Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt

Csepel.hu

Több százan fogadták el a Fővárosi Diákönkormányzatok Szövetségének meghívását pénteken. Az estébe forduló délutánon a Csepel-sziget Általános ás Szakképző Iskola bejárata előtt fiatalok és idősebbek együtt emlékeztek a két nappal korábban ott történt tragédia két áldozatára: Takács Józsefre és Papp Lászlóra. A Széchenyi utca 93. számú épületnél volt, aki pislákoló mécsest, gyertyát és volt aki fehér szegfűt, rózsát, virágfüzért, koszorút helyezett el.

Ismerősök és ismeretlenek szótlanul, csak a tekintetükkel, mások halkan, egymással beszélgetve idézték fel a tragédiát és a kettős gyilkosság áldozatainak életét, személyiségét. A fiatalok transzparenseikkel hirdették, nemet kell mondani az erőszakra. A megemlékezés részvevőinek az estével együtt sűrűsödő némasága fejezte ki az egyetértést a diákok gondolataival. De a fájdalom sem nyomta el a kérdést: miért történt meg ez a tragédia?

47 hozzászólás “Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Az erőszak maga az MSZP!

  2. Szilveszter szerint:

    A Feleségem bement a Katona- Táncsics sarkán a virágboltba, egy szál fehér virágot venni. A virágárus egy szál fehér Kálát adott a Feleségemnek, pénzt nem fogadott el, azt mondta:
    – Ezt tegye le az én nevemben is!
    Köszönni való nemes dolog ez, ezért gondoltam, hogy megosztom Veletek. Elvégre a békesség melletti megemlékezés volt ez!

  3. zöldfa szerint:

    Miska te egy szánalmas ember vagy, meghazutolni még jó irányban sem tudod magad.

  4. Papi szerint:

    Szilveszter! zöldfa!
    Lehet, hogy most “megköveztek” de egy kérdést engedjetek meg nekem:
    Vajon ha egy egyszerű átlag kisember lett volna az áldozatt akkor is ilyen nagy lett volna a felhajtás?
    Mind a mellett nagyon sajnálom mind a kétt áldozatott (ezt komolyan mondom) de nem kellett volna azt csinálni amit ma az iskolánál csináltak
    (2009.01.09 16-17 óra között). Nem a gyertya gyújtás ellen volt kifogásom, de azért forgalom elterelés és ilyen rendőrségi kiszállás hát!!!! nem tudom. De nem hiszem, hogy a gyászolók “örültek neki”.

  5. miska72 szerint:

    Tisztelt zöldfa!

    Majd akkor lesz a csodálkozás ha roban a következő botrány!
    Az idő nekem dolgozik! Nemsokára hallani fogsz rólam!
    Csak annyit mondok NAAAAAAAGY botrány lesz!
    Nem kicsit!
    NAGYON!

  6. miska72 szerint:

    Tisztelt Papi!

    Vajon ha egy egyszerű átlag kisember lett volna az áldozatt akkor is ilyen nagy lett volna a felhajtás?

    NEM!

    Szörnyethalt egy 19 éves fiatalember, mikor kötegelt acélcsövek zuhantak rá egy csepeli telephelyen.

    Itt nem lesz gyertyagyújtás. Itt nem lesz zarándoklás.

  7. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Én bízom abban, hogy egyszer közelednek a nézeteink, és talán még a véleményeink is közeledhetnek, volt már olyan, amiben egyet értettünk. Én valóban szívből örülök olyankor.
    Arra gondolok, hogy sem ezért a kérdésért, sem más hozzászólásaidért soha senki nem kövezett meg Téged, és ha bárki azért bántana Téged, mert ez, vagy az a véleményed, velem gyűlik meg a baja! (ezt komolyan mondom!)
    Nos a magam véleménye, hogy az “átlag kis ember”-nek is joga van az élethez, a szabad véleményalkotáshoz, és a szabad vélemény nyilvánításhoz. Bárki, aki erőszakos cselekmény áldozatává válik, az méltó arra, hogy a környezete kegyelettel emlékezzen rá, fájdalmát, és gyászát kifejezze. Mindezekkel együtt jogán túl, élnie kell (!) az áldozat környezetének azzal, hogy hangot ad békés életvitelhez való ragaszkodásának! Ennek az az alapja, hogy én, Te, ő, Mi, ti, ők úgy akarunk élni ITT CSEPELEN (!), hogy senkit sem érhet olyan testi bántalmazás, ami testi épségét, életét, vagy a mindennapi életviteli képességét veszélyezteti, lehetetlenné teszi, vagy meggátolja.
    Az kérdezem Tőled, hogy mi volt abban a “nagy felhajtás”, hogy a tragikus hirtelenséggel eltávozott, erőszak áldozatává vált embertársunk emlékére elvittünk egy szál virágot, meggyújtottunk egy mécsest? Azt mondod forgalom elterelés? Én azt mondom, hogy a megemlékezők biztonsága igényelte, hogy arra az időre másfelé menjenek az autók. Aki tudta, hogy miért kellett másfelé menni(16 , és 17 óra között), az gondolom, megértette. Aki nem tudta, és bosszankodott, az remélem, hogy majd értesül róla, és talán úgy érzi majd, hogy kár volt bosszankodni, az apró kellemetlenség a közösség nemes megmozdulása miatt volt.
    A gyászolóknak, ha a családra gondolsz, aligha van valami mostanság, aminek örülhetnének. Ott voltak Ők is. Kétlem, hogy “öröm” volt. Arra viszont joggal gondolhatsz, hogy talán a mérhetetlen gyászban azok jelenléte, akik részvéttel egy szál virággal állnak a megbékélés pártján, talán osztják a fájdalmat.
    Még valami. Nem az MSzP szervezte ezt az alkalmat. Én sem, és más sem politikai alapon voltunk jelen. Én a magam nevében helyeztem el a kegyelet virágát, és a békés együttélés reményében gyújtottam mécsest. Vagy épp fordatva, ahogy tetszik. Hiszem, hogy akik ott voltak, csepeliként voltak jelen, akik osztoztak a gyász fájdalmában, egyetértenek az erőszakmentes élet támogatásával.

  8. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Vegyes érzésekkel fogadom, hogy egy 19 éves fiatalember munkavédelmi szabályokat semmibevevő (kvázi öngyilkossága), a munkáját irányító felelős vezető kontrolljának hiánya miatti-, és egy sokak által ismert, és elismert ember (Emberek) erőszakos, aljas indokból elkövetett életkioltása között nem tudsz különbséget tenni.
    Igazad van, nem lesz gyertyagyújtás, sem zarándoklat.
    Mindezek mellett sajnálom, ha bárki is “ok” nélkül hal meg, pláne ilyen fiatalon! Legyen az munkát végző, vétlen baleset áldozata, vagy korai betegség áldozata.

  9. miska72 szerint:

    Szilveszter fentebb még azt állítottad, hogy ÖNGYILKOS lett.
    Én különbséget tudok tenni! És abban is, hogy az Ő munkályának volt értelme, volt látszata.
    De ez Önkoris dolgozók munkályát NEM látom csak taasztalom!
    HAMIS ADATOK miatt vagyok FELJELENVE! Ezt az ÖNKORI szolgáltatta!
    Tehát amiben az MSZP szerepel az nekem NEM tetszik.
    Mint emberet SAJNÁLOM!

  10. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Ne csavard ki a szavaimat ha megkérhetlek.
    Nem a gyertyagyújtás és a virág ellen volt véleményen hanem az a felhajtás amit csináltak ebben a tragédiában. Megjegyzem én is leraktam egy száll virágot, de ez az én magán ügyem. De azért a csepeli polgármester jelenléte sok mindent megkérdőjelez azzal kapcsolatban amit leírtál.
    A megkövezéssel kapcsolatban nem véletlenül volt idézőjelben.

  11. Öreg halász szerint:

    Részvétem az áldozatok családtagjainak!

    Tisztelt MSZP!

    Tessék végre elgondolkozni a “jövő nemzedéke” kiválasztásának szempontjain! Ha továbbra is a kommunista nagypapa vagy valami hasonló lesz a belépő a a párt csepeli frakciójába, akkor 2010-ben először lesz alkalmuk megtapasztalni, milyen a “vörös Csepelen” MSZP-s képviselőként ellenzékben dolgozni.

    Én őszintén kívánom, hogy így legyen!

    Csepelnek ugyanis fejlődésre, demokráciára, befülledt “gyári csapat” nélküli vezető pártra van szüksége. Az MSZP a jelenlegi vezetéssel egyiket sem tudja produkálni. Mivel a jelenlegi helyzetben még a jelenlegi képviselők és pártkáderek között sincs egyetlen olyan sem, aki erre képes lenne, Önöknek bukniuk kell!

  12. Szeretettel köszöntök mindenkit!

    Először is részvétemet szeretném nyújtani az áldozatok családtagjainak.

    Másodsoron köszönöm mindenkinek aki akár lélekben, akár személyesen csatlakozott a tegnapi megemlékezéshez. Soha ne feledjük, hogy a szebb világ eléréséhez a legnagyobb fegyverünk a közösség ereje!

    Mindenkinek békésebb és szebb évet kívánok!

    Tisztelettel: Lukács Ferenc Márk

  13. atlétaa szerint:

    miska szánalmas vagy,vagy szélhámos.

  14. miska72 szerint:

    atlétaa te meg nevetséges vagy! 🙂 Nem kicsit! NAGYON!
    Fogsz még te is csodálkozni! Az újabb botrány, naról napra közeledik!
    Szélhámos nem én vagyok! Tudod ki a szélhámos? Na ki? A jegyző!

  15. atlétaa szerint:

    miska72: Kössz az infot, nem kicsit – Nagyon.

  16. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Ha Te valóban azt olvastad ki az írásomból, hogy én konkrét öngyilkosságot gondoltam, akkor csak azt mondhatom, hogy kevés olyan nagy teljesítményű reflektol lehet a világon, ami ezt a fajta sötétséget bevilágítja.
    Papi, ha a megemlékezés szerinted felhajtás volt, azt nagyon sajnálnám, és egyben nem értem, hogy akkor Te miért vittél virágot?
    Felhajtásos véleményed megírtad már a FŐDISZ-nek? No írd csak meg bátran, biztos nagyon örülnek majd a széles látókörödnek.
    A magam véleménye az, hogy a megemlékezésen Tóth Mihály jelenléte nem kérdőjelez meg semmit, Németh Szilárd jelenléte pedig nem támaszt alá semmit.

  17. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Látom megint úgy forgatod a szavakat, ahogy akarod. Ha Tóth Mihály polgármester mint magán ember vett részt a megemlékezésen az csak kizárólagosan az Ő magánügye. Ha Németh Szilárd szintén mint magán ember vett részt az is az Ő ügye. Nem erről volt szó és nem is a Fődisz megemlékezéséről. Ha megtették valószinűleg azért mert nagyon tisztelték az áldozatokat. Itt arról van szó, hogy a polgármester nem mint magánember hanem mint polgármester vett részt, és ezértl a rendőrség lezárta a környéket szinte hermetikussan. Nekem ez volt a problémám. Még annyit, hogy (bármilyen meglepő neked) egyet értek a polgármesteri hívatallal abban, hogy saját maga gondoskodik a temetésekről.
    De azért fent tartom a kérdésemet ha nem lettek volna az MSzP vezetőségében az áldozatok akkor is ilyen felhajtás lett volna. Emlékez csak vissza amikor a II Rákóczi Frenc úton a lakberendezési boltban megölték a két ekadónőt valahogy nem jelent meg a polgármester és az utat sem zárták le.
    Még egyszer:
    Nem a megemlékezés és a gyertyagyújtás ellen van volt kifogásom hanem a módszer ellen!

  18. obama szerint:

    Tóth Misi nagyon akart szerepelni, mert a csepel.hu-n a megemlékezésről készült képek közül csak a sajátját tetette fel, mintha ő lett volna a főszereplő, pedig nem ő szervezte, rendezte, s mi láttuk, ott voltak az elhunytak hozzátartozói is, akikről semmit sem közölnek. Nem most kell vezekelni a lelkiismeretfurdalás miatt, hanem korábban kellett volna tenni az ellen, hogy ne történhessen meg ez a tragédia.

  19. Szilveszter szerint:

    Papi!
    Olyan nehéz eldönteni, hogy valóban mi bajod van! A kauzális kapcsolatok (ok-okozati viszony, csak segítek) megértése mindíg nehézség volt Neked, de nincs ezzel semmi baj.
    A FŐDISZ szervezte a megemlékezést. Feltételezem, hogy amikor az engedélyeket intézték, akkor biztosítást is kértek a rendőrségtől, lévén az úttesten is várható, hogy emberek állnak. Ettől nagyon független, hogy ott volt-e a polgármester, vagy sem. De látom, hogy Téged az sem zavar, hogy az iskola felőli oldalon volt a sáv lezárva. A rendőr a Plusz felé terelte a személykocsikat. A busz mindkét irányban járt. A kanyarban állt egy rendőr, aki az érkező kocsikat lassította, hogy a megemlékezők mellett lassan menjen. Mondd meg, hogy milyen hermetikus lezárás volt ez?
    Nyugtasson az a Tény Papi, hogy az én temetésemre nem jönne el a polgármester. Takács Józseffel viszont úgy három évtized kötötte össze.

  20. miska72 szerint:

    Tisztelt szilveszter!

    Ezt írtad nekem: Kedves Miska!
    Ha Te valóban azt olvastad ki az írásomból, hogy én konkrét öngyilkosságot gondoltam, akkor csak azt mondhatom, hogy kevés olyan nagy teljesítményű reflektol lehet a világon, ami ezt a fajta sötétséget bevilágítja.

    Látod te is így szoktad kiforgatni a szavaimat! Ezt csinálták velem is az Önkorinál, renrőrségnél és még sorolhatnám. Ott is ilyen gondolkodású emberek ülnek mint te. De nemsokára eljön a FELELŐSÉGRE vonás ideje.
    Az idő mindent megold!
    Az idő nekem dolgozik!

  21. hollósi szerint:

    Reméljük, Szilveszter, még sokáig élsz. Az akkori polgármester meg már nem is tudja majd, egykoron kiket képviseltél. Meg mások sem.

  22. miska72 szerint:

    Obama csak nehogy Misi, és a bandája is érintett legyen az ügyben. 🙂

  23. miska72 szerint:

    Ezt az egész bandát le kell cserélni!

  24. CsepeliXXI szerint:

    Miska!
    Figyeld csak ezt:

    “A civil szervezet pénzügyi hátteréről kevés adat jelent meg nyilvánosan, az interneten néhány pályázaton elnyert összeg található meg. Az önkormányzat az iskola működtetéséhez anyagilag nem járul hozzá, de az intézményben nincs tandíj. Maradna az állami normatíva, amiből a Népszabadság összeállítása szerint nem lehetne fenntartani az intézményt. A napilap névtelen forrása nem zárta ki, hogy az alapítvány egyes vezetői pénzmosásra használták az iskolát.”

    Ha már a “Néphazugság” is pénzmosásról beszél,akkor nagy bajok vannak “szocialistáknál”.Lesz az a 3-4 milkó sokkal több is.

  25. miska72 szerint:

    Ha ez van a suliban akor mi van az Önkormányzatban?
    OTT IS MSZP van?
    IGEN IGEN!
    Mi ota vannak ezek hatalmon? Én ott is szétnéznék!

  26. miska72 szerint:

    CsepeliXXI:

    Na látod ezért kell az önkori épületében is kotorászni az akták között.
    Hátha megbukik a MAFFIA.

  27. LB szerint:

    Csepeli! Mikor 2006-ban “privatizálták” az iskolát, azaz a működtetését az alapítvány átvette, az akkori szoci frakcióvezető azt mondta, hogy ez évi 18-20 milliós megtakarítást jelent az önkormányzat számára, mivel korábba ennyi volt az iskola fenntartási költsége!
    http://www.mno.hu/portal/344168

    Most 2009-ben sem lehet kevesebb! Akkor honnan van rá fedezet???

    Másrészről a Borsnak azt nyilatkozta Kosik György, az iskola alapítványának egyik vezetője:
    “Gábor szakmai hozzá nem értése miatt az alapítványnak 7 millió forint veszteséget okozott, ehhez jött még az az 5 és fél millió forint, amit ő maga sikkasztott el. December elején figyeltünk fel arra, hogy miért ilyen magasak az iskola különböző költségei és csakhamar kiderült, hogy Gábor több tételt is drágábban könyvelt el, mint amennyiért beszerezte. Elszámolta például nyolc ember fiktív útiköltségeit.”
    http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=17048

    Azaz ő már több mint 12 milliós kárról beszélt!

  28. CsepeliXXI szerint:

    LB!
    Szerintem a 12 milkó is kevés.Ennyiért nem gyilkolnak meg két embert.
    Ugyanakkor,ha ez a Deme csávó (több diplomával)alkalmatlan volt és károkat csinált,akkor miért nem rúgták ki azonnal?Nagyon sok itt a megválaszolatlan kérdés.

  29. LB szerint:

    Itt egyelőre csak megválaszolatlan kérdések vannak! 🙁

    Egyébként hallottál te már olyat, hogy a szocik egy jó káderről lemondanak csak azért mert alkalmatlan? Na ne légy már ennyire naív!
    lHallgasd meg Tóth Mihály reakcióját, 10:50-nél kezdődik.
    http://www.rtlhirek.hu/video/39760

    Mindent elmond a gondolkozásukról! Még most is csak sajnálkozni tud!:(

  30. miska72 szerint:

    CsepeliXXI a diplomát Deme lehet, hogy a Négy Tigrisen vette? (Józsefvárosi piac) Ott mindent be lehet szerezni!
    Vagy tombolán nyerte.
    Tudod hány embernek van ilyen papirja a csepeli Önkorinál?
    Egy egész listával rendelkezem ilyen hozzáértő emberekről!
    Itt van CSI, a jegyző, a polgármester, H Judit, F ferencné, B Zsolt. Szép kis csapat.
    CSI : TÁVOZOTT
    F Ferencné: TÁVOZOTT
    B Zsolt: TÁVOZOTT
    Vajon miért? ALKALMATLANOK VOLTAK? IGEN IGEN!
    Vagy sok simliskedésben volt részük? IGEN IGEN!

  31. CsepeliXXI szerint:

    Miska!
    Ilyen semmihez sem értő “diplomások” és “doktorok” ma százezrével vannak az országban.Ezekből adódik az “értelmiség” nagy része.
    Mind pártvonalon kapták.Én is ismerek jónéhányat.

  32. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Szerintem ne menjünk bele egy elmélyültebb értelmet igénylő verbális sakkozásba. Úgy gondolod, hogy azt hittem, kiforgatod a szavaim? Nem Kedves Barátom, nem gondoltam azt, hogy kiforgatod a szavaim. Azt feltételeztem, hogy nem fogod fel a szavaim. Todod, hogy aáltalában az emberek felfogják a nagyon udvarias, és nagyon burkolt lebunkózást, ahhoz is kell némi entellektüell. Nos eddigi tapasztalataim azok, hogy Neked nagyon bátran lehet írni becsomagolva dolgokat, hiszen azok elszállnak az értelmi szinted felett. Én viszont nem vagyok hajlandó leereszkedni arra a szintre, amit Te felfogysz. Ennek az az eredménye, hogy könnyen elbeszélünk egymás mellett.
    Azt pedig, hogy a hivatalokban miért vesznek hülyére Téged, már kitárgyaltuk, azt hiszem, hogy ahhoz nincs hozzáfűzni való.

  33. CsepeliXXI szerint:

    Hmm,ez egy kicsit pitiáner,kispályás megjegyzés volt Szilveszter!
    Nagyképüségből is adtak diplomát a foxi-maxin?
    Mert helyesirásból nem,azt látom.
    Ismered Miska ügyét?Belenéztél az ügyiratba?Vagy csak látatlanban vagdalkozol?F.Y.I.:a hivatalokban ugyanolyan dilettantizmus (és nagyképűség) valamint hozzánemértés tombol mint a Kalamár idejében.
    De ne törődj vele,mert hamarosan leestek (estek?zuhantok) a magas lóról.
    Addig élvezd a poziciódat.Nem sokáig fog tartani.

  34. Szilveszter szerint:

    Ismerrem a Miska ügyének körvonalait, és korábban le is írta Miska az ügyét. Ezt korábban meg is beszéltük itt. Egy másik témánál pedig vesézgettük a viselkedés, kontra hivatalok hozzáállása dolgot.
    Sajnálom, ha nagyképűség ment át a fenti bejegyzésemből, egy kicsit sem volt szándékos. Mint ahogy én sem veszem fel, ha itt azt kapom, hogy sötét vagyok, meg a többi.
    A helyesírási témát is feszegettük többször is. Érdekes, hogy a Miska “mondhatnák”-ja vagy a “nől” a munkanélküliségje nem kerül pellengérre.
    Mindenesetre nálam is megesik gyakran hogy mellé zongorázom egy-egy betűt. Pl. tudom, hogy az eddig, az két d.
    Majd “igyexem” alaposabban átolvasni, hogy kevesebb hibát “eljcsek”. Így jáu? 😀

  35. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Hidd el az én értelmiségemmel nincs semmi gond. Nemsokára hallani fogsz róla, talán még a TV is közvetíteni fogja hogy BŰNSZERVEZETBEN való részvétellel gyanusítják a Csepeli elvtársakat!

  36. CsepeliXXI szerint:

    Hogyne Szilveszter.Jáu. 🙂
    A baj ott van,hogy az “eddig”-et el lehet zongorázni,de a “sújt” azt nem.
    Persze meg lehet magyarázni.Megszoktuk. 🙂

  37. miska72 szerint:

    A CSEPELIEK A ZÖLD KIS-DUNAPARTÉRT
    CIVIL EGYESÜLET
    tisztelettel meghívja
    Önt
    az RSD Hollandi út menti partszakaszának alternatív fejlesztési lehetőségeiről szóló
    2009. január 20-án 18 órakor kezdődő

    ÉPÍTÉSZ FÓRUMÁRA.

    Meghívott előadók:
    Bánáti Béla (Bánáti+Hartvig Építésziroda Kft.)
    Dr. Schneller István, Főépítészi életműdíjas építész (Corvinus Egyetem)
    Kálmán Ernő DLA, Ybl-díjas építész, Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
    Puhl Antal DLA, Ybl-díjas építész (Puhl Antal Építészirodája Kft.)
    Skardelli György, Ybl-díjas építész (KÖZTI Rt.)
    Zádori Attila (Zádori és Társai Építész Stúdió Kft.)
    Helyszín: Gyermek és Ifjúsági Sport Centrum ebédlője
    Budapest, XXI. Hollandi út 8-10 Elérhetőségeink:
    http://www.kisdunapart.eu
    kisdunapart@citromail.eu telefonszám: 0620-4867784

    Mindenkit szeretettel várunk.

  38. […] Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt […]

  39. […] Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt […]

Itt lehet hozzászólni !