Kádár Jánosra emlékezik a Munkáspárt

Munkáspárt Csepel

Július 5-én, vasárnap 10 órai kezdettel emlékezik meg Kádár Jánosról a Fiumei úti sírkertben a Magyar Kommunista Munkáspárt.

Részletek a Munkáspárt csepeli szervezetének fenti meghívójára kattintva olvashatók.

21 hozzászólás “Kádár Jánosra emlékezik a Munkáspárt” bejegyzésre

  1. vermes szerint:

    A Csermanek-megemlékezés után keressék fel a vén komcsik azokat a sírokat is, ahol a Kádár által legyilkolt hősök nyugszanak.
    Álljanak a sírok előtt egy percig némán, aztán menjenek haza és gondolkozzanak…

    KÁDÁR-CSERMANEK GYILKOS VOLT!

  2. Nagyapó szerint:

    A komcsik először keressék meg a fejét, aztán hasrafektetve tegyék vissza a sírba a magyarság legnagyobb árulóját. és gyílkosát!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. Csepel-sziget szerint:

    Érdekes, hogy a Terror Házánál koszorúzó nyilasokat zaklatták a rendőrök, sőt néhányukat a karlendítés miatt valamilyen szankcióban is részesítették. Kíváncsian várom, hogy ez a halom kivénhedt, idióta kommunista kap-e valamilyen büntetést, amiért erre a mocsadék hazaárulóra emlékezget.

    Komcsik haza!

  4. Attila szerint:

    Ha szélsőségesnek nyilvánított oldalról másolunk be valamit, akkor azt cenzúrázzátok. Kommunizmus és gyilkosaik beleférnek?

  5. miska72 szerint:

    Hát ehhez nehéz hozzászólni.
    Akkor ekl voltunk nyomva, választék nem volt, munkahely biztos volt.
    Most árúbőség van, csak pénzünk NINCS, a munkahelyünk meg a remeg mint léc a levegőven.

    Akkor biztossan szerényen éltünk elnyonva.
    Most meg idegbetegen máról a holnapra.

    Az is sz@r volt!
    Ez is sz@r!
    A két sz@r közül lehet választani.
    Illetve nem lehet választani, ez a való világ. 🙁

  6. miska72 szerint:

    Én még a szocializmusban voltam utójára nyaralni a Csepel Vas-és Fémművek pártüdülőjében a szüleimmel. Azóta nem voltam nyaralni! Külföldön meg SOHA nem nyaraltam!

  7. Nagyapó szerint:

    Attila!
    A kommunizmus és gyilkosaik beleférnek, legalább annyira,mint a náci, fasiszta, és gyilkosaik. A különbség annyi, hogy míg náci rémuralom ~1évig volt, a kommunista rémulalom 40 évig tartott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. Attila szerint:

    Köszönöm Nagyapó a tájékoztatást, de nem erre voltam kíváncsi.

  9. Papi szerint:

    Csepel-sziget!
    Véleményem szerint ne koszorúzzanak se a nyilasok se a komunisták se a Terror Házánál se máshol. Hiszen mind a két söpredék tömeggyilkos volt. Igaz, hogy eléggé egy formák csak a jelképük volt más!

  10. Hamika szerint:

    Komcsi hazaáruló gyilkos volt Kádár,semmilyen megemlékezést nem érdemel meg.

  11. tempefői szerint:

    Elképesztő, hogy azon a Csepelen, amely 4 napig állt ellen a megszálló orosz hordáknak 1956. november 4-8 között, a Thermopülai hőseit idéző tettel vonulva be a világtörténelembe, ma még mindig szép számmal akadnak olyanok, akik visszasírják a kommunista rendszert. Akiknek nem jut eszükbe, hogy Kádár több mint 300 magyar fiatalt, főleg fizikai munkást gyilkoltatott le, amire nem volt példa 1000 éves történelmünkben, a Dózsa-felkelést beleértve. Az ő apjaikat, rokonaikat. És akik nem értik meg, hogy nem jól éltek, hanem iszonyatosan szarul, mert a mérce Európa közepén nem Mongólia vagy Románia, hanem pl. Ausztria, ahol a háború előtt alacsonyabb volt az életszínvonal, mint nálunk. Akik nem értik meg, hogy a tőlük elrabolt pénzért és országért cserébe péterfilléreket kaptak, ráadásul szakszervezetis nyomorukat is kölcsönökből tartotta fenn Gyilkos János, és ezt kell most visszafizetni, ill,. azokat a pénzeket, melyeket Gyilkos János utódai vettek fel, az efféle emberek hiszékenységével kerülve el nemcsak a bitót, de még jól meg is tollasodva.

  12. bolemann lajos szerint:

    “Kádár több mint 300 magyar fiatalt, főleg fizikai munkást gyilkoltatott le, amire nem volt példa 1000 éves történelmünkben”

    Hülyeségeket ne beszélj, mert hiteltelenné válsz és azzal pont a kádáristák malmára hajtod a vizet.

  13. tempefői szerint:

    Márpedig nem volt példa arra, hogy 300 magyar fiatalembert végeztek volna ki viszonylag rövid idő alatt, egy adott eseménnyel összefüggésben. Meglehetősen jól ismerem hazánk történelmét, de ha egyetlen esetet ismersz, írd meg — megsúgom: nem fogsz ismerni.

    A marxista történetírók, akik pedig szeretik sajátos szempontjaik szerint félreértelmezni, sőt meghamisítani a történelmet, nos még ők sem írják pl., hogy a Dózsa-felkelés utáni megtorlás, még ha a kor szokásainak megfelelően különösen kegyetlen volt (persze meg sem közelítette a GPU vagy az ÁVH módszereit), nem járt számottevő áldozattal. A ballib wikipedia szócikkéből:

    A Dózsa György-féle parasztháború megtorlása nem nagyon véres, mert a nemességnek is érdeke a termelőerők megtartása, így csak a fővezéreket végzik ki.

    így, hogy termelőerők, 20 évvel a módszerváltás után, de ne kalandozzunk el.

    Tehát arról beszéltünk, hogy A MINDENKORI ÁLLAMHATALOM Magyarországon VALAHA kivégeztetett-e 300 FIATAL magyar embert. Külön felhívnám a figyelmet a kegyetlenségükről mindig híres oroszok és szerbek vonzalmára a más népek elleni GENOCÍDIUMOT illetően. Népirtás jellege van minden estere annak, ha több száz fiatal férfit végeznek ki, akik családot alapíthatnának.

    Várom tehát annak a Magyarország (ill: Magyar Királyság) élén az elmúlt 1000 évben vezető posztot betöltő személyt (beleértve persze a Habsburg-ház tagjait) aki felelőssé tehető 300 fiatal magyar férfi néhány éven belül végrehajtott, tudatos, egy adott esemény megtorlásaként elrendelt kivégzéséért.

  14. tempefői szerint:

    Még egy kis adalék: jelenlegi ismereteink szerint az 1848-1849-es szabadságharc leverése után a megtorlás áldozatainak száma 145; életkoruk és mivel még megvolt az egész ország, nemzetiségük komoly szórást mutat; nem beszélve arról, hogy közöttük nem igazán van oplyan, akinek nem volt köze a szabadságharchoz, míg a kommunista hóhérok 56 után tömegesen végeztek ki olyan fiatalokat, akiknek közük nem volt az egészhez.

    Pluszként az 1956-os, a kommunista gyilkosok és havasszófiák által meggyalázott áldozatok számát most kezdig kettőszázvalamennyire történelemhamisítani. Holott és ehelyett hozzá kéne inkább adni a jendkíhül eeefogjalt született szociojóógus és ál-töjténész urak által összeszámolni elfelejtett PLUSZ halálos áldozatokat. Azokra gondolok, akiket az ávósok és az újabb verőlegények a börtönökben AGYONVERTEK 1956 után – még az esetleges kivégzésük előtt, pl az ún. kihallgatások közben. Számuk bizony jócskán növelné a 300-at

  15. bolemann lajos szerint:

    1. 300 fiatalember. Hazugság. Nézd meg az elítéltek életkorát.
    2. nem volt példa 1000 éves történelmünkben. Hazugság. Lenin fiúk áldozatainak száma kb 5000, a fehér terror áldozatainak száma mintegy húszezer, a nyilas terror halálos áldozatainak száma ezres nagyságrendű (nemcsak fiatalok, gyerekek is), és ez csak a 20. század.

  16. Gordon szerint:

    Tempefői szerintem a szabadságharcokat követő “klasszikus” megtorlásokra gondol. Voltak azonban olyan rendszerváltozások, melyek nem forradalmak és szabadságharcok nyomán jöttek létre. A 20. században és az azt megelőző évszázadokban valóban több csoportosan és szervezetten elkövetett; az adott hatalom/rendszer (melynek fennhatósága néha nem is terjedt ki a teljes ország területére) által támogatott mészárlás is volt.

    Bár az elkövetett bűnök egyenlőek, mindez azonban Kádár és rendszere (a korabeli magyar állam) bűneit nem kisebbíti.

  17. bolemann lajos szerint:

    Nem tudom mire gondolt. Pl. a Dózsa (Doja) felkelés szimpla parasztlázadás volt, legkevésbé sem forradalom és szabadságharc.

    Kissé szánalmas az a görcsös igyekezet, amellyel 57-59-es megtorlásokat megpróbálja mindenidők legnagyobb gaztettének beállítani. Mi szükség rá? Miért nem elég a nagy, miért kell a legnagyobb?
    Lehet persze végletekig specifikálni. Pl. a kádár-rendszer végezte ki a legtöbb zöldszeműt. Hová vezet ez?

  18. Gordon szerint:

    A Dózsa-féle felkelés valóban nem tekintehető 20. századi értelemben vett forradalomnak és szabadságharcnak. Kár volt előrángatni, főleg, hogy szerintem sok információ (forrás, nem handabandázás) is elveszhetett, megsemmisülhetett az évszázadok során.

    Mindenesetre a megtorlás 1957-től 1961-ig terjedő időszakában (fenti 1959-es záróévszámod helytelen) a valamivel több mint egy évszázaddal korábbi forradalom és szabadságharchoz képest a részben restaurált rendszer által kivégzettek száma magasabb. Ez tény, ebben tempefőinek igaza van.

    Abban meg neked van igazad, hogy kár ideráncigálni több száz évvel ezelőtti, csupán részben dokumentált történelmi eseményeket, melyek egyébként egy részben más szokások és normák alapján működő hatalmi rendszerben zajlottak. A társadalom szerkezete is más volt. Mindig is történelmietlennek tartottam az ilyen erőltett párhuzamokat (bár lehetnek hasonló elemek, motivációk stb-k).

  19. tempefői szerint:

    bolemannak /másoknak is: 300 fiatalember. igenis, fiatal ember. Nézd meg te az áldozatok (átlag) életkorát, vagy sétálj el a Terror Háza múzeum fala mellett, és olvasgasd a fényképen a kivégzettek születési és halálozási dátumát.

    attól hogy a csökött bolsevik történelemoktatás pl. egy felnagyított fehérterrort vonyít teljesen hiteltelen adatokkal, a magyar történelem elemi ismereteinek birtokában bizony nem igazán látok példát a fent említettekre. a fehérterroros húszezres áldozatszámot egyébként még egy krausztamás sem írná le. A vörös hóhérok az ún. tanácsközt. idején iszonyatos mészárlást végeztek ugyan, de az áldozatok száma egyrészt nem annyi, amennyit itt említett Bolemann, másrészt nem megtorlásról volt szó, stb

    nem kaptam senkitől egyetlen érdemben említhető példát arra, hogy KÖZPONTI HATALOM, MEGTORLÁSKÉNT a fent említett népirtást bármikor végrehajtott-e bárki, AKI AZ ORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ VEZETŐJE VOLT, történelmünkben. ÉBRESZTŐ, KÁDÁRRÓL VAN SZÓ, nem a fehérterroros mesketét kell most visszamondani. Dózsát nem ideráncigáltam, ott ugyanis egyrészt igenis felkelés volt, másrészt igenis megtorlás. Dózsát használta többek között saját legitimizálására a komcsi csürhe, nézzétek meg a metrómegálló díszítését pl. Ők “előráncigálhatták”? Én nem? ez mindenesetre érdekes. szóval ők vették ezt elő, akik egy felkelés leverésekor jóval több embert végeztek ki, ráadásul IGENIS JÓRÉSZT FIATAL FÉRFIAKAT, és igenis (egy eseményhez kapcsolódóan és néhány év alatt) többet, mint valaha történelmünkben.

    Az a szánalmas többek között a hazai vitakultúrában, hogy megmutatkozik az emberek fegyelmezetlensége, nem képesek adott kritériumok szerint gondolkodni.

    a vitát részemről lezártnak tekintem, bár annyit megjegyeznék, hogy egyrészt nem a vita volt a célom, hanem egy nem tudatosult, ám létező történelmi tény felemlítése. másrészt ugyan ne dőljünk már be annak a liberális körökben divatos relativizálásnak, hogy ugyan mit lehet tudni a történelemről, annyi a forás, stb. Hát igenis iszonyatosan sokat lehet tudni. A mohácsi vész történetét óráról órára ismerjük, s azt is tudjuk, hogy Levédiában pl. húszezer harcosunk volt. (MA alig több mint 5000 katona védi országunk területét. Lehet felhördülni, de ha utánana néztek, csodálkozni fogtok.) AZT viszont nem tudjuk, HOL VOLT FEJNÉLKÜLI JÁNOS 1956. NOVEMBER 1 ÉS 4 KÖZÖTT!!! Hát itt a bibi.

    Nem én állítottam bmivel bmit párhuzamba görcsösen, csak le mertem írni, hogy 1000 év alatt ILYEN vezető, aki egy FELKELÉS után KIVÉGEZTETETT volna 300 magyart, nem volt. Szóval nekem fura, hogy elgondolkodás helyett épp úgy felzúdultok, mint egykori kollegáim, amikor a boldogult Kádár-rendszer alatt munkahelyemen kifejtettem, hogy nem ismerem el a jelenlegi vezetést, mert nem legitim. kb hasonló volt a reakció: TEE NEM VAGY NMÓÓÓRMÁLIIS. na pá, élveztem a társaságotokat

  20. miska72 szerint:

    Minden rendszernek megvannak a gyilkosai!
    A mostaninak is!
    No comment!

  21. bolemann lajos szerint:

    Telis-tele van az írásod valótlanságokkal, ellentmondásokkal, ostobaságokkal.
    Látszik hogy forr benned a gyűlölet, ezért nem is pazarlok rád karaktereket.
    Frusztrált nickkel okos ember nem vitatkozik.

Itt lehet hozzászólni !