Birkózó Európa-bajnokság: érmes remények Finnországban

Csepel.hu

Birkózó Európa-bajnokság

Módos Péter és Hatos Gábor személyében két komolyabb hiányzója van a magyar birkózóválogatottnak az április 1-jén kezdődő Európa-bajnokságon.

A csepeliekkel teletűzdelt magyar férfi szabadfogású válogatott és a Sastin Mariannal, valamint Németh Zsanettel felálló női szakág is egyaránt éremesélyesként lép szőnyegre.

A finnországi Vantaa-ban már meg is tartották az Eb első sorsolását. A nyitó napon a női birkózás 48 kg-os (Dénes Mercédesz) és 58 kg-os (Sastin Marianna), továbbá a szabadfogás 65 kg-os (Lukács Norbert) és 97 kg-os (Szmik Attila) súlycsoportjának küzdelmeit rendezik meg. A magyarok sorsolása a hazai szövetség honlapja szerint vegyesnek mondható. A férfi szabadfogású válogatottban Molnár József (57 vagy 61 kg), Lukács Norbert (65 kg), Gulyás Zsombor (70 kg) és Szmik Attila (97 kg) is a Csepeli Birkózó Clubot képviseli, csakúgy mint Németh Zsanett a hölgyeknél, rajtuk kívül pedig Sastin Mariannáért is szoríthatunk. A szabadfogású férfiak ezúttal is Gulyás István, míg a nők Wöller Ákos szakmai felügyelete alatt lépnek majd szőnyegre. A szabadfogásúaknál az olimpiai és vb-harmadik Hatos Gábor (74 kg) a hiányzó, aki nem sérülés miatt hagyja ki az Eb-t, hanem pihentetés céljából. Távollétében a tavaly Budapesten világbajnoki harmadik helyet szerzett Veréb Istvántól (86 kg) és az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Ligeti Dánieltől (125 kg) várja Gulyás István szakvezető a kiugró szereplést.

A magyarok sorsolása (a csepeli sportolók vastagon kiemelve)
Női birkózás, 48 kg (19 induló)
Dénes Mercédesz (16) selejtezővel kezd, a szlovák Lenka Matejová ellen. Következik a Sumeyya Sezer (török) – Nekane Cepus García (spanyol) mérkőzés győztese. Mercédesz ágán van az azeri világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Marija Sztadnik.

58 kg (12)
Sastin Marianna (5) selejtezővel indít, a spanyol Karima Sanchez Ramis ellen. Következik a Petra Olli (finn) – Katarzyna Michalak (lengyel) összecsapás győztese; a finn leány háromszoros junior Európa-bajnok. Ezen az ágon szerepel a Londonban 5. helyen végzett, orosz Valerija Koblova-Zsolobova.

Férfi szabadfogás, 65 kg (20)
Lukács Norbert (8) a nyolcaddöntőben, a török Servet Coskun ellen kezd. Ha rajta túljut, a Steven Graf (svájci) – Mykola Bolotnjuk (szlovák) mérkőzés győztese következik. Az ágán van London 60 kg-os aranyérmese, az azeri Togrul Aszgarov.

 97 kg (20)
Szmik Attila (15) selejtezőt vív az albán Egzon Sala ellen, aki tavaly ötödik volt az Eb-n. Következhet a Johannes Ludescher (osztrák) – Héctor Rodríguez (spanyol) meccs győztese. Szmik ágán birkózik az orosz Abduszaman Gagyiszov, 2012 Európa-bajnoka.

A magyar Eb-csapat:
Nők:
Dénes Mercédesz (48 kg), Barka Emese (55), Sastin Marianna (58), Galambos Ramóna (60), Sleisz Gabriella (63), Németh Zsanett (75)
Férfiak:
szabadfogás:
Molnár József (57 vagy 61 kg), Lukács Norbert (65), Gulyás Zsombor (70), Nagy Mihály (74), Veréb István (86), Szmik Attila (97), Ligeti Dániel (125)

Kötöttfogás:
Knipli Csongor (59 kg), Kozák István (66), Lőrincz Tamás (71), Szabó László (75), Bácsi Péter (80), Lőrincz Viktor (85), Kiss Balázs (98), Lám Bálint (130)

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !