Mezei futás a Kis-Duna-parton

Csepel.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg Csepelen a mezei futó diákolimpia budapesti döntőjét, amely egyben kvalifikáció is volt a jövő évi országos döntőre.

Napsütéses időben, festői környezetben rendezték meg Csepelen a budapesti diákolimpiák legnagyobb létszámú versenyét, a mezei futóversenyt. Az eseményen 32 iskola több mint 600 versenyzője vett részt, az általános iskola harmadik osztályától a gimnázium negyedik osztályáig. Az ifjú sportolók öt korcsoportban összesen tíz futamban mérték össze tudásukat. A Szárcsa Általános Iskola, a Gróf Széchenyi István Általános és Két Tannyelvű Iskola, valamint a Kazinczy Ferenc Általános Iskola képviseltette magát a legnagyobb létszámmal: minden kategóriában indítottak csapatot.

A legeredményesebb a Szárcsa Iskola 7-8. osztályos fiúcsapata lett, bronzérmet szereztek. A csepeli középiskolák közül csak a Jedlik Ányos Gimnázium vett részt a rendezvényen: V. korcsoportos fiúcsapata aranyérmet, lánycsapata pedig ezüstérmet nyert, így bejutottak az országos döntőbe. Egyéni versenyzőjük, az V. korcsoportos Babinyecz Anna második helyen végzett, így ő egyéniben is részt vehet a gödöllői döntőn, amelyet 2022. április 6-án rendeznek meg.

Jenei János, a verseny főszervezője elmondta, a csepeli iskolák több negyedik és hatodik helyezést szereztek, amely azért figyelemreméltó eredmény, mert minden korcsoportban 14- 18 csapat indult. Hozzátette, a budapesti testnevelők egyöntetű véleménye alapján a verseny – köszönhetően a csepeli önkormányzat támogatásának – kifogástalan szervezéssel zajlott le. A lebonyolításban segédkezett még a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, valamint a Csepeli Testnevelő Munkaközösség és vezetője, Hajdú Imre. A rendezői és a versenybírói stábról Szeberényi Tamás, a Jedlik Ányos Gimnázium vezető testnevelője gondoskodott, ezek a feladatok a testnevelésből érettségiző diákok számára remek tapasztalatszerzési lehetőséget jelentettek. Fehér Gábor, az Arany János Általános Iskola vezető testnevelője végezte a versenyzők regisztrálását és igazoltatását.

A versenyre kilátogatott Morovik Attila alpolgármester, aki a III-IV. osztályos lányok futamát indította el, majd adta át nekik az érmeket. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere volt a rendezvény fővédnöke.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !