Fontos információk a március 8-tól életbe lépő csepeli intézkedésekről

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

A Magyar Közlönyben megjelentek értelmében Csepelen, március 8-tól a következő intézkedések lépnek érvénybe:

– A maszkviselés és a távolságtartás (1,5m) szabályait Csepel összes közterületén kötelező betartani. Az egyéni felelősség most különösen fontos. A járvány terjedésének megelőzéséhez, illetve eredményes megfékezéséhez szükség van az Önök együttműködésére!

– A Polgármesteri Hivatal 2021. március 8-tól 2021. március 22-ig bezár, ügyfélfogadás nincs. Kivételt képez az Anyakönyvi Iroda és a Hagyatéki Csoport. Részletek a https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13263-zarva-tart-a-polgarmesteri-hivatal oldalon találhatók.

– A kerületi bölcsődék nyitva maradnak, ez vonatkozik a magánbölcsődékre is.

– A csepeli óvodák bezárnak, rendkívüli szünet lép életbe. Ez vonatkozik a magánóvodákra is. Azok az óvodáskorú gyerekek, akiknek a szülei igényelnék a napi egyszeri melegétkeztetést, jelentkezzenek az ovoda.etkezes@csepelgszi.hu e-mail címen vagy a 06-70-938-3155-es telefonszámon. (név, intézmény neve, csoport, van-e allergiája a gyermeknek). Az ételek a Karácsony Sándor iskola (1211. II. Rákóczi Ferenc út 106-108) tálalókonyháján vehetők át. A legfrissebb bejelentés alapján a gyermekfelügyelet biztosítva lesz. Ennek részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

– A csepeli iskolák zárva tartanak. Az iskolákban március 31-ig digitális oktatás van, március 31-től április 6-ig tavaszi szünet (az iskolák saját hatáskörben a tavaszi szünetet meghosszabbíthatják). Azok az iskolás gyerekek, akiknek szülei igényelnék a napi egyszeri melegétkeztetést, jelentkezzenek az iskola.etkezes@csepelgszi.hu e-mail címen vagy a 06-20-264-3767-es telefonszámon. (A név, intézmény neve, osztály, van-e allergiája a gyermeknek). Az ételt hétfőn reggel 9-ig lehet megrendelni. Ahogy az óvodák esetében, az iskolák esetében is a Karácsony Sándor Általános Iskola (1211. II. Rákóczi Ferenc út 106-108) tálalókonyháján lehet az ételt átvenni. A legfrissebb bejelentés alapján a gyermekfelügyelet biztosítva lesz. Ennek részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

-A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat rendelései a megszokott rendben zajlanak tovább. A tömeges oltás miatt azonban elképzelhető, hogy néhány rendelés időpontja megváltozik. Kérjük, minden esetben érdeklődjön a rendelő hivatalos telefonszámain.

-A Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) nyitvatartása 2021. március 8-tól megváltozik. A személyes ügyfélfogadás hétfőtől csütörtökig 9.00 és 15.00 óra között zajlik, pénteken 9.00 és 14.00 óra között. Munkaidőn túl, a krízistelefonszámon a HSZI munkatársa elérhető a 06-20/518-9150- es számon.

-A Rákóczi Kert – Családok Parkja nyitva marad, ahogy a többi csepeli játszótér is. A Kalózhajós játszótér nyitása előrébb kerül. A Rákóczi Kertben és a játszótereknél kérjük a maszkviselés és a távolságtartás szabályait betartani, ellenkező esetben bezárása kerülnek.

-A Csepeli Piac szintén nyitva marad, kivételt a kormányrendeletben szereplő üzletek jelentik.

-A csepeli iskolákban működő iskolai büfék bérletidíj-mentességben részesülnek a zárás alatt.

-Az elrendelt zárás miatt az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díja elengedésre kerül.

 

Vigyázunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

2 hozzászólás “Fontos információk a március 8-tól életbe lépő csepeli intézkedésekről” bejegyzésre

  1. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    A gyerekek a márciusra befizetett ebédpénzért eddig csak egy heti étkezést vettek igénybe. Intézkedni kellene a visszafizetésről vagy későbbi beszámításról, ha lesz még nyárig egyáltalán jelenléti oktatás!

  2. concept szerint:

    Ezzel mi a helyzet ?

    “az óvodákról az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) határozata elég szűkszavúan fogalmaz, konkrétan csak annyit, hogy rendkívüli szünet lesz.
    Ez azt jelenti, hogy vagy otthoni munkát lehet adni a dolgozóknak, vagy állásidőt kell elrendelni – szögezik le, és hangsúlyozzák, hogy ezek egyike sem szabadság.
    Ezzel szemben egyébként a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda fenntartója jogellenesen szabadságolást rendelt el – írják –, ugyanis a dajkákat, takarítókat, konyhai kisegítőket 9–14 nap szabadság kivételére kötelezik attól függően, hogy kinek mennyi alapszabadsága van.”

    Ugye hogy nem csak az ellenzéki önkormányzatok trükköznek ezzel-azzal ?

Itt lehet hozzászólni !