Döbbenetes és váratlan fordulat

Bors, Népszava, Népszabadság

A Bors információi szerint Deme Gábor védelme arra fog épülni, hogy maga is áldozat volt. A biztonsági őr egyszer csak a folyosón mellette termett, így együtt léptek be a szobába, a gyilkosság után pedig megfenyegette, hogy őt is megöli, ha nem segít neki a nyomok eltüntetésében – idézi fel a történteket Deme Gábor változata szerint az ügyvéd.

A Népszava arról ír, hogy a szervert, amelyet Deme Gábor a gyilkosság után vitt magával, továbbra sem találják. A gyanúsított első elmondása szerint azt a Dunába dobta. A rendőrség azonban nem találta, és szerintük azért sem rejthette oda, mert a vízfelszínt húszcentis jégréteg borította azon a részen, ahol a gyanúsított a helyet megjelölte. Deme ez után megjelölt egy másik helyszínt is, egy szeméttárolót, ahol szintén nem találták meg a rendőrök az adathordozót.

Tettestársát is meg akarta ölni a csepeli hóhér?

Nem megbízásból, hanem „saját szakállára” cselekedett a csepeli iskolai mészárlást elkövető biztonsági őr – állítja a társtettesként gyanúsított D. Gábor. A férfi azt mondja, rá is fegyvert fogott K. Tamás, utasította, hogy segítsen a nyomok eltűntetésében. K. Tamás egyelőre hallgat. A csepeli alapítványi iskola munkatársai szerint azonban úgy vélik: D. Gábor sem az a „ma született bárány”, mint akinek most beállítja magát.

A Budai Központi kerületi Bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezte a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjait. K. Tamás biztonsági őrrel kórházi ágyán közölték a verdiktet, míg D. Gábor tárgyalása a Fő utcai bíróságon volt.

– A védencem is áldozata és nem az egyik elkövetője a bűncselekménynek – közölte e Borssal Dr. Ruthner György, D. Gábor ügyvédje.
– Gábornak fogalma sem volt, hogy K. Tamás is csatlakozik hozzá amikor szerda délután bement az iskolába tárgyalni Takács Józsefékkel.
A biztonsági őr egyszer csak a folyosón mellette termett így együtt léptek be a szobába.

Gábor inkább csak P. Lászlóval tárgyalt, K. Tamás pedig Takács Józseffel beszélt.

Amikor a vita elfajult, Gábor kijött a szobából, elmenni azonban nem tudott, mert az épület ajtaja be volt zárva.
Az ügyvéd szerint amikor D. Gábor visszament a kulcsot megkeresni, találkozott K. Tamással, aki azonnal fegyvert fogott rá. Állítólag megfenyegette, hogy őt is megöli, ha nem segít neki a nyomok eltüntetésében.
Kényszer hatására ezt D. Gábor megtette és a szemétbe dobta a kameraképeket rögzítő szerkezetet.

A Csepel-Sziget Szakképző Iskola munkatársai azonban nem hisznek ebben a verzióban.

– 40 év alatt nem csalódtam így emberben, mint D. Gáborban – jelentette ki Kosik György, az iskola alapítványának egyik vezetője.

– Gábor szakmai hozzá nem értése miatt az alapítványnak 7 millió forint veszteséget okozott, ehhez jött még az az 5 és fél millió forint, amit ő maga sikkasztott el.

December elején figyeltünk fel arra, hogy miért ilyen magasak az iskola különböző költségei és csakhamar kiderült, hogy Gábor több tételt is drágábban könyvelt el, mint amennyiért beszerezte. Elszámolta például nyolc ember fiktív útiköltségeit.

Leültünk vele beszélgetni és szóban közöltük vele, hogy felfüggesztjük az állásából. Ezután a biztonsági őr, K. Tamás egy szó nélkül távozott az iskolából, pedig neki nem mondtunk fel, sőt fel sem merült a neve az ügy kapcsán – állítja Kosik.

A végzetes szerdai délutánon D. azzal hívta fel egykori főnökét, hogy szeretné visszaadni a közel egy millió forintért vásárolt céges eszközeit és találkozóra hívta őt az iskolába.

– Ott voltam én is a telefonhíváskor, sőt Józsi engem is hívott, hogy menjek el a megbeszélésre. Nekem azonban fájt a lában s így inkább hazamentem.

Ez mentette meg az életemet – fejtegette Kosik. Tegnap 16 órakor megemlékezést tartottak az iskola előtt. Virágokat tűztek a kerítésre, a két áldozat fényképei alatt gyertyák égtek. Takács József családja is megjelent, a gyászoló feleség lányába és fiába karolva sírt, unokái is könnyeiket törölgetve emlékeztek a nagypapára.

Forrás: Bors.hu

Előzetesben a gyilkosság gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte a csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottját a Fővárosi Bíró­- ság (FB) tegnap: K. Tamást, a kivégzés feltételezett elkövetőjét annak ellenére, hogy nem tette meg vallomását. A több emberen elkövetett emberölésben tettestársként gyanúsított D. Gábor még szerda éjjel részleges beismerő vallomást tett.

Előzetes letartóztatásba helyezte K. Tamást és D. Gábort, a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjait a Fővárosi Bíróság (FB) tegnap: K. Tamást annak ellenére, hogy a vallomástételt megtagadta, noha már kihallgatható állapotba került. Amint arról a Népszava beszámolt, K. Tamás pisztollyal öt lövést adott le, két-két lövéssel fejbe lőtte áldozatait, a Csepel-szigeti Általános és Szakképző Iskola igazgatóját, Takács Józsefet és annak helyettesét, Papp Lászlót. Az aznap kirúgott „biztonsági őr” önmagát is megsebesítette, hogy másra terelhesse a gyanút, emiatt kórházba szállították, ahol meg kellett műteni. A rendőrség ott őrizte, s megpróbálta kihallgatni.

A bíróság indoklása szerint mindkét esetben fennáll a „szökés, elrejtőzés és a bizonyítékok eltűntetésének veszélye”. A döntés nem jogerős. D. Gábort, a több emberen elkövetett emberölés feltételezett tettestársát, a Csepel-szigeti Általános és Szakképző Iskola egykori gazdasági vezetőjét továbbra is kihallgatják.

Nem került elő egyelőre az a szerver, amely a szerdai tragédia felvételeit tartalmazza. Mint azt lapunkban tegnap megírtuk, D. Gábor elmondása szerint a bizonyítékot a Dunába ejtette, ám a hatóságok nem találták meg ott, a rendőrség szerint azért sem rejthette oda, mert a vízfelszínt húszcentis jégréteg borította azon a részen, ahol a helyét megjelölte. Majd megjelölt egy másik helyszínt is, információink szerint egy szeméttárolót, ahol szintén nem találták meg a rendőrök az adathordozót. Ha mégis megkerülne, akkor – noha van olyan állapot, amelyből nehéz megmenteni a számítógépes eszközt – nagy valószínűséggel sikerülni fog működőképessé tenni, s a felvételek láthatóak lehetnek – tájékoztatta lapunkat Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vizsgálja a hatóság a bűncselekmény során használt PA63 típusú fegyver eredetét, amelyet a helyszínen hagytak – fejtette ki a szóvivő, aki hozzátette, pisztoly sorszáma alapján feltehetően be tudják majd azonosítani, honnan származik. Tafferner Éva ugyanakkor megerősítette, K. Tamásnak nem volt fegyverviselési engedélye, és semmilyen fegyveres testület tagja nem volt – ahogy biztonsági őr sem. Az alapítványi iskolában csak segédtanári beosztásban alkalmazták – tette hozzá. Bár korábban a rendőrség is biztonsági őrként jelölte őt meg, a „pedellus” illik rá, akinek az iskolai rend biztosítása volt a feladata.

Mint beszámoltunk róla, a két feltételezett elkövetőt szerdán rúgták ki a hátrányos helyzetű gyermekeket foglalkoztató intézményből, feltehetően egy 3-4 millió forintos sikkasztás miatt, amit ketten követtek el. A rendőrség még vizsgálja, milyen üzleti kapcsolatban is állt egymással D. Gábor, az iskola gazdasági vezetője és a pedellus. Várhatóan hétfőn dönt az iskolát működtető alapítvány kuratóriuma a két elhunyt intézményvezető helyének betöltéséről.

Forrás: Népszava

A csepeli kettős gyilkosság okának tekintett sikkasztásról, még nem tudni semmit

Amiről árulkodna a szerver

A csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottját letartóztatta tegnap a bíróság. A rendőrség nagy erőkkel keresi a szervert, amely esetleg a gyilkosság képeit is őrizheti. A volt gazdasági igazgató társára hárít minden felelősséget.

K. Tamás (52), a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola biztonsági őrként is foglalkoztatott (szerdán elbocsátott) segédoktatója már kihallgatható állapotban van, de nem beszél. A BRFK nyomozói többször is megkísérelték a kikérdezését, ő azonban mindannyiszor megtagadta a vallomástételt.

A bűntény másik gyanúsítottja, Deme Gábor (36), a tanintézetből szintén szerdán elküldött volt gazdasági igazgatóhelyettes valamivel közlékenyebb, bár rendőrségi forrásaink szerint “néhányszor már megvezette” a nyomozókat. Először azt mondta: a Dunába dobta azt a szervert, amely a biztonsági kamerák felvételeit tárolta. A nyomozók még nem adták fel a reményt, hogy a szerveren megtalálják a gyilkosságról készült képeket is, s akkor tisztázható, hogy jelen volt-e Deme, amikor társa kivégezte az igazgatót, vagy sem. S ha nem (az eddigi bizonyítékok erre utalnak), mielőtt távozott volna a teremből, adott-e jelzést K. Tamásnak, hogy ölje meg volt főnökét és kollégáját? Deme azonban egy olyan partszakaszra vezette a rendőröket, amelyet húszcentis vastag jég borított. Ott nem dobhatta a vízbe a gépet. Ekkor egy szemeteskonténerhez vezette a nyomozókat, de abban sem találták meg a szervert – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. A “kukás affér óta” Deme nem beszél a nyomozókkal.

Információink szerint a rendőrség a nyomozást rövidesen kiterjeszti az iskola és az iskolát működtető alapítvány gazdasági hátterének és gazdálkodásának feltárására is. Pénteken a bíróság nem jogerősen mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte. Deme a bíróság előtt K. Tamásra hárított minden felelősséget.

A bűncselekmény, illetve az annak okaként számon tartott sikkasztás színhelyéről, a Csepel-sziget Általános és Szakképző iskoláról, illetve az intézmény fenntartójáról, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány működéséről, gazdálkodásáról, pénzügyi hátteréről keveset tudni. Amit mégis: az alapítvány 2006 szeptemberében nyitotta meg a tanintézetet, amely az általános, a szak- és a szakközépiskolai oktatás mellett felnőttképzést is vállal, tandíj vagy képzési hozzájárulás nélkül. A tanulók 70 százaléka roma származású.

Tóth Mihály XXI. kerületi polgármester lapunkat arról tájékoztatta, az önkormányzat az épületet ingyen adta az alapítvány tízéves használatába, de a működtetéshez pénzt nem biztosít. Az a fenntartó alapítvány feladata. Az iskolába hatszáz diák jár, főként Csepelről. Az alapítványt lérehozó kft. ügyvezetője az alapítvány egyik kurátora, Kosik György irányítja most megbízottként az iskolát. Őt lapzártánkig nem sikerült elérnünk. Az alapítvány kurátora, Maczkó László, aki 1995 júniusától a szintén csepeli ADU Oktatási Központnál dolgozik, kérdéseinket egyelőre elhárította. Információink szerint a Csepel-sziget Alapítvány kuratóriuma jövő kedden ülésezik, a megbeszélést még múlt év decemberében hívták össze.

Az iskolában az oktatás tehát ingyenes, az önkormányzattól támogatást nem kapnak. Kérdés, hogy akkor miből finanszírozzák a tanítást. Az állami normatíva ehhez kevés. Úgy tudjuk, az alapítvány a Külügyminisztériumtól legutóbb 250 ezer forintot nyert (Beszélgessünk Európa jövőjéről nevű pályázat); az oktatási tárcától tavaly 589 ezret kapott intézményfenntartásra. Működési támogatásra pályáztak a Nemzeti Civil Alapprogramnál is, végül azonban a 4,7 millió forint helyett csupán 600 ezret nyertek, viszont a “szerződéskötés meghiúsult”. Ennek oka ismeretlen. Mindez igen csekély bevétel, tekintettel arra, hogy az iskolában hatszázan tanulnak.

Egy a kerület viszonyait jól ismerő csepeli az iskoláról csak annyit mond: “ez egy belterjes világ, belterjes viszonyokkal; akik pénzcsinálásra, esetleg pénzmosásra használták, azt hitték, mindent megtehetnek”. Azt több forrásunk is megerősítette, elképzelhetetlen, hogy az alapítvány meggyilkolt elnöke, Takács József pénzügyi trükközésben közreműködött volna. Nem kizárt, éppen az okozta a vesztét, hogy a pénteken előzetes letartóztatásba helyezett Deme Gábor ügyleteire fényt derített. Deme egyébként korábban a csepeli önkormányzat pénzügyi ellenőrző bizottságának tagja volt, és tavaly decemberig a helyi szocialista pártelnökség tagja. Jelenleg egyetlen pártbéli funkciót sem lát el, bár párttag. Ennek oka, hogy a tavaly decemberi tisztújításon nem választották be újra a testületbe.

Az iskolában tegnap nem volt tanítás.

Forrás: Népszabadság

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Lelőttek két embert egy csepeli iskolában! + videók

A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség

D. Gábor a társtettes?

Takács Józsefet és Papp Lászlót gyászolja Csepel

Sírva könyörgött az életéért a csepeli tanár – hétfőn zárhatják ki Demét az MSZP-ből

Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt

A Nagy Delete

Döbbenetes és váratlan fordulat

Tanári példamutatás? Saját tanítványára terelte a bűncselekményt

Ma dönthetnek a gyilkossággal vádolt politikus kizárásáról

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

A TV2 Napló és a Mokka adásai

Nem volt Zuschlag ügy, most nincs pártügy

Ezt vette fel a magnó

78 hozzászólás “Döbbenetes és váratlan fordulat” bejegyzésre

  1. Dave szerint:

    A szerver biztosan bizonyítaná “ártatlanságát”….vajon miért nincs meg??

  2. Bubus szerint:

    “- Gábor szakmai hozzá nem értése miatt az alapítványnak 7 millió forint veszteséget okozott, ehhez jött még az az 5 és fél millió forint, amit ő maga sikkasztott el.”

    Várható volt, hogy nem négymillió forint van az ügy hátterében.

    Miért derül ki mindenről, amit az MSZP-sek Csepelen állítanak, hogy finoman szólva fele sem igaz?

    Mert itt még az ügyvéd elmondása szerint is legalább 12 millió forintos kára lett a sulinak!

    És miért van az az érzésem, hogy fel sem jelentették Demét a sikkasztás gyanújával, és arról (is) folyhatott a tárgyalás, hogy ne is jelentsék fel?

    És vajon hány olyan ügylet lehet, lehetett még Csepelen, ami szépen elsikkadt?

  3. miska72 szerint:

    A biztonsági őr megfnyegette Deme Gábort ha nem vesz részt a sikkasztásba őt is megöli? Hát ez inkább érdekes mit szorakoztató! Ezt együtt tervelték ki! A biztonsági őr lőtt, Deme szerezte meg a pénzt. Deme Gábor tüntette el a szervert. A biztonsági őr meg az emberek elhalgattatását vállalta. A biztonsági őr, hogy is férhetett volna a pénzhez? A bankban se tudja kinyitni az őr a széfet! Az csak 1 ember ismeri vagy kettő! Tehát a biztonsági őr nem férhetett volna a pénzhez, csak Deme.
    1000 évet nekik!

  4. miska72 szerint:

    Bubus valószínű, hogy beletrafáltál az igazságba.

  5. miska72 szerint:

    A Népszava arról ír, hogy a szervert, amelyet Deme Gábor a gyilkosság után vitt magával, továbbra sem találják. A gyanúsított első elmondása szerint azt a Dunába dobta. A rendőrség azonban nem találta, és szerintük azért sem rejthette oda, mert a vízfelszínt húszcentis jégréteg borította azon a részen, ahol a gyanúsított a helyet megjelölte. Deme ez után megjelölt egy másik helyszínt is, egy szeméttárolót, ahol szintén nem találták meg a rendőrök az adathordozót.

    Tehát FÉLREVEZETTE A HATÓSÁGOT! Miért nem bővöl a büntetési tétel HATÓSÁG FÉLREVEZETÉSE címmel? A büntetést NEM LEHET mérsékelni mert NEM MÜKÖDÖTT EGYÜTT a hatóságal!

  6. miska72 szerint:

    Gábor szakmai hozzá nem értése miatt az alapítványnak 7 millió forint veszteséget okozott, ehhez jött még az az 5 és fél millió forint, amit ő maga sikkasztott el.

    Miért hallgatott az iskole erről? Miért nem tettek sikkasztásért és nagy értékben elkövetett hűtlen kezelésért feljelentést? Ha ezt akkor megteszik amikor a tudomásukra jutott ez anagy kár, nem kelett volna két embernek meghalnia! Tehát itt ok okozati tényező áll fenn!

  7. miska72 szerint:

    A 7 millió kát mennyi idő alatt okozta?
    Miért nem ellenőrizték a számlákat?
    Ha az ellenőrzés megtörténik, elöbb kiderül a simliskedés.

  8. már nem csepeli szerint:

    Ez az ügy sokkal súlyosabb annál,minthogy eltusolható legyen!A kérdéseitekre hamarosan választ fogtok kapni!Vagy azt gondoljátok,hogy a nyomozók ezeket nem vették észre?!Egyáltalán,milyen kulcsot akart megkeresni Deme?!Már neki és az őrnek sem lehetett kulcsa!Ez persze csak egy a sok hazugságából.Szánalmas a védelme!!!Még,hogy ő is áldozat?!?!Biztosan akkor is a fejéhez szorították a fegyvert,amikor elsikkasztotta a pénzt!!!!Az ügyvédje is egy igazi féreg!!!Pfúj!!!!

  9. LB szerint:

    “December elején figyeltünk fel arra, hogy miért ilyen magasak az iskola különböző költségei és csakhamar kiderült, hogy Gábor több tételt is drágábban könyvelt el, mint amennyiért beszerezte. ”

    ‘Deme egyébként korábban a csepeli önkormányzat pénzügyi ellenőrző bizottságának tagja volt, és tavaly decemberig a helyi szocialista pártelnökség tagja.”

    Van egy sanda gyanúm, hogy Deme a kiderült stiklijei miatt került ki a vezetőségből. Akkor viszont Tóth Mihálynak is tudnia kellett az egészről. Ahogy valószínűleg azt is ő hagyta jóvá, hogy Demét, a párt kedvencét kirúgják az állásából.

    Ha a szocis maszatolás helyett – mégis a mi kutyánk kölyke – decemberben Deme ellen sikkasztás és hűtlenkezelés miatt feljelentést tesznek, akkor ma mindkét áldozat élne!!!

  10. Laja szerint:

    Csak akkor azt nem értem, hogy ha a védelem azt állítja, hogy Demét is megfenyegették, akkor miért nem adják elő a szervert?! Lehet, hogy a felvételek mégsem támasztanák alá Deme vallomását???,

  11. Laja szerint:

    Ez furcsa!!!

  12. Castle szerint:

    Hi-he-tet-len! Ezzel akarják megetetni a népet??!! Elképesztő mocskosság..

  13. Nagyapó szerint:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  14. zuzu szerint:

    lehet, hogy D. kicsit összekeveri a dolgokat, a portás beengedte az iskolába, de látta, hogy feldúlt, ezért hogy ne legyen gond bement vele a megbeszélésre. D. lőtt, aztán megfenyegette a portást, hogy ha nem hozza ki a szervert, megöli őt is. Kihozta, de hogy emlékeztesse arra, hogy hallgatnia kell, rálőtt és megmondta neki, hogy ha beszél legközelebb pontosan céloz. -> A portás ezért hallgat, a szervert ezért nem találják.
    Életszagú, vagy én nézek sok Kálámbó-t?
    (Demének van kocsija? A csomagtartóban keresték már a gépet? Vagy a lakásán?)

    Nagyapónak pedig mindvégig igaza volt.

  15. Castle szerint:

    Zuzu: nem is az. nem kell koreográfiákat gyártani ahhoz, hogy ezt a két gazembert jó hosszú időre lecsukják, hisz a tények magukért beszélnek. Az őr meg talán azért hallgat, hogy a szájába adjanak neki is valami kamu storyt amivel megvédheti (sic!) magát..

  16. én szerint:

    Ez az ügyvéd ennyire hülye, vagy jól fizetik?
    A malacképű a kitervelő, a vaddisznó a végrehajtó. Jól egymásra találtak, külsőleg belsőleg egyaránt.

    Ha ártatlan Deme, akkor miért vitte magával a (újabban) “pedellust”? Miért, ha nem hóhérnak?!

    Ha nem tudta (állítása szerint), hogy ott lesz, akkor is visszavág az állítás: honnan tudta a “pedellus”, hogy Deme este bemegy a suliba?

    Ha Deme áldozat, miért nem adja elő a szervert? Miért tüntette el, – hiszen akkor egyedül volt már – miért nem őrízte meg, hogy tudja bizonyítani majd, hogy őt is megfenyegette a hóhér?

    Ha be tudott menni az épületbe, akkor nyitva volt, vagy beengedték. Ha beengedték, vissza is zárták a kaput. Akkor mi a fészkes fenének akart kimenni, ha tudta, hogy zárva van. Kihez ment vissza a kulcsért? A halottakhoz vagy az őt fenyegető gyilkoshoz? Ha pedig nyitva volt a kapu, mi a bánatért nem menekült, ha olyan fenyegetett helyzetben volt?

    Szóval szerintem a mi kis ártatlan malackánk, akkora disznó, hogy mérni sem lehet mázsára.

    Azért sok a homály az iskolavezetéséről is. Jó volna eldönteni, mi a fenét dolgozott egy iskolában egy büntetett előéletű és milyen feladatot végzet, milyen beosztásban.
    Miért nem derült fény a sikkasztásra előbb?
    Miért nem jelentették fel a rendőrségen malackát?
    Mikor kitudódott, hogy milyen moslék ember, miért csak nem válsztották újra, miért maradhatott testületi tag? Miért maradhatott MSZP tag?

    És még ezer kérdés merül fel.

    Ez most jutott eszembe: Mi van akkor, ha nem dobta el a szervert, hanem most manipulálja neki valaki? Nem vagyok számítógépzseni, ha nem lehet ilyet tenni, akkor bocs a sületlenségért.

  17. már nem csepeli szerint:

    Drága Nagyapó!Ma már a lopás és hazugság pártállástól független!Inkább társadalmi betegség.Te még sosem tettél ilyet,ugye?!Itt egy brutális gyilkosságról van szó,ahol az egyik áldozat ráadásul egy pártfüggetlen,nem politizáló tanár .Inkább bízzunk abban,hogy mindenre fény derül,és a gyilkosok elnyerik méltó büntetésüket!!!Egy csendes,sötét kis lyuk,egy jó kis fegyházban úgy kb.életfogytig!Na,ott biztos nem kell majd szervereket keresnie az állatnak!!!Demének a helyében inkább főbelőném magam!!!Hülyeséget,hülyeségre halmoz.Senki nem hisz már neki!

  18. LB szerint:

    Ez az írás 8-án reggel jelent meg, mielőtt kiderült, kik is voltak a tettesek:
    http://olajos.nolblog.hu/archives/2009/01/08/Csepeli_kettos_gyilkossag/

  19. Sanyi szerint:

    Hazugság hazugság hátán!! MÉghogy Deme ártatlan!! Vicc!!! Én abban az iskolában tanítottam.

  20. már nem csepeli szerint:

    Bocs,csak a pézéhes ügyvédje…de az is csak addig amíg tart a sikkasztott lóvé!Szép világ!!!

  21. Laja szerint:

    Egyetértek “én” okfejtéseivel!

  22. Laja szerint:

    Ha valakít kirúgnak, akkor az nem munkaidőn túl megy intézni ügyeit!

  23. Laja szerint:

    A kilépőpapírjait nem munkaidő után fogja megkapni. Az őr vagy gondnok vagy pedellus vagy nem is tudom mi (de talán az állat kifejezés jobban illik rá) minek ment oda ez a véletlenek egybeesése lenne? Nem hiszem….
    Ebben az egész sztoryban valami bűzlik…

  24. Sanyi szerint:

    Az sem igaz,amit néhány internetes oldalon lehetett olvasni,hogy a gyerekek szerették a biztonsági őrt. Hazugság!! Féltek tőle!! Agresszív volt a gyerekekkel.

  25. Kovács Ernő szerint:

  26. obama szerint:

    Nem érdekes, hogy december elején már kiderült, hogy “valami nem stimmel” Deme könyvelésével, tehát észlelték a sikkasztást,(erről Kosik beszél) ennek ellenére december 09.-én a helyi MSZP tisztújítóján bizalmat kap, beválasztják a helyi MSZP oktatási bizottságába?!
    Nem igaz, hogy nincs funkciója, igaz mindent letöröltek, vagyis azt hiszik, de a http://www.csepelen.hu honlapon, ha Deme Gábor névre rákerestek, kiadja a jegyzőkönyvet.
    Végre egy “tökös ember” aki nem fél a helyi MSZP-sektől, nem félti az egzisztenciáját!

  27. CsepeliXXI szerint:

    Mi van ebben “döbbenetes és meglepő”?
    Én már egy nappal ezelőtt megjósoltam ezt:

    “CsepeliXXI:

    2009. január 9. 20:26-kor
    Szilveszter!
    Figyeld meg,hogy mi fog töténni!
    A Deme csávó el kezd hazudozni,hogy “ő nem,ő is majdnem áldozat lett,nem tudott róla…stb.”Erre a kiberek beszólnak a gondnoknak,hogy az egést balhét rá akarják verni.Mire a gondnok be fog rágni,és elkezd köpni.
    Majd akkor fogtok nézni.”

  28. már nem csepeli szerint:

    Szerintem deme akkor járna a legjobban,ha a sok hazudozása helyett inkább főbelőné magát!Mert ugye bennt se jó,de kinnt mégrosszabb neki!

  29. Szilveszter szerint:

    Valóban így volt Csepeli XXI!
    Én meg ezt válaszoltam rá:
    “Nem tudom Csepeli XXI! Te sem tudod, mert nem tudhatod. Világos, hogy a terhelt megpróbál kimászni a slamasztikából. (ez mindenkire vonatkozik)
    A bíróság majd figyelembe vesz minden tényt ,bizonyítékot, és mérlegeli, hogy elfogadja a védelem dolgait, vagy sem.
    Be fog rágni? El kezd köpni? Nos erre ugyanaz vonatkozik, amit leírtam.
    Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de úgy vélem, hogy a Büntető Törvénykönyvbe ütköző cselekedeteket nem kötelező elkövetni. A mai Magyar jogrendszer olyan, hogy az a bűnös, akit a bíróság annak ítél. (vagyis addig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme!)Nos ha ez bekövetkezik, akkor bizony annak a következményeit vállalni kell. De jobb ezt elkerülni: A Büntető Törvénykönyvbe ütköző cselekedeteket nem kell elkövetni. Aki mégis, az vállalja a következményeit.”

  30. CsepeliXXI szerint:

    Ugyan,ugyan Szilveszter!
    Nagyon jól tudjuk,hogy a BTK a komonistákra nem vonatkozott.
    A biróság azt veszi figyelembe,amire fentről utasitják.
    Amúgy olvashattunk már több vallomást,meg emlékiratokat a volt komonista gyilkosoktól.Csak egyet mutassál,amelyik elviszi a balhét!Csak egyet!!!
    Visszatérve a Deme-gyerekre:
    Miért nem mondta ezt azonnal ott a fakabátoknak?Helyette nyomta az “álarcos” dumát.Meg hülyiti őket a szerverrel.Ezek szerint mégsem olyan okos ez a kis gömböc pártfunkci.(Ami utólag másból is kiderül.)
    Megsúgom neked,hogy ezt az “ártatlan áldozat” verziót az ügyvédje mondta neki.És igazam lesz abban is,hogy itt nem a 3 milkóról lesz szó.
    Több és nagyobb dolgok lesznek itt.Ne siess! 🙂

  31. Szilveszter szerint:

    Ezt a bíróságosdit már kiveséztük, akkor meg az volt a főmondóka, hogy a szocik fideszes elkötelezettséggel vádolják a bíróságokat. Most Te meg szoci elkötelezettségről beszélsz? Nem hiszek sem ebben, sem abban.
    Igen, én is felhúzott szemöldökkel hallgatom a híreket az ügyről. Az edig előadottak számomra is meglehetősen zavarosak, és logikátlanok. Nem tisztem eldönteni, még csak hipotetikusan sem a történtek valódiságát, vagy hamisságát.
    Azt mondom továbbra is, hogy minden tény a cáfolásáig igaz, és ez érvényes a jogtudományban alkalmazottakra is. Az ártatlanság vélelmére gondolok, ami mindenkit megillet. Vagyis ha Deme, és társa bűnös, akkor azt a bíróság mondja majd ki, a feltárt bizonyítékok alapján, a védelem helytadásával, vagy elutasításával. Akkor vállalják be mindketten tettük következményeit!
    De ha még további “dolgok” derülnek ki, akkor az azokban érintettek is válallják a felelőséget. Ez így tiszta.
    Abban nem értek Veled egyet, hogy a “komonistákra” nem vonatkozik a törvény. Ez csak azért hangsújosabb most, mert az MSzP van hatalmon. Egyetlen politikus sem vállalta még, hogy elismeri a vétkét, és/vagy lemondott volna, bármelyik oldalt nézed. Sőt, megesett már az is, hogy a hatályos joggal annyira ügyesen manipuláltak, hogy nem tudták letartóztatni az ügyeskedőket. Mindenki tudja, hogy súlyos milliárdok tűntek el, de a fiúk csak röhögtek a kamerákban és azt mondták: A Bíróság bűncselekmény hiányában…. No akkor? Tudjuk, hogy “ártatlanok”, csak a pénz nincs meg.
    Senkinek nincs joga vádakat generálni, mert a büntetőjogi felelőség nem attól áll, mert egyesek azt mondják, hogy ez, vagy az ilyen, vagy olyan bűn.
    Ellenvéleményre, politikai támadásra, vagy lejáratásra minden olyan embernek számítania kell, aki politizál, és ezt nyilvános platformokon teszi.

  32. CsepeliXXI szerint:

    Hogy te mit hiszel,vagy mit nem,az nem oszt és nem szoroz Szilveszter!
    Itt kemény megválaszandó tények vannak.Pl.a le-titkositott olajszőkités,a Tocsik ügy,de maradjunk helyben,Csepelen.Hová lett a pénz az é.csepeli terület eladásából?A Gyár eladásából?Hol a Tesco-pénz?Ha neked ezek
    EDDIG nem SÚLYOS ügyek,akkor mik azok,amik SÚLYOSAK?

  33. Gordon szerint:

    Deme úgy akarja bizonyítani az ártatlanságát, hogy packázik a rendőrséggel? Életszerűtlen…

  34. szkipper szerint:

    A politikai vezetésének felelőssége nyilvánvaló pártjukat “Zsoldosokká felfejlődött seggnyalók gyülekezetével” töltötték fel , mindenkit kitúrtak aki kellemetlen kérdéseket tehet fel nekik. ennek a szervezetnek vége erkölcsileg, politikailag. De lehet hogy akkora szivességet tettek a Fidesznek ,hogy elsöpri a kormányt is

  35. GAM szerint:

    “a hatályos joggal annyira ügyesen manipuláltak, hogy nem tudták letartóztatni az ügyeskedőket. Mindenki tudja, hogy súlyos milliárdok tűntek el, de a fiúk csak röhögtek a kamerákban és azt mondták: A Bíróság bűncselekmény hiányában…. No akkor? Tudjuk, hogy “ártatlanok”, csak a pénz nincs meg.”

    Szalay utcai ingatlan? Balaton parti üdülő privatizáció? A bűncselekmény elévűlt!!…, No akkor?

  36. már nem csepeli szerint:

    Amitől tartok:MSZP-s ügyvéd+néhány MFT és az ítélet:Deme Gábor nem volt beszámítható állapotban a tett…2 év kényszerkezelés után irány a nagyvilág!!!Na?!

  37. miska72 szerint:

    Tisztelt LB!

    Azt írtad:
    Deme egyébként korábban a csepeli önkormányzat pénzügyi ellenőrző bizottságának tagja volt, és tavaly decemberig a helyi szocialista pártelnökség tagja.”

    AKKOR AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL IS MEG KELLENE VIZSGÁLNI A DOLGAIT! LEHET HOGY OTT IS SUMÁKOLT A MANUSZ! Én mondom hogy ez egy MAFFIA!

  38. miska72 szerint:

    1000 évet nekik!

  39. miska72 szerint:

    GAM itt a bizonyíték, a bűncselekmény nem évül el csak átalakul.
    A TERRORISTÁKAT az állam tenyészti.

  40. miska72 szerint:

    Ezt az egész bandát le kell cserélni!

  41. miska72 szerint:

    Ha ez van a suliban akor mi van az Önkormányyzatban?
    OTT IS MSZP van?
    IGEN IGEN!
    Mi ota vannak ezek hatalmon? Én ott is szétnéznék!

  42. Laja szerint:

    miska72 és LB!
    Valahol azt olvastam, hogy a pénzügyi bizottságnak még mindig a tagja Deme és nem rakhatják ki őt onnan, csak ő állhat fel…
    De erre valószínüleg nem lesz lehetősége egyhamar….
    Ami még viccesebb, hogy amíg a bizottság tagja, addig át kell neki utalni a fizetést. A pénzünket, pénzeteket, az adófizetők pénzét.
    De lehet, hogy tévedek!?

  43. LB szerint:

    Laja! Nem, sajnos nem tévedsz! Ugyanez a helyzet Zuschlággal!
    Amíg nincs jogerős ítélet, vagy amíg önszántából nem áll fel, addig jár neki a “tiszteletdíj”!

  44. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy ez egy bérgyilkos volt?
    Mi oka lehetett más?
    Na – kik lehetnek a háttérben?

  45. miska72 szerint:

    TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁST!
    RENDSZERVÁLTÁST!
    Ez még nem történt meg!

  46. miska72 szerint:

    Jeniszej lehet, hogy a háttérben az Önkori áll?
    Majd ha dalolni kezdenek minden kiderül.

  47. már nem csepeli szerint:

    Nekem ez már nem hozza vissza az ártatlan,tiszta barátomat!

  48. LB szerint:

    Ebben sajnos igazad van! 🙁

  49. CsepeliXXI szerint:

    Jeniszej!
    Egy bérgyilkos ekkora pancser nem lehet!

    http://www.stop.hu/video/?id=659

    Katt.a zsaruvideóra.
    Véres lábnyom,a stukkert is otthagyta az ujjlenyomataival.
    Nem fogunk megtudni egy darabig semmit.
    Talán akkor,ha a gondnok csávót megszólaltatja az ügyvédje.

  50. Szilveszter szerint:

    Meglepne, ha csak egy cseppnyi fogalmatok lenne arról, amit írtok! Deme nem tagja a pénzügyi ellenörző bizottságnak, és ami lehet, hogy nektek nagyon fáj az az, hogy amíg tagja volt, addig sem kapott ezért tiszteletdíjjat. Baj?

  51. Bubus szerint:

    Mióta nem tagja, jövő hét hétfő óta?

  52. én szerint:

    Valamit én is olvastam erről a szegény, felbújtó áldozatról.

    Úgy rémlik, nem választották be újra, mert megrendült a bizalmuk. De ettől függetlenül az élbolyban maradt.

  53. LB szerint:

    Szilvestrer! Ennyire tájékozatlan vagy, vagy szándékosan ködösítesz?

    Kedvenckétek pártvonalonvalóban váltott, átkerült az oktatási bizottságba.
    De az önkorinál maradt a pénzügyi ellenörző bizottság tagja! Erre mondta a főnökötök, hogy onnan nem lehet leváltani, legfeljebb önszántából lemondhat! Ezért a tagságért viszont jár a tiszteletdíj!!!

  54. baniko21 szerint:

    T.Fórumozok!
    Mondjátok már meg nekem, közülünk ki a fene kap fizetést, tiszteletdíjat
    ha nem dolgozik. Ja, hogy egyéb elfoglaltsága, fogdája van? Nem az én
    hibámból, sem a tietekből! Vajon kinek van az erkölcsi nívója a béka fe-
    neke alatt? Aki gyilkol, vagy felbújt annak soha ebben az életben az
    emberek között nincs helye. Az meg hogy Mszp tag, vezetőségi tag
    Szilveszter nem illik letagadni, egy alelnöknek pedig pláne nem.
    Remélem, sor kerül a többi disznóság felderítésére is, mi Csepeliek
    esetleg némi információval tudnánk a rendőrségnek szolgálni, hogy
    hol is érdemes nekik ezt a gubancot kezdeni kibogozni. /kis Dunapart,
    napközistábor, hol az eladott lakások ára, gerincút miatti kisajátitások,
    ingatlanok eladása stb./ Remélem Tóht Mihály decemberben felvette az
    éves 3-4 millkó prémiumát. Gyurcsány felszólitására a kedves polgár-
    mesterek, orsz.gyülési képviselő urak és hölgyek közül csak egyetlen
    egy adakozott a rászorulóknak 1 milliót. A többi még a főnőke felszó-
    litására is görcsösen ragaszkodik a megszerzett javaihoz.
    Ennyit vezetőink mentalitásáról.

  55. én szerint:

    Nagyon egyet értek “baniko 21”-gyel.

  56. én szerint:

    Azt nem tudja valaki, hogy ki az az egy tisztességes?

  57. már nem csepeli szerint:

    Szia én!A kérdésed kire ill. mire irányul?!Hátha tudok segíteni!

  58. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Ezt írtad:
    2009. január 11. 00:53-kor
    Meglepne, ha csak egy cseppnyi fogalmatok lenne arról, amit írtok! Deme nem tagja a pénzügyi ellenörző bizottságnak, és ami lehet, hogy nektek nagyon fáj az az, hogy amíg tagja volt, addig sem kapott ezért tiszteletdíjjat. Baj?

    Nem tagja de amíg tagja volt? Ezt én nem értem? Miről beszélsz? De szerimted az én szellemi képeségeimel van a hiba.
    Nem kapott tiszteletdíjat? Hát ezért sikkasztott!

  59. Bubus szerint:

    Deme mióta nem tagja a pénzügyi bizottságnak? Tóth szerint le sem válthatják, meg itt is azt írták.

  60. miska72 szerint:

    De az önkorinál maradt Deme a pénzügyi ellenörző bizottság tagja! Erre mondta a főnökötök, (Tóth Mihály) hogy onnan nem lehet leváltani, legfeljebb önszántából lemondhat! Ezért a tagságért viszont jár a tiszteletdíj!!!
    Na ezért kell a rendőrségnak az Önkorit is ÁTVILÁGÍTANI!
    Ez egy szervezett bűnszervezet!

  61. Csaba szerint:

    Szilveszter, te nagyon sötét vagy.

  62. LB szerint:

    Baniko! Nem ismerd az ősi nemesi mondást!
    Életünket és vérünket! A javakról itt szó nincs!

  63. LB szerint:

    És ha már szóba került a képviselők adakozása.
    Hallottatok már Sere Máriáról és az általa kezdeményzett népszavazásról?
    Ha nem, itt (http://www.seresmaria.hu/) megismerkedhettek vele.

    Február 7-ig kell(ene) 200ezer érvényes aláírást összegyüjtenie, hogy népszavazást lehessen kiírni rról, hogy a képviselők csak számla alápján kapjanak költségtérítést! Jelenleg bő 100ezernél tartanak, ami elég kevés.
    Az érdeklődők letölthetik az aláíróívet az oldalról.

  64. miska72 szerint:

    Csaba Szilveszter nem sötét, csak a másik oldalon áll. Ez a demokrácia megteheti. 🙂

  65. én szerint:

    Kedves “nem csepeli”!
    Köszi, hogy figyeltél rám.
    Az az egy képviselő érdekelne, aki leadta a milliót.
    Szerintem megérdemelné, hogy tudja mindenki.

  66. én szerint:

    Jav.: Kedves “már nem csepeli”!
    Bocsánat!

  67. Szilveszter szerint:

    Arról beszéltem, hogy a Csepeli MSzP helyi szervezetében a pénzügyi ellenőrzési biz. nak nem tagja. Ez már mondtam valahol, hogy összekeveredtek egy kissé a dolgok. A helyi önkormányzat tök más téma.

  68. baniko21 szerint:

    LB-nek!
    Hallottam az aláírásgyűjtésről. Ezzel csak egy baj van, tavasszal az Al-
    bert házaspár már egyszer össze gyűjtötte a szükséges aláírásokat.
    Sokan segítettünk nekik. Két hétig több társammal én is a csepeli
    sztk épülete elött fagyoskodtam, gyűjtve az aláírásokat. Az eredmény:
    az illetékesek szerint nem népszavazási téma. De gondolom ennek a
    hatására lett a képviselő urak és hölgyek költségtéritése nagykegyesen
    15 %-kal megadóztatva. Ti nem egyeznétek ki azzal, hogy az egyéb
    jövedelmetek ne legyen a fizetésetekkel össze vonva, külön adózzon
    15 %-ot? Merthogy történytisztelő országban élünk, de a törvény nem
    vonatkozik minden magyar állampolgárra egyformán. Sőt az Apeh törvé-
    nyek is csak ránk vonatkoznak, a felsöbb köröknek külön számviteli
    törvény és Apeh rendelet dukál. Elvégre demokrácia van!!! Vagy nem?

  69. Gordon szerint:

    Szilveszter!
    Hidd el, kár a gőzért. A kis kedvencedet nehezen tudod majd tisztára mosni. Bár valahol megértelek, hiszen egy akolból jöttök, és hozzászólásaidból is nyilvánvalóvá válhat, hogy kedveled a Demét.

  70. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    A korábbiakban ezt a témát már megbeszéltük, de látom, hogy itt ragadtál le. Én a magam részéről sajnálom, hogy így gonolod, de nem tudok segíteni Rajtad. Ebben most nem én vagyok a hunyó, úgy érzem, nincs mit megbeszélnünk ez ügyben.

  71. wax szerint:

    ha csak a telefon informciói után néznek a nyomozók,már abból kiderűlhet,hogy ezek ketten előre kitervelték és bizonyíthatóan tettes társak.Bizonyára lezajlott köztük feltünően sok hívás az utóbbi időben (órában).Még a végén a k.tamás fog terhelő vallomást tenni d.gábor ellen.
    De akár így akár úgy mindkettőnek tényleges életfogytig tartó legyen a megérdemelt büntetés.Az áldozatok nyugodjanak békében és éljenek tovább szeretteik szívében..

  72. Gordon szerint:

    Szilveszter!
    Egyébként hogy szavaztál a Deme kizárásakor?

Itt lehet hozzászólni !