Tanévnyitó a Mátyás iskolában

Csepel.hu

Szeptember elsejétől 380 tanuló veheti birtokba a megújult Mátyás Király Általános Iskolát, ahol tegnap tartották a központi tanévnyitó ünnepséget. Az idén 82 éves intézményben Juhász Katalin intézményvezető nyitotta meg a 2021/2022-es tanévet.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében, az iskolafelújítási projekt újabb állomásaként felújított iskola teljes beruházása közel 390 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg – közölte Borbély Lénárd polgármester beszédében.

A városvezető elsőként az első osztályosokat köszöntötte, akiket az elmúlt évek hagyományait követve láthatósági mellénnyel ajándékoztak meg. Felhívta a szülők figyelmét a szeptember közepéig igényelhető tizenötezer forint értékű iskolakezdési utalványra, melyet az önkormányzat 2017-től nyújt az általános iskolai tanulmányait első osztályban megkezdő gyermeket nevelő csepeli családok részére. Szólt még az iskolakezdés előtt indított járdafelfestési akciójukról, amelyek a gyermekek biztonságosabb közlekedését szolgálva a forgalmasabb gyalogátkelőhelyeknél a körültekintőbb áthaladásra figyelmeztetnek.

A polgármester megköszönte a felújítást végző Csepeli Városfejlesztési Kft.-nek és a kivitelező cégnek rövid határidővel végzett közös munkáját, amelynek során a főépület és iskolaudvar teljes körű felújítása megtörtént.

Ezután a hagyományokhoz hűen Mátyásos deákká avatták az elsősöket, akik az önkormányzat, az iskolai alapítvány és a Dél-Pesti Tankerületi Központ ajándékait vették át.

A legkisebb tanulókat az intézményvezető is köszöntötte, új élményeket, sok barátot és eredményes tanulást kívánt számukra. Beszédében rendkívüli tanévnyitónak nevezte az új tanévet megnyitó ünnepséget, mivel a nyár folyamán megújult iskolában fogadhatják a gyermekeket. Röviden ismertette, hogy megtörtént a főépület minden termében, a folyosón, tanáriban, tornateremben is a festés, a burkolat és radiátorok cseréje, az épületek homlokzat festése. A földszinti helyiségek átszervezésével két új öltözőt kialakítottak, a bejárati szélfogó távnyitó ajtóval lett kicserélve. A földszinten és a tanáriban teakonyhát alakítottak ki, a konyhát korszerűsítették és egy új gazdasági bejárat is létesült. „Örömünkre szolgál a két udvar teljes megújítása, az iskola bejáratának megszépítése, valamint a székelykapu felállítása” – tette hozzá az intézményvezető.

Megköszönte a városvezetésnek a nagymértékű felújításhoz biztosított anyagi forrást, a felújítást végző szakemberek munkáját, valamint a pedagógusok, a szülők és a gyermekek közös összefogását, szorgalmas segítségnyújtását.

Az iskola nevében Juhász Katalin emlékül Papp Nika 5. osztályos tanuló rajzát adta át Csepel polgármesterének.

A tanévnyitó végén elültették az elsősök fáját.

A.ZS.

 

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !