Pünkösdi Örökség Csepelen

Csepel.hu

A Csepeli Kistáncos Alapítvány szervezésében pünkösdi rendezvényen vettek részt a csepeli óvodások és iskolások a Simon Bolivár sétányon június elsején. Felléptek a Kis-Csepel táncegyüttes tagjai a Bara zenekar kíséretében. Az érdeklődőket táncházzal is várták.

A táncosok pünkösdi királynéjárást tartottak a lakótelepen, miközben a pünkösdi királyválasztás ügyességi vetélkedéssel dőlt el a fiúk között. Fejes Botond, az Eötvös József Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. Őt megkoronázták, majd a Nagy Imre Általános Iskola képviseletében Fodor Annamária intézményvezető köszöntötte az ifjú királyt. A pünkösdi királyné pedig a táncosok legkisebb leánya, Szabóki Gréti lett.

Amint arról korábban beszámoltunk a Tánc-Ház-Lánc projekt keretében négy (Eötvös, Karácsony, Kazinczy, Vermes) általános iskolában tartottak interaktív tanórákat az alsó tagozatosoknak a Csepp-Csepel Táncegyüttes tagjai Kreiszné dr. Paál Sára vezetésével. A gyerekek a nekik tetsző néptáncos bemutatók után láncfüzéreket készítettek, amelyeket ez alkalommal az iskolák képviselői össze is kötöttek. A hosszúra nőtt láncfüzért felajánlották a kerület karácsonyfájára, melyet az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester vett át. Megköszönte az ajándékot, majd köszöntötte az érdeklődőket.

Ezután került sor a hétpróbás csapatvetélkedőre, amelyre mindegyik iskolából mind a hét csapathoz két-két tanuló csatlakozott. Jutalmul a négy győztes csapatból tízen két-két színházjegyet kaptak Fundák Kristóf rendező-koreográfus táncműhelyének ünnepi gálájára.

A programokat a Csepeli Fasang Árpád AMI Szín-Pad-Kép Tagintézmény és a Nagy Imre Általános Iskola tanárai segítették, a hétpróbát a Kis-Csepel táncosai vezették.

Csepel.hu

 

2 hozzászólás “Pünkösdi Örökség Csepelen” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott szerint:

    Ökörséget olvastam. 🤣😁👍

  2. Nagyapó szerint:

    Remélem azért Fejes Botond, pünkösdi király, nem használja ki, hogy egy évig ingyen ihat a kocsmában?😁

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !