Elmarad a BKV-sztrájk!

MTI, Mfor.hu

Elmarad a BKV zömében buszos szakszervezetei által csütörtökre időzített félnapos munkabeszüntetés – jelentette be Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője szerdán Budapesten a közlekedési vállalat vezetésével folytatott tárgyalás után.

Nagyon biztatónak találták azt a kormányhatározatot, amelyben a BKV-nak juttatandó mintegy 40 milliárd forintról döntöttek. Már az idén 2-2,5 milliárd forinthoz juthat a BKV elsősorban a műszaki területen – mondta a szóvivő.

Nemes Gábor hozzátette: hasonlóképp örülnek annak, hogy a szakszervezeteket bevonják például a kormányhatározatban említett elővárosi közlekedési vállalat részleteinek kidolgozásába.

Azonban 2010-ig mindenképpen fenn kellene tartani a sztrájkhelyzetet, mert a kormányhatározat nem oldja meg a cég hosszú távú működési problémáit.

Forrás: MTI, Mfor.hu

8 hozzászólás “Elmarad a BKV-sztrájk!” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Megint hagyták magukat becsapni.

  2. Erik szerint:

    Még hisznek a mesében 🙂

  3. Papi szerint:

    Ennek a mesének az árát megint mi fizetjük meg!

  4. Prendick szerint:

    Na, kiváncsi leszek.

  5. Papi szerint:

    Prendick!
    Tegnap a TV-ben a pénzügyminiszter maga kijelentette, csak tiz milliárdra van keret a többi harminc milliárdra nincs.

  6. csollány szerint:

    Úgy látszik, az átverés iskoláját még sokan nem járták ki.
    Mennyit kell hazudni némelyik madárnak, mire rájön mi újság?
    Összefogás hirdetése: adták ki a jelszót. Hírnökök sora reklámozza ezt a varázsigét.
    Aki leáll velük bratyizni, dörzsölheti a szemét 2010-ben:”alsó- felső szinten. Minden szinten.” Akkor már nem lesz válság. Csak pofára esés.

  7. hollósi szerint:

    10 lesz a 40 milából (jó esetben). Így örvendjetek!

  8. Prendick szerint:

    Akkor ez sikerült. A 10 milliárdból lesz kb. 2-2,5 hogy legalább a fékeket meg tudják csinálni a buszokon, a többi sajnos a válság miatt elmarad, vagy a rendes támogatásra fogják rá, hogy az volt az.

    A Héveket úgy viszik ki a Bkv-ból, hogy nem fizetnek érte, apportként megy át egy új társaságba.
    Az új elővárosi társaságba átemelnek Mávos, Volános vagyontárgyakat, aztán a megszokott módszer szerint jól eladósítják és kitakarítják, a szokott tanácsadói szerződéseken és a természetesen létfontosságú új székházon keresztül.
    Aztán ki fog derülni 2010 elejéig, hogy egy áldás lesz a budapestieknek, ha a súlyos működési zavarokkal küzdő elővárosi társaságot szinte szívességből megveszi valami külföldi cég.

    Természetesen jelképes összegért, hiszen annyi adóssága lesz addigra szegény cégnek. 6-8 milliárdra saccolom a majdani vételárat, amiből majd a Bkv is kap kb. 2-t.
    Ez egy begyakorolt séma, így ment el a Malév meg a reptér, meg még oly sok dolog.

    Kiváncsi vagyok, hogy a metrókat mikor fogják ugyanígy “kiszervezni”? Gondolom, ha felépült a 4-es és az állam kifizette.

Itt lehet hozzászólni !