Júniusban kezdődhet a Csepel-szigeti gerincút építése

HVG, Csepel.info

Csepel határáig épül

A tervek szerint megkezdődik júniusban a Budapestet délről megközelítő, úgynevezett Csepel-szigeti gerincút építése, az építés várhatóan bő egy év alatt elkészül – mondta Varjú László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős szakállamtitkára. A Demszky által 1993-ban megígért Csepeli Gerincút építéséről továbbra sincs hír.

Az európai uniós forrásból finanszírozott, 4,6 milliárd forintba kerülő kormányzati beruházás előkészítése jól halad. A területkisajátítás júniusig megtörténik, utána indulhat az építkezés – közölte az államtitkár.

Varjú László szerint a gerincútra a fővárosi agglomeráció déli részének kaotikus közlekedése miatt égetően szükség van. Jelenleg naponta mintegy 14 ezer autó halad át ezen a térségen, s gyakoriak a dugók.

Az egyelőre a tököli repülőtértől Csepel határáig megépülő gerincút megkönnyíti majd a főváros megközelítését déli irányból, egyúttal jelentősen csökkenti Szigetszentmiklós és Halásztelek átmenő forgalmát.

Forrás: HVG

18 hozzászólás “Júniusban kezdődhet a Csepel-szigeti gerincút építése” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Na, ez az, ami nem tetszik: megint megy a csúsztatás. Idekopiztok egy cikket, forrásként megjelölve a HVG-t, viszont belepiszkáltok egy kicsit, egy mondatot hozzátesztek (a közepébe), mintha ezt is a HVG írná. Nem szép dolog. HVG tud róla? Nem hinném…

  2. lolka szerint:

    A Varjú asztán piszkosul tudja és tisztában van a dugokkal, attól félek, hogy ‘telek és ‘miklos megkőnnyebbül nekünk meg a nyakunkra zudul a még nagyobb forgalom, mert Csepelnél kifullad a buksza, (bár ne igy legyen)!

  3. Tamási Juli szerint:

    Csigavér! Jönnek a választások, nem látjátok? Ez az út úgy fog állni jövõre, mint az új uszoda a strandon 2006. dec. 31-e óta! Sajnálom, de hiszem, ha látom!

  4. Menyhért Péter szerint:

    Kedves lexon!
    Ha a hozzászólásodban pontosan idéznéd, hogy az itteni hivatkozás mely mondatában tér el az eredetitől, akkor egy köszönetre méltó hozzászólás lenne, aminek célja a korrekt tájékoztatás.
    Ehelyett, amit írtál, az csupán kötözködés – szemétkedés maradt.
    Tudod, ha te sem úgy kezelnéd az olvasóidat, ahogy ma azt a kormányzat teszi; ha elhinnéd a polgárokról, hogy az ilyen beavatkozást nem nézik jó szemmel, akkor a végeredmény pozitív lenne.
    Így azonban csak gyenge, pártpolitikai indíttatású mocskolódás marad.
    Sajnálom. menyus

  5. aloe szerint:

    “A Demszky által 1993-ban megígért Csepeli Gerincút építéséről továbbra sincs hír.”

    Ez az a mondat, ami véletlen a cikk átvételekor belekerült. persze ilyenkor már forrásként nem lehetne csak a hvg-t megjelölni, oda kellene írni azt is hogy csepel.info.
    Egyébként a stílusból is kitalálható és a szövegből is. De a cikk végén lévő HVG feliratra kattintva bárki meggyőződhet erről.
    De nincs is ezen mit csodálkozni, végülis a csepel.info azért jött létre, mert a CsÚ-ban ami folyik nem tűrhették. Hát csináltak egy hasonlót, csak a másik oldal számára.
    A CsÚ a baloldalnak csúsztat, az Info pedig a jobb oldalnak. Pont így van ez országos médiumoknál is..

  6. Lexon szerint:

    Hát én is sajnálom, menyus, ha Neked ennyi jött le belôle.
    Anélkül, hogy elolvastam volna a HVG cikkét, egyértelmû volt (és gondolom, nemcsak nekem), hogy az “A Demszky által 1993-ban megígért Csepeli Gerincút építéséről továbbra sincs hír.” mondat nem illik bele sem a cikkbe, sem a HVG-nél dolgozó újságírók stílusába.
    Nem a cikk témájához szóltam hozzá, hanem a szerzôi jogokhoz, és azok megsértéséhez…

  7. Lexon szerint:

    aloe: 😀 pont errôl van szó

  8. admin szerint:

    A HVG mellett valóban kimaradt a Csepel.info. Nem azért, mert nem volt ott, hanem mert sajnos rosszul mentettük a cikket, és csak most vettük észre. Ezért elnézést kérünk!

    Csakhogy: egyelőre valóban szó sincs a Csepeli Gerincútról, semmi hír nincs róla. Lexon, ha meg tudsz bennünket cáfolni, akkor rajta!

    Nekünk, csepelieknek Demszky a Csepeli Gerincutat ígérte meg 1993-ban, a szóban forgó Csepel-Szigeti Gerincút pedig egészen más.

    És, hogy miért tartottuk ezt fontosnak? Mert nagyon hamar pénzt kell elkülöníteni a Csepeli Gerincútra, ha pedig ez nem történik meg, akkor elmondhatjuk, hogy Demszky egész pályafutását végighazudta nekünk az útépítéssel. (Ha csak nem választják meg megint.)

    És, ha a Csepel újságban netán a Csepel-Szigeti Gerincutat véletlenül ugyanúgy összekeverik az egészen más Csepeli Gerincúttal, mint legutóbb, akkor biztosak lehetünk benne: nem fog megépülni.

  9. Bubus szerint:

    Ez egy nulladik típusú hiba. Egy mondat bekerült a cikkbe, aminek az igazságtartalma 100%, és a téma ráadásul a cikkhez is tartozik. Kár volt ezért elnézést kérni, a portálok mindegyike változtat az MTI híreinek szövegén vagy címein.

    Lexon, ha nem hiszed, keress rá az MTI-s vagy a Független Hírügynökség híreire, és nézd meg, hogy az egyes portálokon hogyan hozzák le.

    Kár bugyuta dolgokkal kritizálni a Csepel.info-t, csak magatokat buktatjátok le.

  10. miska72 szerint:

    Hiszem ha látom. 🙂
    Az elvtársak sok mindent megigértek már.

  11. Bubus szerint:

    Apropó: mi van a gerincúttal? Varjú kilobbizta maguknak, Tóth, Avarkeszi meg Podolák miért ilyen impotens szörnyszülöttek 15 vagy hány év óta?

    Miért nem képesek intézni valamit 1994 óta? Miért a Posta által felújított postával, a Tesco által épített Tesco-val meg egy meg sem épült uszodával kampányoltak 2006-ban, 12 évvel a Parlamentbe kerülésük után?

    Ha ilyen nagy mellénnyel feszítenek, miért nincs gerincút még most sem?

  12. nagyapó szerint:

    Aloe igazi szoci. Nem a lényegről beszél, hanem mindig másról, mint Bodóné.
    Itt egy idézet: “Az egyelőre a tököli repülőtértől Csepel határáig megépülő gerincút megkönnyíti majd a főváros megközelítését déli irányból, egyúttal jelentősen csökkenti Szigetszentmiklós és Halásztelek átmenő forgalmát.”
    Itt a lényeg. A szigeti gerincút Csepel határáig, kb. a Vízművekig fog elkészülni, nem az M0-ig, így az egész forgalom a Rákóczi útra zúdul. Ez ellen is fel kellene lépni Tóth, Avarkeszi meg Podolák et.-aknak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. nekünk ment el az eszünk szerint:

    hi-szem-ha-lá-tom

  14. Tamási Juli szerint:

    admin, köszi a kiegészítést, már azt hittem, csak nekem ment el az eszem, közben csak figyelmetlenül olvastam, és valóban egy csepel-szigeti gerincútról van szó.
    Ezzel így sz@rt se érünk, hogy odáig minden megy mint a karikacsapás, aztán nálunk meg jól bedugul az egész, mi meg szívhatjuk…

  15. hollósi szerint:

    Lexont a gerincút körüli hazudozás-sorozat nem zavarta 15 éven át.
    80 ezer csepelit annál inkább.

  16. büki szerint:

    2010-ben választások lesznek. Az államtitkár úr körzetében egy jelentős fejlesztés felértékeli támogatóját.
    Vitatkozni lehet az időszerűségén- szerencsésebb lenne, ha a kerületi szakasz készülne először-, de a körzetnek legalább elintéz valamit az egyik jelöltje.
    Vannak települések, ahol a képviselőnek két-három ciklus is kevés ahhoz, hogy akár egy gyufaszálat is segítsen választóin.

  17. Lucifer szerint:

    “A szigeti gerincút Csepel határáig” “…jelentősen csökkenti Szigetszentmiklós és Halásztelek átmenő forgalmát.”

    No, ez a ki..szás Csepellel. Ez a forgalom a csepeli II. Rákóczi Ferenc út és Kossuth Lajos út jelenleg is zsúfolt forgalmát fogja tovább növelni.

    Demszki kijelentette: “Szeretem Csepelt.” Szeretnénk már ennek a kijelentésének a pozitív tartalmát látni. Az MSZP pedig ne csak hangoztassa, hogy baloldali (eddigi tevékenységük nem ezt mutatja) hanem hajtsa ki az 1993 óta ígérgetett csepeli gerincút megépítését.

  18. Brigi szerint:

    Ha már sok a sokkból! >>> ________ w w w . a f a l . h u _________

Itt lehet hozzászólni !