
    Zádori Attila (Zádori és Társai Építész Stúdió Kft.)
    Helyszín: Gyermek és Ifjúsági Sport Centrum ebédlője
    Budapest, XXI. Hollandi út 8-10 Elérhetőségeink:
    http://www.kisdunapart.eu
    kisdunapart@citromail.eu telefonszám: 0620-4867784

  8. Szilveszter szerint:

    Kedves Lolka!
    Remélem, Csepeli XXI olvassa majd a bejegyzésed, oda lesz a gyönyörtől!
    Nos minden bizonnyal a távoli Afrikában a csepel.info alapján tájékozódnak a magyarok életviteléről, ebben igazad lehet. Olyan ez a világháló, hogy mindenhová elviszi a hírünket.
    Nem csak az nem megy át, hogy van egy Demszky aki nem végzi a dolgát, hanem az sem megy át, hogy van egy Fideszünk, akik folyamatosan árnyékra vetődnek, és még csak az sem mondják, amikor kiderült az átvágás, hogy bocsánat, tévedtünk. Vagy bocsánat, nem így akaruk.

  9. Dave szerint:

    Hááát…legyalább a miniszterelnökünk beismerte…elk..tuk…igazán “tiszteletre méltó”…

  10. Varga Mihály szerint:

    Azért az is elgondolkodtató, és elszomorító, hogy milyen a csepeli önkormányzat érdekérvényesítő képessége, mit tudott 16 év alatt „kialkudni”-„kiharcolni”-a szintén szoc-lib demszkiékkel szemben.
    Megmondhatnád kedves Szilveszter, mit kapott Csepel kompenzációként ,- azért, hogy más ürülékét itt fogják tisztítani ? Én elárulom-SEMMIT!

  11. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Ezt írtad:Van egy Fideszünk, akik folyamatosan árnyékra vetődnek, és még csak az sem mondják, amikor kiderült az átvágás, hogy bocsánat, tévedtünk. Vagy bocsánat, nem így akaruk.

    Van egy Csepeli rendőrségünk akik szintén árnyékra vetődtek ez ügyemmel kapcsolatban! Már nem sok kell, hogy az a határozat jogerőre emelkedjen, ami ezt BIZONYITJA!
    ÉRIK A KÖVETKEZŐ BOTRÁNY!

    2 pert veztett az Önkori több határozatban rosszul döntöttek de BOCSÁNATOT NEM KÉRTEK AZ ELVTÁRSAK!

  12. miska72 szerint:

    Ezeket el kell hajtani, mint a magzatvizet!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy szélhámos!
    Gazemberek vezetik az országot!

  13. Szilveszter szerint:

    Mit kellene kapnia Csepelnek, azért mert majd valami…?
    Gondolom, feltételezem, hogy mire üzemszerűen működik az üzem, addigra elkészül a gerinc út is, lévén a kettő összetartozik.
    Nekem az a bajom, hogy az derült ki, hogy a bezárt csápos kutak 10 éve kerültek bezárásra. Erről nem nagyon nyilatkozik Németh úr. Árnyékra ugrott. A játszótér esete sem volt különb.
    Most éppen a fenti ügyben teregeti a szennyest, és megint nem gondolkodik, hogy ha túl nagy a falat, akkor abba belebukni is lehet. Márpedig ilyen bátran szembemenni mindenkivel, és mindennel elég rizikós dolog. De ha kell a kudarc élmény, hát hadd edződjön!
    Ki a fenének hiteles egy szélmalomharcokba folyamatosan belebukó, feladatát ellátni képtelen képviselő? Talán málnavitéz Orbán Viktornak hiteles, csak úgy mint ő saját maga. Biztos Ti is olvastátok, hogy nyuszivitéz gazdátoknak annyira fontos a magyar munkahelyek megóvása, hogy Bécsbe jár vásárolni. Háááát…. akkor tényleg hajrá Magarország (?)

  14. csollány szerint:

    Bocsi, kedves Szilveszter! A politikai életben gazdád neked van, aki ezért jól megfizet. Számold össze a bankszámládon, mennyit kerestél, amihez nem volt köze politikusnak? Gondolom, keveset.
    Az ide beírók többségének munkahelyi főnöke van.
    Jellemzően pártonkívüli és politikust a lakóhelyén, vagy még a gyárból ismer. És nem hazudik össze- vissza mások szolgálatában.
    Nekem, személy szerint tök mindegy, ki a miniszterelnök, csak jól menjenek a dolgok. Bár fletóék értettek volna hozzá – az ország érdekében.
    Kinél van a kassza kulcs? (Vagy manapság, a hitelfélvételhez szükséges golyóstoll?)
    Nyilván, azokkal lehetünk ma elégedetlenek, akik a felelősséget folyamatosan másra hárítják.

  15. Szilveszter szerint:

    Kedves Csollány!
    Szerintem kellőképpen régen itt vagy már ahhoz, hogy lásd: Ha elfogynak az érvek, akkor jön a szocizás, meg a bértollnokozás. Mindíg onnan látom, hogy érzékeny a téma, amikor személyeskedés van. Keringtek már itt olyanok, hogy én biztos, hogy palotában lakom, és biztos drága kocsim van, és a bankszámlám is volt már téma. Gondolati szabadság van,mindenki azt gondol, amit akar.
    Ha azt mondod, hogy Neked tök mindegy, hogy ki a miniszterelnök, akkor Te ezt nem gondoltad át rendesen. Más országokban engem sem nagyon izgat, hogy ki a miniszterelnök. Mi kicsi hazánkban arra a hírre, hogy Fletó esetleg lemond, beesett a BUX, nem tudom, emlékszel-e rá? Magyarországon nagyon nem mindegy, hogy ki a miniszterelnök. Azt is elmondom Neked, hogy miért?
    Mert noha a magyar gazdaság szinte kizárólag az exportra van kihegyezve (ez szerintem sem annyira jó), és ha egy világot magával rántó gazdasági válság minket is bevitt sok tekintetben az asztal alá, azt azért meg kell gondolni, hogy málnavitéz Orbán Viktorral egyáltalán leült volna-e az IMF tárgyalni. Lehet, hogy be sem engedték volna.
    Gondolj abba bele, hogy az elzárt orosz gázcsapokat Magyarország úgy vészelte át, hogy Te azt otthon észre sem vetted. Bezzeg a nagy mondókát Te is elfelejtetted anno, amikor a gáztározók épültek!
    Hogy ki mennyire él rosszul, vagy jól, hogy most mihez képest mennek jobban, vagy rosszabbul a dolgok az nagyon nézőpont kérdése. Válság jött, válság van, aztán majd megy tovább. Ettől az emberek még nagyon bevásároltak karácsonyra, és megint nem száraz babot, és konzerveket vettek.
    Nagyon nem mindegy, hogy ki a miniszterelnök, amikor egy olyan ember akarja azt megkaparintani, aki közben azt mondja, hogy akár az afrikai köztársasághoz is csatlakozhattunk volna! Az ne legyen itt miniszterelnök, aki a sajátos butaságával utcára, meg népszavazni viszi az embereket, saját maguk boldogulása ellen. Az ne legyen itt miniszterelnök, aki kettévágja a romániai magyarokat, hogy azok ne képviselhessék magukat a legfelsőbb szinten. Az ne legyen miniszterelnök, aki Erdélyben sem tudott sikert elérni! Az ne legyen miniszterelnök, aki az asztal alatt összesúgva besztrájkoltatja a vasutat. Az ne legyen miniszterelnök, aki 1300 buta kérdéssel szivatja azokat, akikért annyira szónokol. Az ne legyen miniszterelnök, aki a privatizációs mondóka mellett nem távolítja el a Kósát a közéletből, ha az a tiltakozás ellenére eladja a debreceni repülőteret!Az ne legyen miniszterelnök, aki Bécsbe jár zakót vásárolni, miközben a magyar munkahelyek teremtéséért ágál.
    Szóval hidd el! Neked sem mindegy, hogy ki a miniszterelnök!

  16. Földhözragadva szerint:

    Nézzünk picit előre. Jön Tarlós, aki remélhetőleg a főváros szemszögéből lényegesen jobb munkát fog végezni, leállítja a büdzsé fejlesztési (pénzmosási) részeit. De sztem az egész gerincutat bedönti, mert az BP érdeke, csepelnek meg ígéret sem lesz. Ha nálunk is új seprű lesz, azt meg lenyomják a párttársak, hogy nyugizzál Szilárd. Optimistább jövő valakinél?

  17. büki szerint:

    Gerincút lesz, mert az a szaroskocsik miatt létkérdés.
    A teljesítetlen ígérethalmazt meg köszöni szépen a kerület a jelenlegieknek. Optimizmus? Az esély az optimizmus. Ma ez sincs már.
    Ha nem élnek vele, elődeik sorsára kerülnek.

  18. Földhözragadva szerint:

    Büki, a szar ittmarad sztem. Lesz égető, meg egyéb büdös dolgok…:(

  19. munkásököl szerint:

    Szilveszter!

    Vizuális alkat vagyok, előttem van, ahogy az IMF kollégái összesúgnak: “Te ez a patás! Nehogy má’ ezzel mi egy asztalhoz üljünk!” – és Viktorral nem tárgyalnak. :-)))

    Az IMF bárkivel leül tárgyalni, még Lukasenkóval is… A BUX-szal sem példálóznék, elég komolytalan egyáltalán tőzsdének nevezni ezt a bolhacirkuszt. Kádár alatt sem babkonzervet vettek az emberek Karácsonyra, meg is lett az eredménye. Hitelt hitelre halmozni nem érdem… Barátkozz meg a gondolattal: Fletó és az MSZP után is lesz élet!

    Sőt, Tóth Mihályék után is… akkor kezdődik csak igazán.

  20. sziszipapa szerint:

    Legalább a fűtés egy részét megoldhatnák vele. Ma már nem büdösek az égetők, legalábbis a nyugati szomszédoknál olcsó a fűtés és mégsincs büdös. Az “elkerülő” úttal szerintem csak rosszabbúl járnánk. Az M0 megépítése óta folyamatos a szmog és a kocsisor a Kossuthon meg a Rákóczin, ennek szerintem sokkal nagyobb része átmenőforgalom, mint a cél. Az elkerülőúttal még vonzóbb lenne csepel az átmenőforgalomnak. Nemhogy nem nyernénk, de szerintem még veszítenénk is vele. Eddig én is csak bánkódtam, hogy miért nem építették már meg 1993 óta, de megtanultam örülni neki 🙂 ez az optimizmus 🙂

  21. csollány szerint:

    Kíváncsi lennék, kedves Szilveszter, hogy hol van az előírva, hogy ennek az országnak az elkövetkező 20-30 évben csak két emberből válaszható ki leendő miniszterelnöke? Látásmódod csak odáig ér, hogy a két pártvezetőt hasonlítod össze hozzászólásaid során. Egyedül kevés vagy, hogy mentsd a menthetetlent. Az emberek előtt ez a kormány levitézlett.
    Ahol elindul, súlyos vereséget szenved. A 2006-ot nosztalgiával emlegethetitek.
    Aki egzisztenciálisan nem függ valamelyik oldaltól, változást akar. Ha az utódja nem válik be, jön egy 3. v. 4. garnitúra. Süket duma, hogy nincs megfelelő személy.
    Én már sok pótolhatatlan embert láttam, de megsúgom, az élet nem állt meg nélkülük.
    Nem vigasztalni akarlak, de lehet, hogy 5-10 év múlva éppen egy új alapokra helyezett, új személyek köré felépített szocialista párt lesz az, aki az akkori időszak fellendítője lesz.
    Nem kell félni a változásoktól: ez a leragadt szekér már nem visz senkit sehová. Hozzá nem értésük legújabb csúcsteljesítménye a törvény híján meghirdetett szmogriadó volt. Jól kitalálták. Koalíció a javából.

  22. Szilveszter szerint:

    Kedves Csollány!
    Már majdnem elgondolkodtam, hogy tényleg, hol is lehet leírva, hogy 20-30 évig csak a két ember közl kell választani. Pedig itt volt valahol! 😀
    Nem a következő 20-30 évről van azonban szó. 2010 ről van szó.
    Korábban beszéltem már arról, hogy a porondon 18-20 éve lőnek egymásra a manapság ismert arcok. Nem tudnak már sem nekünk, sem egymásnak újat mondani. Mutatni sem.(csak az érthetőség kedvéért: a két párt egymásra szórta már az össze sarat az összes variációban, így minden egyes fröcsögés ugyan az a xar, csak más színű)
    A megújulás, a felfrissülés minden oldalnak a túlélése. Az eddigiekben felgyült dolgok már annyira terhesek, hogy egyik fél sem képes az ún. “értékmentes” tárgyalásra. Viktor meg még fél is.
    Abban viszont látok perspektívát, hogy minden oldalon egy másod- harmad generáció felállása tényszerű, és ütköztetésre valóban alkalmas tényeke, érveket tud felhozni. Arról nem beszélve, hogy sem rossz poitikai berögződéssel, se a régmúlt terheivel nem rendelkeznének.
    Most viszont Gyurcsány-Orbán felállás van, van- e értelme mondjuk Hiller- Kósa felállásról beszélni?
    Egy tök új MSzP kormány 2/3-os egyedüli többséggel viszont döfi lenne!

  23. Gordon szerint:

    “Korábban beszéltem már arról, hogy a porondon 18-20 éve lőnek egymásra a manapság ismert arcok.” -szerintem ezt inkább hagyjuk.
    A kis Deme, a te kis védenced lenne az új generáció az MSZP-ben? Akkor elég nagy gáz van a pártodban.

  24. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    Az eddigiek alapján sokkal intelligensebb vagy annál, hogy ezt komolyan gondold! Kérlek, hogy ne okozz csalódást.
    Te is nagyon jól tudhatod, hogy ennek az ügynek csak attól van politikai vonzata, hogy az ellenzék politikai ügyet kreált belőle, merthogy ugye mégis csak kampány időszak van. A négy szereplőből egy MSzP-s van, és nem ő lőtt.
    Tuti frappáns akartál lenni ezzel a kérdéssel, hiszen valamit villantanod kell időnként. Ezt értem, és nincs is ezzel semmi gond. De tudsz te ennél értelmesebbet is írni, és még csak megeröltetned sem kellene Magad!

  25. Bubus szerint:

    Nem a Deme az új generáció, hanem a Cusi, Újhelyi, Arató és a többiek. Cusinak hála már most vastag az akta, most meglátjuk, hogy a Deme még mi újat tud hozni.

    Csak azt nem értem, hogy ha Újhelyi, Arató és a többiek esetében, ha ugyanígy Gyurcsány esetében – és még sokáig lehetne sorolni – ott van az sok-sok terhelő adat, vallomás, és maradnak a fontos állami tisztségükben, akkor mit csodálkozik bárki is azon, hogy a csepeli szocik “el akartak rendezni” egy köztörvényes ügyet.

    Fejétől bűzlik a hal. Nem Deme gyilkossági ügye a pártügy Szilveszter, hanem a sikkasztási ügy, és ami mögötte van! A gyilkosság a véres hab a büdös tortán, és csak kiemeli, hogy az előbbi bűnök mellett még kegyetlenül, szó szerint kegyetlenül rossz a káderrendszer is.

  26. Szilveszter szerint:

    Kedves Bubus!
    Az a helyzet ezzel, hogy ez a ködben vagdalózás sehová nem visz. Most annak van értelme, hogy soroljam a Fidesz éra kalandjait? Tüzijáték, focikapu, stb. reggelig. Nem unjuk mi még ezt? Már csak azért sem, mert nem mond le senki sem itt, sem ott nem mondott le senki, és nem is fog. Ha valami kivételes véletlen úgy hozná, hogy málnahuszár Orbán Viktor trónra kerül, és mégis kiderül valami új a hosszúbájtok éjszakájáról, vagy a nagyon ügyesen agyonhallgatott titkosszolgálati eszközökkel történt megfigyelésekről (segítek! ez volt az az eset, ahol Viktor “látta ebédelni” a két hapsit) és mégiscsak úgy esne, hogy Viktornak törvényszabta börtön jár, akkor is ilyen nagylegényes ész osztás lenne Részetekről? Miért gondolom azt, hogy nem!
    Ezer “mi van akkor ha…?” kérdést lehet ez ügyben feltenni. De persze, ami mögötte van, az a fontos. Mikor derült ki, hogy mi volt a Chílei cseresznye, meg a sivatagi búza mögött? Vagy épp az alcsútdobozi foci klubb támogatása mögött? Soha nem derül ki.
    Jönnek három hónapon belül a nagyszerű kampány napok, akkor megint elemében lesz a csapat, ha addigra el nem fárad. Addigra Zsilárd is bukik még vagy kettőt csak a megszokott kudarcélmény kedvéért, de talál majd újabb döglött ügyeket, csak hogy a maga fontosságát igyekezzen fenntartani. Kiderülhet, hogy a sziget közepén hosszában is volt egy legkisebb Dunaág, ami a szocik ügyeskedése során elprivatizálódott, és mindíg eladták a telkeket a parton, így az elfogyott, mert összeért a dunával, és ez bizony környezetkárosító mutyi. Lehet, hogy később már
    egy simán felborult kuka is elég lesz egy per, és feljelentéshadjárathoz.
    Bár a szamár előtt lógatott répával is egészen messze el lehet jutni. És bár ha a szamár valóban szamárként tér vissza a világkörüli útról, azon csak egy nyuszi vitéz csodálkozik, hogy a szamár szamár marad, mert mitől is lenne ló?

  27. […] Demszky tizenhat éve csak ígéri a Gerincút megépítését […]

  28. […] Demszky tizenhat éve csak ígéri a csepeli gerincút megépítését […]

Itt lehet hozzászólni !