A Csepeli Művészeti Szemle tehetségei

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Szemlén kiemelt arany minősítést elért diákokat díjazták a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában április 4-én. Az önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester, a Dél-Pesti Tankerületi Központ nevében Tóth János tankerületi igazgató adták át a díjakat a tehetséges tanulóknak. A felkészítő tanárok munkáját szintén ajándékkal köszönték meg.

Idén több mint hétszázan jelentkeztek a Csepeli Művészeti Szemlére, a legtöbben a képzőművészeti- és mozgásművészeti kategóriában pályáztak. A tehetséges tanulók vers és próza, szóló- és csoportos ének, hangszeres zene, mozgásművészet, báb és színjátszás, valamint képzőművészeti kategóriákban mérték össze tudásukat.

A vers és próza kategóriában nevezni az évfordulójukat ünneplő szerzők – Petőfi Sándor, Madách Imre, Gárdonyi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Cseh Tamás, Kormos István, Kölcsey Ferenc, Bereményi Géza, Rideg Sándor – alkotásaival lehetett.

A zene műfajban két klasszikus zenei darabot értékeltek a zsűritagok. Egy magyar népdalt vagy feldolgozását és a klasszikus magyar zeneirodalomból választott műdal előadását. A grafika, festészet kategória témája a “Vers a képben” Kormos István egy szabadon választott versének, versrészletének illusztratív vagy inspiratív feldolgozása volt.

Csepel polgármestere beszédében külön megköszönte dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezető kiemelkedő munkáját, valamint a Szabó Magda Közösségi Tér szervezői munkájában koordináló tevékenységét Udvardi Beáta intézményvezetőnek.

Az ifjú tehetségek zenei műsort adtak művészeti produkcióikból a zárórendezvényen.

A kerületből az Arany János, Eötvös, Fasang Árpád zeneiskola, Herman Ottó, Katona, Kölcsey, Lajtha, Mátyás, Móra, Nagy Imre, Szárcsa, Széchenyi, Vermes, Jedlik, Burattino, Kölcsey AMI, Vermes AMI, Szín-Pad-Kép AMI intézmények diákjai vettek részt a szemlén.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !