Karácsonynak fogalma sincs, mi zajlik a fővárosi cégekben

Dokumentum igazolja, hogy a BKV október 28-án megkötötte a kamucéggel a buszbérlési szerződést, ráadásul kiderült: a cégnek nincsenek is bérelhető buszai. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon így reagált: „A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.”

A főpolgármester posztjából kiderül, hogy Karácsonynak vagy nincs tudomása arról, hogy a fővárosi cégekben milyen szerződések köttetnek, vagy tudja, de szándékosan félrebeszél.

Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitter-bejegyzésében bemutatta a már megkötött szerződést.

„Melyik állítás az igaz? Főpolgármester, még egyszer, szó szerint: »A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.« Ehhez képest itt az aláírt szerződés. Valaki hazudik…” – írta az államtitkár.

Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatósági tagja videóüzenetben üzent a főpolgármesternek.

A BKV buszbérlési pályázata kezd tragikomédiába fordulni, már a baloldali portálok is elismerik, és kamucégként nevezik a győztes pályázót, amelyről most kiderült, hogy nem képes határidőre leszállítani a buszokat, ugyanis egyáltalán nincsenek is neki”– hívta fel a figyelmet videóüzenetében Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatósági tagja.

A közlekedési szakpolitikus szerint joggal merül fel a kérdés: hogyan pályázhatott, de még inkább a BKV hogyan szerződhetett buszbérlésre egy olyan céggel, melynek nincsenek is buszai? Vajon a BKV hozzájárul-e a kamucég álságos határidő-módosítási kérelméhez, miközben ezeknek a buszoknak Budapest útjain kellene járniuk?

„Már nemcsak Tüttő Kata, hanem Karácsony Gergely is hülyének nézi a budapestieket!” – ezt már a budapesti Fidesz–KDNP-frakció írta.

Mint közölték: a főpolgármester arról ír, hogy a BKV nem köt szerződést a Leisztinger-féle offshore-hátterű kamucéggel, amely ennek ellenére mégis kötbért fizet, mert nem tudja határidőre teljesíteni a buszbérlési vállalását.

„Persze, hogy nem köt szerződést, mert már rég megkötötte, különben mégis mi alapján fizetne kötbért? Kötbérfizetésre csak érvényes szerződés ellenében kötelezhető egy cég. Karácsony mosakodásában az a különösen kellemetlen, hogy a saját botrányát is az Orbán-kormányra akarja kenni. Szerinte ugyanis nem a főváros, hanem az Orbán-kormány a felelős azért, mert a Tüttő Kata által felügyelt BKV offshore-hátterű kamucéggel kötött szerződést. Főpolgármester úr, ugye nem gondolja, hogy ezt bárki is elhiszi magának?” – reagált a budapesti Fidesz.

Az Mfor.hu által kirobbantott busztenderbotrány előzménye, hogy a győztes CR-Facilities még egyévnyi működést sem tudhat maga mögött, idén május 11-én alapították, és pontosan hét nappal azelőtt, május 18-án jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

A BKV Zrt. a frissen alapított cég ajánlatát találta a legkedvezőbbnek, így ezzel a társasággal kötötte meg a bérleti szerződést, melynek összértéke az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján nettó 342,72 millió forint. Az ügy további érdekessége, hogy a CR-Facilities többségi tulajdonosa egy ciprusi székhelyű offshore cég, az Agrina Holdings tulajdonában van. Az ügyben pedig Leisztinger Tamás üzletemberhez köthető személyek neve is felmerült. Leisztinger Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes volt élettársa.

A BKV még április 28-án írt ki közbeszerzési eljárást használt dízelüzemű, alacsony padlós, csuklós autóbuszok bérlésére. A kiírás szerint hat darab legfeljebb 12 éves, légkondicionált, Euro IV-es környezetvédelmi besorolásnál nem rosszabb osztályú autóbuszt bérelne 12 hónapra a fővárosi közlekedési vállalat.

Forrás: 888

16 hozzászólás “Karácsonynak fogalma sincs, mi zajlik a fővárosi cégekben” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Vigyori és csapata bizonyítja “rátermettségét”! Semmi gond, legfeljebb újra útfestést végeznek.😀 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Szájer(eszcsatorna) Józsi szerint:

    Nagyapó: Nem lehet mindenki kamu-keresztény és csalhatja meg a családját, drogozhat, prostizhat és lehet pedofil! 😀 Ugye mennyivel jobb? 😀

  3. Horváth János szerint:

    Ne zavarja, hogy nem teljesen úgy szól a történet, mint ahogy ez a hányadék előadja!
    Bár igaz is, magának mindegy!

  4. kormánypárti szerint:

    Hol a pénz már megint?

  5. Horváth János szerint:

    Kérdezd a felcsúti gömböcöt!

  6. kormánypárti szerint:

    “Karácsony mosakodásában az különösen kellemetlen, hogy a saját botrányát is az Orbán-kormányra akarja kenni. Szerinte ugyanis, nem a főváros, hanem az Orbán-kormány a felelős azért, mert a Tüttő Kata által felügyelt BKV offshore-hátterű kamucéggel kötött szerződést…. Főpolgármester úr, ugye nem gondolja, hogy ezt bárki is elhiszi magának? 😆”

    Nana, azért ez nem így van! Gondoljunk az olyan szellemi fogyatékosokra is, mint a Horváth Jancsika, hisz ma van a fogyatékkal élők világnapja.

  7. zsák krumpli szerint:

    A cégeket felelős vezetők irányítják! Miért kellene tudni a szerződéseikről a cégek tulajdonosát, azaz a fővárost irányító főpolgármesternek?

    Mészáros Lőrinc talán tudja a 300 cégének az ügyeit? Szerintem még a nevüket sem tudja, vagy hogy éppen hány céget birtokol!

    Orbán az ország felelős miniszterelnöke, talán mindenről tud? Nem azért vannak kinevezett szervezeti vezetők, hogy feleljenek a hozzájuk tartozó szervezet működéséért?

    Amúgy minden cégnek van az egyszemélyi felelős vezetőn kívül igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága, nem kevés fizetésért! Az ő dolguk hogy felügyeljék az egyszemélyi vezető döntéseit! Ezekben ott vannak a fővárosi közgyűlésben levő pártok megbízottjai! Ezeknek szimplán jár a fizetés, vagy netán tényleg foglalkoznak a cégek ügyeivel, közte szerződéseivel?

  8. Zsivány szerint:

    Karácsonynak az a feladata, hogy összefogja a fővárosi ügyeket. Természetesen nem kell tudnia minden egyes folyamatról a háttérintézményeknél, de lehetősége van elsődleges forrásokból tájékozódni. Az a gond, hogy a saját emberei nézik hülyének, verik át, akiket ő nem tud felügyelni, elszámoltatni. Tüttőt rég le kellett volna váltani, sőt meg sem szabadott volna választani helyettesének, azonban nem menesztheti, mert a moslékkoalíció miatt meg van kötve a keze. Annyit tud tenni, hogy a pártok vezetőivel konzultál, csakhogy a lenyúlt pénzek jó része pártkasszákba vándorol, amit értelemszerűen nem érdeke leállítani a pártoknak. A felügyelő bizottságokról pedig a főpolgi is megmondta, hogy kifizetőhelyek, akinek kisebb mozgástere van, mint Tarlósnak volt.

  9. Horváth János szerint:

    Ezeknek hiába mondod, ezekhez képest a bányalónak 360 fokos a látószöge!

  10. ta-dam szerint:

    H. Jánosnál biztosan bányalónak minősülök, de akkor megkérdezném: esetleg nem a diadalmas koalíció szerkezetével és működésével van a probléma?

  11. királyerdei szerint:

    És éstudja már a csávó,hogy Csepel merre van?Súgjátok meg neki,hogy nem észak-Budapest

  12. Horváth János szerint:

    ta-dam!
    Ha minősítek, nem személyeket, hanem gondolkodás módot véleményezek, ami tény és való
    bizonyos esetekben egy – egy személyre akár jellemző is lehet. Mindenki maga dönti el, hogy
    mikor milyen véleményt mond. Ha valaki csak az egyik brossurát olvassa, az előbb vagy utóbb
    zsákutcába fut.

  13. ta-dam szerint:

    H. János!
    Akkor közöld velünk a másik “brossúrát”, mert itt csak az egyiket látjuk, és az nagyon egyértelmű. Így csak a pofonaidba futhatunk a zsákutcában.
    Te szoktad mindig követelni a vitapartnereidtől az érveket és bizonyítékokat. És jó ideje te vagy az, aki csak sejtelmesen fikázik, és nem bizonyít soha semmit.
    Nagyon unalmas ám ez így…

  14. Horváth János szerint:

    ta-dam!
    A másik brossúra ott van a kezedben, úgy hívják internet. Majd minden hír elérhető több-
    féle tálalásban és az ellentmondások kérdéseket generálnak.
    Tény és való, hogy tényeket akarok, mert anélkül csak levegőbe rajzolás az egész.
    Egyébként hol található a sejtelmes fikázás?

  15. ta-dam szerint:

    H. János, oly magasztosan szólasz, hogy mink, kicsiny butuskák rendre csak megszégyenülünk. Lám, ez esetben nem találom azokat az ellentmondó TÉNYeket a széles interneten. Legfeljebb csak lila hőzöngést. Ezért kértelek, hogy mutasd be. Nélküled buták maradunk.

  16. Kákalaki Akka szerint:

    Akit karigeri odarakott a BGYH élére, éppen megszünteti az éves bérleteket és a zsigmondy kártyát. 2-3x-osába kerülhet majd annak, aki annyit akar járni, mint korábban, ha egyszer vége a járványnak.

    Szőke úr 2010-ben egy csődközeli helyzetet vett át, és egy 20milliárdos árbevételű céget hagyott hátra. Igen, turistákra szabott árakon voltak a napijegyek a nagy fürdőkbe, azért tudott pénzt termelni a cég. De ott volt a zsigmondy kártya és az éves bérletek, hogy azok a magyar emberek, akik rendszeresen járnának, meg tudják fizetni.

Itt lehet hozzászólni !