Csepel is benevezett idén a „Virágos Magyarországért” versenyre

Csepel.hu

Csepel is benevezett idén a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló mozgalom célja, hogy a résztvevő települések mindenki örömére, lehetőségeikhez mérten felvirágozzák köztereiket.

Kerületünknek jó oka van nevezni: megújult közterületeink közelebb hozzák a természetet Csepel lakóihoz, és növelik a kerület turisztikai értékét.

Július 22-én látogatott el hozzánk a verseny zsűrije, akik összetett szempontrendszer szerint értékelik kerületünket. A zsűri tagjait az Önkormányzat tanácstermében Morovik Attila alpolgármester fogadta, ahol a zsűri részére egy közel 20 perces tájékoztató keretében bemutatása kerültek a megvalósult önkormányzati zöldfelületi fejlesztések. Ezt követően a Főépítész Iroda munkatársa-, és a Városgazda Zöldfelületi osztályvezetője végigvezette a zsűritagokat Csepel egyes részein. A Szent Imre tér után meglátogatták a Radnóti Miklós Művelődési ház parkját, a Görgey parkot, a Repkény- illetve a Csalitos Tagóvoda új játszóudvarát, a Tamariska-dombot, a Kis-Duna öblöt, valamint a Napközis Tábort, végül pedig a Rákóczi Kertet. A verseny során a közterületek kicsinosítása mellett a környezettudatosság is számít. Ahogy a sétán kiderült, a felújítások során az önkormányzat figyel arra, hogy lehetőség szerint mindenhol a talajvízzel, fúrt kutakból biztosítsa a növényzet öntözését, ezzel megtakarítva rengeteg értékes ivóvizet.

A Magyar Turizmus Zrt. által patronált verseny eredményhirdetése ősszel várható. A nyertes önkormányzat részt vehet a nemzetközi versenyen, melyet évtizedek óta szervez az Entente Floral Europe.

Csepel.hu

9 hozzászólás “Csepel is benevezett idén a „Virágos Magyarországért” versenyre” bejegyzésre

  1. Kisnyugdijas szerint:

    Figyelem! A királymajorban újra megjelentek a cipőtolvajok. A panelházba bejutva egy hosszú kampos pálcával kihúzzàk a védőràcs között a cipőket, papucsokat.

  2. Csányi László szerint:

    A csepeli piacon volt egy szép virágos pihenő,amit fenyű árusítás címen feldultak! Azóta egy elhanyagolt gaztenger! Mikor állítják helyre és mikor lesz újra zöld foltja Csepelnek? Remélem nem amikor telerakják zöld fenyővel! Az év többi napján is szeretnénk újra szép zöld parknak tudni valamint pár percre megpihenni amig az asszony bevásáról! Kérerm az illetékes elvtársat intézkedni! Ha lehet “nagyapó” ne válaszoljon!

  3. Tóth kati szerint:

    A Xl. kerület meg benevezett a leggazosabb,legmocskosabb kerület címért.Egy hányinger Újbuda.László soronkívülregisztráció nélkül oltakozó polgármesternek sikerült egy leprateleppé tennie a Xl.kerületet.

  4. Teshow szerint:

    De XI. Kerületben nincs is annyi cigány és elcigányosodott magyar. Ez mindenért kárpotol.😀

  5. New jack city szerint:

    Szevasz Richman! Meddig tart a csepeli parkolópálya? Pénteken gyere a spilerbe!

  6. Válasz szerint:

    Szia! Ne is mond. Itt mindig megtalálsz, majd lesz egy könnyen kereshető nicknév. Spiler okés

    Ui: Ne felejtsd el, vegyél àzsiai részvényeket, mert hamarosan a plafont fogja verni.

    Time is money😀

  7. Válasz szerint:

    A bokszpápánàl mindig megtaláltok. #bokszpápa

  8. csepelikerdezo szerint:

    A fényképen több “beton” látható, mint növény.
    Remekül illusztrálja a helyzetet.

  9. Babati Ferenc szerint:

    Sajnos sem az Önkormányzat sem a Városgatda smmiben nem segít a Szövetkezeteknek sem a Társasházaknak Még a rendeleteket, jogszabályokat sem ismertették

Itt lehet hozzászólni !