Nyílt levél a csepeli “Gázai övezet” ügyében

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

Nyílt levelet küldött Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője Orosz Ferenc alpolgármesternek. A leginkább egy háborús övezethez vagy illegális szeméttelephez hasonlító Gerincút nyomvonalán már a Csevak sem tudja, hogy ki az illetékes.

Míg az egyik pillanatban elismerik, hogy a Csevakkal kötött szerződést a főváros a terület karbantartására (lásd a cikk utolsó bekezdését), a másikban már Szenteczky János, a Csevak Zrt. vezetője Németh Szilárd ellenzéki frakcióvezetőtől követeli a szerződés bemutatását. Vajon ilyen káosz lenne az önkormányzat vagyonkezelőjének irattárában? És ha Szenteczky Jánosnak lenne igaza, és korábban csak hazudott a Csevak arról a szerződésről, vajon milyen alapon kötött a Csevak Zrt. mégis szerződéseket ehhez a területhez kapcsolódó munkákról? Az alábbiakban a Fidesz-KDNP frakció nyílt levele olvasható.

Budapest – Csepel Önkormányzata
Orosz Ferenc úr részére
alpolgármester

Tisztelt Alpolgármester úr!

A közelmúltban sajtótájékoztatón hívtam fel a közvélemény figyelmét a leendő csepeli Gerincút vonalán kialakult „Gázai övezethez” hasonlítható viszonyokra. Ön válaszként a Csepp TV-ben azzal vádolt meg engem és a Fideszt, hogy mi nem akarjuk a Gerincút megépítését, sőt egyenesen azt állította, hogy ezért még bujtogatjuk is az ott élő embereket. Egyértelmű, hogy Ön ezzel a hazugsággal akarja leplezni a saját kontárságukat, alkalmatlanságukat, pökhendi nemtörődömségüket, belterjes elvtársiasságukat.

A valóság, az Ön állításával szemben, az ott készült felvételeken jól látható, a Gerincút történetének dokumentumaiból pontosan és hitelesen kiolvasható.

Romos, életveszélyes épületmaradványok és mérhetetlen mennyiségű, fertőző, bűzölgő szemétkupacok tövében éli mindennapjait több mint száz család. Innen járnak munkába, gyermekeik iskolába, óvodába, ide érkezik hozzájuk a Mikulás és a húsvéti nyuszi, itt telik az adventi várakozás, itt töltik a karácsonyt és a családi ünnepeket. Kálváriájuk már öt újévet is megért!

Tisztelt Alpolgármester úr!

Ön nem érzi, nem érti, hogy ebben a helyzetben nem az ellenzékkel kellene foglakozniuk, hanem az Önökre bízott családokkal, a választópolgárok sorsával, a jövő generációjának biztonságával? Az MSZP 1994 óta van hatalmon Csepelen, abszolút többségük birtokában bármilyen döntést meghozhatnának! Többek között a leendő Gerincút kitakarítását, fertőtlenítését, őrzését, az ott élők egészégének és nyugalmának szavatolását. Miért nem ezt teszik? Sőt, amikor én erre felhívom a közvélemény figyelmét, még engem pocskondiáznak, és vádolnak meg azzal, hogy miattam nem épül a Gerincút! Mondja Alpolgármester úr, Önök nem fordítva ülnek a lovon?

Egyébként a Gerincút már 16 éves beváltatlan ígéret – ha úgy tetszik hazugság -, így ma is csak papíron létezik. Íme a kronológia:

1993.: Demszky Gábor főpolgármester attól való félelmében, hogy Csepel kiválik a fővárosi közigazgatásból sok egyéb mellett (pl. Galvani híd) azt ígéri a csepelieknek, hogy 1996-ra átadják a Csepelt elkerülő Gerincutat.

1994.: Az ígéret elhangzik az országgyűlési és az önkormányzati választások kampányában is. Beszáll az ígérgetésbe Tóth Mihály csepeli MSZP-s polgármester, majd Lotz Károly (SZDSZ) közlekedési miniszter, már második parlamenti ciklusát kezdő csepeli országgyűlési képviselő is, de 1998-ig semmi sem történik az ügyben.

1998.: Az újabb választási kampányokban Demszky, Tóth, Lotz mellé felzárkóznak Avarkeszi Dezső és Podolák György MSZP-s országgyűlési képviselők, mindegyikük magas csepeli támogatással szerez közpolitikai pozíciót, amit a Gerincút ügyében (is) újabb négyéves semmittevéssel hálálnak meg.

2002.: Az ígérgetés elérkezik egy újabb kampányhoz, de most már „Isten bizony!” megépül a Gerincút. A szereplők ugyanazok, a változás csak annyi, hogy Lotz Károly időközben Csepel díszpolgára és párizsi OECD nagykövete lett. A politikai klíma pedig elvtársilag rendkívül kedvező: a parlamentet, a kormányt, a fővárost és a kerületet is MSZP-SZDSZ koalíció tartja hatalmában. (Ilyen a konstelláció 1994 és 1998 között és 2006 óta, jelenleg is!)

2003.: Demszky Gábor és Tóth Mihály nagy csinnadrattával jelentik be, hogy végre megállapodtak a csepeli Gerincút megépítésében, 2006. június 1-jén át is adják azt a forgalomnak.

2004-2006.: A nyomvonal mentén 147 családot telepítenek ki megalázó és embertelen körülmények között. A kitelepítettek támogatják a Gerincút megépítését, mindössze annyit kérnek, hogy lerombolandó családi fészkeikért annyi pénz kaphassanak, amiből hasonló otthont vehetnek maguknak. A Fidesz a családok kérését megérti és támogatja, a Gerincút megépítésével együtt. Ezzel szemben Demszky és Tóth úgy játszanak velük, mint macska az egérrel, éveken keresztül egymásra mutogatva hazudozzák, hogy ki miatt nincs megállapodás a lakókkal. A 2006-os választások közeledtével, hirtelen megszületnek az egyezségek. Azok a családok viszont, akik a Magyar, Petőfi és Csőgyár utcák másik felén maradhattak emberhez méltatlan körülmények között élik mindennapjaikat. A területre ma is érvényes megnevezést az a lakó tette, aki kiírta az utca elejére: „Gázai Övezet”.

2006.: Elérkezik a negyedik országgyűlési és önkormányzati választás, természetesen Gerincutas ígéretekkel. Az átadás újabb dátuma 2008. Demszky éppen csak, Tóth a korábbi 40%-os előny helyett már csak 8-cal nyer, de Avarkeszi és Podolák még az első fordulóban bizalmat kapnak a csepeliektől. A semmittevésért és a pártjelvényekért kapott szavazatokra újabb cinikus semmittevés a válasz.

2008.: A Fővárosi Önkormányzat egyhangúlag dönt a Gerincút 1. ütemének megépítéséről. (Tehát én és a teljes Fidesz frakció is megszavaztuk.) Üröm az örömben, hogy a 2,6 km-es út kétszer annyiba kerül, mintha autópályát építenének, több mint 8 milliárd forint közpénzt szánnak rá! Ez új Guiness-rekord, amit meg kellene magyarázni az embereknek.

2009.: A mai napig 1 cm Gerincút sem épült. Ellenben egyre elviselhetetlenebb az óriásira bővült gépjármű forgalom, ami Csepelre zúdul, amely a jövőben még inkább nőni fog. Egyrészt az agglomeráció és a környező kerületek a csepelinél jóval ütemesebb és intenzívebb fejlődése miatt (lásd: Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Ferencváros, Pestszenterzsébet). Másrészt a főváros szennyvízének nagyrészét megtisztító központi szennyvíztisztító építése és majdani működése miatt.

A három párhuzamos, észak-déli forgalmat lebonyolító út (Rákóczi, Kossuth, Táncsics) mellett már a Gubacsi hídra vezető Ady Endre út is egyre telítettebb. A reggeli és a délutáni csúcs a felsorolt utak menti lakótelepeken élőkre és közoktatási intézményekben tanulókra ontja a mérgező kipufogógázt, a fülsüketítő zajt és az idegrendszert romboló rezgést. Az elmúlt években a királyerdei, kertvárosi és más családi házas övezetek forgalma is nagyon megnőtt. A Hollandi, Szabadság, Arany János és Erdősor utcák kimutathatóan, az agglomerációból és az MO-ás felől érkezők miatt válnak elviselhetetlenné – mondják az ott élő családok.
2004-2006 között országgyűlési képviselőként, 2006-tól fővárosi képviselőként, valamint 1998-tól csepeli képviselőként számtalan alkalommal szorgalmaztam a Gerincút mielőbbi megvalósítását. Ezzel kapcsolatban számtalan interpellációt, előterjesztést nyújtottam be, amit hiteles jegyzőkönyvek is alátámasztanak. Egyébként ezt Ön is nagyon jól tudja, hiszen mind az ország, mind a főváros költségvetését érintő – a Gerincút megépítést elősegítő – javaslataimat Önnel egyeztettem. Ellenben pont az Ön elvtársai, Podolák és Avarkeszi urak a Parlamentben, Horváth Gyula úr pedig a Fővárosi Közgyűlésben szavazta le folyamatosan a javaslataimat.

„A csatornázottság teljessé tételével párhuzamosan, a Csepelt elkerülő Gerincút megépítése kerületünk legfontosabb fejlesztési feladata, egyébként gyerekeinkkel együtt betegszünk bele a közlekedés okozta káoszba, környezeti ártalmakba. A csepeli Gerincút megépülése minden csepeli érdeke! A megvalósulását, ahogyan eddig is, a jövőben is minden rendelkezésünkre álló eszközzel segíteni fogjuk!” – áll a Fidesz csepeli programjában.

Sőt, a csepeli Fidesz-KDNP frakció, csak úgy, mint a fővárosi ellenzéki frakciónk minden alkalommal megszavazta a Gerincút megépítését és az ahhoz szükséges pénzügyi fedezetet. Minden alkalommal megszavaztuk az összes kapcsolódó előterjesztést. Ezek tények, amelyeket a hiteles jegyzőkönyvek is alátámasztanak.

Ezzel ellentétben Önök mindeddig csak arcátlanul ígérgettek, és lassan két évtizede vezetik orruknál fogva a csepelieket. Amikor szavazatokat kell gyűjteni, az MSZP-SZDSZ büszkén és minden szégyenérzet nélkül veszi elő a „megépítjük a Gerincutat” kártyát. Mindez mai napig azonban beváltatlan ígéret, cinkelt kártya.

Ki is akadályozza a Gerincút megépítését, Alpolgármester úr? Mire számítsunk, 2010-ben újból ígérnek, becsapnak bennünket? Sokan bízunk abban, hogy végre Csepelen is hamarabb utolérik a hazug politikust, mint a sánta kutyát!

Budapest, 2009. január 25.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
frakcióvezető,
fővárosi képviselő

A témához kapcsolódó cikkek:

Szeméttelep Csepel központjában

A csepeli “Gázai övezet”

Demszky tizenhat éve csak ígéri a Gerincút megépítését

Mi folyik Csepelen, a “Gázai övezetben”?

80 hozzászólás “Nyílt levél a csepeli “Gázai övezet” ügyében” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    Hallgattassék meg a másik fél is!

    Válasz a vádaskodásokra
    Tárgy: gerincút takarítása
    Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata
    Képviselő-testület Fidesz-KDNP frakció
    Németh Szilárd frakcióvezető
    Tisztelt Frakcióvezető Úr!

    Ön ezt írja a Fidesz Csepeli Szervezetének honlapján közzétett, Tóth Mihály Polgármester Úrnak címzett nyílt levelében: „A kisajátított ingatlanok a fővárosi önkormányzat tulajdonában vannak, de egy szerződés szerint a csepeli önkormányzat vagyonkezelőjének, a CSEVAK Zrt.-nek kell rendben tartani a területet.”

    Olyan magabiztosan állítja ezt, mintha legalábbis Ön találkozott volna ezzel a szerződéssel. Hogyan állíthat ilyet, anélkül, hogy meggyőződne a saját kinyilatkoztatásainak valóságtartalmáról?

    Majd azt írja nekem levelében: „Számomra teljesen meglepő volt, hogy Orosz Ferenc alpolgármester úr a Lánchíd Rádióban cáfolta a leendő Gerincút mentén lévő csepeli utcák kezelésére, karban- és tisztán tartására, a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat és a Csevak Zrt. által kötött szerződés meglétét.”

    Ugyan min lepődött meg Tisztelt Frakcióvezető Úr? Mielőtt a médiának nyilatkozott az érintett terület karbantartásával kapcsolatban, Ön meggyőződött róla, hogy létezik-e ilyen szerződés? Vagy egyáltalán megkérdezte, hogy milyen megállapodás jött létre a Fővárosi Önkormányzat és a Csevak Zrt. között? Sem én sem kollégáim nem találkoztak az Ön megkeresésével, sem írásban, sem személyesen nem kért tőlünk információt. Pedig higgye el, készséggel álltunk volna rendelkezésére.
    Ezzel persze elkerülhettük volna, hogy a lakosságot tévesen tájékoztassa, de úgy látszik, kettőnk közül Ön az, akinek ez nem áll érdekében. Hiszen így, a fél- és ellenőrizetlen információival Ön olyan színben tüntetheti fel saját magát, mint az egyetlen ember, aki foglalkozik a tervezett gerincút nyomvonala melletti területtel és az ott élők sorsával.

    Nos, Tisztelt Képviselő Úr, akkor az alábbiakban álljanak itt azok a tények, melyeket kivétel nélkül dokumentumokkal tudok alátámasztani. Felelősséget ugyan onnantól vállalok minden elvégzett munkánkért, amikortól is a Csevak Zrt. vezetését ellátom, azaz 2006 júniusától, ennek ellenére az Ön kérésének megfelelően kollegáimmal az ezt megelőző időszakra is összegyűjtöttük az adatokat.
    Kezdeném rögtön azzal, hogy a Csevak Zrt-nek Csepel Önkormányzatával van folyamatos szerződése, a kerületben előforduló illegális szemét elszállítására, mely szerződés nem terjed ki a fővárosi kezelésben lévő területekre.

    A Fővárosi Önkormányzattal pedig egyáltalán nincs és nem is volt egy átfogó szerződésünk az érintett terület vonatkozásában.

    Az Ön által is idézett Helyi Téma 2008. november 06-án megjelent cikkében valóban a következő olvasható:
    „A gerincút teljes csepeli nyomvonala fővárosi hatáskörben van. A főváros azonban a mi cégünket, a Csevak Zrt.-t bízta meg a terület karbantartásával addig, amíg el nem kezdődik a beruházás.” A kérdésben Zsiláné Bara Éva a Csevak Zrt. vezérigazgató-helyettese nyilatkozott az újságnak. Azonban a nyilatkozata nem pontosan jelent meg, mivel helyettesem eseti megbízásokról beszélt az újságírónak. Nem is beszélhetett másról, hiszen folytonos és folyamatos megbízásunk nem áll fenn és soha nem is állt fenn a Fővárosi Önkormányzattal. Ez ugyan nem így jelent meg az idézett lapban, de nem tartottuk szükségesnek, hogy ez ügyben helyreigazítást, pontosítást kérjünk, mivel az a tény igaz, hogy eddig is minden alkalommal cégünk gondoskodott a szóban forgó terület karbantartásáról.
    Az első tíz ház bontására, azaz a munkálatok első ütemére 2004 szeptemberében lett közbeszerzési eljárása kiírva. Ténylegesen 2004 novemberében kezdődtek meg a bontások, így a kaszálási és szemétszállítási munkálatok 2005-ben indultak.

    2005. és 2009. között 67 alkalommal (67 napon) zajlott takarítás és az illegálisan lerakott szeméthegyek elszállítása. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 4 év alatt átlagosan, minimum havonta egyszer rendet tettünk azon a terülten, melyről Ön a Magyar Hírlapnak a következőt nyilatkozta:
    „A vagyonkezelő azonban egyáltalán nem vigyázza a területet, mindennaposak a rablások, betörések, az utakat vastagon borítja a szemét.”
    A számok tükrében az Ön nyilatkozata megtévesztő és félrevezető, a tényeknek és a valóságnak ellentmondó, mely csak egy célt szolgálhat, negatív hangulatkeltést a kerületben!
    Az meg már csak hab a tortán, hogy a területen történt rablásokat és betöréseket is a mi nyakunkba próbálja varrni.
    A napokban már egy másik ügy kapcsán is leírtam, hogy a bűnmegelőzés és bűnüldözés nem a politikai szervezetek feladatai közé tartozik, hanem a rendőrségre. Ezennel tájékoztatom arról is, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt-nek sem hatásköre a betörők és rablók kézre kerítése. Magam ilyen ügyekben mindig a kerületi kapitánysághoz fordulok, és ezt javaslom Önnek is a jövőben.

    Visszatérve a munkálatokra, ezeket minden esetben a Csevak Zrt. által megbízott alvállalkozók látták el, melyekkel kapcsolatos szerződésekbe természetesen betekintést biztosítok az Ön számára, bármilyen előre egyeztetett időpontban. Továbbá a többi, számlákra és költségekre vonatkozó kérdéseivel kapcsolatban is rendelkezésre bocsátom a meglévő dokumentumokat.
    Kollégáimmal mindent előkészítettünk, várjuk szeretettel, hogy meggyőződhessen -még ha utólag is- a tényekről. Azt azonban szeretném előrebocsátani, hogy olyan esettel is fog találkozni, amikor a Csevak Zrt. akkor is adott megbízást a szemétszállításra, mikor erre nekünk nem volt megbízásunk a fővárostól.
    Ezért valóban számon kérhet Frakcióvezető Úr. Igen, még akkor is elszállíttattuk a szemetet, amikor erre minket nem kért meg senki. Mindezért maximálisan felelősséget vállalok, mert a Csevak Zrt. vezérigazgatójaként munkavégzésem során a lakosság érdekeit tartom minden esetben szem előtt. Talán Ön is tudja, -hiszen a média szinte naponta foglalkozik a témával-, hogy az illegális szemétlerakókkal szinte lehetetlen felvenni a versenyt. De minden esetben, amikor azt gazdálkodásunk, anyagi forrásaink lehetővé teszik, gondoskodunk ezen szeméttelepek felszámolásáról.
    Számomra igenis nagyon fontos szempont, hogy minél élhetőbb környezetet teremtsünk a csepeliek számára. Nem az Ön frakciójának felhívására látjuk el munkánkat, pontosan tudjuk mi a feladatunk és kötelességünk. Ezt elvégezzük akkor is, amikor Ön vagy kollegái nem kérnek meg, nem szólítanak fel vagy figyelmeztetnek ezekre.

    És ha már itt tartunk, akkor hadd utaljak vissza egy korábbi esetre is. Ennek során, szintén Tóth Mihály Polgármester Úrnak írt nyílt levelet, melyben a következőket állítják:

    „…A Kis-Duna-parton, a Csődhíd előtti szakaszon ismét elhatalmasodott a szemét, amelyet úgy látjuk, hogy a pártbéli alelnöke, a CSEVAK Zrt. vezérigazgatója továbbra is képtelen kezelni. Ez a helyzet már odáig fajult, hogy nem csak szeméterdő alakult ki, hanem hasonló körülmények közé oda is „költöztek”. Ha már Ön ezt szintén nem veszi észre, legalább alelnöke, Szenteczky János kinézhetne az közeli irodája ablakából, vagy elhajthatna arra felé szolgálati autójával. Biztosak vagyunk abban, hogy a problémát a lesötétített üvegek mögül is észlelné, mivel eléggé szembetűnő…”

    A Csőhíd előtti szakaszon -mert minden bizonnyal Ön is erre a hídra gondolt- 2008-ban két alkalommal számoltunk fel illegális hajléktalan tábort, tavasszal és ősszel. Mindkét alkalommal a közterület fenntartók segítségével. Cégünktől nyolc fő vett részt, kétszer három óra időtartamban. A területről két kisteherautónyi szemetet is elszállítottunk. Az Önök levelében kiemelt területen kívül a tavalyi év során, egy-egy alkalommal, a Rákóczi úton lévő nyomda mellett, és a Shell kút közelében lévő ingatlanon is ugyanezeket a feladatokat láttuk el. Tehát észreveszem ezeket a problémákat, visszautalva személyeskedésére, a lesötétített üvegem mögül is, olyannyira hogy magam is több esetben részt vettem a hajléktalan emberek elköltöztetésénél. A következő ilyen jellegű feladatnál Önt is szeretettel látom, mert szeretném, ha megtapasztalná Ön is, milyen nehéz érzés, amint ezeket az embereket, az utolsó fontos tárgyaikkal együtt egy teherautóra pakoljuk.

    Majd egy újabb nyílt levelükben a következőt írják:

    „Tisztelt Polgármester úr! Frakciónk nevében küldött legutóbbi levelünk, amelyben 3 igen szembetűnő problémára hívtuk fel a figyelmét, úgy látszik nem volt hiába. Az intézkedéseket köszönjük! Mi továbbra is nyitott szemmel járunk a kerületben, amelyet ha Ön is, és az MSZP frakció képviselői is megtennének, kerületünk sokkal rendezettebb képet mutatna. Legalább is a közterületek tisztaságát tekintve. Tisztelt Polgármester Úr! A 9-es körzetben, a Kiss János altábornagy utca 61. szám előtt, a játszótér felöli oldalon valamilyen oknál fogva kialakult egy szemétlerakó hely… „ „…A 12-es körzetben, a Nyírfa utcában az ABC mellett, közvetlenül a szeméttárolók mellett még az előzőnél is nagyobb szemétlerakat alakult ki. Igaz, ez talán régebb óta gyülemlik. Furcsának tartjuk, hogy ezt sem vette észre a CSEVAK Zrt., akinek feladata a közterületek gondozása, amire mint azt az előző levélben is kiemeltük, évi több százmillió forint költségvetési támogatást kap. De azon túlmenően, hogy alelnöke, Szenteczky János, a csavakos vezérigazgatói székből nem foglalkozik az ilyen problémákkal…”

    A fentiekben idézett szövegekre válaszul és tájékoztatásul közlöm, hogy Csepel területén
    2006-ban 43.489.860,- Ft összköltségen 14.544 m3,
    2007-ben 43.721.256,- Ft összköltségen 13.293 m3,
    2008-ban pedig 59.484.672,- Ft összköltségen 17.550 m3 hulladékot szállítottunk el!

    Tehát akkor ismét csak a számok és tények tükrében tisztázzuk: Az anyagi erőforrásainkhoz mérten, folyamatosan elszállítjuk a hulladékot és felszámoljuk az illegális szeméttelepeket. Bár nem rossz próbálkozás egy-egy megoldott ügyet olyan megvilágításba helyezni, mintha az az Önök felszólítása nyomán oldódott volna meg, csakhogy mint már fentebb is említettem -és újra csak megismételni tudom-, mi akkor is végezzük a munkánkat egész évben, amikor Önök épp nem írnak nyílt leveleket. Továbbá tájékoztatom arról a tényről is, hogy a Csepeli Önkormányzat minden frakciójának képviselői folyamatosan jelzik a tapasztalt problémákat cégünk felé, sőt a lakosság is számtalan bejelentést tesz, akiknek külön köszönet ezért, hiszen nem tudunk egyszerre mindenhol jelen lenni. Valószínűleg Önöknek azért nincs tudomásuk a bejelentésekről, mert Önökön kívül ezekből senki más nem próbál médiacirkuszt kreálni és elferdített információkkal politikai haszonra szert tenni. Az a kijelentésük pedig, miszerint én a csevakos vezérigazgatói székemből nem foglalkozom ezekkel a problémákkal, anélkül, hogy ezt Önök bizonyítani tudnák, rágalmazásnak minősül. Az elvégzett munkák önmagukért beszélnek.

    Kérem Önt és frakciótársait, hogy tartózkodjanak az efféle megalapozatlan kijelentésektől! Sokkal szívesebben fordítanám az időt kerületünk fontos ügyeire, mint arra, hogy az Önök által hamis fényben megvilágított tényeket tisztázzam minduntalan. Ugyanakkor, a negatív hangulatkeltéseiket és azt, hogy sorozatosan félrevezessék a lakosságot, nem fogom szó nélkül hagyni a továbbiakban sem!

    Budapest, 2009. január 20.

    Maradok tisztelettel,

    Szenteczky János

    http://szenteczky.webgalaxy.hu/index.php?mact=Blogs,cntnt01,showentry,0&cntnt01entryid=13&cntnt01returnid=52

  2. Nándi szerint:

    Azért álljon már meg a menet!

    Az számomra elég érdekes, hogy 2009-ben, miután az ellenzék hívja fel a figyelmet a kialakult helyzetre, csak most kezdenek el vitatkozni azon (Főváros-Csepel), hogy kinek a dolga a terület rendbentartása.

    Ha még itt tartunk, akkor mikor lesz ebből bármi is?

  3. csepeliiszap szerint:

    Kedves Szilárd!

    Néhány epizódra rávilágítasz a csepeli semmittevéssel kapcsolatban. Valóban jó lenne a felelősöket konkrétan számonkérni, ezért nem értem, hogy miért Orosz et.-nak címezted a leveled? Ő nyilvánvalóan nem fogja lerántani a leplet az Avarkeszi-Podolák -Tóth-Orosz-Szenteczky ötösfogat (melynek maga is tagja) politikai hatalommal összefüggésbe hozható ténykedéséről, hazugságaikról, manipulációkról, melyek mind a gazdasági hatalomban való pozíciójuk egyre nagyobb erősítésére irányul.
    Érkezik majd egy szép, mellébeszélős válasz, számokkal megspékelve, hasonlóan, mint fent. Mintha nem lenne fontos az, ami látszik? Mintha nem lenne fontos az, hogy a választóiknak megfelelve tisztességgel, szívvel -lélekkel tegyék azt, amire felesküdtek.
    Át kéne alakítani a programot, kedves Szilárd, hiszen a kátyús-gödrös-iszapos politizálás ugyan médiaszereplővé tesz, de gyengének és erőtlennek tűnik ahhoz, hogy a fenti ötösfogat kezéből végre kirántsuk a gyeplőt.
    Mert csakis ez lehet a hiteles jövőkép záloga Csepelen !!!

  4. Matula szerint:

    “– A gerincút teljes csepeli nyomvonala fővárosi hatáskörben van. A főváros azonban a mi cégünket, a Csevak Zrt.-t bízta meg a terület karbantartásával addig, amíg el nem kezdődik a beruházás. Mindenképpen kiszállnak a helyszínre munkatársaink, és intézkednek a hulladék elszállításáról. A gyülekezeti ház melletti gondozatlan ingatlan viszont önkormányzati tulajdon. Próbáljuk tisztán tartani az üres telkeket, de minduntalan telehordják szeméttel. Munkatársaink itt is megnézik, mit tehetünk – mondta el lapunknak Zsiláné Bara Éva, a Csevak Zrt. vezérigazgató-helyettese.

    Forrás: Helyi Téma”

    Persze akár azt is feltételezhetjük hogy nem így handzott el…

  5. Wass Albert barátja szerint:

    LB!
    Szenteczky et. megéri a pénzét! Elmondása szerint eseti megbízásai vannak a Csevaknak. Az eseti megbízások esetleg szóban köttettek? És gondolom a főváros meg szóban fizetett! Az is nyilvánvaló, hogy Sz. et. helyettese sem pályakezdő, nem mond olyat, ami nem igaz.Sz. et. mondja, hogy durván havonta egyszer takarítják a területet. Jártam decemberben a “GÁZAI ŐVEZETBEN” hát valami elképesztő, hogy milyen állapotokat láttam ott. Ha ott havonta takarítanak, összegyűjtik a szemetet, akkor cigányzenére rappelek Sz. et. szülinapján. Sz. et. levelében azért a felületes olvasó is rálélhet néhány ellentmondásra, de részemről most ennyit!
    Szerintem Te is észrevetted, hogy nem erről szól a történet. nevezetesen arról, hogy elszakadt a cérna Sz. et.-nél a Csevakot ért – tegyük hozzá, hogy jogos – ” támadások” miatt. Feltámadt Sz. et.-ben a politikus, azt hiszi, hogy még Önk. képviselő.Pedig nem ,mert “csak” egy önkormányzati tulajdonban lévő cég vezetője, így a stílusa hagy némi kivetnivalót. Legközelebb majd felszólítja a fideszeseket, hogy ha a nevét a szájukra veszik mossanak szájat?

  6. Jeniszej szerint:

    Lehet vitatkozni kinek mi a dolga!
    Egy biztos a kerület gazdái – mint szolgáltatok a Csevak.
    Gondolom nekik és a közterület felügyelet dolga a közterületen a rendet és a tisztaságot ellenőrizni, és legfőképp fenntartani.
    Ha kell intézkedni a rend és a tisztaság megszegőivel szemben.
    Úgy mellékesen megjegyzem a “közterületeseknek” ne az elsődleges feladata legyen a lakótelepek rossz parkolási lehetőségeit kihasználni.
    – Büntetgetni az esetleg nem megfelelő helyen parkoló autósokat.
    Biztos vagyok nem szórakozásból, parkolnak ott az ugar szélén az autók, esetenként!
    Elhiszem könnyebb az autóst tetten érni, mint a rendet fenntartani az un. “Gázai övezetben”
    Szerintem az erőket ide kell átcsoportosítani. Rendszeresen bejárni ezeket a helyeket.
    És akkor meg lehet előzni, hogy ne a lakosságnak keljen bejelentéseket tenni a hiányosságokról, figyelmeztetni az illetékeseket feladatuk ellátására.
    Tegye mindenki a dolgát!

  7. miska72 szerint:

    Tisztelt LB, azaz Szenteczky János úr!

    Mert ugye ön fórumozik LB néven?
    Ha azt nyilatkozta Zsirainé Bara Éva, akkor FELELŐSÉGRE VOMTA ezért a nyilatkozatért?
    “Az Ön által is idézett Helyi Téma 2008. november 06-án megjelent cikkében valóban a következő olvasható:
    „A gerincút teljes csepeli nyomvonala fővárosi hatáskörben van. A főváros azonban a mi cégünket, a Csevak Zrt.-t bízta meg a terület karbantartásával addig, amíg el nem kezdődik a beruházás.” A kérdésben Zsiláné Bara Éva a Csevak Zrt. vezérigazgató-helyettese nyilatkozott az újságnak. Azonban a nyilatkozata nem pontosan jelent meg, mivel helyettesem eseti megbízásokról beszélt az újságírónak.”

    Szenteczky úr azt nyilatkozza, hogy: ” Az elvégzett munkák önmagukért beszélnek”.
    Csak az a baj, hogy az elvégzett munkákat nem nagyon látjuk.
    Járt már vidéken?
    Minden rendezett tiszta és virágos.
    Itt minden gazos parlagfüves és SZEMETES! Nem kicsit! NAGYON! Hogy Gyurcsány Ferencet idézzem.
    Az a baj, hogy mindenki meg tudja magyarázni a dolgokat, csak nem látjuk az eredményeket!
    Elegünk van az illúziókból!
    Megoldást akarunk!
    Mindegy hogy ki mit mond, GERINCÚT akkor sincs!
    Szemét, mocsok, gaz, dzsuva, kutyagumi meg van. Ez itt a lényeg.

    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos.

  8. LB szerint:

    Tévedsz Miska, nem kicsit, de nagyon.
    Én nem hogy nem vagyok Szenteczky János, de még csak nem is ismerem személyesen.

  9. asdf szerint:

    Szerintem Szenteczky nem mer kijönni nyílt terepre, hanem írogatja a kis nyílt leveleit, meg egyéb sötét gondolatait Szitó Á Jenő és egyéb álnevek alatt más oldalakon.

  10. miska72 szerint:

    Akkor honnan tudod, hogy nem létezik a dokumentum?
    Nem te vagy a másik fél?
    Akkor a Szenteczky. hu oldalon miért van fenn ugyan ez a szöveg amit itt írtál?
    Megdőltél! Nem kicsit! NAGYON!
    Otta is feltettem hozzászólásom. 🙂

  11. miska72 szerint:

    De a polgármesteri hivatal bandájához tartozol?
    Vagy honnan tudsz enyi mindent?
    Netán III/III-as vagy? 🙂

  12. miska72 szerint:

    Tudom oda! Hamis hangot ütöttem. 🙂

  13. miska72 szerint:

    CSI is erőlködött, azóta se jött vissza.
    No comment!
    CSi összes határozata HAMIS volt! Nem kicsit! NAGYON!

  14. miska72 szerint:

    Tisztelt LB, bemásoltad Szenteczky honlapjáról a cikket?
    Nonnan tudod, hogy az az IGAZSÁG?

  15. Mózsi szerint:

    Az ellenzék feladata, hogy a hibákra és a hiányosságokra felvívja a figyelmet. Úgy látom Csepelen ezt teszi a fidesz. Ja hogy ez ba…a a csőrét Szenteckynek? Ez már az Ő baja. Közpénzből nem azér fizetjük, hogy az észt ossza, hanem azért, hogy a munkát ossza az embereinek. De azt tegye!

  16. Huba szerint:

    Miska 72!
    Tényleg nem azonos LB Szentivel. Hogy mégis ki lehet, talán “Szilveszter” meg tudná mondani.

  17. miska72 szerint:

    Huba már én is elindultam forró nyomon. Akkor több mint valószínű, hogy bemásolta a cikket, Szenteczky honlapjáról. Továbbra is az a kérdésem, honnan tudja az igazságot?
    Lehet itt hinni valakinek? Minnlj jobban kavarják a SZ.RT annál büdösebb! Minél jobban kavarják a dolgokat, annál jobban nem lehet kideríteni az igazságot. Ezt ma is megtapasztaltam a Pesterzsébeti Önkotrmányzatnál. Csepel Önkormányzata kizárása miatt került oda az ügy, de szerencsétlen ügyintéző nem lát át annyi dokumentumot, ami már több mint 4 éve keletkezett! Három rakatban volt, hogy nehogy leboruljon!

    Csak azt tudnám, hogy miért védik őket?
    Nem poszkos a kerületünk?
    Jól megy minden?
    Ézek az emberek elégedettek?

  18. LB szerint:

    Miska!
    A végére eltaláltad! Én csak bemásoltam Szenteczky János levelét ide Hogy a levélben leírtakból mi igaz és mi nem, nem tudom! Nem vagyok olyan helyzetben, hogy el tudjam dönteni, hogy ki mond igazat. Egyetlen célom volt, hogy itt is olvassák Szenteczky János véleményét.

    Ami feltűnt: Szentecky decemberben párton belül pozícióban maradt, sőt megerősödött! A helyi Fidesz meg teljes össztüzet zúdít rá hónapok óta. Vajon miért? Valószínűleg úgy gondolják, hogy ő lehet az MSZP jelöltje Tóth Mihály helyére, ezért időben el kell kezdeni puhítani.

    Úgy tűnik, nem is sikertelenül, mert Szenteczky János egyre nehezebben viseli a támadásokat. Erre jó példa a honlapján található bejegyzés:

    Kisded játékok Fidesz módra
    „Túl komolyan veszed ezt. Nincs célja. Egyébként miért vagy ideges?” -írta egy Fideszes képviselő SMS-üzenetében, miután lefényképezte a használatomban lévő autót, komédiába illő módon.
    Szeretném a sajtó és a közvélemény figyelmét felhívni egy megdöbbentő, érthetetlen, ám de igen kicsinyes esetre, melyet a Fidesz Csepeli Szervezetének frakcióvezetője, fővárosi képviselő és Borbély Lénárd csepeli önkormányzati képviselő hajtott végre ma délután.
    A következő történt:
    Egy csepeli étteremben töltöttem ebédidőmet, amikor is az ablakon kinézve arra lettem figyelmes, hogy Németh Szilárd, az étterem előtt megáll egy pillanatra autójával, melyből kiszállt Borbély Lénárd. A frakcióvezető úr eközben autójával távolabb az étteremtől félrehúzódott, valószínűleg azért, hogy kevésbé legyen feltűnő. A képviselő úr, pedig azt a látszatot keltve, mint aki épp csak sétálgat, tett néhány lépést abba az irányba, ahonnan érkeztek, majd gyorsan lefényképezte az általam használt autót. Amint ez tudatosult bennem, már tárcsáztam is a képviselő úr számát. A hívást nem vette fel, kezében a mobiltelefonjával elgyalogolt Németh Szilárd autójához, majd sebesen elhajtottak. Ezután Németh Szilárdot hívtam, akit megkértem, hogy a frakciótársának adja át üzenetemet, miszerint ha szeretne felvételeket készíteni az általam használt autóról, azt legközelebb egyeztesse velem. Meglepő volt, hogy semmi magyarázatot nem kaptam erre az esetre, mindösszesen ennyit: „Rendben, átadom.”- és ezzel a képviselő úr meg is szakította a hívást. Ezt követően Borbély Lénárdtól kaptam egy SMS üzenetet a következő szöveggel: „Átadta az üzenetedet.” Ekkor megkérdeztem őt, ezt a kommunikációs formát megtartva egy szöveges üzenetben, hogy miért is készített fényképet az autómról, amire ez a válaszüzenet érkezett:
    „Túl komolyan veszed ezt. Nincs célja. Egyébként miért vagy ideges?”
    Ugyan elképzelhetetlen számomra, hogy ennek az egész történetnek mi célja lehetett, sőt, azzal sem vagyok egészen tisztában, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő autót, mint a Zrt. vezérigazgatója által használt járművet akarták-e megörökíteni. Nyilvánvalóan a helyi Fidesz első emberei nem véletlenszerűen fotóznak autókat a kerületben. – Így továbbra is várom magyarázatukat.
    Senki ne értsen félre, nem gondolom, hogy annak a ténynek, miszerint az autómat lefényképezik nagy hordereje lenne, ennél jóval érdekesebbnek tartom -és erre szeretném mindenki figyelmét felhívni-, hogy milyen módszerekkel él a Fidesz. Nem felelős politikusokhoz, de még csak nem is felnőtt emberekhez méltó viselkedés ez.
    Természetesen felmerül bennem a kérdés, hogy a közelgő kerületi, időközi választások miatt milyen hasonló erkölcstelen húzásokra számíthatunk még a Fidesz első embereitől. Mert azt már megszoktuk, hogy folyamatosan nyílt levelekkel árasztják el a sajtót, melyekben alaptalan vádakat, elferdített információkat, hamis fényben megvilágított tényeket írnak le, próbálva ezzel is félrevezetni a lakosságot.
    Tudjuk, látjuk, nap mint nap, hogy a hatalom megszerzéséért folytatott kétségbeesett harcukban, nem válogatnak a módszerek és eszközök között.

    http://szenteczky.webgalaxy.hu/index.php?mact=Blogs,cntnt01,showentry,0&cntnt01entryid=15&cntnt01returnid=52

  19. asdf szerint:

    Csevaknál biztos minden gépen a Szenteczky oldala a kezdőlap és minden reggel kötelező egy valami Fideszre terhelő, MSZP-t fényező hozzászólást tenni mindenkinek aki bemegy. Aztán csinálhat akárki amit akar, csak a lényeg, hogy ne a munkájukat végezzék.

    Elképesztő Szenteczky kapálózása a nyilvánosságért.
    Mi lenne, ha legközelebb arról írna a mellébeszélések helyett, hogy kitakarította a gerincút leendő helyét?

  20. Mózsi szerint:

    LB!
    És most ne hallgattassék meg a másik fél? Látom a korrektség iskolájában még alsós vagy, vagy ovis? A bölcsit már nem is említem.

  21. LB szerint:

    De, hallgattason meg! Csak úgy gondoltam, dolgozzon már más is! 🙂
    Az általam belinkelt oldalon a hozzászólások között megtalálható Borbély Lénárd levele is. Egyelőre nem látom okát, miért ne higgyek neki.

  22. LB szerint:

    Megkíméllek benneteket, hogy végig olvassátok a hsz-eket, pedig elég tanúságosak.

    23/1-09 @ 10.05 Borbély Lénárd (borbely.lenard.laszlo@fidesz.hu)
    Tisztelt Vezérigazgató Úr! Tisztelt MSZP alelnök úr!

    (Ide azt szerettem volna írni, hogy „Kedves János!”, ez azonban a mai naptól megszűnt.)

    Továbbra is azt kérdezem, hogy miért ideges? Egy önkormányzati képviselőnek semmi köze egy önkormányzati cég szolgálati autójához?

    „Túl komolyan veszed ezt. Nincs célja.” Ezt írtam, valóban. És így is van. Nem volt politikai célja, azonban Ön mégis a politika szintjére emelte.

    Semmiféle politikai eszközként nem állt szándékomban a szolgálati autójáról készült képet felhasználni, kizárólag a Ön részére kívántam elküldeni. A kép sajnos nem sikerült, de ennek már nincs is jelentősége.

    Hogy miért fényképeztem le, és miért akartam Önnek átküldeni? A kép készítése az én ötletem volt. Már a múltkor is feltűnt, hogy az Ön szolgálati gépjárművének szélvédői le vannak sötétíve, azonban én úgy tudom, hogy az első, illetve a két első-oldalsó üveg lesötétítése törvénybe ütközik, főleg ilyen mértékben, ahogyan azt Ön használja. Azt egyébként sem tartom helyesnek, hogy egy önkormányzati cég vezetője az önkormányzat pénzén vásárolt autóval totálisan lesötétített üvegekkel járkáljon, azonban fel akartam hívni a figyelmét arra, hogy amit csinált az autóval, az a KRESZ szabályaiba ütközik. A csepeli utakon a CSEVAK Zrt. vezérigazgatóját ugyanis maximum a rendszámáról lehet felismerni – már aki azt ismeri -, az autóba való betekintés teljességgel kizárt.

    Ugyan úgy akartam erre figyelmeztetni, mint ahogyan tettem azt a múltkor, amikor közterületen, a füvön parkolt le (amiről egyébként nem készült semmiféle fotó), mondván, hogy már nem volt máshol hely. Ez az eset sem különbözik attól. Ahogy az sem, amikor a frakciótársaim szóltak Önnek, hogy parlagfű nőtt ki a CSEVAK udvarán. Emlékszik?

    Megdöbbent, hogy Ön ezt mégis politikai célokra használta fel, és azon még inkább csodálkozom, hogy egy önkormányzati cég vezetője a tulajdonosi testület egyik tagjával folytatott kommunikációt közzé teszi.

    Az a tény, hogy a köztünk lezajlott üzenetváltást közzéteszi, számomra azt sem zárja ki, hogy a beszélgetéseket is rögzíti hasonló célzattal. Mára már tudjuk, hogy az MSZP-ben ez nem is szokatlan. Mára sajnos már ismerjük az Önök eszközrendszerét.

    A jövőben a fent leírtak miatt kizárólag hivatalos úton vagyok hajlandó a kapcsolattartásra.

    Borbély Lénárd

  23. Mózsi szerint:

    LB!
    Nem akarom elbagatellizálni ezt a történetet- szándékosan nem ügynek nevezem – , de annyira gyerekes, hogy nálam a hírértéket sem éri el.

  24. asdf szerint:

    lehetne egy olyan tiszteletteljes kérésem, hogy hozzászólótól (és pártállástól függetlenül) ne tegyünk be ilyen hosszú, kimásolt leveleket, meg mindenfélét? elég csak a link, és mindenki elolvashatja az eredeti helyén a szöveget, egyben meg is tud győződni annak eredetiségéről.

    az ilyen hosszú “hozzászólások” teljesen áttekinthetetlenné teszik a kommenteket, és pont a párbeszéd veszik el. eddig olyan jól meg tudtuk vitatni itt a dolgokat, szerintem érdemes lenne megtartani ezt a jó szokásunkat.

  25. LB szerint:

    Ennek ellenére van aki úgy gondolta, hogy nyilvánosságra kell hoznia.

    A kerületünket vezető párt is a cím oldalán hozza a sztorit!
    http://www.csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=211:vartak-a-bejelentest-itt-van-&catid=46:vezercikk&Itemid=50

  26. Gordon szerint:

    Azt nem hozzák a címlapon, hogy sikkasztott-e a Deme, és kik voltak azok, akik szemet hunytak a ténykedése felett?

  27. LB szerint:

    Ott csak a fontos dolgokról olvashatsz!
    Meg különben is vigyázni kell a hívek egészségi állapotára.

  28. Mózsi szerint:

    Köszi LB, elolvastam az ajánlott hírt és nem tudom, hogy nevessek, vagy hahotázzak! Ennél szánalmasabb nevetségesebb hírt régen olvastam. Tetten érték Őket, bevallották…..mit? A feleségem elött kinyitottam egy sört, de csak a szisszenésből jött rá semmivel sem magyarázható cselekedetemre, így tetten ért, ezek után bevallottam. Az első tárgyalást
    helyben megtartottuk, felajánlásomra -fél pohár sör – ejtette a vádat.
    Ritkán szoktam a csepelen. hu-n időzni,de ez tényleg éri a pénzt. Üzenem Szito Á Jenő kiváló képességű polgártársnak, hogy még képezze magát, mert ez az írása a Buci Maci, gyerekeknek szóló kiadványba sem férhetne be. Inkább az olvasást javasolnám

  29. miska72 szerint:

    Tisztelt LB

    Ezt mondtam! Kenik a SZ.RT egymásra.
    Gazembrek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    De az MSZP mikor mondott igazat?
    WWW. seresmaria.hu
    http://www.bestofgyurcsany.hu
    IGEN! IGEN IGEN!

  30. matyi szerint:

    Misi 72 !!! mind igy igaz ahogy irod!( Szentenczky ,tanács elnök ö orosz feri ,
    Szdsz Károly , mind 1 szint!!!!!no ja valami toth is van itt !!! Ragad még a székük!!!! de már nem sokáig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Infartus!!

  31. miska72 szerint:

    Matyi ne kapj infarktust! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bestoffgyurcsany!
    Érdekes és szórakoztató.

  32. miska72 szerint:

    Tiaztelt LB!

    A bestofgyurcsany és a seresmaria oldalak verik Szenteczky honlapnát.
    Szerintem.
    Szerintem.
    Szerintem.
    Nem kicsit! NAGYON!

  33. Szilveszter szerint:

    Hát valami nagy gond lehet a Fidesz tájékán. A várvavárt bejelentés persze nem érkezett meg, kitört a pánik, hogy mi legyen a mondóka? És igazam lett! Emlékeztek rá, hogy mondtam, a tagság segít, elővesz valami még nem túl pépesre rágott csontot, és bedobják rágicsáni amíg nem fújnak fel megint valamit óriási, rettenetes, borzalmas, és sorolhatnám lüktetéssé.Németh Szilárd úr más lüktetnivalót nem találva elővette a régi fényképet (mert aligha volt ott az a pár ember mikrofonnal) ugyanabban a ruhában, ugyanabban a felállásban. Tehát régi csonthoz, régi fénykép. Hogy drámaibb legyen a dolog, előkerestek egy gyermekbiciklit, és belekeverte a mikulást is a dologba.Hogy ne legyen túl eredeti, (húsvéti) nyuszi Viktort is idézte egy kis sánta kutyázással, amolyan alom megjelölés gyanánt. De a mindíg megújúlni tudó polpulizmust majdnem sikerült új köntösbe öltöztetni azzal, hogy most nem Tóth Mihálynak címezte. Egyszer biztos lesz itt olyan levél is, ami Német Szilárd fővárosi közgyűlési felszólalását idézi, lévén, hogy ott lenne a helye a gerincút ügyében kérdezni! De hát hogyis ne! Még válaszolnának, és dőlne a mondóka. Jobb híjján hülyíti a csepelieket.
    Az már mégiscsak a korrektséget jelzi, hogy a sárga buszos hulladékos képet is feltette (bár egy nagy sárga buszt könnyebb lefényképezni, mint egy kék személyautót) ami már megoldódott probléma by Csevak.
    Apropó Csevak. Hiába mondom, hogy a meggondolatlanság előbb-utóbb szavazatvesztéshez vezet, nem hisznek nekem! Alig pár hete kapta meg minden csepeli a Csevak Hirlevelet több, mint harminc ezer példányban, amiben a lakosság hiteles tájékoztatót kapott a Csevak tisztességes, és körültekintő munkájáról. Hát majd biztos egy legalitást mellőző fórum lesz a hiteles hírforrás csepelen, amit jó, ha 1000-en olvasnak. (bocs, ha túlbecsültem) amin egy folyamatosan melléfogó celeb álítja, hogy itt a világvége. Hja, hogy celeb? Ez arról jutott az eszembe, hogy Szenteczky mikor írogatott nyílt levelet a médián keresztül, és hol fényképezteti magát mikrofonok kereszttüzében? Nem csoda , hogy a statiszták csak háttal, vagy fél profilból vállalták a képet, hiszen ki akar egy képen látszani Szilárddal?
    Ugye milyen probléma a forgalom, meg a parkolás? Hát bizony jó lenne egy parkolólemez a környéke mi? Persze, hogy nagy a forgalom, amikor kénytelenek továbbmenni, mert a Fidesz megakadályozza a parkolólemez építését. De Szilárd ezt is biztos elmondja mindenkinek, aki a forgalomról panaszkodik neki! “Hát teccik tudni persze, hogy nagy a forgalom, mert nem akarjuk, hogy parkolólemez épüljön, de tessék a Magyar utcába költözni, ott nincs forgalom, és még a médiába is bemondom, hogy milyen nyomorult körülmények között teccik élni! De ott legalább lehet adventileg várni a jézuskát, meg én is híres médiasztár leszek!

  34. asdf szerint:

    Valóban, Szenteczkyre kb. Annyian voltak kíváncsiak a kis csepeli lakossági fórum sorozatán, hogy az elsőn még volt kb 20 egyszerű csepeli lakó, meg 20 politikus. Aztán már csak kb 20 politikus maradt, végül még a párttársai sem voltak kíváncsiak a csevak vezér üres beszédeire. Megvizsgáljuk, utána nézünk, nem hozzánk tartozik. Arra a pár lakossági felvetésre nagyjából ezek a válaszok jöttek. Kíváncsi lennék, hogy az ott elhangzott problémák közül mennyi lett megoldva.

    Szilveszter, te ostobább lettél tavaly óta. Nem a parkolólemezzel (egyáltalán mi az? Egy vas lemez, ami télen minimális csapadéktól életveszélyesen csúszóssá válik?) vagy hogy hívjátok van a baj, hanem azzal, ahová megálmodtátok. Egy jelenleg is tök üresen álló parkoló helyére akartok egy még nagyobbat építeni. És miért nem lehet tiszteletben tartani az ott lakók véleményét, hogy nem kell nekik. Te örülnél, ha a házad elé buszmegállót vagy hulladékgyűjtő szigetet tennének?

    Egyszerűen már a zsebetekben éreztétek a pénzt, amit le tudtatok volna húzni a pályázatokból, az építésből, és most nem tetszik, hogy az ott lakók tiltakoznak. Furcsán kezelitek a demokrácia fogalmát. Legalább annyira, mint a közpénzeket.

  35. lucius szerint:

    Érdekes bejegyzés, érdekes hozzászólásokkal!

    Egyet hiányolok, de azt nagyon:

    Ki tette a kommunális szemetet a “Gázai Övezetbe”?

    Félek, hogy ezt nem Mucsröcsögéről hozták fel Csepelre. De amitől még jobban félek, hogy az itt lévő szemét nagy részét pont a szegény “Gázai Övezet” környékén lakó honpolgárok némelyike helyezte az utca túloldalára.

    Majd a számára ingyenes szemétszállítást kieszközlése érdekében – szegény honpolgár – felhívja az “egyik oldalt”, hogy áldatlan állapotok vannak a lakókörnyezetében. Aki ebből politikai tőkét kovácsolva támadást indít a “másik oldal” ellen.
    A “másik oldal” magyarázkodik, majd próbál intézkedni a probléma megoldására.

    Konklúzió:
    Mindenki fúj mindenkire, a szemét eltűnt (,de csak ideiglenesen).
    Ilyen ingyenes szemétszállítás, csak a kihelyezőnek ingyenes, ezt sajnos mi többi honpolgár fizetjük ki.
    A probléma pártállástól (oldaltól) függetlenül megoldatlan marad.

    Sajnos egyes emberek gondolkodásmódján nehezen lehet változtatni.

    A félelmeimért elnézést kérek a környéken lakó tisztes emberektől!

  36. Szilveszter szerint:

    Hát igen asdf! A bejegyzésed tükrözi a az ellenvetők hozáállását! Te sem tudod, hogy mi ellen beszélsz, ők sem tudják mi ellen tiltakoznak. Mindegy hogy mi az, ha MSzP-s akkor fujj, és lopás. Eddig mindíg minden eljut. Vas lemez parkolónak? Aha, ez hihetően hangzik, de nem gondoltad azt ugye, hogy 2-es kazánlemezt terveztek parkolónak?. Néhány ottlakó védelme? talán 50 szavazat? Nem mindenki Fideszes a 98-104 ben sem! Szemben azzal a pár száz szavazattal, akik miattuk nem tudnak parkolni továbbra sem, és akik miattuk tűrik a forgalmat továbbra is. Pedig a gondolkodás, mérlegelés nem is fáj! Kipróbálhatnák azt is.
    Megsúgom, a parkolólemez ügye nagyon nem arról szól, hogy néhány ott lakó….

  37. asdf szerint:

    Hát az látszik a hozzáállásotokból, hogy nagyon nem arról szól.
    Láttad már akár 75%-osan telítve azt a parkolót? Nem kell, hogy leírd a választ, csak úgy halkan, magadnak mondd meg.

    Mellesleg ha jól tudom, az ott lakók gyűjtöttek aláírást, tehát ők nem akarják.
    Miért nem kerestek jobb helyet neki, mint két hév megálló között, ahol ráadásul a sín miatt még a másik irányból jövők be sem tudnak állni. Majd biztos felmennek a plázáig, hogy onnan visszajöhessenek, hogy a parkolólemezen parkolhassanak.

    Ha meg már szavazatokban gondolkozol, akkor ne csak azt a számot lásd magad előtt, hogy mennyien szavaznak ide vagy oda az x-ből, hanem azt is nézd, hogy az ilyen hozzáállással, amit mutattok egy-egy ilyen helyzetben, hányan gondolják azt, hogy legközelebb meg majd ők kerülhetnek hasonló helyzetbe és akkor majd őket sz@rják le a szocik, ahogy most másokkal teszik.

  38. Szilveszter szerint:

    Kedves asdf!
    Szinte minden esetben a szűk látókörötökkel küszködtök. 75%-os kihasználtság, meg sin ugye? Meg a lakók szavazata.
    Biztos mentél már a postára napközben, és találtál parkolóhelyet könnyen. Jelzem, hogy a parkoló a déli áramlatot hivatott fogadni, így szó nincs arról, hogy bárkinek is a sinen kellene tudni átjutni, vagy a plazáig felmenni, és ott visszafordulni. Ha nem találtál parkolót, akkor azért lehetett, mert a hévvel járók a Szent Imrén teszik le a kocsit reggel, és itt is marad estig.
    Jól tudod, a lakók gyüjtöttek aláírást, és ők hívták meg a Fideszest a közgyűlésre, politikai képviselői mivoltából adódóan.
    A lesz@rósdit nem jól látod. Épp csak azt nem tudják megmondani, hogy miért ne legyen ott parkoló. Érted? A negálás. Ne, és kész. Nincs ok. Csak.
    Jó, akkor ne legyen. Én egy cseppet sem bánom.

  39. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    Csak a Fidesz dolgozik Csepelen?

    Emlékezetem szerint 2004 körül kezdődött a vita a gerincúti kitelepítésekkel kapcsolatban. Amikor megjelentek a tolvajok és a szemétlerakók, azonnal felmerült, hogy ki felel azért a területért. De csak azért merült fel, mert a Fidesz addig rikácsolt, hogy Tóth Mihály Demszkyre, Demszky meg Tóthra hárította a felelősséget. Emlékeznek még erre a Tisztelt Olvasók?

    Nos, eltelt közel öt év. Háborús övezet van Csepel központjában, és szemét, parlagfű, és patkányok.

    Most, hogy a helyi Fidesz megint elkezdett óbégatni, megint kezd kiderülni, hogy még a helyi vagyonkezelő vezetője se igen tudja, kinek lenne a dolga a rendrakás. Az egyik pillanatban sokmilliós reklámfüzetben büszkén hirdeti, hogy elrakott egy szemétdombot (a sok közül) és “sziklakertet” épített a helyére. A másik pillanatban meg a Fideszt vádolja, hogy milyen alapon van bajuk a szeméttel, kosszal, életveszélyes házakkal, patkányokkal.

    Tehét négy éve meg kellett volna oldani egy problémát, és a helyi MSZP-vezetés még négy év után is egyből a Fideszt vádolja a probléma felvetése miatt, ahelyett, hogy lesülne az arcukról a bőr, és négy év után elkezdenék pótolni a hiányosságokat, elkezdenék rendezni a helyzetet.

  40. Öreg halász szerint:

    Ami pedig az autós fotót illeti: orkán a biliben. Az én kocsimat ha ötvenszer nem fotózták le valamilyen okból, akkor egyszer sem. Szenteczky a magyarázatot is megkapta, ami után az MSZP honlapon mégis magyarázat nélkül lenácizták a fideszeseket.

    Az én mobilomban is van fényképezőgép. Fotóztam már kocsikat is, egyet pl. azért, mert az út közepén állt le vészvillogóval, csak mert a benne ülő cicamaca parfümöt akart vásárolni.

    Kérdezem tisztelettel: én is náci vagyok?

  41. LB szerint:

    Szilveszter, Szilveszter!
    Olyan vagy, mint a megakadt gramofon. Állandóan ugyanazt fújod. 🙁

    Véleményem szerint a Szent Imre téri parkolást viszonylag egyszerűen meg lehetne oldani. Valóban szükség lenne, egy nagyobb ingyenes P+R parkolóra, de nem az Imre téren, hanem a HÉV végállomásánál! Ott tessenek alkalmas helyet találni! Az átmenő forgalmat nem kell beengedni a városközpontba! Az Imre téren meg max. 2 órás parkolóővezetet kell kialakítani. Aki tovább ott hagyja a kocsiját, azt meg szállítsák el!

  42. Prendick szerint:

    Helyi kérdésekben nem vagyok elég tájékozott, úgyhogy morfondíroztam, hogy minek is a rövidítése a CSEVAK. De ahogy egy ideje olvasgatom a híreket, rájöttem, hogy a CSEpelen Visszük A Közpénzt rövidítése.
    Így már érthető a vagyonkezelési szisztéma.

    Bár lehet, hogy tévedek, és valójában a CSEpeli VAKok intézete a CSEVAK, mert gyanús, hogy simán el lehet lopni a szemük elől egy játszóteret, láthatatlan szerződéseik vannak, meglepő szeméthegyek nőnek az általuk takarított területeken, stb. Ők meg sosem látnak semmit.

  43. puclac szerint:

    Sajnos annyira nem lehetett a múltban véleményt nyívánítani, hogy most a ránkszakadt demokráciában sem tudjuk kultúráltan kezelni e lehetőséget. Sokszor egymást marjuk ahelyett, hogy a problémára koncentrálnánk. Ugyancsak a letűnt idők hagyatéka, de legtöbbször nem is fogalmazódik meg az igény a vétkesek leváltásán túl azok megbüntetésére. Ezek nemcsak egy utcát, kerületet, megyét, de az egész országot tették és teszik tönkre. Nekünk viszont elég ha időnként csámcsoghatunk kicsit rajtuk. Egyszer-egyszer talán ők is belelolvasnak ezekbe az írásokba és elégedettten mosolyognak rajtunk. Így volt ez az olajbárókkal, a sikkasztó bankárokkal, a korrupt politikusokkal és ki tudja hol a sor vége. A lényeg. Megúszták, ezek is meg fogják úszni és utána is nagyonjó életük lesz. Nekünk pedig jön a következő kör. De mit számít, már megszoktuk….

  44. kontrolcé+kontrolvé szerint:

    Elolvastam LB csepelen.hu-s linkjét, ez volt benne:
    “A frakció-körzetvezető például az SZDSZ-es múltjától szabadulna, mint Fidesz-vezér, ezért felejti ki bemutatkozásaiból.”
    Ezt a történetet nem ismerem.

  45. LB szerint:

    Hogy a “frakció-körzetvezető” kit takar, nem tudom. De ’90-94 között Hajdú Béla SZDSZ-es színekben volt polgármester. ’94 után, amikor az SZDSZ összeborult az MSZP-vel, nagyon sok SZDSZ-es átlépett a FIDESZ-be. Itt is ez történhetett.

  46. Nándi szerint:

    A “rendszerváltás” idején a legfőbb ellenzéki párt az SZDSZ. A legtöbb ellenzéki szdsz-es volt. Az akkor szabad demokraták nem összekeverendőek a mostaniakkal.

    Ilyen egyszerű.

  47. Bubus szerint:

    A mai fideszesek fele-harmada 1990-ben az SZDSZ-re szavazott. Akkor ugyanis az SZDSZ még antikommunistának hirdette magát. Sokan az SZDSZ-ből mentek át a MIÉP-be, Jobbikba is, pont ezért.

  48. Gordon szerint:

    Azért az SZDSZ-ből szerintem olyan sokan ne mentek át a MIÉP-be, majd a Jobbikba. Már csak azért sem, mert ezek marginális csoportosulások.
    A MIÉP anno az MDF-ből vált ki, gondolom abból a pártból többen állatak az egyébként meglehetősen gyér létszámú soraik közé.
    Szerintem az SZDSZ egykori szavazótáborának egy jelentős része most Fidesz vagy mSZP szavazó.

  49. Laca szerint:

    Kedves szenilis halász! Az tény, hogy olyan nem történt, amit leírt (eddig biztosan és szerintem ezek után sem):

    http://www.google.com/search?q=náci%20site%3Aszenteczky.hu

    Megmondaná, pontosan melyik sorból olvasta ki, hogy Ön vagy bármely hozzászóló náci? Már csak úgy az objektivitás kedvéért.

  50. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    Egyszer ha majd arra jársz nézd meg milyen kocsik állnak ott az Önkormányzat elött ??!!
    Nem számoltam meg , de több tucat kocsi ablakában van kitéve ” önkormányzati Kártya ” igazolva, hogy az autó jogosan áll ott egész nap !!!! Érdekes ugye ?
    Saccra kb. 3o autó. Azért hogy ne legyen semmi gond még ki is van táblázva. csak” önkormányzati gépkocsik számára !!!!????
    Egyszer leszámolom hány helyre vonatkozik a MEGKÜLÖNBÖZTETŐ tábla .
    Az rendben van, hogy a “cég” előtt álló parkolókba csak ök.-i autók állnak, mondjuk kb. 4- 5,de a többi milyen alapon áll ott, ill. miért van táblkkal szentesitve ez.
    Az önkormánnyzati dolgozók ugyanolyan jogokkal rendelkeznek ezek szerint mint a “gyalog csepeliek ” szerinted???!!!
    Csak most nehogy azt mond, hogy azért mert rendezvény esetén legyen hova állni !!
    Az a kevés rendezvény ami miatt kell a parkoló néha, akkor tapsztalatom szerint ugy is lezárják a parkolót és kiteszik a megállni tilos táblát , ha meg illusztris ” vendég jön simán lehet elkeríteni neki helyet kordonnal is. !
    Csak csendben jegyzem meg, amikor a csepeliek tüntettek a kórházuk védelmében simán ráengedték a teljes forgalmat a demonstrálókra !!!!!????? Remélem erre azért emlékszel még ?
    Önkormányzatnak, rendőrségnek lefoglalt helyek , / szintén nem csak szolgálati gépkocsik részére /, a taxik számára foglalt helyek majdnem kiteszik a parkolási lehetőségek felét is durván számolva a téren!!
    “Könnyü kritizálni” szokták mondani ha valaki észrevételt tesz, ez igaz is , ezért javaslatot is teszek.
    Meg kell szüntetni a “Kiváltságos parkolókat “természetesen a szükséges ill. elégségesek megtartása mellett.
    Rendbe kell tenni a Volán végállomás melleti illetve előtti placcot nagyon sok kocsi elférne ott .
    Ahol egykor a karácsonyi vásárt rendezték szintén a Volánosok mellett ott is ki lehetne alkítani – természetesen a fák kiívágása nélkül – parklókat.
    A taxi állomást vissza kell tenni a régi helyére ahol ki van alakítva a hely is ,
    Valószínű, hogy evvel sem oldananának meg mindent a ja de valamit azért enyhítene a helyzeten a javaslatok. Ehatározás és döntés kérdése az egész.

  51. én is én szerint:

    Kedves Laca!

    Megnéztem a linket. Semmi. Viszont megnéztem a csepeli szocialisták honlapját. Elég világos szerintem. Két úr a Gestapótól. Korát nem ismerem, műveltségét sem, de feltételezem, hogy a Gestapót el tudja helyezni a világ palettáján. A megfogalmazás elég egyértelmű. Aki írta, nem gondolkodott. Csak nácizni tud. Mit is várhatunk tőle.

    Van viszont az írásban egy biztató jel: megtanulta leírni Wass Albert nevét 🙂 Ez eddig nem ment neki!

    Mindenesetre az írása, hiába bújik állnév alá, még okozhat neki sok bosszúságot, szerintem.

  52. sasmadár szerint:

    http://www.gerinctelengerincut.fw.hu

    A kilakoltatott emberek vesszőfutása ezen a honlapon nyomon követhető, meg az is, hogy kik szívatták őket, és kik álltak ki mellettük.
    Megjegyzem, ez a környék mindig melósokkal volt tele, 2004-ig tutti szoci bázis (annyira, hogy a Szigethalmon élő, a panaszaikat meg nem hallgató szoci hölgyet választották képviselőjüknek). 2004 óta pedig valamilyen okból inkább a Fideszt támogatják. Szerintetek miért van ez így?

  53. infósferi szerint:

    Nevetséges a vita a lemezparkoló körül. Lehet, hogy ma telt ház van a centrumban az aglomerációból érkezők miatt, de megsúgom: ha fizetni kell a parkolásért, alig lesz pár tucat beutazó, aki kemény parkolási pénzt fizet majd. Parkolnak majd a HÉV végállomás környékén. Inkább 100 métert gyalogol, de nem fizet. Lesz hely a POSTA mellett .
    Sajnos, meignt politikusok eröltetnek valamit, gaszdasági szakemberek helyett!

  54. Laca szerint:

    Kedves én is én!

    Örülök, hogy a hivatkozott oldalon Ön sem találta meg az állítólagos jelzőket. A nevemből tényleg nem derül ki, 1991-ben érettségiztem és igen, még emlékszem a történelem tételekre. Őszinte sajnálatomra Ön sem írt hivatkozást az említett eset mellé, így csak tippelni tudok a megjelenés helyéről. Az általam megnézett

    http://mszp.hu/kereses

    oldalon 2000. január 1. – 2009. január 27- között nem találtam semmit “gestapo” szóra egyik rovatban sem (ékezetekkel is próbáltam, hátha). Ergo ez azért nem az MSZP hivatalos álláspontja. Azután mégis kitaláltam, hogy a “csepelimszp.hu”-ra gondolhatott, ám ott sincs:

    http://www.google.com/searchq=gestapo%20site%3Acsepelimszp.hu

    Ha tényleg így megjelent, az felháborító. Sajnos ezt most az Önök változó emlékein kívül semmi sem bizonyítja. Látom én is, hogy sokminden nincs így jól, de azt nem szeretem, ha megpróbálnak megvezetni.

  55. Bubus szerint:

    Laca, nem kell keresni, első cikk:

    http://csepelen.hu/

    Ez a csepeli MSZP honlapja. Bal oldalon fent ott a logójuk is. Kicsit lentebb az is látható, hogyan próbálják a csepeli gyújtogatásokat is összefüggésbe hozni az ellenzékkel. Szégyen gyalázat.

  56. LB szerint:

    “Hát persze! Megvan!-nyilalt belém a felismerés, amikor Wass Albert kötete helyett kézbe vettem Békeffi István versét, amit 1945-ben írt. Igen, ott van szó két úrról, akiket így mutat be a szerző: Mindegy már! Élmény volt ez is, / Amit semmi se pótol. / Lakásomon becsengetett / Két úr a Gestapótól.

    Na, azért itt még nem tartunk – mormoltam magamnak bátorítólag, de arcomra fagyott a mosoly, amikor ezt olvastam: Még semmit magán nem viselt/A kézzelfoghatóból/A pár szó, elsuttogva, így…/Két úr a Gestapótól.

    Aztán ez a különös, masszává tömörülő, át nem élt, de a mai két úr által ismét felébresztett módszer Békeffi István tolmácsolásában 64 év távolából: Megvizsgált bútort és edényt,/ Az ágy alá valótól /Vázákig mindent megszagolt /A két úr a Gestapótól.”

    http://www.csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=211:vartak-a-bejelentest-itt-van-&catid=46:vezercikk&Itemid=50

  57. Andalúzer szerint:

    Csepel a kis magyar közállapotok mintaprojektje? Itt minden van, ami dilettáns, és korrupt? Lehet ilyen egy polgármester tudta nélkül? UTÁLOM ezt! http://www.afal.hu ! Gyertek Ti is! Eresszétek ki a gőzt! (…és mutassátok ki!)

  58. Gordon szerint:

    Jól látom, hogy az a párt beszél Gestapóról, melynek vezére egy lopott épületben lakik? Jól látom, hogy az a párt beszél Gestapóról, mely a bolsevik típusú állampárt jogutódja és egyben politikai örököse?

  59. miska72 szerint:

    Miért nem lett bejelentés?
    Mert hallgatnak, mint s.ar a gazban.
    Hallgatnak mint K. Tamás a kóterban! 🙂
    Deme is hallgat?
    MSZP megcsináljuk! 🙂

  60. Szilveszter szerint:

    Miska!Próbáltál te bármit is bejelenteni? Én biztos vagyok abban, hogy igen! Nem tudom…csak úgy gondolom…. Sikerült? 😀 Nem sikerülhetett, mert sem egy link (Pl Bejelentés), sem egy sor, ahová írni lehet, nincs ott. Hát elvégre gondolkodnak az urak ugye….
    Jani!
    Sok mindenben igazad van, írhatnál többet is, ritkán vagy, és elkellene még egy kis értelmes szó, értelmes gondolat. A polgármesteri hivatal oldalától a posta felőli rumlisabb. Ott állnak az ingázók, és sokan mennének a postára.

  61. Gordon szerint:

    Gyurcsány már bejelentette a lényget Őszödön.

  62. Csaba szerint:

    Szilveszter, ma nagyon dolgoztál, nem írogattál. Sok a probléma nálatok, vagy mi?

    A parkoló megépítése csak arra jó, hogy valakik nagyon jól járjanak. Na nem az autósok. De akkor kik?

  63. Gordon szerint:

    Biztos sok a probléma. Ébredeznek a kilenckeres kiütésből. Nem lehet könnyű…

  64. Szilveszter szerint:

    Kedves Csaba!
    Sokakkal ellentétben nekem nem életelemem az infózás. Teszem a dolgom, élem az életem. Ide szórakozni járok, mint ahogy más is keresi a jó társaságot. Figyellek Titeket, hogy hogyan reagáltok a dolgokra. Néha unom is egy kicsit, mert sosem okoztok meglepetést. Arra kicsit rosszul reagáltok, amikor Fideszes eszközöket alkalmazom. Más ezközökkel meg nekem van nehéz dolgom, mert nem értitek, és elég derékfájós vagyok ha olyan nagyon mélyre kell hajolnom. De még azért megy az nekem! Én mindenesetre jól érzem magam Köztetek!
    Tudom, hogy azt hiszitek, hogy viccelek, pedig nem. Komolyan gondolom!Másképp nem járnék ide!

  65. Csaba szerint:

    Én tudom, hogy jól érzed itt magad. De azért valld be, egy kis utasítás is van benne, hogy itt vagy. De nem baj, én személy szerint örülök.

    Csak ahogy az egyik hozzászóló ma már ezt írta neked valamelyik cikknél, kezdesz változni.

    Mik a fideszes módszereid, mesélj? Az MSZP-s módszereket viszont meg ne mutasd nekünk! Még van dolgunk az életben.

  66. obama szerint:

    Nem tudom, hogy van-e tudomásotok arról, hogy még mindig vannak folyamatban perek az Önkormányzat és a kisajátítás alá került ingatlan-tulajdonosok között a Magyar utcai és a Csőgyár utcai ingatlanok vonatkozásában. Olyan alacsony árat akartak adni a tulajdonosoknak, hogy nem fogadták azt el, peren kívűl meg nem tudtam megegyezni. Ezzel tudnak takarózni az Önkormányzat felelős vezetői, erre vezetik vissza, hogy nem halad a gerincút ügye.

  67. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Én jobban örülnék a fideszes módszereknek, mert lehet, hogy már rég megoldódott vola a preolémám. Az MSZP-s módszereket már ismerem azért tartok még mindig itt az ügyemmel.
    Ez az MSZP-s módszer!
    Ezeknél a hivataloknál MSZP-s módszert alkalmaznak Önkormányzat, Építés-felügyelet, Rendőrség, Ügyészség.
    Én voltam a bejelentő, bejelentettem, hogy átkerített a szomszédom a telkemre, és azt vizsgálták, hogy az én kerítésem nincs-e átépítve a szomszédomhoz.
    NÓÓÓÓÓÓÓRMÁLIS?
    Szilveszter, ezek FORDÍTVA ülnek a lovon.

    Leírom neked, hogy te is megértsd. Látsz egy bankrablást, kihívod a rendőrséget, megvárod, míg kiérkeznek, és téged állítanak elő, nálad tartanak házkutatást, nem-e te raboltad ki a bankot.

    Remélem így érthető az esetem.

    Szilveszter:
    2009. január 27. 21:19-kor

    Szilveszter itt elvesztettem a fonalat. Nem értem a mondani valódat. De lehet, hogy bennem van a hiba.
    Hol nincs egy sor sem?
    Mi van? 🙂

  68. Szilveszter szerint:

    Kedves Csaba!
    Örülök, ha a képzelgéseid is örömöt szereznek Neked! Tényleg így gondolom!
    Valljam be, hogy egy kis utasítás is van benne. 😀
    Ha tudnád, hogy nem hogy utasítás nincs a dolog mögött (kicsi sem), hanem még kérdezni is szokták, hogy mit fárasztom magam Veletek? Én ilyenkor mindíg kiállok az itteni hozzászólók mellett, és elmondom, hogy a többség éppeszű itt, csak másképp látja a dolgokat.
    A Fideszes módszereket csak akkor kell megmagyaráznom, ha Te valóban nem tudsz ezekről. Vagy mert belülről nem tűnik fel Neked, vagy mert feltűnik, de fogalmad sincs arról, hogy lehet másképp is.

  69. Csaba szerint:

    Szilveszter,

    engem már az is megörvendeztet, hogy MSZP módszereket nem helyeztél kilátásba.

    Ma se maradj fent sokáig! Szenteczky János haverod meg megy hamarosan az ismerősei (?) után. Miért? Mert ott a helye.

  70. triko szerint:

    riska:2277SZélhámos no …………comment!

  71. miska72 szerint:

    triko te csak egy kis senki féreg szélhámos gazember önkormányzati dolgozó lehetsz.
    Vagy valami fizetett maszopos provokátor. 🙂

  72. Gordon szerint:

    triko!

    Van egyéb mondanivalód is?

  73. triko szerint:

    riska27:nyugi-nyugi-sajnálak=szélhámos (gazember)pszihihátriai eset.Ez nagyon gyenge szint,te tudsz zongorázni? Gordon:ismered Richard Claydermant? ha nem tudod kérdezd meg riskát.

  74. miska72 szerint:

    triko te csak egy önkormányzati gazember lehetsz.
    Vagy egy fizetett provokátor!
    No comment trikó! tudom te vagy atléta is!
    trikó= szélhámos gazember maszopos fizetett provokátor. 🙂
    Nyasgem! Üdvözöl a Jáki!

  75. miska72 szerint:

    Nemsokára ballagnak az elvtársak a sitre! te is csatlakozni akarsz? Ad meg a neved telefonszámod! A bíróságon találkozunk!

  76. miska72 szerint:

    Na mi va triko üléshuzat?

  77. […] Nyílt levél a csepeli “Gázai övezet” ügyében […]

  78. […] Nyílt levél a csepeli “Gázai övezet” ügyében […]

Itt lehet hozzászólni !