Gulyás Gergely: Soha nem volt hasonló mértékű infláció az euróövezetben

Magyarnemzet.hu

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a péntek délelőtti kormányinfón elmondta, a háborús és gazdasági helyzetet értékelte tegnap a kabinet. Soha nem volt akkora infláció az euróövezetben, mint a mögöttünk hagyott hónapban, Amerikában rekordinfláció van, negyven éve nem tapasztaltak ilyet.

A háború miatt drasztikusan emelkedtek az energiaárak – tette hozzá. Minél közelebb van valaki a háborús övezethez, annál nagyobb az infláció, hazánknak ezzel is számolnia kell. A háborús infláció akkor szűnik meg, ha béke lesz – mondta.

Az intézkedések nélkül magasabb lenne a drágulás

Mint mondta, Magyarországon a kormány a lehető legtöbbet teszi az infláció elleni küzdelemben. A rezsicsökkentés és az árstopok nélkül 5-6 százalékponttal magasabb lenne a drágulás.

Az élelmiszerárstopot és a benzinárstopot októberig, a kamatstopot pedig év végéig hosszabbították meg, a lejáratkor ismét vizsgálják majd az intézkedéseket.

A miniszter felhozta, hogy Brüsszel kritizálta a benzinárstopban azt, hogy csak magyar rendszámú autókkal lehet igénybe venni. Gulyás Gergely azonban jelezte, hogy 2006 környékén Olaszország egy tartományában is hoztak hasonló intézkedést a benzinturizmus ellen, és ott a bíróság végül az olaszoknak adott igazat.

Gulyás Gergely tájékoztatása szerint jövő pénteken rendezik meg a következő uniós csúcstalálkozót, a kormány álláspontja ugyanakkor továbbra is az, hogy csak olyan döntéseket, szankciókat hajlandó támogatni, amelyek nem fájnak jobban Magyarországnak és Európának, mint azoknak, akiket szankcionálni akarnak. Mint mondta, Brüsszel eddigi döntései hozzájárultak ahhoz, hogy az infláció rekordmagas legyen, növelik az árakat, a gázembargó esetén pedig Európa egészének ellátása kerülne veszélybe. (…) Éppen ezért továbbra is arra szeretnének mindenkit felhívni, hogy térjenek vissza a Versailles-i konszenzushoz, amely azt jelentette, hogy Oroszországgal szemben szankciókat alkalmazunk, de ezek a szankciók az energetika területét nem érintik – mondta.

A globális minimumadó kétszeresére emelné a terheket

A miniszter arra is kitért, hogy az uniós pénzügyminiszterek hamarosan megtartandó ülésére is kötött mandátummal érkezik Varga Mihály. A globális minimumadó ugyanis arra kényszerítené hazánkat, hogy duplázza meg, emelje kétszeresére a vállalkozásokat terhelő adókat. Ezzel Magyarország adóelőnyét is elveszítené, a vállalkozásoknak pedig olyan pluszterheket jelentene, amit egy normális gazdasági időszakban is nehéz lenne elviselni – magyarázta a tárcavezető. A kormány tehát nem támogatja a globális minimumadó bevezetését – szögezte le. Gulyás elmondta, eleinte Budapest is támogatta az ötletet, mert a nagy multicégek adóelkerülést is megakadályozta volna. Viszont később a nagy multinacionális cégek kikerültek a javaslatból, rájuk ez nem fog vonatkozni, ezért a tervezet egyensúlya megbillent.

„Aki teheti, válasszon konkurens céget”

Mire számít a gázembargóval kapcsolatban a kormány? – szólt az első kérdés, melyet a köztévé tett fel. A gázembargó Gulyás Gergely szerint a nyugati gazdaságok jó részét is érinti, így reménykedik, hogy a józan ész győz, és nem döntenek ilyenről az unióban.

A Ryanair ellen fogyasztóvédelmi eljárás indult, minden esetet vizsgál a kormány, amikor a cégek át akarják terhelni az extraprofitadót az ügyfelekre – árulta el Gulyás Gergely. A cég vezérigazgatójának kifakadásáról elmondta, hogy aki így kommunikál egy miniszterrel, az utasokkal is valószínűleg így fog kommunikálni.

– Aki tehát teheti, válasszon egy konkurens céget – javasolta a miniszter.

Milyen konkrét változtatásokat tervez a kormány, hogy megérkezzenek a visszatartott uniós pénzek? – kérdezte az ATV tudósítója. Gulyás Gergely azt válaszolta, hogy Magyarország azt vállalta, hogy 15 százalék alá viszi az egyszereplős közbeszerzések arányát. – Minden szakmai kritikát fogadunk, és ajánlunk megoldási javaslatot – szögezte le a miniszter.

Nem volt szó arról, hogy elvonások lennének a humánszférában – kommentálta a Népszava egyik cikkét kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. A baloldali napilap arról írt, hogy Pintér Sándor egy zárt megbeszélésen arról beszélt, hogy nem lesz pénz az orvosok és a tanárok béremelésére. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt kérte a baloldali politikusoktól, hogy ne blokkolják az uniós források Magyarországra érkezését, mert ezzel a béremeléseket is veszélyeztetik. Gulyás Gergely szerint jól állunk a háborús helyzet kezelésével, de szükség lenne a visszatartott uniós pénzekre.

A kormányhivatalokban való leépítésekről szóló hírt Gulyás Gergely álhírnek minősítette. A miniszter jó ötletnek tartja a Fidesz-frakció által előkészített törvénymódosítást, mely alapján egy napon tartanák a 2024-es EP, és önkormányzati választásokat. Szerinte az ellenzék is jól jár ezzel, ha igaz, amit állítanak az erőviszonyokról.

– Mandátumot nem rövidít, az ország pénzével viszont spórolunk – összegezte Gulyás.

A dugódíj bevezetése kapcsán a miniszter kiemelte: a kormány továbbra sem támogatja a dugódíjat. Bár Demszky Gábor volt főpolgármesterként tett ilyen vállalásokat, szerintük azonban nem kell anyagilag ellehetetleníteni azokat, akik autóval járnak. Kérdésre válaszolva a miniszter azt is megjegyezte, hogy sem a kormánynak, sem a polgármesetereknek, még liberális polgármestereknek sem javasolná, hogy életvezetési szabályokat adjon. Mindenki olyan közlekedési módot válasszon, amelyet jónak lát – rögzítette.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e változás októberig a benzin árát illetően, Gulyás elmondta: amíg a hozzáférés biztosított, addig valamilyen formában a mérsékelt 480 forintos árakat fenn lehet tartani.

Hogy kapnak-e az önkormányzatok támogatást vagy valamilyen kompenzálást az önkormányzatok most, hogy kivonták azokat a rezsicsökkentés alól, Gulyás Gergely úgy reagált: természetesen fognak erről tárgyalni, és lesz olyan is, ahol valamilyen részbeni hozzájárulást adnak a megnövekedett árakhoz. Ennek ellenére azonban látni kell, hogy ez a döntés nem csak az önkormányzatoknak, hanem valamennyi állami fenntartású intézmény esetében plusz költséget jelent.

Jogos a pedagógusok béremelési igénye

A pedagógusok béremelése kapcsán a miniszter tovább megerősítette: a tanárok esetében jogos a béremelés. Éppen ezért továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy három lépcsőben tíz-tíz százalékos emeléshez jussanak a tanárok. A HVG a KATA szigorításáról kérdezett. Válaszában Gulyás Gergely elmondta, egyelőre nincs döntés a kérdésben, az elveket mondta el, amiért a azt létrehozták. Hozzátette, továbbra is fenn kívánják fenntartani. Nekik a kedvezményes adózás felső határát is megemelik, évi 18 millió forint lenne az új plafon, de azt nem szeretnék, hogy nagy cégek katás adózásra kényszerítenék munkavállalóikat.

Az V. kerületi terek államosításáról Gulyás Gergely azt mondta, hogy eddig is a kerület gondozta ezeket a tereket, minden érv amellett szól, hogy ők legyenek a tulajdonosok is. – Önkormányzattól önkormányzathoz kerülnek ezek a vagyontárgyak – hangsúlyozta.

Mit tanácsolnak azoknak az utasoknak, akiknek a már megvásárolt jegyeire terhel többletet a Ryanair? – kérdezte a TV2. Gulyás azt mondta, javasolják, hogy forduljanak a fogyasztóvédelemhez még akkor is, ha adott esetben kifizetik az árat. Egyelőre nincs nagy visszaélés az extraprofit-adóval kapcsolatban, a bankok között például komoly verseny van, ez is akadályozza, hogy radikálisan árakat emeljenek.

Tény, hogy az oroszok eddig nem jártak rosszul a szankciókkal, az Egyesült Államok pedig jól járt azzal, hogy több olajat tudnak eladni – mondta Gulyás Gergely az elhibázott brüsszeli szankciós politikáról. A miniszter szerint Európa viszont szenved a vállalásoktól. – Az ellátási láncok biztonsága csekélyebb mint korábban, így nem lehet kizárni a készlethiányt például üzemanyagból, de Magyarországnak akár több hónapra is elegendő stratégiai tartaléka van – válaszolta egy kérdésre Gulyás Gergely.

Az egyházak támogatása nélkül nincs béke

Kirill pátriárka ügye kapcsán Gulyás Gergely kifejtette: az ortodox egyház szerepe az orosz állam működésében nem hasonlítható össze bármely más európai állam és egyház működésével. Mint mondta, általánosságban az egyházak támogatása nélkül békét teremteni nem lehet. Különben is, nem az segíti a békét, hogy egyházi vezetőket kezdenek szankcionálni. A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint milyen következményekkel jár, hogy A K&H Bank és a Ryanair is az ügyfeleire hárítja az extraprofitadót, a miniszter kijelentette: minden ilyen esetben, tehát az említett bank és légitársaság esetében is fogyasztóvédelmi vizsgálat indul.

Arra, hogy Tüttő Kata azt kérte a fővárosi lakosoktól, hogy fogyasszanak az otthonaikban kevesebb energiát, tehát a fővárosi vezetés a lakosokon szeretne spórolni, közölte: azt hogy a jogszabályok betartása mellett ki hogyan él, nem a főpolgármester-helyettes asszony feladata megmondani. Lapunk globális minimumadóról szóló kérdésére Gulyás Gergely elmondta: egyhangú döntést lehet csak hozni, így a minimumadót nem lehet kivetni. A miniszter arra is kitért, hogy bár a kormánynak nincs álláspontja arról, hogy a XIII. kerületben Horn Gyuláról akarnak egy teret elnevezni, ő viszont nem tartja jó döntésnek.

– A kormány 2018-ban meghatározta, mennyi munkavállaló kell ahhoz, hogy működtetni lehessen az államot, ezek a számok ma is irányadóak – rögzítette a Népszava kérdésére ismételten a miniszter. Minisztériumi állománygyűlésekről nem szokás hangfelvételt készíteni – mondta a lap másik kérdésére Gulyás Gergely. A Népszava által közölt álhírről elmondta, hogy nem hangzott el az elvonás szó a zárt ülésen. A miniszterelnök fizetésemelésénél az volt a fő elv, hogy a miniszterek ne keressenek többet, mint a kormányfő.

Ma jelenhet meg a kormányrendelet a legkisebb vállalkozások rezsicsökkentésének megtartásáról – árulta el egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely.

Az ukrán vezetés ellenséges Magyarországgal

Miért nem szólalt még fel Zelenszkij ukrán elnök a magyar parlamentben? – kérdezte a Népszava. Gulyás Gergely válaszában hangsúlyozta, hogy a 800 ezer ellátott menekült ellenére az ukrán vezetés ellenséges Magyarországgal.

– Nem lesz hosszabb az önkormányzati választások és az új településvezetések beiktatása közötti idő, mint egy kormányalakítás esetében – fejezte ki reményeit Gulyás Gergely, aki nem számít legitimációs válságra az önkormányzatokban amiatt, mert 4 hónappal később iktatják csak be a tavasszal megválasztott polgármestert és képviselőket. Jelenleg Magyarország az egyetlen állam az EU-ban, aki elutasítja a minimumadó ötletét. Korábban Lengyelország is ellenezte, de megváltozott az álláspontjuk. A Mediaworks Hírcentruma arra volt kíváncsi, lehet-e kapcsolat a váltás, és az uniós pénzekről való megállapodás között, de Gulyás Gergely nem akart találgatásokba belemenni. – Amerikában a republikánus álláspont ellenzi a minimumadót, így ők jó eséllyel nem fogják tudni elfogadni, mert novemberben kongresszusi választások lesznek, mely után jó eséllyel többségbe kerülnek a republikánusok az amerikai törvényhozásban. Ha ez így lesz, akkor Európa még inkább veszélyezteti saját helyzetét az adó kivetésével – fejtette ki egy kérdésre válaszolva a miniszter.

A keleti határt a NATO-val közösen védi Magyarország

Miként a Magyar Közlönyből kiderült, a NATO kérésére a keleti határt a NATO-val közösen védi Magyarország. Gulyás Gergely szerint az, hogy egy háborús térségben a NATO is szerepet vállal, a szövetség erejét és működését mutatja. Tájékoztatása szerint a NATO-katonák állomásoztatásáról azonban nincs szó hazánk esetében. A közös hadgyakorlatokon vagy határvédelmi feladatokban viszont NATO-katonákkal együtt lép fel a Magyar Honvédség. – A Budapest-Belgrád vasútvonal megépítését nem érinti a nagyberuházások elhalasztása, mert az már folyamatban van – jelentette ki egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. A Sorsok Háza idei megnyitására a miniszter nem lát sok esélyt, mert a honi zsidó szervezetek között nincs egyetértés arról, hogy szükség van-e egy újabb kiállításra.

Kérdésre válaszolva a miniszter rögzítette: a kormány semmiképpen nem adóztatná meg a szállodákat, egy olyan területet, ami az elmúlt két években a túlélésért küzdött. A szállodákhoz képest azonban a légitársaságok sokkal jobb helyzetben vannak, ezért érinti őket az extraprofit-különadó. A ma kezdődő 2022-es vizes világbajnokság megszervezése kapcsán a tárcavezető reményét fejezte ki, hogy ez az esemény bevételt hoz az országnak, sőt a vendéglátóiparnak is komoly bevételforrást jelent.

Magyarországon nincs sürgető szükség a némethez hasonló univerzális tömegközlekedési bérlet bevezetésére a benzinárstop miatt – válaszolta egy kérdésre a miniszter. Az ukrán kormány később elhatárolódott a barátság kőolajvezeték elzárását lebegtető fenyegetésektől, emiatt kaphat Magyarországtól továbbra is dízelt Ukrajna – reagált egy felvetésre Gulyás Gergely. A Mátrai Erőművet a jövőben is gázüzeművé szeretné alakítani a kormány – szögezte le egy kérdésfelvetésre a miniszter. Gulyás arra is lát esélyt, hogy Paks I blokkjait meghosszabbítsák. A Liszt Ferenc Repülőtér visszavásárlása mindig napirenden lesz, amíg a jobboldal kormányoz, de jelenleg a háború miatt nehézségekbe ütközik a megvalósítás – reagált az utolsó felvetésre Gulyás Gergely.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: Balogh Zoltán)

Magyarnemzet.hu

 

36 hozzászólás “Gulyás Gergely: Soha nem volt hasonló mértékű infláció az euróövezetben” bejegyzésre

 1. Nagyapó szerint:

  Hiányolom a “kitűnő” ellenzéki közgazdászok megoldásait az infláció elleni intézkedésekről!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 2. László szerint:

  Arra ott van a szakértő kormány ami ennyit tud. Talán beleszólhat bárki aki ellenzéki?

 3. Nagyapó szerint:

  A derék tót atyafiak euróban fizethetik az európai benzinárat, .mi meg szar forintunkkal a felét!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. Fater trollja szerint:

  Megfizeted másban, te degenerált! 🤣

 5. László szerint:

  Fater fejlődik, elismeri xar a Forint 🤣

 6. kormánypárti szerint:

  Rengeteget segítenek az intézkedések sok embernek. Köszönjük szépen a kormánynak, hogy mindig számíthatunk rá, a válságos időkben is fenntartja csalásbarát politikáját!

 7. László szerint:

  A zember csak ámúl-bámúl. Mi történik itt? Az egyik elismeri hogy xar a forint, felettem meg “csalásbarát” politikáról beszélnek. 🤣

 8. Lennox szerint:

  Kormánypárti egyszer végre igazat szólt 😄

 9. kerdes szerint:

  Freudi elszólás? 🙂

 10. Hozzászóló szerint:

  Gergő, valamit tenni kellene akkor. Úgy gondolom, hogy a helyzet nem teljesen reménytelen. A miniszterelnök most kapott egy nagyjából 130%-os laza béremelést. A magyar családok természetesen nem telhetetlenek: a legtöbbünk 30%-al is beérné.

 11. Nagyapó szerint:

  László! Óvódás eszével végre felfoghatná, hogy a gyenge forint elősegíti az exportot és fékezi az importot!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. László szerint:

  A világ hány országában gondolkodik így a kormány a saját fizetőeszközéről? Egy sem. De nekünk persze még bejöhet a dolog. Milyen importot fékez? Mosógépekről volt szó a tévében (kintről hozzák) árazzák át egyre drágább mert szárnyal a forint. Autókon kivül mit exportálunk? Semmit. Vagy mégis! Mindent amit lehet visznek ki, külföldön adják el, többet kapnak érte nekünk meg marad a xar.

 13. Fater trollja szerint:

  Repjegy ügy…
  Messzire megyek és egy fillérrel nem lesz drágább, sőt olcsóbb! 😛💰
  Kivisz a cég Bécsbe és onnan indul a gép, ez még így is olcsóbb.
  A másik olcsóbb, de (adó) fizető változat, kimegyek Frankfurtba, addig csak EU és ha ott átszállok, akkor maga a jegy is olcsóbb, így még 10% is megmarad. Marci meg tolja tovább a Ryanair-rel… 😎👍 Mindenki behúzza így, vagy úgy a pénzét.

 14. László szerint:

  „A hatósági ár egyenes út a csőd felé” – eldugják a vevők elől a hatósági áras termékeket a boltosok. Lisztet 245 forintért kapom 203 forintért adom, ezen már bukok. Az étolajat 959 forintért kapom, 713 forintért adom, a cukrot 389 forintért, majd pedig 261 forintért adom el.
  Az ATV közlése szerint kisebb boltokban a „bátrabb tulajdonosok” igyekeznek „eldugni” a hatósági áras termékeket, hogy a vevők ne lássák azokat, és ne vásároljanak belőlük.

 15. pl szerint:

  Demens Noé rutinosan hülyeséget hazudik…
  “Óvódás eszével végre felfoghatná, hogy a gyenge forint elősegíti az exportot és fékezi az importot!”
  Csak az a baj, te hülye, h a magyar termékek importhányada, a nyitott gazdaság miatt például: 2013 és 2019 között viszonylag szűk sávban 77,6
  és 81,0 százalék között ingadozott… Következésképpen a GDP 80 százalékát meghaladó bruttó exportteljesítményre volt szükség a külkereskedelmi aktívum eléréséhez. Azt ugye érted(?!), h mivel nem mindent külföldön adunk el, így azért ez meglehetősen szar ügy… Valahol olvastam, h nem is az az infláció ami a lakosságot érinti, mert a gyártóknál jelentkező infáció már elérte a 45 (!) százalékot! Érted-e te tahó, vagy csak osztod a (nemlétező) eszedet!!?
  Valaki kapcsolja már le ezt a demens droidot!

 16. Nagyapó szerint:

  Jellemző az eetásakra, hogy azért drukkolnak, hogyan lehet átverni a vásárlókat. Miért emelkednek a termelői árak? A tyúkok drágábban kapirgálnak (biotojás), hogy drágábban tojnak? Vagy a tavalyi termények ára nem volt valós? Mitől nőtt egy nap alatt a májkonzerv ára 139Ft-ról 160 Ft-ra (ATV szerint)???
  A DK-s söpredék szerint ami rossz az országnak , jó az ellenzéknek!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 17. pl szerint:

  Az az ünnepelt inflációnk pedig csak azért annyi, m egy csomó dolognak (EGYELŐRE!!) nem fizetjük meg az árát. Ha azt is ki kellene fizetni, akkor bőven(!!!) 15-18 százalék lenne az infláció, és ebben a kategóriában is győztesek lennénk, mint minden szar adatban az EU-ban.
  OgV és a polipNER ebbe annyira annyira belezavarodott, h lehet ez a végjátékuk…
  Mégis, pol. oldaltól függetlenül, hogy gondoljátok meddig nem kell kifizetnetek a bankkölcsönt, a benzint a farhátat?
  De komolyan… azt gondoljátok ez örök, az ország így tud működni, h semmit nem kell kifizetni?

 18. pl szerint:

  Demens! Itt te vagy a kommunista söpredék!

 19. Nagyapó szerint:

  László (szombat – 23:37) Gratulálok! Felteszi a kérdést és mindjárt megválaszolja úgy, ahogy neki tetszik. Közölje a perpetuum mobile megoldását is kérdés-felelet formában!😛

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 20. Nagyapó szerint:

  Eetásak! Menjenek nyaralni külföldre! A benzin litere Horvátországban 729,5 szar Ft, Olaszországban 800 szar Ft, Görögországban 960 szar Ft, Ausztriában 817 szar Ft. Persze a lopott pénzből lehet a tengerben lovagolni (legfeljebb újabb vagyont, Városháza, vízmű, stb. eladnak, hogy jusson a cápáknak!)

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 21. László szerint:

  Gulyás Gergely locsi-fecsi, nem megy ez még neki. RTL híradója szerint (finoman fogalmaztak) kétszer is “valótlanságot” állított. A egyik miatt már elnézést is kért. A gyenge forintot próbálta Bajnaival magyarázni, nem sikerült. Nagyapó magától hiába kérdezek, hülyeséget válaszol. Még hogy jó nekünk a gyenge forint. Ellenzékben miért mondta azt a fidesz hogy 270 forintos euro árfolyamon el kellene gondolkodni a miniszterelnök cserén? 400-nál mit mondanának? TV székház büfélátogatás lenne?

 22. Fater trollja szerint:

  Fater!
  Ki az a pénisz, aki kocsival megy most el nyaralni? Komolyan, Horvátország létezik csak a világon? 😁 A Balatont ide sem hozom, mert aki ott költi el a pénzét, az meg is érdemli. A szar forint és a megtámogatott hazai benzinár hol függ össze?

 23. PáLoS TReND szerint:

  ENNEK a KIKERESZTELKEDETT PINOCCHIÓNAK EGYENES ADÁSBAN NŐ az ORRA a SOK HAZUGSÁGTÓL!!!
  MIKÖZBEN a LÉNYEG MINDIG KIMARAD a FORINT és NEMZETRONTÓK VILÁGRASZÓLÓ GALÁDSÁGAIBÓL…
  BE KELL VALLANUNK és KI KELL JELENTENÜNK, HOGY ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON VALÓJÁBAN RONALD S. LAUDER a ZSIDÓ VILÁGSZÖVETSÉG ELNÖKE a VÉRBÍRÓ Dr. IGNÁCZ GYÖRGY ÍTÉLETÉVEL TARTATJA BÖRTÖNBEN BUDAHÁZYT!!! 💪

 24. Géza szerint:

  Sebaj, megválasztotta a hülye nép a zsebre dolgozó kormányt. Orbán már megduplázta a fizuját. Koronavirus, háború, mindenből üzletet csinálnak.

 25. Géza szerint:

  Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc hivatalosan is megszerezte a Széchenyi-hegyen álló luxusvillát.

 26. Nagyapó szerint:

  Géza na és? Tüttő Katának, vagy Leisztingernek kellett volna? Esetleg meg kellett volna várni a Városháza eladását??

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 27. László szerint:

  Vagyonosodási vizsgákat nem ártana. Gázszerelő kisiparos meg a tévéhírolvasó miből gazdagodott? Tüttőzzön csak fater…

 28. László szerint:

  Inkább vizsgálat…

 29. Betke szerint:

  Nagyapó, mit szól a főispánokhoz és a vármegyékhez? Előre kellene menni nem hátra! Ez volt a jelszó választás előtt!

 30. PáLoS TReND szerint:

  T. Orbán VikTOR! ITT az IDŐ SZÁMOT ADNI!!!
  …most, hogy beköszöntött a nyári napforduló és élesedik a Fenevad (Rothschild és lakájai!!!) 2022. 06. 24 (666!!!) megtévesztőinek akarata a nyáj felett, szólok.
  OKVETLEN ŐSZINTE VÁLASZT VÁRUNK a VILÁGRASZÓLÓ ún. GIBRALTÁR-PRECEDENSRE!!!…- a PEDO-FIDESZ ÖSSZES KORRUPT ESZEMENTJÉTŐL ÉPPEN ÚGY, MINT az ELLENZÉK RÖHÖGŐ-MAJMAITÓL, AKIK ÖNJELÖLT VIROLÓGUSOKKÉNT RACCSOLNAK/6NAK (EDDIG FELELŐSSÉGRE VONÁS NÉLKÜL!!!) PÁRT-PROPAGANDA ANYAGOT a COVID-KÁROSULTAK és MÁS MEGVEZETETT OLTAKOZÁSBA KERGETETT EMBER KÉPÉBE!!!
  Ui: Amennyiben (D)Rogán Antal nem lesz felelősségre vonva Horváth Nancy kivégeztetéséért, akkor a politikus bűnözők jelenlegi látszatvilága és az ún. magyarországi „demokrácia” pillanatokon belül temeti maga alá a Fenevad kiszolgálóit!!!

 31. Géza szerint:

  Rendesen tolja a ráhelka a bababoltot a hegyvidék plázában.

 32. Nagyapó szerint:

  Betke! A megyei elsőtitkár et. címet kellene visszahozni?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 33. Nagyapó szerint:

  Kálmán Olga férje, Hoffmann György,került a ferencvárosi médiacég élére!!
  Szakember!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 34. László szerint:

  Hoffmann György gyakorlott szakember, évekig dolgozott a közmédiánál.

 35. pl szerint:

  “A megyei elsőtitkár et. címet kellene visszahozni?”
  Ez mire válasz, te elmebeteg?!

 36. kerdes szerint:

  pl.: Értelmes választ nem tud adni, ezért próbálkozik. Kb. mint amikor mindenre gyurcsány volt a válasz. A hívek figyelmét elvonni a nyilvánvaló hülyeségekről egy közös szitokszóval. 🙂

Itt lehet hozzászólni !