Minden idők legnagyobb Békemenete

MNO

Minden idők legnagyobb Békemenete

A Belügyminisztérium becslése szerint 440-460 ezer résztvevője volt a Békemenetnek szombaton a fővárosban. Csizmadia Tamás, a minisztérium sajtófőnöke elmondta, hogy pontos becslés azért nem adható, mert a jelen lévők létszáma csak a tereken határozható meg viszonylagos pontossággal, az azokat övező kisebb utcákban nem.

Tizenhárom óra előtt már a Kossuth téren és az Alkotmány utcában gyülekeztek a Békemenetre várakozók. Az indulást megelőzően Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke beszédében arra szólította fel az egybegyűlteket, hogy április 6-án álljanak ki azon kormány mellett, amely megakadályozta, hogy a gazdaság összeomoljon. Szólt arról is, hogy a korábbi Békemenetek során közösséggé kovácsolódtak.

Fricz Tamás politológus úgy vélte, április 6-án „lezárhatjuk a posztkommunizmus korszakát”. Szerinte a baloldali kormányok alattvalónak tekintették az embereket. Olvassa el a Békemenet hátteréről, indokairól írt Fricz Tamás-blogbejegyzést.

Széles Gábor a többi szónokhoz hasonlóan azt emelte ki, hogy az Orbán-kormány munkájának köszönhetően nem kerültünk a görögök vagy a portugálok sorsára. Szólt arról is, hogy mostanra megindult a gazdasági növekedés és csökken a szegények száma, valamint tartós növekedési pályára állt az ország.

Míg Bayer Zsolt arra szólította fel a jelenlévőket, hogy egyetlenegy szót se higgyenek el abból, hogy már nyert a Fidesz, mivel 2002-ben is 40 ezer szavazaton múlt, hogy a baloldal győzött. A közíró szólt arról is, hogy nincsen elveszett szavazat, mindenkire szükség van: április 6-án mindenki menjen el voksolni. Bayer felidézte, hogy 2012 januárjában a Békemenet résztvevői megmentették az Orbán-kormányt. Nyolc nap múlva pedig megtehetik az utolsó lépést.

Elindult a Békemenet

A tömeg némi késéssel, háromnegyed kettő körül indult el a Hősök terére, a menet elején „Egy az ország – 2014. április 6.” feliratú molinót feszítettek ki.

A séta közben Kiszelly Zoltán politológus portálunknak úgy nyilatkozott, hogy a mostani Békemenet célja az, hogy április 6-án egységesen szavazzon mindenki a kormánypártokra, és ne osszák meg a szavazataikat más jobboldali erők között. Rétvári Bence az MNO-nak elmondta, hogy a mostani Békemenet is megmutatja, milyen nagy tömegek állnak a kormány politikája mögött. A kereszténydemokrata KIM-államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt Békemenetek bizonyították, hogy a Fidesz–KDNP mögött van a legnagyobb támogatottság.

Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere annyit mondott portálunknak, hogy a Békemeneten részt vevő óriási tömeg ellenére nem mer jósolni, de bízik benne, hogy 2002-vel szemben most a Fidesz fogja nyerni a választásokat.

Provokátorok

A Deák tér és az Andrássy út sarkán egy színpadot állítottak fel provokátorok, akiknek egy része „Szavazz az Összefogásra április 6-án” és „Összefogás” feliratú pólókban próbálták megzavarni a rendezvényt. A hangszórókból kommunista mozgalmi dalok szóltak. Ezenkívül semmilyen atrocitás nem érte a Békemenet résztvevőit, akik három óra után néhány perccel érték el a Hősök terét.

Forrás: MNO

15 hozzászólás “Minden idők legnagyobb Békemenete” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Minden idők legnagyobb békamenete! Hol lennétek az eszes parasztgyerek 2002-es gázár-kampányötlete nélkül!

  2. Sampon korpás hajra szerint:

    Látom vátesz te is átvetted a nagyeszű,festett hajú szarházi stílusát.Savanyú a szőlő?
    Miért nem jöttél el,szívesen láttunk volna.Nagyon szép délután volt,kár,hogy kihagytad.

  3. Doki szerint:

    Vátesz!

    Egyszer valaki megkérdezte itt a fórumon, hogy te valójában miért adtál ötletet a Fidesznek 2002-ben? Azért mert pénzt reméltél, vagy mert segíteni akartad a Fideszt, hogy 1994-hez hasonlóan ne jöjjön vissza az MSZMP utódpártja? Mert ha utóbbi lett volna a célod, akkor nem mondanád immár 12 éve, hogy téged nem fizettek ki.

  4. ZZZ szerint:

    Isten barmai!

  5. bonifác szerint:

    Aki részt vett a békemeneten, biztosan sokáig emlékezni fog rá. Ragyogó idő, sok-sok
    MOSOLYGÓ ember! Mindenki mosolygott! Idióta nyilatkozatok szerint kényszerből vonultunk
    Ha látta volna a felvonulást nem mondtak volna ilyen hülyeséget.Nagyon szánalmasak
    voltak a Kálvin téren, üvöltő komcsi indulóikkal.Kíváncsi vagyok, hány “vérbolsevik”
    áll be vörös zászlóik alá a mai Operaház előtti tüntetésen Ugye ők is lesznek sok-sok százezren….( ők sem tudhatják, közülük hányan a Felszabadító Hősök nemkívánt utódai)

  6. Doki szerint:

    Kedves bonifác!

    Elnézést kérek, de kijavítanálak. A Deék tér előtt, a Bazilikánál álltak azok a zavaros elméjű fazonok. Amikor a komcsi indulókat játszották, még oda is szóltam nekik, hogy Gyerekek, már meghalt Lenin elvtárs…

    No igen, Operaház… 🙂 Nem véletlen nem látjuk itt pl grünt és a többi ballibero bértollnokot…

  7. Doki szerint:

    Deák tér

  8. gratulálok szerint:

    ott csápolnak a félnótás ferencnek remélem napszúrást kapnak.

  9. grün szerint:

    2014. március 30., vasárnap | 15:50
    Hosszú a sor a CBA előtt

    “A baloldali nagygyűlés egyik nyertese lehet a Nagymező-Andrássy sarkán lévő CBA-üzlet, ahol a demonstrálók hosszú sora áll sorban sörért, üdítőért.”
    .
    Ott nem olyan finnyásak az eladók mint Csepelen?!
    Ellenzékieket is kiszolgálnak! 😛 😀
    http://hvg.hu/itthon/20140330_baloldali_nagygyules_percrol_percre#rss

  10. Doki szerint:

    Na mi van grün? Már a böszmének sem kellesz? 😀

  11. Tarjányi László szerint:

    Doki, amikor elküldtem a gázár-kampányötletem, akkor a szarból akartam kihúzni a Fideszt, amibe az elsőfordulós óriási bukásával jutott! Mivel személyesen is ismertem Kövér Lászlót, sőt 2002-ig levélben rendszeresen meghívtak a Fidesz csepeli rendezvényeire, így nem gondoltam hogy milyen primitíven fognak hozzám később viszonyulni.

    Kezdve azzal, hogy a faxon rajta voltak az elérhetőségeim, nyilvánvaló ha még aznap felhasználták az ötletem Orbán Tf-beli fórumán, 2002. április 9-én kedden, s óriási robbanással járt a kampányra nézve, minimum másnap vagy még azon a héten meg kellett volna keresniük. Csütörtökön nemhiába kérdezte Lendvai Ildikó vitapartnerétől Németh Zsolttól, hogy honnan vették ezt a gázár-kérdést, és miért nem volt ez téma a megelőző pénteki Orbán-Medgyessy kampányzáró vitán! Azért nem, mert az nem fideszes észből pattant ki, hanem az én miépes eszemből! Az én jeles diplomás, villamosmérnök agyamból, Habony Árpád műbútorasztalos főtanácsadótól, illetve az akkori kampánytanácsadó Wermer Andrástól ilyet hiába is vártak volna! A kampányvezető Kövér Lászlótól, aki hét év alatt végezte el az ötéves jogi egyetemet, úgyszintén!

    Egy hónap múlva felhívtam a Fidesz Lendvay utcai székházát, a telefonközpontot kezelő portás bácsi jól emlékezett a gázáras faxomra, Kövér László titkárnőjéhez kapcsolt. Elmondtam neki ki vagyok, mire ő “Mit akar???”. Erre én csak annyit mondtam, “Legalább köszönjék meg!”

    Újabb egy hónap eltelte múlva, kaptam egy köszönőlevelet Pokorni Zoltán Fidesz-elnök nevében, akkor ő volt a Fidesz elnöke.

    Ősszel Csepelen volt Kövér László, beszéltem is vele, megkérdeztem miért nem csökkentették a gázárát ahogy én javasoltam, mire azt válaszolta, mert” Horn Gyula eladta a MOL-t a külföldieknek”. Egy neki írt levelet személyesen a kezébe adtam, a mellette álló Németh Szilárd kezébe meg Orbán Viktornak és Németh Zsoltnak címzett leveleket, megkérve hogy juttassa el a címzetteknek. Egyikük sem válaszolt, sem akkor, sem később!

    Aztán próbálkoztam Áder János titkárságán is, a kabinetfőnöknél sohasem jutottam tovább.

    2006-ban felvettem a kapcsolatot Rogán Antal kampányvezetővel és munkatársaival. Mivel pofátlan hangnemet ütöttek meg, letiltottam nekik a gázár-kampányötletem ismételt felhasználását. Buktak is rendesen!

    2008. márciusában Csepelen volt a “vizitdíj” népszavazás kampányzárója, melyen Orbán Viktor is felszólalt. Emailben kértem Németh Szilárdtól egy helyet a teremben, s találkozási lehetőséget Orbán Viktorral. Választ se, de helyet sem kaptam, ennek ellenére sikerült bejutnom a terembe.

    Szégyenletes ahogy a fideszesek hozzám viszonyultak az elmúlt 12 évben.

    2009. szeptember 5-én Németh Szilárdot elhívtam a lakásomra, eljött mert azt hitte valami jó kis leleplezéssel segítem őket a kampányban. Helyette kértem valamit, amire azt ígérte, hogy válaszolni fog rá! Azóta sem válaszolt, annyi gerinc sincs benne hogy akár negatív választ adjon írásban vagy akár ott rögtön szemtől-szembe megmondja a választ! Most már tudom, hogy nem kellett kikérnie mások véleményét, mert Csepelen ő egymaga dönt mindenben!

    Annyira ismerhet itt Csepelen a politikai elit, hogy nem gondolja hogy én az ilyen sértéseket szó nélkül hagyom! A Csepelinfó szerkesztői meg kommentelői jobban tették volna, ha a lehisztizés, lesértődöttemberezés helyett továbbították volna azokat, amiket sérelmeztem!

    A KOCKA RÖVIDESEN EL LESZ VETVE! NEKEM NAGYON MEGFELEL AZ ORSZÁGOS NEGATÍV HÍRNÉV IS, A KÉRDÉS AZ, VAJON A FIDESZNEK IS MEGFELEL-E AZ??? IGAZ, ORBÁN ESETLEG VOLT MINISZTERELNÖK ÚR?

  12. bélus szerint:

    Csak a Vátesz! Csak a Tarjányi!

    Szegény Vátesz, szegény Tarjányi!

  13. Tarjányi László szerint:

    Szegény csepeli Fidesz! Vabank!

  14. Sampon korpás hajra szerint:

    Tarjányi!Ne sajnáld a csepeli Fideszt,köszöni,jól van.

  15. ebihal szerint:

    A csepeli fityesz köszöni jól van, a MÁS PÉNZÉN!

Itt lehet hozzászólni !