Januárig előzetesben maradnak a csepeli gyilkosság gyanúsítottjai

Origo, Hírszerző

Újabb két hónappal meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság. A bíróság szerdán ismét felszólította a nyomozó hatóságot, hogy pontosítsa a gyanúsítást, mert állásfoglalása szerint az iskola gazdasági igazgatója nem gyilkossággal, csak bűnsegédséggel gyanúsítható.

Január 9-ig előzetes letartóztatásban marad a csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottja, miután szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság ismét két hónappal meghosszabbította előzetes letartóztatásukat – mondta az [origo]-nak az egyik gyanúsított, Deme Gábor ügyvédje, Ruttner György.

A gyilkosság közel egy éve, január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Az intézményvezetőt és helyettesét lőtték agyon. A rendőrség már másnap őrizetbe vette a két gyanúsítottat: a csepeli MSZP-ben is tevékenykedő Demét, aki az iskola gazdasági igazgatója volt, és a gondnoki feladatokat ellátó K. Tamást.

A gondnok tagadta bűnösségét, de részletes vallomást nem tett, Deme pedig a kezdetek óta azt vallotta, hogy K. Tamás gyilkolt. Ügyvédje szerint Deme verzióját támasztja alá az a hangfelvétel, amelyet az egyik áldozat zsebéből előkerült diktafonon találtak a rendőrök. (A gyilkosságról és Deme védekezéséről részletesen itt olvashat.)

Ruttner szerint az előzetes meghosszabbításáról döntő bíróság már több alkalommal – most szerdán is – kimondta, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a gondnok gyanúsítható a gyilkosságok elkövetésével, Deme pedig csak bűnsegédséggel vagy bűnpártolással. Vádemelés még nem volt az ügyben, az illetékes nyomozó hatóság ezért továbbra is a rendőrség. A bíróság korábban már felszólította a rendőrséget, hogy az állásfoglalásának megfelelően pontosítsa a gyanúsítást, de ez még nem történt meg – mondta az ügyvéd, aki szerint a bíróság szerdán ismét nyomatékosan felszólította erre a nyomozó hatóságot.

Forrás: Origo

Egy gyilkosság részletei

A gyilkosság január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Aznap sikkasztás miatt elküldték az intézmény gazdasági igazgatóhelyettesét, Deme Gábort és a biztonsági őrként is dolgozó pedellust, Kun Tamást. Emiatt az esti órákra találkozót beszéltek meg Takács Józseffel, aki az alapítványi iskola vezetője, egyúttal a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt.

Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésére. Ekkor dördültek a lövések – a gyanú szerint a pedellus lőtt. Deme Gábor viszont eltüntette – a Dunába dobta – a biztonsági kamerák felvételeit tartalmazó szervert. A gyilkosságot az igazgató zsebében lévő diktafon hangfelvételen rögzítette. Deme Gábor, egyébként akkor a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának is tagja volt, de erről a tisztségéről már lemondott.

Az igazgató zsebében tartott diktafon felvételének tanúsága szerint egyébként összesen öt lövés történt, az első lövés előtt, ami Takács Józsefet, az alapítványi iskola vezetőjét érte, nem hangzott el fenyegetés. A következő lövés előtt sem megöléssel fenyegeti a másik tanárt, de ad bizonyos utasításokat a gyilkos. 40 másodperccel az első lövés után azonban eldördül a második is, ami a másik férfit éri.

Azt szakértő is megállapította, hogy Deme Gábor sírva, pánikban teljesíti ezután a gyilkos parancsait. Ügyvédje szerint a felvétel alapján nincs köze védencének tevőlegesen a gyilkosságokhoz, a lövések őt is meglepetésként érték és mindenkit, aki a szobában volt, a gyilkost kivéve.

Forrás: Hírszerző

A témához kapcsolódó fontosabb cikkek időrendben:

Lelőttek két embert egy csepeli iskolában! + videók

A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség

D. Gábor a társtettes?

Takács Józsefet és Papp Lászlót gyászolja Csepel

Sírva könyörgött az életéért a csepeli tanár – hétfőn zárhatják ki Demét az MSZP-ből

Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt

A Nagy Delete

Döbbenetes és váratlan fordulat

Tanári példamutatás? Saját tanítványára terelte a bűncselekményt

Ma dönthetnek a gyilkossággal vádolt politikus kizárásáról

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

A TV2 Napló és a Mokka adásai

Nem volt Zuschlag ügy, most nincs pártügy

Ezt vette fel a magnó

Csepel az egész ország

A Nagy Delete 2

Gyilkosság Csepelen: megvannak a szakvélemények

9 hozzászólás “Januárig előzetesben maradnak a csepeli gyilkosság gyanúsítottjai” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Remélam megy a többi is a dutyiba.

  2. Vátesz szerint:

    Nehogy már csak bűnsegéd legyen Deme Gábor. Talán K. Tamás sikkasztott, s őt akarták elbocsátani? Nem, lehet, hogy neki is volt baja Takács József igazgatóval, de feltehetően nem olyan súlyú, amiért gyilkolnia kellett volna. Bűnpártolás, hogy Deme Gábor eltüntette a kamerák felvételeit tároló számítógépet. Ha ő “félelmében” segített eltüntetni a bizonyítékokat, akkor miért nem adja elő azokat azóta sem.
    Addig kellene börtönben tartani, amíg meg nem világosodik az emlékezete.
    Érdekes, az amnézia általános szoci körökben, Zuschlag-ügyben sem emlékezik senki semmire. Én azért az ügyész helyében megvakargatnám K. Tamás hallgatásának okát, vajon Deme Gábor nem jöhet-e szóba, mint felbújtó.

  3. Gordon szerint:

    De szépek így együtt, ez a kép a kedvencem.

  4. vermes szerint:

    T. ADMINOK! A JÓ ISTEN ÁLDJON MEG TITEKET, VEGYÉTEK LE A BETLEN JANI HANGJÁT, MERT ROSSZAT FOGOK ÁLMODNI!!!

  5. Demeter J. szerint:

    Ha jól értettem, szegény gyanúsított sírva terelte a figyelmet egyik tanítványára? Talán végső kétségbe esésében?

  6. Jani szerint:

    “Januárig előzetesben maradnak”

    Remélem 2050 Januárjáig.

  7. titok szerint:

    Szerver kinél van ?Tudják már?
    Haveri kutyák dolgoznak…..

  8. pedró szerint:

    Bízom a független igazságszolgáltatásban, de tavaszig remélem, nem születik ítélet.

  9. Öreg halász szerint:

    Nyugodj meg Pedró, mivel már a tanúmeghallgatásokkor kiderülne, hogy milyen mélyen benne volt az MSZP a történetben, nemhogy tavaszig, de őszig sem lesz tárgyalás sem.

Itt lehet hozzászólni !