Szeptembertől a teljes vonalon indulhat a HÉV-közlekedés

Csepeli Hírmondó

csepeli-hev

Elbontják az ideiglenes HÉV-megállót, helyreállítják a síneket: ezek után indulhat a közlekedés a teljes vonalon. Addig HÉV-pótlók üzemelnek.

A csepeli HÉV-közlekedésről szóló májusi online lakossági fórumon Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta, ahhoz, hogy szeptember elsején újra a teljes szakaszon járhasson a csepeli HÉV, legkésőbb augusztus 9-én át kell venniük a munkaterületet, hogy a Kvassay-híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes végállomást elbonthassák.

Múlt héten, a MÁV-HÉV Zrt. honlapján jelent meg az a hír, hogy augusztus 9-étől 31-éig a HÉV-járatok helyett a Szent Imre tér és a Boráros tér teljes szakaszán autóbuszok fognak közlekedni.

Pótlóbuszok a teljes vonalon

Megkérdeztük a MÁV-HÉV Zrt.-t a forgalmi változások okairól. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az eredeti tervek szerint haladnak-e a munkálatok, azaz az autóbuszos pótlásra azért van-e szükség, mert ‒ a fenti nyilatkozat szerint ‒ augusztus 9-től elkezdődik a Kvassay-híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes végállomás elbontása.

Kérdésünkre Franyó Zsolt, a MÁV-HÉV Zrt. folyamatmenedzsere azt a választ adta, hogy augusztus 9-től kizárják a Kvassay ideiglenes végállomást, és megkezdődnek a bontási munkálatok.

Ez idő alatt a Szent Imre tér és a Boráros tér között járnak a pótlóbuszok. Hozzátette: a szeptember 1-i forgalomfelvételhez azonban továbbra is szükséges, hogy a Kvassay-híd utáni szakaszon az atlétikai stadion kivitelezői a munkaterületet visszaadják, az ideiglenesen elbontott HÉV-vágányokat helyreállítsák. Mivel a beruházó ígéretet tett a határidők tartására, a MÁV-HÉV Zrt. a jelenlegi információk alapján arra készül, hogy szeptember 1-én a csepeli HÉV a teljes vonalon újraindul.

Forrás: Csepeli Hírmondó

12 hozzászólás “Szeptembertől a teljes vonalon indulhat a HÉV-közlekedés” bejegyzésre

  1. Feketelistas szerint:

    Milyen határidőről beszéltek?
    A híd felújítása után már át kellett volna adni egy évvel ezelőtt

  2. Nagyapó szerint:

    Feketelistas! Kérdezze Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert miért akadályozta az atlétikai stadion építését? A híd dec.31.-re kész volt, az aluljáró késik Baranyi miatt!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Csepeli szerint:

    Nagyapó nagyot tévedsz, időrendben így helyes:
    Mielött leállították a hévet a híd felújjítás miatt,
    már régen elkezdték az atlétikai stadion építését!!
    Amikor még járt a hév, nap mint nap láthattúk az építkezést…!
    Így csak az alúljáró építését akadályozta???:)
    Ti még a megtörtént eseményeket/múltat is megváltoztatjátok:):)

  4. Lajos szerint:

    Nagyapó folyton hazudik! Pont ezért szeretjük😀

  5. pl szerint:

    Azok mondják, akik előkészítették az építkezést. 🙂
    Egy részt bontani kellett, mert elfelejtkeztek az alagútról, és ugyebár nem mindegy az építési sorrend…
    TELEX:
    “Rendszeresen mondták felülről, kinek kell nyernie a pályázatokon, állítja egy újabb volt fideszes polgármester”

  6. Nagyapó szerint:

    Az eetásak a múltat nem csak eltörölni szeretnék, de meg is akarják másítani!
    A stadion környékéhez tartozó fejlesztések prezentációját tartalmazó Facebook-posztjában idén június végén a polgármester így utalt vissza az ominózus novemberi fordulópontra:
    „Kértem a döntéshozókat, hogy gondolják át, tegyék át a létesítményt [az atlétikai stadiont] más rozsdaövezeti területre, akár Ferencváros más részére, mert a Duna partot vissza kell adnunk a budapestieknek.
    Kiderült, hogy erre nincs idő, mert 1 hónapon belül véglegesíteni kell az ország világbajnokság megrendezésére szóló jelentkezését, nincs már idő új terveket készíteni és azokkal pályázni.
    Kiderült az is, hogy ha nem épül meg ezen a helyen az atlétikai stadion, nem épül itt semmi más sem.
    A terület tulajdonosa, az állam nem költ a több tízmilliárdba kerülő rekultivációra és az árvízvédelemre egyetlen fillért sem, a terület az enyészeté marad.
    Ekkor született meg az a feltételrendszer, amelynek megvalósításáért cserébe a kerület hozzájárult az atlétikai világbajnokság itteni megrendezéséhez.”
    Értik eetásak? Azután:
    2019. november 27-én, öt nappal Baranyi feltételeinek kihirdetése után a Fővárosi Közgyűlés – a főváros saját feltételeivel kiegészítve – írásba is foglalta, majd megszavazta a kompromisszumot, a kormány pedig elfogadta ezeket a feltételeket, kormányhatározatba is foglalták azokat.
    ÉRTIK, NOVEMBER 27.-ÉN!
    A híd kész volt, de a közbeszerzés és a munka csak ez után indulhatott.
    Sajnálatos, hogy a csepeli DK-sok már ugyanúgy hazudoznak, mint a Gyurcsány(i)-Dobrev házaspár!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. kismiska szerint:

    Nagyapó#1 év csúszásban tetszik lenni,a híd felújítása 2020nyarán (nem 2019-ben)kezdődött és 2020decemberben fejeződött be-az átadás előtt kaptak észbe hogy hoppá még alagutat is kellene fúrni-hivatalosan is beismerték hogy szervezési hibát ejtettek mert menet közben a stadion építése átkerült egyik állami szervtől egy másikhoz és a nagy átadás átvétel között elveszett a “gyerek”.
    “Az Atlétikai Stadion ugyanis korábban átkerült Fürjes Balázs államtitkártól a BMSK beruházási ügynökséghez, ezáltal a tender jelentősen megcsúszott.”
    Kérdezze meg a Lénárdot,ő tárgyalt a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja vezetőjével, Mager Andreával, az atlétikai stadion beruházás FELELŐSÉVEL.

  8. Csepeli lokál szerint:

    A HÉV pótló autóbuszok miért nem a teljes vonalon járnak? Régebben a plázánál fordultak. Jó néhányunknak könnyebb, gyorsabb lenne hazajutni.

  9. Nagyapó szerint:

    kismiska! Igaza van, a híd átadása2020 vége volt.
    Ellenben a Karácsony-Baranyi időhúzása/zsarolása miatt a KÖZBESZERZÉS indítása és kivonata:
    – Közzététel dátuma: 2020.03.24.
    – Ajánlatkérő: BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.
    – A közbeszerzés ismertetése (részlet):… Kiegészítő projektelemek (gyalogos és közúti aluljáró, vasúti pálya, gyalogos híd, fővészkiömlő kiváltás, hajóállomás, külső út, monitoring kutak, megfigyelő kút) kivitelezése,…
    Ez a késés okozta a csúszást, nem pedig a felügyelet változása, vagy a tervezők feledékenysége, emiatt a szerződés megkötése 2020 november 2.-án történt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Feketelistas szerint:

    Nem tudalekosan megmagyarázni kell a dolgokat.
    Azt mondták a híd felújítása miatt nem fog járni a hév.
    Időpont csuszasrol és stadionról szó sem volt.
    Egy dolog érdekes tavaly augusztus óta szívnak a csepeliek.

  11. Attila szerint:

    Azért van csúszás tarlósnagyapó mert a kormány lexarja a határidőket, nem érdekli mikor lesz kész. Nincs aki ellenőrizze, nincs aki büntesse. Ezzel tökéletesen tisztában vannak. Ők eddig sem jártak a hévvel. Lehet menni népszavazni hogy ne legyen a tévében óvodás gyermekem számára nemváltoztató műtét népszerűsítése, ez a lényeg.

  12. Nagyapó szerint:

    Attila! Néha érdemes gondolkozni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !