Íme a csepeli MSZP igazi kampányarca!

Nem nyilatkozik, nem jár ülésekre de “írogat” a szakmájában bukott politikus

Csepel.info

Idős és beteg embereket károsított meg – most ő lett a csepeli MSZP fekete kampányának motorja

Gulyás Gábor bukott csepeli ügyvéd és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója áll a helyi MSZP mocskolódó kampányának hátterében – állítják a csepeli Fidesz vezetői.

A Budapesti Ügyvédi Kamarából egy szív- és cukorbeteg ügyfelének megkárosítása miatt kizárt politikustársuk feljelentéseire és Szenteczky Jánosnak, a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatójának lakásmutyijaira alapozta az MSZP a mocskolódó kampányát. Az eset attól abszurd, hogy a párt közleményei is olyan adatokra kérdeztek rá, melyeket éppen a csepeli MSZP elnökhelyettese és az ügyvédként már megbukott politikustársa  tudott, vagy tudott volna megválaszolni – mondták el lapunk kérdésére a Fidesz-KDNP csepeli frakciójának tagjai. Az alábbiakban Gulyás “G” Gábort, a csepeli MSZP “feljelentésügyi mindenesét” és az MSZP fekete kampányának kulisszatitkait mutatjuk be egy kicsit közelebbről.

Ő a fő-fő feljelentő

Feljelentések tömegével állt ismét az MSZP csatasorába Gulyás Gábor, aki azzal vált Csepelen hírhedtté, hogy több, sokszor idős, beteg embert is megkárosított. A munkamegosztás egyszerű: Gulyás feljelent, az MSZP pedig a feljelentésekkel kampányol. Gulyás Gábor vagy leegyeztette a feljelentéseire kiadott idézéseket vagy az MSZP még súlyosabb dolgot tett, és levéltitkot sértett, mert elolvasták Németh Szilárd leveleit. Máshogy nehéz elképzelni, honnan tudott az MSZP arról, hogy Németh Szilárdot mikorra hívták Gulyás feljelentéseinek ügyében meghallgatásra – állítják a Fidesz-KDNP képviselői.

Gulyás egyik Németh Szilárd elleni feljeléntése

Az idézés szövege, amelyet az MSZP mocskolódó közleménye is idézett

Az idézés második oldala

És valóban. A csepeli MSZP sajtóközleményének harmadik kérdése így szól: “Igaz-e, hogy már március 11-én kezében volt az idézés, mely szerint április 20-án jelenése van a bíróságon?” A Németh Szilárdtól kapott idézésen pedig ez áll: “2010. év április hó 20. napjának 11:00 órájára a bíróság hivatali helyiségébe személyes meghallgatást tűzött ki”.

Lapunk úgy tudja, mindez azért történhetett meg, mert miközben az ügyvédként megbukott MSZP-s politikus az elmúlt hónapokban a sajtónak továbbra sem nyilatkozott botrányairól, azért a háttérben szorgalmasan “írogatott”. Ha az önkormányzati és a bizottsági ülésekre nem is járt el, a feljelentésre szakított időt, talán pont azt a kis időt, amikor képviselőként kellett volna megdolgoznia a honoráriumáért.

Gulyás helyesírási hibáktól hemzsegő levele Ábel Attila Fidesz elnökhöz…

…és a válasz

Közszereplő létére tiltakozott például egy kampányrendezvényen készült fotójának megjelentetése miatt.  Lapunk úgy tudja, hogy szintén egy róla szóló cikksorozattal kapcsolatban nyomozott a rendőrség a Csepel.info fórumozói, illetve azok IP címei után is. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Gulyás kik ellen és mennyi feljelentést tett összesen, de információink szerint Németh Szilárdot legalább két ügyben, Borbély Lénárdot egyben jelentette fel, feljelentette a csepeli Fidesz szervezetét valamint a Helyi Témát, vélhetően szintén azért, mert a lap beszámolt botrányos ügyeiről.

Kísért a múlt

A csepeli MSZP-s politikus a BKV 71-es buszjáratának útvonal-elterelése után jelentette fel először Németh Szilárd fideszes képviselőt. A feljelentés indoka akkor az volt, hogy Németh az újságíróknak is elmondta a környék lakóinak azon véleményét, hogy a járatok elterelésének valódi célja az volt, hogy a buszok ne az MSZP-s politikus háza előtt menjenek el. A környékbeliek szerint Gulyásnak nem tetszett, hogy a házába beszűrődik a buszok hangja. Bár a 71-es busz az elterelés óta valóban nem jár el a politikus háza előtt, Gulyás elveszítette a Németh Szilárd ellen indított pert. Fizetni azonban ő – csakúgy, mint jó néhány más esetben, amikor a károsultjai jelentették fel – elfelejtett.

Bár közterületen és kampányeseményen készült a fotó, és bár politikusokat nem egyszer fotóznak bor- vagy pálinkakóstolás közben, Gulyás Gábornak nem tetszett ez a montázs

A csepeli MSZP-s vezetés és az általuk a végsőkig védett párttársuk mégis csak akkor került igazán nehéz helyzetbe, amikor a Csepel.info nyilvánosságra hozta, hogyan károsított meg a politikus egy szív-, érszűkület- és cukorbeteg rokkantnyugdíjast úgy, hogy az hosszú ideig a gyógyszereit sem tudta emiatt megvenni, és ennek következtében maradandó egészségromlást szenvedett.

Hamarosan Gulyás újabb botrányos ügyei kerületek napvilágra, sőt kiderült, hogy a csepeli MSZP-vezetés évek óta tudott ezekről. A károsultak között volt, aki levélben kereste meg Tóth Mihály pártelnököt, csepeli polgármestert, aki ezt azonban később már letagadta. Egy másik pórul járt károsult háromszor kereste meg Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárt, hiába figyelmeztette előtte Gulyás, hogy “holló a hollónak nem vájja ki a szemét”. Gulyásnak lett igaza. Avarkeszi, dacára annak, hogy ő maga irányította “ingyenes jogi tanácsadásán” az özvegyasszonyt Gulyáshoz – tehát felelős volt abban, hogy politikustársa megkárosította az idős asszonyt -, nem segített visszaszerezni a károsult pénzét.

A csepeli MSZP titkos kampányarca Máltán, egy ifjúszoci angol nyelvtanfolyamon: egyik ügyfele eközben a gyógyszereit sem tudta megvenni (forrás: Index fórum)

A Csepel.info számolt be először arról az esetről, hogy a bukott ügyvéd miatt egy több gyermekes cigány család veszítheti el közel tíz év pereskedés után otthonát és kerülhet az utcára azért, mert az alapvető, sőt ordító hibáktól hemzsegő szerződést íratott alá velük otthonuk megvásárlásakor. Szintén az általa írt szerződés hibája miatt veszítette már el lakását – szenvedett 13 millió forintos kárt – az az asszony is, akinek az esetéről itt számoltunk be. És még most sem értünk a végére: a közelmúltban számoltunk be arról a csepeli asszonyról is, akitől az Országgyűlés lakásmaffia elleni bizottságának korábbi tagja 200 ezer forintot fogadott el a lakásvétel adminisztrációs munkáinak elvégzésére, de a pénzért nem csinált semmit. Abban az ügyben is a mai napig folyik a pereskedés.

Gulyás Gábor a botrányok hatására végül felfüggesztette csepeli párttagságát, és kilépett a kerület önkormányzati frakciójából, de nem mondott le egyetlen tiszteletdíjas pozíciójáról sem. Fővárosi bizottsági tagként továbbra is bent maradt a budapesti MSZP-frakcióban, és a párt országgyűlési kampányának egyik legfontosabb emberévé vált – derült ki a csepeli MSZP kampányfinisében.

Csepel.info

A Gulyás-botrányhoz kapcsolódó cikkek:

Szív, érszűkület és cukorbeteg rokkantnyugdíjast károsított meg az MSZP-s politikus

Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett

Ismét megvédte Gulyást az MSZP

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

Gulyás mégis búcsúzott az MSZP frakciótól

Szenteczky János bocsánatot kért Gulyás Gábortól

Az elévülés miatt nem vizsgálhatta tovább az ügyészség Gulyás Gábor tettét

„Holló és Holló”: így működik az ingyenes jogsegély MSZP-módra?

Tovább hallgat a Csepel újság

Németh László nyílt levele

„Ilyet ügyvéd nem ad ki a kezéből” – Újabb botrányba keveredett az MSZP-s képviselő

Perlik Gulyást, az “ügyvédek szégyenét”

23 hozzászólás “Íme a csepeli MSZP igazi kampányarca!” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    A feljelentés joga bárkit megillető jogosultság.
    A fent nyilvánosságra hozott feljelentés nem alaptalan.

  2. Öreg halász szerint:

    Így van. Bárkit megillet a feljelentés joga, és az is nyilvánvaló, hogy a csepeli MSZP Gulyás Gáborral együttműködött. Ezzel az emberrel.

    A feljelentés meg alaptalan és nevetséges. Gulyás közéleti ember, és politikus. Emellett meg más embereket, idős, beteg nyugdíjasokat károsított meg, és erről a párttársai is tudtak.

  3. Manitu szerint:

    Egy értelmes embert a hányinger kerülgeti, amikor azt látja, hogyan állnak ki még mindig Gulyás mellett.

    Mit kell tenni ahhoz, hogy az MSZP kiálljon valamelyik tagja mögül? Deme Gábor ügyvédjét is ti fizetitek?

  4. Gordon szerint:

    Gulyás szemétségeiről lehet beszélni?

  5. Sphere szerint:

    Ez a ggg ifjú kora ellenére már annyi mocskosságot művelt mint sok veterán komcsi 50 év alatt sem tudott! De még van a pályafutásából vagy 30 év,ha tétlenül nézzük…..

  6. én szerint:

    Nézd a tekintetét! Mindent elárul.

  7. Nyugi szerint:

    Nézd inkább a helyi Fidesz-mutyista Németh Szilárd tekintetét, ami mindent elárul a sötétségről, a tehetetlen dühről és a hatalomvágyról. Ezt a fényes tekintetű Fidesz-mutyistát mosogatta a kampánycsendes takarodó előtt az infó?! Igaz, Németh Szilárd tényleg rászorult erre a tisztítókúrára, de már ez sem segít rajta. Rajtakapták. De azért
    Nyugi!

  8. T. szerint:

    „Mivel a sikkasztást nem követtem el ”
    “Németh Szilárd alap nélkül állította, hogy sikkasztottam.”

    “Minderre tekintettel dr. Gulyás Gábor terhére a Btk 317. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a.) pontja szerint minősülő sikkasztás büntette megállapítható.”

  9. látó szerint:

    lehet, hogy 30 év van még 3g pályafutásából, csak annak a nagy részét a börtönben üli majd le.

  10. zed szerint:

    “… nem lehetséges a cselekmény bizonyíthatóságának kérdésében állást foglalni, ezért a határozat indoklásának erre vonatkozó részét kirekesztettem.”
    http://csepel.info/wp-content/uploads/02ugyeszseg002.jpg

    N. Sz. a nem jogerős elsőfokú ügyészségi határozatra hivatkozva nagy nyilvánosság előtt olyan “tényt” állított Gulyás doktorról (sikkasztás bűncselekménye), amelyet nem tud bizonyítani. Ráadásul annak érdekében tette ezt, hogy a köztiszteletben álló Avarkeszi államtitkár úr becsületét csorbítsa. Gulyás ügyvéd urat a BÜK nem bűncselekmény, hanem súlyos fegyelmi vétség miatt zárta ki a soraiból.
    A feljelentés megalapozott.

  11. Manitu szerint:

    Zed, mégiscsak te vagy az a rendes ember, aki betegeket, idős embereket károsított meg? Szerinted a köznyelv hogyan nevezi azt, ha valaki más pénzét a másik tudta nélkül eltulajdonítja, mint azt tette Gulyás pl. a cukorbeteg emberrel?

  12. zed szerint:

    Nem én vagyok. A köznyelv lopásnak nevezi. A néhai Németh úr is eredetileg lopás miatt tett rendőrségi feljelentést.
    N. Sz. tényszerűen azt állította nagy nyilvánosság előtt, hogy Gulyás doktor úr bűnöző, és sikkasztás miatt 3 év szabadságvesztés dukál neki. Én nem esek abba a hibába, hogy azt állítom, hogy N. Sz. rágalmazott, ezt a bíróság feladata eldönteni.

  13. Huba szerint:

    Téged kaptak rajta egy svábhegyi betegszamáron. Nyugi!! Nem azt mondom, hogy meg is történt ami ilyen helyzetben……, de azt sem, hogy nem történt meg. Egészségedre!

  14. T. szerint:

    Zed!

    Help me!
    Honnan van az infód, miszerint Németh László eredetileg lopás miatt tett feljelentést a rendőrségen???

    N.Sz. felszólalása október 19.-én történt. Az általad (is) belinkelt irat nov. 3.-án került nyilvánosságra. Szerinted nem lehetséges, hogy N.Sz. még nem tudott az ügyészség második határozatáról?

  15. zed szerint:

    T.!

    1.
    “Németh László 2007. november 27-én lopás bűntette miatt rendőrségi feljelentést tett korábbi ügyvédje ellen.”
    http://csepel.info/?p=6741

    2.
    “Az elévülés miatt hiába fellebbeztem meg a számomra kedvező (“elévülés miatti nem büntethetőség”) elsőfokú ügyészségi határozatot (nem akartam , hogy az legyen az ügy vége , hogy csak az elévülés miatt nem vagyok bűnös), a másodfok is azt mondta, hogy az elévülés miatt nem lehet további nyomozati cselekményeket folytatni. Viszont az elsőfok határozatának első és utolsó bekezdése közötti összes bekezdését hatályon kívül helyezte -elfogadván érvelésemet és okfejtésemet.”
    /Dátum: 2009. május 07/
    http://drgulyas.uw.hu/

    3.
    “- Tisztelt Draskovics Miniszter Úr! Az ön államtitkárának egyik alapszervezeti párttársa, bizonyos dr. Gulyás Gábor önkormányzati képviselő még ügyvéd korában 200 ezer forintot sikkasztott el egy csepeli rokkant kisnyugdíjastól. Ez az ember, amikor rájött a sikkasztás tényére, akkor először a polgármester úrtól, illetve a párttársaktól próbált segítséget kérni, de ez nem jött össze, így bírósághoz fordult, illetve feljelentette az ügyvéd urat és az Ügyvédi Kamaránál is bejelentette, hogy mit tapasztalt. Az Ügyvédi Kamarából kizárták, az ügyészség megállapította a sikkasztás tényét, sőt még azt is megállapította, hogy olyan súlyú sikkasztásról van szó, amelyet három évvel kellene büntetni, de elévülésre való hivatkozással megtagadták a nyomozást.

    A polgári peres eljárásban a bíróság jogerősen megítélte a kisnyugdíjasnak az elsikkasztott pénz visszafizetését kamatostul, mindenestül, plusz még másfél millió forint kártérítést is megítélt egészségromlás címén. Szeretném hangsúlyozni, hogy erről az egész ügyről az egész csepeli MSZP-alapszervezet és a csepeli MSZP-s vezetők, így a körünkben helyet foglaló Avarkeszi Dezső országgyűlési képviselő és államtitkár úr is tudott. Vajon önök jogszerűnek, törvényesnek és erkölcsösnek tartják azt, hogy egy ilyen bűnelkövető még mindig a csepeli képviselő-testületben foglalhasson helyet.

    Én azt gondoltam, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter Avarkeszi Dezső államtitkár úrral együtt, aki egyébként a körzet országgyűlési képviselője is, megpróbálnak érvényt szerezni az igazságnak. Az igazság pedig akkor kapna érvényt,, ha ez az ügyvéd – több mint egy évvel ezelőtt született a jogerős ítélet után – megfizetné végre-valahára a megítélt pénzt a kisnyugdíjasnak. Akkor lett volna igazságos ez a történet, ha önök azt mondják, hogy rábírják ezt a képviselőt arra, hogy most már épp itt az ideje, hogy felálljon a képviselői székéből, mert azért az mégiscsak döbbenetes, hogy ilyen emberek hozhatnak egy önkormányzati testületben döntést a csepeliekről, az emberek életéről.”
    http://www.gondola.hu/cikkek/67739-Kontra__kontra__kontra__&%238211%3B_Titkok_es_talanyok&%238230%3B_.html

  16. Tóth Mária szerint:

    “derék, gerinces” ember !

  17. Nyugi szerint:

    Tisztelt Zed! Hagyd már a bánatba a logikus érvelésed. Látod, hogy itt csak az őrületből fakadó gyűlölködés számít. Többször bizonyítottad, hogy igazad van. Nem érdekes az itt. Az egész csak arra jó, hogy elkenjék Németh Szilárd balhéját. Láthattad, olvashattad ugyanitt: hetet havat összehord NSZ meg a díszes kompánia. Nyilatkozatokat fabrikálnak, szennyest mosnak, stb., stb. Csak két dolgot nem láthatsz:

    1. Az ügyészségnek azt a papírját nem veszik elő, ha van, amelyikben Németh Szilárd ügyében elrendelik a nyomozást. Azt sem merik kimondani, hogy ezek a gaz szocik kitalálták az egészet. Ha ezt nem merik cáfolni, akkor világos: Németh Szilárd ügyében elrendelte a nyomozást az ügyészség. A többi mese habbal, és az udvari bohócok félrevezetése. E helyett Gulyás-oznak.

    2. Ábel Attila nagy büszkén berakta ide a montázzsal összevagdosott hirdetést. Szavaiból azonban kitűnik, hogy kell lennie egy olyan fotónak is, amelyiken dr. GG és NSZ együtt látható. Ezzel sem akarnak itt büszkélkedni. Ha van ilyen kép, és kell lennie, hiszen Ábel úr ebből ollózott, akkor Admin igazán intézkedhetne. Barátnak, ellenfélnek egyaránt kellemes perceket szerezhetne…

  18. kispajtás szerint:

    Két ekkora lóalkatrész ritkán kóvályog Csepelen, mint ez a zed és a Nyugi.
    Méltatlankodni, fröcsögni, zöldségeket összehordani a másik oldalon nyugodtan lehet. Mehettek!!!

  19. Nyugi szerint:

    Kispajtás! Tőled is érvek és nem sérvek kellenének. Érveid nincsenek, hát előjönnek a sérveid a szerecsen-mosdatástól.

  20. Vica szerint:

    Kedves Nyug!
    Ha úgy hiszed, hogy azzal elfeded 3g haverod rémtetteit, hogy másokat próbálsz bemocskolni, tévedsz. Az önkritika nem lehet bűn még az MSZP részéről sem. Próbáld meg gyakorolni, talán sikerül.

  21. zed szerint:

    Akit Gulyás képviselő úrén kívül N. Sz. lakcíme is érdekel, az alábbi számítástechnikai alkatrész-kereskedelemmel foglalkozó cég honlapján található ugyancsak bírósági iratból megismerheti:
    http://www.optim.hu/aloldalak/fidesz/jogeros.pdf
    Vajon ezúttal is Ábel-Bozsó Brigitta fogja N. Sz.-ot képviselni? Biztos, hogy Gulyás doktor úr árulkodott egykori párttársainak??

  22. […] korábbi kitelepülés: Gulyás Gábor, az MSZP kampányarca vélhetően most háttérben marad, átadja a főszerepet a tanúskodni nem akaró Podolák […]

  23. […] Gábor MSZP-s politikus, bukott ügyvéd és az országgyűlési választás egyik csepeli “kampányarca” valamint Császár Mihály, Csepel korábbi rendőrkapitánya is részt […]

Itt lehet hozzászólni !