Gyilkosság Csepelen: megvannak a szakvélemények

MTI, Magyar Hírlap, Hírszerző

Elkészültek azok a szakvélemények, amelyek elvégzését a BRFK a csepeli alapítványi iskolában januárban történt kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjával, Deme Gábor egykori kerületi szocialista politikussal szemben rendelte el – értesült a Magyar Hírlap.

Demét a nyomozók szerdán hallgatták ki, azonban a vizsgálat eredményét csak egy későbbi időpontban tárják elé. A gyanúsítottat június elején igazságügyi elmeszakértő, pszichológus és kriminálpszichológus faggatta napokon át, és ugyanezt próbálták megtenni Kun Tamással, az intézmény egykori biztonsági őrével is, utóbbi azonban csak az elmeszakértő egyes kérdéseire volt hajlandó válaszolni, a vallomástételt megtagadta.

Demének és védőjének a rendőrség csütörtökön mutatta be először azt a felvételt, amelyen a bűncselekmény körülményei hallhatók, és amelyet egy, a gyilkosság időpontjában az egyik áldozat zsebébe rejtett diktafon rögzített.

A volt MSZP-s védője, Ruttner György a napilapnak elmondta: ügyfele minden kérdésre válaszolt, a megismert hanganyag tartalmára több észrevételt tett, és a kihallgatáson elhangzott párbeszédek igazolják, hogy nem ő követte el a gyilkosságokat. A hangszakértő által leírt párbeszédekből az is kiderül, hogy miután Kun Tamás mindkét áldozatával végzett, megfenyegette a sokkos állapotban lévő Demét, s arra próbálta rávenni, hogy törje fel a biztonsági kamerák képeit rögzítő helyiséget.

“A bűncselekményről készült felvételeket tartalmazó szerverrel ügyfelem a felfegyverzett biztonsági őr kényszerítésére távozott az épületből” – mondta el az ügyvéd.

Forrás: MTI, Magyar Hírlap, Hírszerző

8 hozzászólás “Gyilkosság Csepelen: megvannak a szakvélemények” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Ez a duma már engem is sokk-ól. Én úgy futottam volna sokk-ós állapotban a rendőrségig, hogy minden távban csúcsot döntöttem volna.
    Megmondta a fő rendőr, a Atv-ben ezek készülhettek a gyilkosságra végső soron.
    Kizárt lehet, hogy a nyilvánosságra került lóvé miatt ölhettek csak.

  2. miska72 szerint:

    “A bűncselekményről készült felvételeket tartalmazó szerverrel ügyfelem a felfegyverzett biztonsági őr kényszerítésére távozott az épületből” – mondta el az ügyvéd.”

    De MIÉRT NEM A RENDŐRSÉGRE MENT?
    MARGIT! NOOOOOORMÁLIS?

    Ez nem hülye, csak tetteti!
    A buliban ő is benne volt különben a rendőrségre ment volna és nem tejet vagy mi a fenét venni!

  3. titok szerint:

    ??Hol van a szerver??
    Ki van még benne a buliban???

  4. snoopy szerint:

    életfogytiglant nekik!KÁR,HOGY NINCS HALÁLBÜNTETÉS!ÉN KÍNÁBA VINNÉM KI ŐKET ÉS LELŐNNI ŐKET!SNOOPY!

  5. Klarissza szerint:

    Ma reggel a Napkeltében szerepelt ennek a Demének az ügyvédje.

    Ugyebár – mivel a hanganyag az akkor már halott tanár zsebében volt, egy másik teremben – nagyon rosszul hallatszik, ahogy a biztonsági őr kényszeriti az ijedtségtől siró “szerencsétlen” Demét.

    Ő szerinte ez a bizonyiték az ügyfele ártatlanságára.

    Az ilyeneket nem kell kivinni Kinába. Itt kell közéjük dobni! Mivel itt már annyian vannak – ugyanazokkal a papirokkal – és hogy ne tünjön fel, ha meghalnak, a halottaikat savval tüntetik el!

  6. Borsányi szerint:

    Én azért megnéznélek benneteket, hogy milyen lenne a gatyátok, ha egy igazi, még füstölgő fegyverrel hadonásznak előttetek.
    A szerver “jégre dobását” azonban én sem értem.Kár volt az első kihallgatáson ezzel a dumával előjönni.

  7. hugi szerint:

    Miért tüntette el Deme azt a felvételt, ami az ártatlanságát vagy a bûnösségét bizonyíthatta volna? Erre szerintem egyetlen logikus válasz van.

  8. hugi szerint:

    Ja, és arról se hallottam, hogy Deme kért vagy beleegyezett volna poligráfos vizsgálatba.

Itt lehet hozzászólni !