Kétezren futottak a 44. Fut a Csepel versenyen

 

Negyvennegyedik alkalommal rendezték meg a Daru-dombon a “Fut a Csepel” nevű futóversenyt, ahol idén kétezren álltak rajthoz.

A hagyományosan ősz elején megrendezett “Fut a Csepel” minden évben időjárástól függetlenül nagy számban vonzza a futókat és a sport szerelmeseit. Az iskolai és a felnőtt futóközösségeket egyaránt megmozgató verseny lehetőséget ad a csepeli iskolák diákjainak, hogy bemutassák futóképességüket, egyben remek alkalom a helyi futók számára is, hogy megmérettessék magukat. Idén négy távban rendeztek futamokat, így mindenki megtalálhatta a számára megfelelő távot és kihívást.

9:00 órakor kezdődött a 10 000 méteres futam, amelyet idén rendeztek először és amelyen bárki részt vehetett, majd 9:30 órakor indult a 1900 méteres futam az alsó tagozatos diákok számára. 10:30 órakor rajtolt a 4000 méteres futam, amely szintén nyitott volt mindenki számára és 11:30 órakor került sor a 400 méteres ovis futamra, amelyet a polgármester indított útjára. Mint minden évben, idén is a legtöbb induló a 4000 méteres távon vett részt, ahol Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is rajthoz állt. A polgármester a futam előtti beszédében hangsúlyozta, a csepelieket egy kis eső nem tántoríthatja el, emlékeztetve arra a versenyzőket, hogy tavaly is esős időben rendezték meg a versenyt. Borbély Lénárd köszöntötte a rendezvényen jelen lévő Gulyás Michelle olimpiai bajnokot, akinek gratulált az idei párizsi olimpián való kitűnő szerepléséhez.

A Fut a Csepel verseny egyben a DO60 LaserFun országos roadshow első állomása is volt. A Gulyás Michelle olimpiai bajnok részvételével zajló eseményen a 10 és 18 év közötti korosztályhoz tartozó lányok és fiúk nemcsak a lézerpisztolyos lövészetet, hanem az öttusa legújabb versenyszámát, az akadálypályát is kipróbálhatták. Gulyás Michelle-t Csepelen meleg fogadtatásban részesítették, gyerekek és felnőttek folyamatosan mentek oda hozzá gratulálni és közös fotókat készíteni. Az olimpiai bajnoknő örömmel mesélt mindenkinek arról, milyen út vezetett az olimpiai aranyéremhez, és hangsúlyozta a rendszeres, mindennapos sportolás fontosságát. A Laser run-pályán rendeztek egy ún. celebfutamot is, ahol Gulyás Michelle, Borbély Lénárd, Balogh Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Pataki Zoltán, a Csepel Öttusa VSE elnöke és Esztergályos Patrik fjúsági olimpiai bajnok magyar párbajtőröző, az Exatlon Hungary férfi bajnoka mutatta be a futást és a lézerpisztolyos lövészetet kombináló új sportágat, amely az öttusa modern változatának részét képezi.

Megkérdeztük Gulyás Michelle-t, miért tartja fontosnak a lézeres futás népszerűsítését. Az olimpiai bajnoknő válaszában elmondta, szerinte ez az a szám, amely igazán megfogja a gyerekeket, hogy kedvet kapjanak az öttusához.
– A lézeres futás az öttusa leglátványosabb és legizgalmasabb száma. A gyerekek is nagyon szeretik, és a nézők is talán ezt élvezik a legjobban. Ez a versenyszám az öttusán belül mindig sorsfordító, valamint a technikai és fizikai elemek ötvözése miatt is különleges. Kérdésünkre, miszerint van-e bármilyen kapcsolata csepeli öttusázókkal, úgy válaszolt, hogy több jó barátja is van a csepeli versenyzők között, például Simon Sarolta, akit több mint tíz éve ismer, és futott is már vele együtt Csepelen. Elmondta még, hogy október közepén kezd újra edzeni, a következő versenye pedig jövő februárban lesz.

A Fut a Csepel a helyi sportegyesületek számára is bemutatkozási lehetőséget kínált, az alábbi egyesületek képviseltették magukat: Csepel Vízilabda, Csepel Öttusa és VSE, Csepel DSE, Halker Király Team, Korall Sportsziget, Csepel Horgászegyesület, Nanook Síiskola, Csepel Búvár SE, Csepel Dolphins Triatlon SC, Island Rock Csepel TSE, Kistigris Mozgáskuckó, Csepeli Kajak-Kenu Egyesület, Csepeli Modellező SE, Csepeli Röplabda Club, Budapest Roller Derby, Wing Tsun Csepel, Capoeira Academia Egyesület, Budapest Titans Amerikai Football Club, Csepeli Társasjáték Klub.

A kétezer versenyző közül a legfiatalabb a hároméves Báthory Dávid volt, a legidősebb pedig a kilencvenegy évesFüle Ferenc, akik a 4000 méteres távot teljesítették. A férfi és a női helyezettek mellett 1900 méteren további két korcsoportban, 4000 méteren pedig további öt korcsoportban díjazták az első három versenyzőt. A szervezők a verseny nevezői között egy JBL-hangfalat sorsoltak ki. A díjakat és a tárgynyereményt Borbély Lénárd polgármester adta át.
Az esemény Csepel Önkormányzata megbízásából a Csepel Öttusa és Vízi-Sport Egyesület szervezésében valósult meg.

 

 

Itt lehet hozzászólni !