Kerékpárverseny Csepelen

Csepel.hu

Csepelen rendezik meg április 29-én a Kárpáti Futárverseny nevű nemzetközi kerékpárverseny egyik rövidtávú szakaszát.

A versenyt a második világháború idején működő lengyel föld alatti állam hősies futárai tiszteletére hívták életre 1975-ben, s hamarosan az európai, sőt világszinten is a tehetséges fiatalok egyik legfontosabb eseményévé vált.

A versenyt hagyományosan Lengyelország, Szlovákia és Magyarország útjain rendezik meg, de olykor Csehország területét is érinti. A csepeli önkormányzat által támogatott idei Kárpáti Futárverseny kerületi szakasza a Csepel Művek I-es kapujától indul. A helyszín kiválasztása nem véletlen, hiszen a gyár igen fontos szerepet játszott Lengyelország történelmében az 1920-as lengyel–szovjet háború idején. 1920. augusztus 15-én Varsónál a lengyel haderő győzelmet aratott a szovjet-orosz csapatok felett. A háború menetét megfordító, „visztulai csoda”-ként is ismert eseményben jelentős szerepe volt a Magyarországról érkezett lőszerszállítmánynak. A verseny – így is tisztelegve a 102 évvel ezelőtt történtek előtt – 19 óra 20 perckor rajtol el. A versenyzők a Teller Ede úton haladnak végig, majd a Posztógyár utcánál fordulnak meg és érkeznek vissza.

A szervezők várják az érdeklődőket, a sportszeretőket a verseny útvonalához, illetve a Csepeli Szurkolói Arénába, ahol a beérkező kerékpárosok fogadása, díjazása zajlik majd.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !