Ma van a fogyatékkal élők világnapja

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

Ahogy fogalmazott, Csepelen kiemelt feladatnak tartják a fogyatékkal élők támogatását. A polgármester büszke arra, hogy ma már több mint 70 megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak a Városgazdánál. Nagy eredménynek tartja, hogy 2017-ben országos szinten is egyedülálló integrált tornaparkot és játszóteret adtak át a Simon Bolivár sétányon. 2018-ban pedig az ÉFOÉSZ együttműködésével közösen, az országban elsőként Csepelen nyílt meg az értelmi fogyatékos emberek életvitelét segítő önálló életvitel centrum.

A kerület kétszer is elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahelydíjat. A polgármesteri hivatalban az akadálymentesítési lehetőségeket megteremtették, érzékenyítő tanfolyamot tartanak az óvodákban a gyerekeknek például a látásról és a hallásról, és kiváló a kapcsolat a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületével is. Szuhai Erika képviselő asszony személye és bizottsági elnöklése pedig garancia arra, hogy kiemelten foglalkozzanak a fogyatékkal élő csepeliekkel.

„Hiszem, hogy a fogyatékossággal élők ugyanolyan fontos tagja a közösségnek; Csepelnek pedig valamennyi polgárával szemben felelőssége van” – zárta sorait Borbély Lénárd.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Ma van a fogyatékkal élők világnapja” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Jólesik ilyeneket olvasni. Hajrá, Csepel, csak így tovább. (Egy egykori csepeli. Ráadásul csak Csepelről kapok ilyen híreket – talán azért, mert egyszer, pár évvel ezelőtt írtam valamit a honlapjukra.
    Áldott Karácsonyt kívánok a CSEPELIEKNEK.

Itt lehet hozzászólni !