Kormányzati támogatással új gyermek szakrendelések indulnak Csepelen

Csepel.hu

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében idén 750 millió forintot biztosít a csepeli önkormányzat számára. A támogatásból a Vermes Miklós utcai volt szülőotthonban fejlesztésekre és az ellátási terület bővítésére is sor kerül. A hangsúly a gyermekeken lesz, a támogatásnak köszönhetően gyermek szakrendelések indulnak:

•       Gyermekpulmonológia

•       Gyermek fül-orr-gégészet

•       Gyermekpszichiátria

•       Neurológiai szakrendelés

 

A Magyar Kormány fontosnak tartja, hogy minden egyes budapesti kerületben modern és tiszta orvosi rendelőkben, kulturált körülmények között várakozzanak a betegek a vizsgálatokat megelőzően, illetve hogy legyen kellő számú orvos, és megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre a szükséges gépek és eszközök. Annak érdekében, hogy ezek a célok megvalósuljanak, a kormány 5 év alatt 50 milliárd forintot biztosít az Egészséges Budapest Program keretében a fővárosi önkormányzatoknak, évente 10 milliárd forintot.

A Kormány célja az, hogy minden egyes kerületben, így Csepelen is legyen színvonalas egészségügyi alap és járóbeteg-szakellátás!

Köszönjük a támogatást!

 

Csepel.hu

2 hozzászólás “Kormányzati támogatással új gyermek szakrendelések indulnak Csepelen” bejegyzésre

  1. Kis taxis szerint:

    Ez dícséretes!
    Szerintem az elmúlt 3 hónapban (de lehet, hogy több) 0ez az első olyan hír ezen a tróger oldalon, aminek értelme és értéke van!

    Ez tényleg jó!

  2. Horváth János szerint:

    A stadionok helyett megtehették volna már 5-8 évvel ezelőtt is, de hát a foci fontosabb,
    mint a gyerekek!

Itt lehet hozzászólni !