A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség

Elképesztő részletek derültek ki

Index.hu, Stop.hu

A “gondnok”

Két gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség a szerda esti, csepeli iskolai gyilkosság miatt.

Elfogták a szerda esti csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjait. Az ügy hátterében egy sikkasztási ügy áll, kedden emiatt rúgták ki az iskolából a gazdasági igazgatót és a biztonsági őrt, aki szerda este önmagát is megsebesítette alibiből, miután a gyanú szerint lelőtte az intézmény vezetőjét és helyettesét.

Szerda este annyit lehetett még csak tudni, hogy fél hétkor egy símaszkos támadó két embert agyonlőtt, egyet súlyosan megsebesített a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A két áldozat Takács József intézményvezető, a kerület korábbi alpolgármestere és a szocialista frakció helyettes vezetője, illetve helyettese, P. László, aki szintén szocialista szimpatizáns.

Az akkori hírek szerint a símaszkos gyilkos az iskola biztonsági őrét is megsebesítette, a férfi a kezén szenvedett sérüléseket, csütörtökre azonban kiderült, hogy magát lőtte kézen.

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondták, az őr gyilkolt, előre kitervelten, nagyon brutálisan, az áldozatoknak esélyük sem volt.

A rendőrök először azon a nyomon indultak el, amit a rendőröket kihívó biztonsági őr mondott. Ő azt állította, hogy egy pár napja kirúgott diák lehetett a gyilkos, mert ő felismerte. Ahogy a rendőrök átvizsgálták az iskolát, véres lábnyomokat találtak az iskola kameráinak képét rögzítő szerverek felé, ekkor kezdtek el gyanakodni, hogy belsős ember lehetett az elkövető.

Az ügy gyors felderítését segítette, hogy a helyszínen jó nyomok maradtak, és a tettes otthagyta a gyilkos fegyvert is. A rendőrök közben megvizsgálták a kórházba szállított biztonsági őr cipőjének talpát is, és az megegyezett a helyszínen hagyott véres lábnyomokkal.

A rendőrök kihallgatták a gazdasági igazgatót is, aki részleges beismerő vallomást tett.

Az egész gyilkosságról hangfelvétel is készült. A gazdasági igazgató és a biztonsági őr ugyanis előre szólt az intézményt vezető alapítvány igazgatójának, hogy szeretnének vele beszélni a kirúgásukról. Az igazgató azonban tartott ettől a beszélgetéstől, ezért megkérte fiatalabb kollégáját, a 32 éves P. Lászlót, hogy legyen jelen ő is, és egy zsebbe rejtett diktafonnal rögzítse a beszélgetést.

“Ilyen hidegvérű, brutális gyilkosságot még nem hallottunk” – mondta a rendőrség életvédelmi osztályának vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A gazdasági vezető azt állítja (ezt a hangfelvétel is alátámasztja), elhagyta a szobát, ahol tárgyaltak, a biztonsági őr ezután kezdett el gyilkolni. Összesen ötször lőtt, ebből egyszer a saját kezébe. Kihallgatni még mindig nem tudták.

A rendőrök reggel hétkor még helyszíneltek az iskola épületénél, ezért csütörtökön minden bizonnyal elmarad a tanítás.

Forrás: Index.hu

Csepeli gyilkosság: elképesztő részletek derültek ki – saját magát lőtte meg a gyilkos!

A megsebesült biztonsági őr volt az elkövetője a tegnap esti csepeli kettős gyilkosságnak azért, hogy a gazdasági igazgató-helyettessel közösen végzett 3-4 millió forintos sikkasztása ne derüljön ki – a kívülről érkező maszkos támadóról szóló mesét együtt találták ki.

Azért mentek oda, hogy kivégezzék őket – mondta Keszthelyi József nyomozó a tegnap esti csepeli iskolában elkövetett kettős gyilkosság ügyében. Mint kiderült, az elkövető az a biztonsági őr, aki értesítette a bűncselekményről a rendőrséget, sőt még ő maga is megsérült az esetben.

A tegnapi nyomozás során a nyomozók előtt hamar világossá vált, hogy a biztonsági őr vallomásai, illetve a helyszínen felderített nyomok egymásnak ellentmondóak, sőt az egyik áldozat ruházatának átvizsgálása után találtak egy diktafont, amely felvette az egész bűncselekményt. A nyomozást vezető Keszthelyi alezredes elmondta, az éjjel folytatott nyomozás és kihallgatások alatt kiderült, hogy a biztonsági őrt és az iskola gazdasági igazgató-helyettesét aznap bocsátották el az intézményből egy 3-4 millió forint körüli sikkasztásos ügy miatt. Az alapítványi iskola vezetője és az egyik tanára ez ügyben érkezett az iskolába tárgyalni tegnap este 6 óra körül az elbocsátott gazdasági igazgató-helyettessel. Megbeszélésük mintegy 30 percig tartott, majd a biztonsági őr kivégezte Takács József alapítványi igazgatót, szocialista önkormányzati képviselőt és az őt kísérő P. László 32 éves tanárt.

A rendőröknek arról még nincs információja, hogy a kivégzésben a biztonsági őrön kívül a sikkasztási ügybe keveredett D. Gábor gazdasági igazgató-helyettes tevőlegesen részt vett-e. Viszont azt lehet tudni, hogy a gazdasági igazgató-helyettes és a biztonsági őr előre kitervelt módon az elbocsátásuk miatt és a sikkasztási ügy miatti félelmükben ölték meg a tanárt és az alapítványi iskola egyik vezetőjét.

A két elkövető arra is gondolt, hogy az épületben működő biztonsági kamerát, szervereit eltávolítsa, így nem maradtak kamerafelvételek, sőt azt is kitervelték, hogy az elkövető biztonsági őr kézen lövi magát és majd azt mondják a rendőröknek, hogy egy kívülről jövő maszkos támadó végzett a két áldozattal és sebesítette meg a biztonsági őrt. A cselszövés végül azon bukott meg, hogy az egyik áldozat, a 32 éves P. László tanár vitt magával egy diktafont és felvette az egész bűncselekményt. A helyszínen a rendőrök azt mondták, hogy a hangfelvételek alapján brutális kegyetlenséggel és hidegvérrel végezték ki a két áldozatot, akiknek esélyük nem volt elmenekülni vagy védekezni.

A rendőrség még további kihallgatásokat tervez az ügyben, valamint megpróbálják előhalászni a Dunából azt a videofelvételeket tartalmazó szervert, amelyet feltehetően a gazdasági igazgató vitt el és dobta a folyóba. Mint megtudtuk a gazdasági igazgató-helyettes részben már beismerő vallomást tett, a biztonsági őrt pedig a saját kezét megsebesítő, rosszul sikerült lövés miatt sokkos állapotban ápolják, de amint kihallgatható lesz, további részletek derülhetnek ki az esetről.

Forrás: Stop.hu

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Lelőttek két embert egy csepeli iskolában! + videók

A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség

D. Gábor a társtettes?

Takács Józsefet és Papp Lászlót gyászolja Csepel

Sírva könyörgött az életéért a csepeli tanár – hétfőn zárhatják ki Demét az MSZP-ből

Gyertyás megemlékezést tartottak a szakiskola előtt

A Nagy Delete

Döbbenetes és váratlan fordulat

Tanári példamutatás? Saját tanítványára terelte a bűncselekményt

Ma dönthetnek a gyilkossággal vádolt politikus kizárásáról

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

A TV2 Napló és a Mokka adásai

Nem volt Zuschlag ügy, most nincs pártügy

Ezt vette fel a magnó

21 hozzászólás “A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség” bejegyzésre

  1. NoNaMe szerint:

    “A gondnokot gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével, a gazdasági vezetőt pedig a felbújtással. Mindkét férfit a gyilkosságot megelőző napon rúgták ki az iskolából, a gazdasági igazgató ugyanis a vádak szerint több millió forintot sikkasztott. Értesülséünk szerint a gondnok közokirat hamisítás miatt korábban már volt büntetve.”

  2. NoNaMe szerint:

    na mire beírtam frissítették a hírt 🙂

  3. mics szerint:

    Remélem a lövöldöző nem 5-évet fog kapni,mert már példát kéne statuálni a gyilkossági ügyekben .Szerintem meg gondolnák ha emberölésért 40-évet kapnának minden egyes elvett életért..

  4. Hannibal szerint:

    Peter!

    Szánalmas vagy! Menj oda a tükörhöz, és köpd arcmáson magad!
    Ennyire humoros neked két ember iszonyatos halála???
    Röhögsz rajta?!
    Embernek tartod magad egyáltalán?
    Inkább részvétet nyilvánítanál, megrendülve, lehajtott fővel. Ennyit tudunk tenni, mi, Csepeliek, sajnos semmi többet. Legfeljebb gyújtunk egy gyertyát az áldozatok emlékére. és imádkozunk egy szebb jövőért, ahol nem érhet ilyen szörnyű véget két élet!

    Őszinte részvétem a Papp és a Takács családnak!

  5. Ancsa szerint:

    Én gyilkosságért, halál büntetést szabnák ki mert úgy is megfogják úszni kapnak 20 évet. Lehet h sokat is mondtam!!!!!!
    Őszinte részvétem a családjának!!!!

  6. HEHE szerint:

    eszt meg érdemlik me a tamásbával minden nap taliztunbk meg gabi bával is remélem jo sok évett kapnak és hajolgatnak majd a szapanért

  7. snoopy szerint:

    Érdekes, hogy büntetett előéletű állampolgár nem is lehet biztonsági őr, a rendőrség ellenőrzi az igazolvány kiadásakor!

  8. miska72 szerint:

    snopx ez Magyarország! Itt minden megtörténhet!

  9. miska72 szerint:

    snoopy ez Magyarország! Itt minden megtörténhet!
    Bocsi.

  10. kívülálló szerint:

    Csak addig történhet meg itt akármi, amíg azt hagyják az emberek. Elsősorban azoknak a becsületes MSZP és SZDSZ szavazóknak kellene kinyitniuk a szemüket, akik hatalomba segítették azokat, akikről mintát vesznek a kisebb elkövetők.

    Vitatkoznék azzal a látszat magyarázattal, amit valaki előadott. Nem Magyarország a felelős, nem lehet elütni a dolog élét azzal, hogy az ország ilyen. Valójában azok ilyenek, hogy tőlük megtörténhet itt bármi, akik a hatalmat (rendőrség, “őrző-védő” vállalkozások, fegyverek gazdasági erő…) jelenleg a kezükben tartják. Nem szabadott volna a választásokon a kezükbe adni.

    Az áldozatok akkor is azok, ha akármelyik párthoz kötődtek, lásd Nagy Imre kiállását… A hozzátartozóknak pedig jár a részvétünk.

    Együttérzéssel:

    kívülálló

  11. kosár kálmánné szerint:

    Mély részvétem a Takács és Papp családnak

  12. nekünk ment el az eszünk szerint:

    nem lepődnék meg, ha a Dunából kihalászott vinyón rajta lenne minden… vakuum van benne, tehát a víz sem juthat bele!

  13. LB szerint:

    A világ egyik legjobb adatmentő cége magyar! Számukra egyszerű ujjgyakorlat egy vízbe esett vinyóról lementeni az adatokat!

    Egyébként ha valóban csak a kamerák felvételét tárolták rajta, akkor sok újat nem igen fogunk már megtudni.

  14. mutti szerint:

    Tisztelt Törvényhozók! Talán most már el kellene gondolkodni újból a drasztikusabb törvényhozáson. Minden törvényben ütköző cselekményért büntetni.A megfélelmitet állampolgárok is merjenek szólni.Nagyon sokan már azért nem szólnak semmiért,mert ha kimerik nyitni a szájukat másnapra már be van törve az ablakuk vagy a kocsijuk össze van karcolva és ez még csak a könnyebbik fele.De vannak drasztikusabb változatok is. Ezért van az ,hogy az emberek már nem segítenek és nem szólnak. El kellene gondolkodni az ilyen és hasonló eseteken is.Nagyon sajnálom,hogy ebben a világban már csak a gonosz és a drasztikus bűncselekmények élnek és uralkodnak. Őszinte részvétem a két áldozat családjának és az iskolának. Az ottani gyerekek is talán elgondolkodnak a viselkedésükön és remélem ,hogy a jobb utat fogják választani és nem példát vesznek az ilyen és hasonló felnőttekből.!!!!!!!!!

  15. miska72 szerint:

    A törvényhozók maguknak hozzák a törvényeket! Az a jó, ha van kiskapú!
    Ezeknek csak a harácsolás, hozudozás, ígérgetés, hülyítés megy!

  16. ádám szerint:

    mély részvéetm a családjának és nagyon sajnálom hogy meghaltak me a suliért rengetegett tettek és a tetesek meg bünhödjenek rendesen és kö keményen

  17. […] A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség […]

  18. […] A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség […]

  19. […] A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség […]

  20. […] A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség […]

  21. […] A biztonsági őr lehetett a gyilkos, de a tettestársát is elfogta a rendőrség […]

Itt lehet hozzászólni !