Trianon emlékezete: irodalom, képzőművészet

Csepel.hu

Idén folytatódott a Trianon emlékezete pályázati verseny, melynek az Összetartozás Háza adott otthont május 12-én. Tavaly a történelem kategóriában versengtek a csepeli tanulók, most a vers- és prózamondásban, valamint a képzőművészeti kategóriában mérték össze tudásukat a részvevő diákok.

Az irodalmi versenyen az Arany János és a Katona József iskolák tanulói versenyeztek. Elhangzott többek között József Attila, Juhász Gyula és Babits Mihály költeménye. A képzőművészeti kategóriában több mint ötven alkotás érkezett, amelyekből kiállítás is nyílt az udvaron. Két kategóriában, az 5.-6. és 7.-8. osztályosok munkáit értékelték.

Az eredményhirdetésen a Borbély Lénárd polgármester gratulált a tanulóknak és a felkészítő tanároknak, s adta át a díjakat. Elmondta: 2010 óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megismertessék a magyar nemzet történelmét a diákokkal.

Az irodalmi verseny zsűrijének nevében Körömi Gábor tagintézményvezető elmondta, az értékelés során főleg azt vették figyelembe, hogy a gyerekek mennyire tudták közvetíteni a vers, a próza mondanivalóját a közönségnek. A képzőművészeti kategória alkotásait zsűrizők képviseletében Erdei Kvasznay Éva képzőművész arról beszélt, hogy rendkívül nehéz helyzetben voltak az értékelésnél, nagyon sok kitűnő munka született. Megköszönte a felkészítő tanárok segítségét, hiszen megértették a gyerekekkel, mit jelent Trianon, mi a haza, mi a magyarság.

Minden résztvevő emléklapot és ajándékot kapott. A felkészítő tanárokat is jutalmazták.

Az események szervezését és lebonyolítását a Csepeli Városkép végezte a Dél-Pesti Tankerületi Központ szakmai segítségével.

Eredmények:

Irodalom kategória nyertesei: 1. Gáborecz Nikolett; 2. Mohl Zsombor; 3.Bakk Domonkos; különdíjas: Rozsnyói Roland

Képzőművészeti kategória nyertesei:

5-6. osztályos korcsoportban: 1. Zankó Kornélia; 2. Pózna Petra; 3. György Anna Ibolya

7-8. osztályos korcsoportban: 1. Gulyás Adél; 2. Bodnár Zita; 3. Rácz Réka

Különdíjat kaptak: Filkor Boglárka; Takár Szláva; Garzó-Art Hanna; Unger Sára

AZS

 

 

Itt lehet hozzászólni !