Szeméttelep Csepel központjában

Helyi Téma

Évről évre egyre szépül Csepel központjában a Szent Imre tér, tervek készülnek a központot övező épületek felújítására. Ha azonban néhány lépést teszünk, siralmas közállapotokkal találkozunk, a sitt, a szemét hozzátartozik az utcaképhez.

A csepeli gerincútnak még híre-hamva sincs, de a kijelölt, szanált nyomvonalában már virágzanak a vadszeméttelepek. A városközpont melletti Volán-buszpályaudvar mögötti, letarolt telken építési törmelék, háztartási szemét és gyanús, megsárgult vegyszeres kannák állnak halomban. Az ingatlant és gyanús tartalmát egyik oldalról foszladozó nádszőnyeggel borított kerítés próbálja az arra vetődő járókelők elől takarni. Oldalról viszont teljesen nyitott a telek, ahol csapásokat tapostak ki az illegális szemetelők. Csak a megboldogult Csepel Művek felőli fal tartja még magát.

A II. Rákóczi Ferenc utcában, a belváros tőszomszédságában is szaporodnak a vadszeméttelepek.

– A rendezett, szép gyülekezeti ház mellett az üres telken méteres gaz, akácfák burjánzanak. A drótkerítés rozsdás, régen le van taposva. Az ingatlanon időnként kétes, sokszor rémisztő alakok vernek ideiglenes tanyát, behurcolva hulladékot, szemetet. Sajnos jól szituált csepeli és ki tudja hova valósi emberek is hordanak szemetet ide, és más belvárosi üres telkekre. Az ügyben panaszt is tettem az önkormányzatnál. Már május-június fordulóján eljuttattam észrevételeimet a városrendezési irodához. Válaszra sem méltattak – panaszolta el lapunknak Varga Gábor kerületi lakos.

Az áldatlan állapotokról mi is meggyőződtünk. A problémával a Csevak Zrt.-hez fordult lapunk, bejelentésünk nyomán intézkedést helyeztek kilátásba.

– A gerincút teljes csepeli nyomvonala fővárosi hatáskörben van. A főváros azonban a mi cégünket, a Csevak Zrt.-t bízta meg a terület karbantartásával addig, amíg el nem kezdődik a beruházás. Mindenképpen kiszállnak a helyszínre munkatársaink, és intézkednek a hulladék elszállításáról. A gyülekezeti ház melletti gondozatlan ingatlan viszont önkormányzati tulajdon. Próbáljuk tisztán tartani az üres telkeket, de minduntalan telehordják szeméttel. Munkatársaink itt is megnézik, mit tehetünk – mondta el lapunknak Zsiláné Bara Éva, a Csevak Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Forrás: Helyi Téma

46 hozzászólás “Szeméttelep Csepel központjában” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    “Gyönyörű” látvány. ezúton továbítanám is elmaradhatatlan gratulációmat a Csevak Zrt. vezetésének.
    Megjegyzem: ők nem ebben a kerületben élnek? Maguktól nem veszik észre a problémákat?
    Kiváncsi vagyok, hogy a heti pártsajtó (CSÚ) a jövőben foglakozni fog-e ezzel a kérdéssel.

  2. balszélső szerint:

    Ez a folyamatosan újratermelődő szeméthegy azoknak köszönhető, akik a gerincút építésébe fogtak, pedig tudták, nincs meg a pénz rá.
    A Főgáz eladásából áll majdrendelkezésre EU-s pályázati csomag önrésze.
    A Csevak szélmalomharcot vív. Őrzés nélkül a szemetet ezután is ide dobálják majd.

  3. Jeniszej szerint:

    Szeméthegyek vannak a szigetcsúcson is, az új híd előtt az RSD mellett.

  4. Bubus szerint:

    A HÉV-ből is egy takaros szemétdombot lehet látni jobbra, mielőtt beérkezünk a Boráros tér felől a Szent Imre térhez. Ez aztán a városmarketing! Százmilliók grandiózus, nem megvalósított tervekre, a szemét meg ott nő az orrunk előtt!

    Gratulálok a városvezetőknek, ilyen haszontalanul elkölteni százmilliókat már nem tudna akárki, ehhez már a Foxi-maxin kellett tanulni!

  5. matyi szerint:

    csevak vezére na !neis beszéljünk rola !!!Kál =csevak:)

  6. miska72 szerint:

    Hol vannak a közterület felügyelők? Tán a sörözőben söröznek?
    Kié az ingatlan? (terület) ÖNKÖRMÁNYZATÉ! Szégyelhetik a pofájukat! Az egész BANDA!
    Hol az Önkormányzat?
    Hol a rendőrség? Nem messze van a kapitányság! Gyalog 1 perc! Ha rendszeressen hordanak oda szemetet, nem lehet a területet megfigyelni? Szerintem csak egyszer kellene kiztakarítani, és 1 hétre bebújni a gazba! MEGLENNE AZ ELKÖVETŐ! Ja iskolája van mindenkinek csak a TUDÁS HIÁNYZIK mögötte! Így már érthető! ALKALMATLAN EMBEREK A HIVATALOKBAN!

  7. Szilveszter szerint:

    Néhány közterület felügyelő jut Csepelre, folyamatos létszámhiánnyal küzdenek. Ha a Csevak elszálltja (a Ti adóforintjaitokból a más szemetét) a következő héten újra ott van. A cikk azt írja, ” ingatlanon időnként kétes, sokszor rémisztő alakok vernek ideiglenes tanyát, behurcolva hulladékot, szemetet. Sajnos jól szituált csepeli és ki tudja hova valósi emberek is hordanak szemetet ide, és más belvárosi üres telkekre.”
    Mi lenne, ha szépen kiállnátok oda sorban, egymást felváltva, és megfigyelnétek, hogy ki dobál oda szemetet? Vagy megint csak az okoskodás van? Ehhez most kivételesen Gyurcsány sem kell, és Viktor sem.
    Ne harapjátok át a torkom, ezt Miska találta ki! Végre egy jó ötlet! “Szerintem csak egyszer kellene kiztakarítani, és 1 hétre bebújni a gazba! MEGLENNE AZ ELKÖVETŐ!”
    Csináljátok meg!

  8. miska72 szerint:

    Tisztelt Szileszter!

    Megvan a munkahely! KÖZTERÜLETFELÜGYELŐ!
    Kimondtad a munkahelyet!
    Nem a mi adóforintjainkból lenne! Az emberre rá lenne HTCB-zve! Hová Tette Civil Barátom!
    Szilveszter? Én csináljam meg? Miért fizetem az adót? Kik kapják a befizetett adóforintjaimból a fizetésüket? A közalkalmazottak! CSEVAK, ÖNKORMÁNYZAT? RENDŐRSÉG? Igen igen? Akkor miért én nyomozzak? Kinek a hatásköre ez? Kinek KIKNEK a feladata ez?
    Meg azok az elkövetők is meglennének akik kitörik a telefonfülkék ablakát! Egy hetet nem bír ki! Kinek kellene ezeket a rongálókat elkapni? Ez KÖZTERÜLET! Engem meg magánterületen történt rongálás miatt jelentettek fel a rendőrök, HAMIS ADATOK ALAPJÁN! A HAMIS adatokat az ÖNKORMÁNYZATI MAFFIA szolgáltatta! Ezeket fogják meg a rendőrök! Ne olyanba avatkozzanak bele amihez SEMMI KÖZÜK!

  9. Wass Albert barátja szerint:

    Szilveszter!
    Miska találta ki- írod! Bújjon Miskád a bozótba-gazba meg ahova gondolom. Remélem a “végre egy jó ötlet” nem komoly, tréfának szánod. De, ha komolyan gondolod, akkor a kiállást kezd Te, aztán majd megyünk mi is. Addig azonban ne mozdulj el, amíg oda nem érünk. Itt már tényleg megőrült mindenki? Bízzátok meg Kál Károly cégét, hátha a felügyeletük alatt eltűnik a szemét! Vagy több lesz.

  10. miska72 szerint:

    Wass albert barátja!

    Hová bújjak? Kérlek olvasd el az egész olgalt mielőtt kritizálsz! Igen én találta ki! Ehhez nem kell ész! Csak megfigyelés! Nem nekünk kell elbújni a gazba! Hanem a HATÓSÁGOKNAK! ezért kapják az adóforintjainkból a FIZETÉSÜKET!

  11. csollány szerint:

    Szerintem , azok álljanak a Szent Imre téri csepeli dísz mellé, akik az elmúlt 15 évben a gerincút építéséről hazudoztak a kerület lakóinak. Neveket nem mondanék, ez nem a reklám helye.

  12. CsepeliXXI szerint:

    És tudjátok,hogy hol van ez a szeméttelep?
    A zsarukkal átellenben. 🙂
    A fakabátok az ablakokból,meg a bejárattól mind rálátnak.
    Külön örző-védő gittegylet?Na ne mán!
    Miért nem tud a fakabát átballagni a sineken,és jól valagbarúgni azokat,akik oda nyomják a szemetet?

  13. jani szerint:

    A közterületes bőszen hajtja a petrezselymet áruló mamikat, a szabálytalanul parkoló autókat- abban is válogatva -:??
    Az hogy van hogy egymás mellett szabálytalanul parkoló autóból a suzukist bünteti, az audis -ra rá se néz. ??!!
    Szemetet lerakókat, a szemetelőket a sétáló utcában randalirózókat is messze elkerülik !
    Aranyos mikor azt mondják kevesen vannak, ami igaz lehet ,csak hát az a baj , hogy az a kevés se látja el megfelelően a feladatát.
    Érdemes követni őket mikor kisétálnak a sétáló utcán kersztül megkezdve a munkát !!
    Ha nehezebb, vagy problémás ügyben kellene intézkedni elfordítják a fejüket ,számukra nem léteznek ilyen ügyek.
    Ha nem látom akkor nincs semmilyen ügy . Erről ennyit. !

  14. Wass Albert barátja szerint:

    miska72!
    Bocs nem Téged akartalak ostorozni, bántani, de kicsit berágtam Szilveszter “bíztató” szavain, mert Ö sem gondolja komolyan, hogy nekünk kellene ilyen feladatot magunkra vállalni. Szerintem neki kellene jó példával élen járni az örködésben.

  15. titok szerint:

    Bent a meleg szobából fényképezék le a rendőrök a bűncselekményt.Ennél kényelmesebb feladat végrehajtást nem tudunk felkínálni nekik.Ja,de igen ha mi vonulunk ki. :))

  16. CsepeliXXI szerint:

    Azt hisszük,hogy ennél már nincs lejjebb.De igen van!
    Azt szeretném tudni,hogy ki volt az a barom állat,aki Fekete Pákóról utcát nevezett el Csepelen????

    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=Static&file=terkep

    Tessék csak megnézni!
    Rózsadomb,a Rózsa utca végénél,majdnem a Dunánál.
    FEKETE PÁKÓ utca!!!!!!

  17. miska72 szerint:

    CsepeliXXI

    Én nem találom! Ez itt van csepelen? Megtaláltam egy rózs utcát, de a Fekete pákó ütcát nem találtam.

  18. CsepeliXXI szerint:

    Miska!
    Menj le a Rózsa utcán majdnem a Duna partig.
    A Salak utca után jön.

  19. miska72 szerint:

    CsepeliXX

    Csepelen? Vagy Szigetszentmiklóson?

  20. CsepeliXXI szerint:

    Dehogy Miklóson.A Csillagteleppel átellenben.
    A Tejúttal srégen szemben kezdódik a Rózsa utca.Menj a Duna felé a Rózsa utcán.

  21. miska72 szerint:

    CsepeliXXI:

    Köszi már gondoltam hogy a NagyDuna lesz nem a Kis-Duna.,

  22. miska72 szerint:

    Megvan! Ki volt ez a BAROM? Ezt nem hiszem el!!!!

  23. CsepeliXXI szerint:

    Ha ez nem elég,a Gyár területén találsz “Munkásőr utcát” is.
    Nézd meg a Rézmű utca felett.

  24. miska72 szerint:

    Arról már hallottam. Há ez a Fekete pákó ez SIRALMAS! Hogy jutott az elvtársaknek ez ez eszébe? Pákó még nem is KOMUNISTA? Ja, hogy az Ő IQ-juk is annyi mint a Pákónak? Az más.

  25. CsepeliXXI szerint:

    Na,ezért illene fejeknek hullani az “önkormányzatnál”.
    De majd ezt is a szőnyeg alá söprik.

  26. Kiru szerint:

    Elnézést,hogy beleszólok,de ott utca sincs. Valami vicces hekker tette oda szerintem brahiból a térképre. De az is lehet,hogy tesztelgetnek bennünket az elvtársak,hogy észrevesszük e! Aztán egyszer csak Tóth Miska utcát is látunk, de azt már a házak falán.

  27. CsepeliXXI szerint:

    A Csepel.hu-n van a Google térkép.Azon van rajta.Nézd meg.

  28. Kiru szerint:

    Megnéztem. Aztán megnéztem a Google Earth-on is,és ott látszik,hogy nincs utca. Ezért írtam hogy valami trükkről van szó. De minden esetre kíváncsi lennék,hogy ki játszik ezzel.

  29. miska72 szerint:

    Talán a FEKETE PÁKÓ?

  30. CsepeliXXI szerint:

    Nagyon régen nem jártam arra.Valami földutat látok ott.

  31. Kiru szerint:

    Ha gondoljátok holnap megnézem, és beszámolok róla.

  32. CsepeliXXI szerint:

    Jó.Köszi Kiru.

  33. Szilveszter szerint:

    És látjátok? Még messze nem is biztos, hogy igaz a hír, ami önmagában is oltári baromságnak hangzik, de már van minden! Kommunistázás, illene fejeknek hullani-zás, barmozás. Miér ugrottok ennyire hamar minden fax-ságra?
    A térképcentrumon csak 21.ker. Fecske utca, 21.ker. Fémmű utca
    21.ker. Fenyves út, 21.ker. Festő utca utcák vannak F betűvel.
    És még egy rövidke Gyurcsány utca sincs. Tudjátok! Csatornázott, aszfaltozott, gondozott növényzettel, pompás kivilágítással, ja, és el ne feledjem! Kerékpár úttal! 🙂

  34. CsepeliXXI szerint:

    Figyelj csak Szilveszter!
    A Google-térképen rajta van!Ami magától nem kerül oda.Valaki odatette.
    Brahiból?Vagy miért?És szerinted ez rendben van?

  35. Kiru szerint:

    Kedves CsepeliXXI és mindenki akit érint!
    Tegnap elmentem utcanézőbe a dunai csalitosba, és jól gondoltam, csak bokrok és fák. Aztán másoknak is mesélgettem a “rémtörténetet” mindenki háborgott. Egyedül Réka lányom mondta, hogy hallotta már valakitől. Aztán hosszas gondolkodás után meglett az embere, aki elmondta, hogy hol olvasott az ügyről. Hát itt ni!!! http://velvet.hu/celeb/pako081114/
    Nézzétek meg ti is, aztán hát mit mondjak……

  36. CsepeliXXI szerint:

    Köszi Kiru!
    A Pöcök,Csacska meg a Redőny már elküldték nekem a linket. 🙂

  37. Szilveszter szerint:

    Figyelek CsepeliXXI! Árnyékra ugrottatok, mint annyiszor. Máris heves forradalmi mozgalom körvonalazódott: hulljanak fejek, barmok akik ott vannak. Még jó, hogy aláírás gyűjtés nem kezdődött, hogy népszavazás legyen a Fekete Pákó utca megváltoztatására! 🙂
    Na szóval azt benéztétek!

  38. miska72 szerint:

    Melyik ilyen vicceskedvű?

  39. CsepeliXXI szerint:

    Szilveszter!
    A Csepel.hu-n lévő térképen rajta van????
    Rajta!Akkor ki “nézet” be minket,és miért?

  40. Kiru szerint:

    Kedves megfontolt és körültekintő Szilveszter!
    Milyen jó, hogy van a fórumon egy ilyen mértékletes ember is, aki nem ugrik minden kis PÁKÓS hírre. Valóban árnyékra ugrottak ezek a kis hisztis fiuk! Legalább is ami az utcát illeti. Mert az nincs és akkor neve sem lehet ugye. De a térképen valóban megtalálható, és ez nekem sem tetszik, bár valakinek biztos jó poén. És talán mindenki kacarászna rajta, ha csak ez lenne érthetetlen és irritáló itt Csepelen. De sajnos még néhány apró dolog van itt ami nem stimmel, és így nincs humoránál a társaság. Egyébként a SZOMORÚ VICCET azt nem szeretjük még boldog időkben sem. Ha ez a történet valakinek szimpatikus (persze a fekete pákót kivéve) akkor ott komoly gondok vannak a lélekben. De isten ments, hogy valakit megbántsak, csak szerintem minden Csepelinek fontos, hogy ne nézzenek hülyének bennünket, sem térképen, sem szigetcsúcson, sem galvániszapban, sem lakóparkban, sem sportpályában.

  41. CsepeliXXI szerint:

    Kiru!
    Mivel a “hir” a Neten is rajta van,igy sokan olvasták.És Piripócsról nem fognak idejönni,és meggyőződni,hogy tényleg,van ilyen utca?Hanem röhögni fognak a “vörös” Csepelen,hogy most feketébe megy át.
    De vannak akiket ez nem zavar.Sőt,ők is röhögnek rajta (rajtunk?).

  42. miska72 szerint:

    A cikk a Fekete Pákó utcáról a 2008. november 21 pénteki Metró újságban is benne volt.

  43. Rácz Margit környzetvédelmi szakértő szerint:

    RM 2008. 12.05.
    A Mag utcától minek még egy geric út, amikor a II. Rákóczi Ferenc utat ingyen is lehet szélesíteni, csak akarni kéne?

  44. […] elismerik, hogy a Csevakkal kötött szerződést a főváros a terület karbantartására (lásd a cikk utolsó bekezdését), a másikban már Szenteczky János, a Csevak Zrt. vezetője Németh Szilárd ellenzéki […]

Itt lehet hozzászólni !