Csepeli evezősök nemzetközi sikerei Szlovéniában

Csepel.hu

Sikeresen szerepeltek a Csepeli Evezős Klub versenyzői a szlovéniai Bledben megrendezett nemzetközi versenyen június 11-13 között, amely egyben válogató verseny is volt a júliusban kezdődő világbajnokságra.

A vébét az olaszországi Vareseben tartják. Molnár Dezső, a felnőtt evezős csapat szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a csepeli fiatalok teljesítményéről, akiktől további jó eredményeket vár a világversenyen.

A csepeli Domokos Dóra női ifjúsági kétpárevezősben az első nap negyedik, a másodikon harmadik helyen végzett, ezzel bronzérmet szerzett. Mindkét alkalommal legyőzte az ifjúsági Európa-bajnokságot megjárt magyar rivális csapatot is, amivel visszavágott a korábbi vereségért, de egyelőre kérdéses, kik képviselik majd a magyar színeket a vébén. Boros Olivér és Zudor Marcell az ifjúsági négyes tagjaiként mindkét nap aranyérmet szereztek versenyszámukban, ahol két magyar riválisuk mellett az ifjúsági Európa-bajnoki ötödik helyezett horvát, és hatodik helyezett osztrák válogatott csapatait is legyőzték. Ezzel az eredménnyel képviselik hazánkat és Csepelt az ifi világbajnokságon Vareseben. Az U23-as korcsoportban Koncsik Dominik és Juhász Tamás teljesítménye érdemel említést: első nap legyőzték magyar riválisukat a válogatón, ezzel teljesítették kitűzött céljukat. Az egység az első nap ezüst, a másodikon bronzérmet szerzett. A kormányos nélküli kettesben képviselik majd Magyarországot és Csepelt az U23 világbajnokságon. Boros Bálint és Czinege Tamás könnyűsúlyú kettesünk a normál súlyú mezőnyben, nagy csatában a „B” döntő második helyére érkezett be, amivel összesítésben a nyolcadik helyen végeztek. Az egység is képviseli hazánkat és Csepelt az U23-as világbajnokságon könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben.

A csepeli evezősök felkészítését Pergel László vezetőedző és Porvázsnyik Patrik edző irányította.

Cs.A.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !