Szeptembertől a teljes vonalon indulhat a HÉV-közlekedés

Csepeli Hírmondó

csepeli-hev

Elbontják az ideiglenes HÉV-megállót, helyreállítják a síneket: ezek után indulhat a közlekedés a teljes vonalon. Addig HÉV-pótlók üzemelnek.

A csepeli HÉV-közlekedésről szóló májusi online lakossági fórumon Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta, ahhoz, hogy szeptember elsején újra a teljes szakaszon járhasson a csepeli HÉV, legkésőbb augusztus 9-én át kell venniük a munkaterületet, hogy a Kvassay-híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes végállomást elbonthassák.

Múlt héten, a MÁV-HÉV Zrt. honlapján jelent meg az a hír, hogy augusztus 9-étől 31-éig a HÉV-járatok helyett a Szent Imre tér és a Boráros tér teljes szakaszán autóbuszok fognak közlekedni.

Pótlóbuszok a teljes vonalon

Megkérdeztük a MÁV-HÉV Zrt.-t a forgalmi változások okairól. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az eredeti tervek szerint haladnak-e a munkálatok, azaz az autóbuszos pótlásra azért van-e szükség, mert ‒ a fenti nyilatkozat szerint ‒ augusztus 9-től elkezdődik a Kvassay-híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes végállomás elbontása.

Kérdésünkre Franyó Zsolt, a MÁV-HÉV Zrt. folyamatmenedzsere azt a választ adta, hogy augusztus 9-től kizárják a Kvassay ideiglenes végállomást, és megkezdődnek a bontási munkálatok.

Ez idő alatt a Szent Imre tér és a Boráros tér között járnak a pótlóbuszok. Hozzátette: a szeptember 1-i forgalomfelvételhez azonban továbbra is szükséges, hogy a Kvassay-híd utáni szakaszon az atlétikai stadion kivitelezői a munkaterületet visszaadják, az ideiglenesen elbontott HÉV-vágányokat helyreállítsák. Mivel a beruházó ígéretet tett a határidők tartására, a MÁV-HÉV Zrt. a jelenlegi információk alapján arra készül, hogy szeptember 1-én a csepeli HÉV a teljes vonalon újraindul.

Forrás: Csepeli Hírmondó

12 hozzászólás “Szeptembertől a teljes vonalon indulhat a HÉV-közlekedés” bejegyzésre

 1. Feketelistas szerint:

  Milyen határidőről beszéltek?
  A híd felújítása után már át kellett volna adni egy évvel ezelőtt

 2. Nagyapó szerint:

  Feketelistas! Kérdezze Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert miért akadályozta az atlétikai stadion építését? A híd dec.31.-re kész volt, az aluljáró késik Baranyi miatt!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. Csepeli szerint:

  Nagyapó nagyot tévedsz, időrendben így helyes:
  Mielött leállították a hévet a híd felújjítás miatt,
  már régen elkezdték az atlétikai stadion építését!!
  Amikor még járt a hév, nap mint nap láthattúk az építkezést…!
  Így csak az alúljáró építését akadályozta???:)
  Ti még a megtörtént eseményeket/múltat is megváltoztatjátok:):)

 4. Lajos szerint:

  Nagyapó folyton hazudik! Pont ezért szeretjük😀

 5. pl szerint:

  Azok mondják, akik előkészítették az építkezést. 🙂
  Egy részt bontani kellett, mert elfelejtkeztek az alagútról, és ugyebár nem mindegy az építési sorrend…
  TELEX:
  “Rendszeresen mondták felülről, kinek kell nyernie a pályázatokon, állítja egy újabb volt fideszes polgármester”

 6. Nagyapó szerint:

  Az eetásak a múltat nem csak eltörölni szeretnék, de meg is akarják másítani!
  A stadion környékéhez tartozó fejlesztések prezentációját tartalmazó Facebook-posztjában idén június végén a polgármester így utalt vissza az ominózus novemberi fordulópontra:
  „Kértem a döntéshozókat, hogy gondolják át, tegyék át a létesítményt [az atlétikai stadiont] más rozsdaövezeti területre, akár Ferencváros más részére, mert a Duna partot vissza kell adnunk a budapestieknek.
  Kiderült, hogy erre nincs idő, mert 1 hónapon belül véglegesíteni kell az ország világbajnokság megrendezésére szóló jelentkezését, nincs már idő új terveket készíteni és azokkal pályázni.
  Kiderült az is, hogy ha nem épül meg ezen a helyen az atlétikai stadion, nem épül itt semmi más sem.
  A terület tulajdonosa, az állam nem költ a több tízmilliárdba kerülő rekultivációra és az árvízvédelemre egyetlen fillért sem, a terület az enyészeté marad.
  Ekkor született meg az a feltételrendszer, amelynek megvalósításáért cserébe a kerület hozzájárult az atlétikai világbajnokság itteni megrendezéséhez.”
  Értik eetásak? Azután:
  2019. november 27-én, öt nappal Baranyi feltételeinek kihirdetése után a Fővárosi Közgyűlés – a főváros saját feltételeivel kiegészítve – írásba is foglalta, majd megszavazta a kompromisszumot, a kormány pedig elfogadta ezeket a feltételeket, kormányhatározatba is foglalták azokat.
  ÉRTIK, NOVEMBER 27.-ÉN!
  A híd kész volt, de a közbeszerzés és a munka csak ez után indulhatott.
  Sajnálatos, hogy a csepeli DK-sok már ugyanúgy hazudoznak, mint a Gyurcsány(i)-Dobrev házaspár!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. kismiska szerint:

  Nagyapó#1 év csúszásban tetszik lenni,a híd felújítása 2020nyarán (nem 2019-ben)kezdődött és 2020decemberben fejeződött be-az átadás előtt kaptak észbe hogy hoppá még alagutat is kellene fúrni-hivatalosan is beismerték hogy szervezési hibát ejtettek mert menet közben a stadion építése átkerült egyik állami szervtől egy másikhoz és a nagy átadás átvétel között elveszett a “gyerek”.
  “Az Atlétikai Stadion ugyanis korábban átkerült Fürjes Balázs államtitkártól a BMSK beruházási ügynökséghez, ezáltal a tender jelentősen megcsúszott.”
  Kérdezze meg a Lénárdot,ő tárgyalt a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja vezetőjével, Mager Andreával, az atlétikai stadion beruházás FELELŐSÉVEL.

 8. Csepeli lokál szerint:

  A HÉV pótló autóbuszok miért nem a teljes vonalon járnak? Régebben a plázánál fordultak. Jó néhányunknak könnyebb, gyorsabb lenne hazajutni.

 9. Nagyapó szerint:

  kismiska! Igaza van, a híd átadása2020 vége volt.
  Ellenben a Karácsony-Baranyi időhúzása/zsarolása miatt a KÖZBESZERZÉS indítása és kivonata:
  – Közzététel dátuma: 2020.03.24.
  – Ajánlatkérő: BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.
  – A közbeszerzés ismertetése (részlet):… Kiegészítő projektelemek (gyalogos és közúti aluljáró, vasúti pálya, gyalogos híd, fővészkiömlő kiváltás, hajóállomás, külső út, monitoring kutak, megfigyelő kút) kivitelezése,…
  Ez a késés okozta a csúszást, nem pedig a felügyelet változása, vagy a tervezők feledékenysége, emiatt a szerződés megkötése 2020 november 2.-án történt.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 10. Feketelistas szerint:

  Nem tudalekosan megmagyarázni kell a dolgokat.
  Azt mondták a híd felújítása miatt nem fog járni a hév.
  Időpont csuszasrol és stadionról szó sem volt.
  Egy dolog érdekes tavaly augusztus óta szívnak a csepeliek.

 11. Attila szerint:

  Azért van csúszás tarlósnagyapó mert a kormány lexarja a határidőket, nem érdekli mikor lesz kész. Nincs aki ellenőrizze, nincs aki büntesse. Ezzel tökéletesen tisztában vannak. Ők eddig sem jártak a hévvel. Lehet menni népszavazni hogy ne legyen a tévében óvodás gyermekem számára nemváltoztató műtét népszerűsítése, ez a lényeg.

 12. Nagyapó szerint:

  Attila! Néha érdemes gondolkozni!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !