Törvény kötelezi a Fővárost lámpás kereszteződés építésére a Széchenyi – Kassai utcáknál

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester tette közzé a hír, mely szerint törvény rendelkezik arról, hogy a Széchenyi – Kassai utcák kereszteződésében forgalomirányító lámpákat kell kihelyezni.

Mint a polgármester elmondta, az elmúlt időszakban többször jelezte a fenntartó Fővárosnak, hogy a balesetek nagy száma miatt lámpás kereszteződés kialakítására lenne szükség a Széchenyi és a Kassai utcák kereszteződésében. „Mára sajnos eljutottunk oda, hogy a Fővárost már a törvény is kötelezi forgalomirányító lámpák felszerelésére az adott helyre.” – utalva a személyi sérüléssel járó balesetek nagy számára a kereszteződésben.

A 41/2003. (VI. 20.) GKM rendelet előírja: ahol a személysérüléses balesetek száma az útkereszteződésben és az attól számított 125 méteren belül, a csomóponti ágakon eléri vagy meghaladja a 3 baleset/év, vagy a 6 baleset/3 év értéket (annak ellenére, hogy minden egyéb intézkedést megtettek ennek csökkentése érdekében), jelzőlámpás forgalomirányítást kell létesíteni.

Márpedig a rendőrségi statisztika szerint ezt igazolja. Mivel a fenntartó a főváros, azon belül a Budapest Közút, a munkát nekik kell elvégezni. Az adatokat elküldték a Közútnak, most a választ várja az önkormányzat.

Mint ismeretes, évek óta súlyos balesetek történnek a kereszteződésben, néhány hete például egy személyautó ütközött mentővel. A balesetnek halálos áldozata is lett.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Törvény kötelezi a Fővárost lámpás kereszteződés építésére a Széchenyi – Kassai utcáknál” bejegyzésre

  1. László szerint:

    A statisztikát elnézve Tarlós generalisszimusz sem kapkodta el a dolgot. Sőt, 2018-ban csökkent a balesetek száma mikor megjelent az égen üstökösként Karácsony.

Itt lehet hozzászólni !