Lélekből alkot

Csepel.hu

Sárosi Tibor szobrászművész Színek és formák című kiállítása április 22-től látható a Szabó Magda Közös Tér Galériájában. A tárlatot Farkas Enikő intézményvezető-helyettes és Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg.

A szobrászművész köztéri alkotási rendkívül sok értéket adtak a kerületnek– hangsúlyozta a polgármester megnyitójában.

A teljesség igénye nélkül példaként említette a Kis-Duna parti Kolonics szobrot, a Csepel bejáratánál látható üdvözlő városkaput, a kalózhajós játszóteret, de a Rákóczi Kert – Családok Parkja várjáték elemei is a szobrász nevéhez fűződnek. Beszédében személyes ismeretségükről is szólt. Elmondta: immáron 15 éves barátság fűzi az alkotóhoz.

A művész festményei és régebbi táblaképei is láthatók a kiállításon. Első szobrát még kisiskolásként Erdőbényén alkotta, ahol felnevelkedett. „A képzőművészeti főiskolán képi ábrázolás szakon végeztem. Számomra az alkotás a lényeg, mindig kell valamit csinálnom. A fafaragás viszont elég nehéz fizikai munka. Alkotásaimnál a spontaneitást követem. Amikor például festek, maximum azt tervezem meg előre, hogy meleg vagy hideg színekkel dolgozok. Egyébként a vászon előtt szabadelvűen alkotok” – mondta el lapunknak a művész.

A megnyitón zongorán közreműködött Nagy Csaba, a Fasang Árpád Zeneiskola művésztanára.

A kiállítás megtekinthető május 20-ig hétfőtől csütörtökig 9-19 óráig, pénteken 9-16 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !