Eskü és alakuló ülés a kerületben

Csepel.hu

Tegnap délután a megválasztott képviselőkkel közösen az ökumenikus istentiszteletet követően letették az új önkormányzati képviselők a hivatalos esküt a Szent Imre téri Országzászló előtt.

Borbély Lénárd megválasztott polgármester közösségi oldalán ígéri, hogy polgármesterként Csepel fejlődéséért, egy jobb kerületért fog dolgozni. Azt az elvet vallja, amit immáron tíz éve: hogy kizárólag az itt élőkkel összefogva érhetnek csak el eredményeket.

„Az itt élők június 9-én, az önkormányzati választáson kijelölték az utat, hogyan folytassuk tovább a munkát. Mi pedig tesszük, amire felkértek: folytatjuk Csepel fejlesztését, intézményeink megújítását, a csepeli családokról, gyerekekről, nyugdíjasokról való gondoskodást. Rám és ránk mindenki számíthat!”

Az utána következő ünnepélyes alakuló ülésen Borbély Lénárd javaslatára titkos szavazással megválasztották az alpolgármestereket. Pákozdi József az önkormányzati lakások és üzlethelyiségekekért felel majd, dr. Busa Gabriella, a közrend – és közbiztonságért felelős alpolgármesterként fog tevékenykedni. Ez a terület kiemelt figyelmet fog kapni a jövőben.

Az ülésen döntöttek öt bizottság felállításáról is. A polgármester közösségi oldalán kifejtette: egy merőben új felállással vágnak neki a következő öt évnek, amelyben a mindennapi politikánál hangsúlyosabb szerepet fog kapni a szakértői, bizottsági munka, hogy a mindennapi csatározások helyett értelmes viták mentén, kizárólag Csepel, az itt élők érdekeit szem előtt tartva szülessenek a döntések.

A testületi ülésen egyúttal elfogadták a biztonságos fejlődés és a közös jövő programját, amelynek alapja Csepel folyamatos fejlesztése, természeti értékeink megvédése és megőrzése, az önkormányzat vagyonának felelős kezelése, a csepeli családok érdekinek képviselete.

Részletes beszámoló a testületi ülés döntéseiről hamarosan!

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !