Föld napja a Radnótiban

Csepel.hu

A Föld napja alkalmából egész napos programot rendeztek a Radnóti Miklós Művelődési Háznál április 23-án. A gyerekeket zenés mesejátékkal és bábelőadással is várták a szervezők. Színpadra lépett az Island Rock Csepel formáció.

A fitneszpercek jegyében pedig Schwebler Judit instruktor avatta be az érdeklődőket a zumba rejtelmeibe.

Az Aprólépés csoport tagjai a környezet- és egészségtudatosság jegyében tartottak foglalkozásokat. A vizes élőhelyek mikrovilágában az édesvizek és tengervizek lakóival lehetett megismerkedni. A kíváncsiskodók nagyítón keresztül szemügyre vehették a vízben úszkáló sórákot és a vízibolhákat. Rendkívül népszerű volt a kisebbek körében a dobozba rejtett különböző tárgyak felismerése, melyek a környezetvédelmi és energiatakarékos megoldások használatára hívták fel a figyelmet. A bioritmushoz kapcsolódó kvíz kérdésekbe már a felnőttek is bekapcsolódhattak. A kézműves foglalkozáson bicikli gumibelsőből kulcstartót, nyakláncot és fülbevalót készíthettek az ügyes kezűek. A közös mandalára pedig bármilyen élőlényt rajzolhattak, színezhettek a résztvevők. Az ökojátszóháznál tojástartóból pálcikás figurákat és tejes dobozból legyezőket is alkothattak.

A Magyar Környezetvédelmi Egyesület klímás vándortanösvénye az éghajlatváltozásról szólt. A gyermekek például kísérletezős, tapogatós, élményszerű játékokon keresztül jobban megismerkedhettek az időjárás viszontagságaival, a föld klímájával. A látogatók ugyanakkor betekintést nyerhettek a házi szappankészítés fortélyaiba is.

Volt állatsimogató. A csepeli galambtenyésztők standjánál pedig egy különleges pillanatnak lehettek szemtanúi a szemfülesebbek, amikor láthatták hogyan kel életre a tojásból a csibefióka.

A rendezvény végén, a színpadon Muzsikus Gábi és csapata szórakoztatta a közönséget. Különleges interaktív koncertjükön olyan varázslatos hangszerekké vált tárgyakat is megszólaltattak, mint a PET palack, biciklipumpa vagy portörlő.

A Föld napját minden évben április 22-én tartják. Világszerte számos akciókkal hívják fel a figyelmet természeti kincseink megóvására, környezetünk élhetőbbé, szebbé tételére.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !