Kerítés a romokon

Helyi Téma

Közelgő útépítésre hivatkozva lebontották a Petőfi utca 53. számú házzal szomszédos épületeket. A szanált ház düledező fala volt az ingatlan kerítése is egyben. A szomszéd, aki joggal fenyegetve érzi magát a rom miatt, 2-3 éve beadta a bontási kérelmet. Most végre jó hírről tudunk beszámolni, az új kerítés egy hónapon belül felépül, és szeptemberben megkezdődnek a gerincút munkálatai is.

– 2-3 éve, amikor szanálták a szomszédos ingatlanokat a gerincút tervezett építésére hivatkozva, a telkem határán álló épületet úgy bontották le, hogy az addig tűzfalként is szolgáló házfalat meghagyták. Még a régi kamra-, fürdőszobaablakok helyei is megvoltak, tulajdonképpen egy lyukas falat „örököltünk” kerítés gyanánt – kezdte történetét Neparáczky István.

Az örökség a laikus szemlélődő számára is életveszélyesnek tűnik. A rom úgy néz ki, mintha bármikor ráomolhatna a járókelőkre vagy az ott lakókra. – A bontás után pár hónappal kiadták az életveszélyes minősítést. Azonnali bontást és újjáépítést írtak elő. A Csevak akkor ígéretet tett, hogy elindul az eljárás, de nem történt semmi – folytatta a panaszos.

Természetesen Neparáczky István nem hagyta annyiban, ajánlattal fordult a terület kezelőihez.

– Tettem egy felajánlást, hogy újjáépítem a falat saját költségemre, ellentételezésül egy teleksávot kérek a lebontott szomszédos ingatlan helyére tervezett átkötőút melletti 10-15 méteres „senki földjéből”. Attól tartok, ha így marad, akkor gondozatlan szemétlerakó lesz a zöld sáv helyén, ami csak folyamatos panaszt és költségeket jelent majd a közút kezelőjének. Zárt, esztétikus, vagyonbiztonsági szempontból is megfelelő, 50 méter hosszú kerítést szeretnék építeni.

Megkerestük a Csevak Zrt.-t is a düledező rom kerítés ügyé­ben. Szerencsére jó hírekről tudunk beszámolni.

– Új helyzet van – tudtuk meg Tóth Endrétől, a Csevak Zrt. műszaki igazgatójától. – Az átkötőút és a kerítés ügyében véget ért a főváros által indított egyeztetéssorozat. A napokban voltunk kint a Főber tervezőjével a helyszínen. Nem egy egyszerű kerítés épül a romos fal helyére. Úgynevezett fabeton-technológiával készült, zajvédő falként is üzemelő, két és fél méter magas kerítés. Egy hónapon belül elkészül. Információm szerint a gerincút tényleges építése szeptemberben veszi kezdetét.

helyitema.hu

4 hozzászólás “Kerítés a romokon” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Ekor még Cserteg Imre volt az építésügyi osztály vezetője?
    IGEN IGEN!
    Mit szólt ehhez Cserteg úr?
    Itt is a legjobb szakmai tudás szerint jártak el? 🙂 🙂 🙂 🙂

  2. miska72 szerint:

    Mit szólt ehhez Szopóczi Gyula birtokvédelmi ügyintéző?
    🙂 🙂 🙂 🙂
    Osztom a hivatalnokokat!

  3. LB szerint:

    “a gerincút tényleges építése szeptemberben veszi kezdetét” – ez jó!
    Mikor kell utat építeni? Ősszel és télen, amikor hideg, eső, hó és fagy “segíti” az útépítóket! 🙁

  4. Öreg halász szerint:

    Nem azért kell télen utat építeni, mert akkor jó. Télen csak rossz utat lehet építeni, amit két év múlva fel kell bontani. Azért kell télen építeni az utat, mert a választás tavasszal lesz.

    Nem kell aggódni, több százmilliárd forintot dobtak már ki az ablakon, most még egy tizes belefér. Ja, hogy válság van? Őken ez nem érdekli, csak a hatalom.

Itt lehet hozzászólni !