Országos bajnokságra készülnek a csepeli ritmikus gimnasztikázók

Csepel.hu

A Csepeli Ritmikus Gimnasztika Klub máris sikerként könyveli el a szombati családi sportnapot, mivel az elmúlt napokban jó néhány fiatal lány jelentkezett a klubba sportolni. A ritmikus gimnasztika látványos, vonzó sportág, szép mozgásra tanítja meg a lányokat. Csepelen jó a közösség, családias a hangulat.

Több évtizedes múltra tekint vissza a klub, amelynek vezetőedzője Kiss Kata, tizenötszörös magyar bajnok.

Sportpályafutása röviden a következő. 1993-ban lett junior válogatott, majd rá egy évre Európa-bajnokságon szerepelt. A felnőtt válogatottnak 1997-ben lett a tagja, s ebben az évben az egyéni csapatversenyben tizenharmadik helyet szerezte meg Berlinben. 2006-ban az Európa-bajnokságon csapatban tízedik lett Moszkvában, majd a világkupán negyedik. A világbajnokságokon egy korban versenyzett olyan világhírű ritmikus gimnasztikázókkal, mint az orosz Alina Kabajeva és Irina Csascsina. A versenyzést 2008-ban hagyta abba, és egy évig artistának képezte magát Pekingben. Megtanult légtornázni és hullahopp karikázni. Utána a Fővárosi Nagycirkuszban lépett fel másfél évig, majd járta a világot, ahol különféle cirkuszokban lépett fel. Gyakorlatilag már akkor is edzőként tevékenykedett a csepeli klubban, amikor versenyzett, mert rendszeresen mutatós koreográfiákat állított össze.

A klubban mintegy negyven versenyző sportol hétéves kortól a huszonévesekig. Az edzőként is tevékenykedő Bánki Bernadett a májusban rendezett országos versenyen ötödik lett a felnőttek között. A korosztályos bajnokságokon rendre szép eredményeket érnek el a lányok. A 14 éves Bednanics Dóra a májusi junior országos bajnokságon hatodik helyezést ért el buzogány gyakorlatával. Ezzel együtt junior válogatott lett. A 12 éves Örvendi Regina a saját korosztályában szerzett negyedik helyezést tavaly, és szintén junior válogatott. A 15 éves Blendea Réka ugyancsak nagy reménység, korosztályos bajnok a juniorok között, jövőre pedig a felnőtt válogatottnak is tagja lesz. A többiek is rendkívül tehetségesek és szorgalmasak, és sok nagyszerű sikert értek el a különféle versenyeken. Legközelebb a hétvégén lépnek fel Szigetszentmiklóson, ahol mintegy ötszáz résztvevőre számítanak. A gyermek és serdülő korosztályos országos bajnokságot pedig Törökbálinton rendezik meg június 3-4-én, s bíznak benne, hogy újabb bajnokaik lesznek. Új sportágként érdemes megemlíteni az esztétikus gimnasztikát, amelyet csapatban és szerek nélkül mutatnak be. A csepeli lányok a 2019-es világbajnokságon a legjobbak között végeztek. A nemzetközi Csepel Kupának régi hagyománya van, eddig huszonnégyszer rendezték meg. Szeretnék a huszonötödiket is megszervezni hamarosan.

Az edzéseket a Béke téri sportpálya egyik épületében tartják hétköznaponként 15 és 19 óra között, hétvégenként pedig balettóra is szerepel a programban vagy versenyen vesznek részt. A klub vár minden kislányt, aki szeret mozogni, táncolni és van kedve megismerkedni egy gyönyörű sportág alapjaival. Jelentkezni lehet az edzések helyszínén vagy a kfzsuzsi@gmail.com címen, illetve a csepelirgklub facebook oldalán.

Cs. A.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !