A ciklus felénél jár az önkormányzat

Csepel.hu

Napra pontosan 2 és fél év telt el a legutóbbi önkormányzati választás óta. A mostani megbízatásunk feléhez értünk -írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester, aki az elmúlt 2 és fél évet értékelve elmondta, 2019 óta nagyon sok nehézséggel találkoztak. Egészségügyi világjárvány kezdődött, a szomszédban kitört a háború, emiatt megrengett a világgazdaság. Viharkárok, tűzkár és soha nem látott jégkár sújtotta Csepelt.

„Részben magunkra maradtunk, mert a Főváros kitörölt bennünket az összes fejlesztési listájáról.”

Hozzátette: Ennek ellenére Csepel folyamatosan fejlődik és újul meg. „Befejeztük az óvodaudvarfelújítási programunkat. Elindítottuk az iskolák felújítását. Idén a harmadik iskola újul meg önkormányzati önerőből. Eközben – ha lassan is, de – elindult a Kormány által finanszírozott megújítása a Jedliknek. Létrehoztuk és megnyitottuk Trianoni emlékkiállításunkat, az Összetartozás Házát. Megépítettük és megnyitottuk a Tamariska-dombnál a legújabb közösségi színterünket, a Cserkészházat. Ez azóta sajnos leégett, de már zajlik az újjáépítése. Újra megépítettük és visszaadtuk a csepeli gyerekeknek és családoknak a Kis-Duna parti Napközis Tábort. Visszavásároltuk és elbontottuk a tönkretett volt Görgey iskolát. Most egy csodálatos park van a helyén. Kormányzati segítséggel folyamatosan új eszközöket vásároltunk az egészségügyi ellátás javítása érdekében. Jelenleg az egynapos sebészet kivitelezése zajlik. Szintén kormányzati segítséggel és hatalmas önkormányzati önerővel több kilométer utat megépítettünk. Nyáron megújul a Táncsics Mihály utca is.

Felújítottuk a strandot, rengeteg ingyenes nyári tábort szerveztünk a velünk együttműködő civil és sportszervezetekkel együtt. Kulturális rendezvények sora és közösségépítés történt. Eközben pedig rendeztük a viszonyunkat a Munkásotthonnal, a közös munkának számos eredménye már látszik.”

Kiemelte, hogy összefogással, politikai nézetektől mentesen, közösen megvédték a belvárosi városközpontot attól, hogy a Fővárosi Önkormányzat hajléktalanszállót hozzon létre Csepel szívében. Eközben pedig az Ökumenikus Szeretetszolgálattal közösen hosszú évek óta folyamatosan gondoskodnak a fedél nélkül maradt embertársakról.

„Megvédtük a Kis-Duna partot, annak ellenére, hogy a képviselő-testületben sem volt egyértelmű ez a szándék. A közösség akarata és ereje győzött. Hamarosan közösségi tervezés nyomán, a csepeliek akaratának megfelelően elindul az ifjúsági tábor megújítása. Nemsokára pedig kutyamenhely jön létre Hároson.” – tette hozzá, kiemelve, hogy a fejlesztések nagy többségét saját önkormányzati erőből hajtották végre, és a Kormány támogatását is maguk mögött tudhatták. A fejlesztési ötletek nemcsak az önkormányzattól, hanem a lakosságtól, csepeli közösségektől is származnak.

Közben zajlanak a kormányzati beruházások is. Az új Duna-híd megvalósítása, Budapest legújabb nagyszabású közparkjának létrehozása Észak-Csepelen, valamint további sportcélú fejlesztések a területen.

„Mindezek megvalósulása mellett a képviselő-testületben helyet foglaló politikai pártokkal összefogva mindent megtettünk a lakosság védelme érdekében a koronavírus-járvánnyal szemben, több tízezer védőoltás beadását szerveztük meg, és segítséget nyújtottunk a háború sújtotta területről menekülőknek.” – emelte ki.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy sok minden van még előttünk. Sok munkát még el kell végezni és be kell fejezni. Az is bizonyos, hogy nem tökéletes, amit csinálunk, de törekszünk rá!

Mindehhez továbbra is kérem a csepeli lakótársaim jóindulatú segítséget, észrevételeit, jogos kritikáit, de leginkább az együttműködésüket.

Ésszel, szívvel, tisztességgel, továbbra is hajrá Csepel!” -zárta sorait Borbély Lénárd.

Csepel.hu

 

9 hozzászólás “A ciklus felénél jár az önkormányzat” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Nagyon örülök minden pozitív változásnak Csepelen – Azért is, mert csepeli gyerek voltam.

  2. Hozzászóló szerint:

    Bízzunk benne, hogy hasonló sorokat olvashatunk néhány év múlva ugyanígy, Borbély Lénárdtól. Jó polgármester. Csepel apránként, de szépen fejlődik.

  3. Gyula szerint:

    Igen, csak a Királymajorban is, a lakótelepen belül történne valami, az sem ártana.

  4. Mónika L. szerint:

    Sejtettem hogy cigány vagy Gyula, azok laknak ott, szociális bérlakásban…

  5. Gratulálok szerint:

    Csütörtökön lakossági fórum a Hollandi úti Ifjúsági Tábor fejlesztése ügyében. Vajon hogy semlegesíti a polgármester az immár harmadszor bukott képviselőjelölt fejlesztési elképzeléseit? Hiába nem választotta meg senki, ő akar diktálni Csepelen!

  6. Gyula szerint:

    Ő diktál Csepelen! 😁

  7. Nagyapó szerint:

    Nem csak Csepelen, de mindenütt 2,5 év van az önkormányzati választásokig. Rossz lóra tett Karácsony, meg Márki-Zay, mert csak 2 évig ülhetnek a langyos vízben, míg ha a képviselőséget választják, 4 évig.😀
    Érdemes elgondolkodni a jövendő főpolgármester személyén is. Ki legyen?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. László szerint:

    Ki legyen a jövendő főpolgármester? Nagyapó nosztalgiázik, lehet Demszkyre gondol. Szerencsére ebbe nem szólnak bele a vidékiek. 60 plusszos falusi czigányember: Azért szavaztam Orbánra nehogy elvigyenek Ukrajnába katonának! 😁

Itt lehet hozzászólni !