Emlékest a Csepeli Munkásotthonban

Csepel.hu

A magyar nemzet összetartozására emlékeztek a Csepeli Szimfonikus Zenekar közreműködésével a Csepeli Munkásotthonban december 1-jén. Medveczky Ádám, Kossuth- és Liszt-díjas karmester, érdemes művész vezényletével felcsendültek Erkel, Liszt, Bartók, Elgar, Grieg és Verdi művei. Az emlékesten fellépett Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes és Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész.

A megjelent vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, dr. Csernák Ibolya Virág vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkárt. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára levélben tolmácsolta megemlékező gondolatait.

Csepel városvezetője köszöntötte az érdeklődőket. Elsőként megköszönte a Csepeli Szimfonikus Zenekar vezetőjének az emlékest szervezését. Beszédében elmondta: 2010 óta Magyarországnak olyan kormánya van, mely a világ összes pontján élő magyarokat egy közös nemzetnek tekinti. „Az önkormányzat vezetése a kezdetektől egységes magyar nemzetben gondolkodik. Erőforrásként tekintünk a határon innen vagy túl élőkre. Az összetartozás érzését minden magyarral közösen folyamatosan fenntartjuk, erősítjük. Legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy az utánunk lévő generációnak átörökítsük a szellemiséget. Őket is arra neveljük, ne adják fel a reményt az egységes magyar nemzetet illetően” – hangsúlyozta a polgármester.

Borbély Lénárd példaként említette még a kerületben is működő „Határtalanul” programot, amelyet a Dél-pesti Tankerületi Központtal közösen évek óta sikeresen valósítanak meg. Szintén a magyar nemzet összetartozását jelképezi a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára elkészült Összetartozás Háza, melyet idén nyárom avattak fel Csepelen.

Az emlékesten a neves művészek mellett színpadra lépett még Sayaka Kubota japán zongoraművész, a Csepeli Fasang Árpád AMI tanára. Felemelő előadást varázsolt a közönségnek a zongorán közreműködő Nagy Csaba is. Az est alkalmával a zenekar koncertmestere Suszter Andrea volt.

A fantasztikus műsorszámok sorát a Csepel Hangja gyermekkórus egy meglepetéssel, az Ismerős Arcok: Nélküled című dalával zárta.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Emlékest a Csepeli Munkásotthonban” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Védettségi, maszk biztos volt.

Itt lehet hozzászólni !