Koszorúzás március 15-én

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat vezetői a hagyományokhoz híven a Görgey Artúr téren, Petőfi Sándor szobránál koszorúztak március 15-én reggel.

Noha a koronavírus-járvány miatt az ilyenkor megszokott ünnepi rendezvények elmaradtak, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek kora reggel elhegyezték a megemlékezés koszorúját a szobornál.

„Ma reggel megemlékeztünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történéseiről, amely Magyarország újkori történetének meghatározó eseményeként, a modern nemzeti identitás egyik alapköveként vonult be a történelemkönyvekbe. Március 15-e nemzetünknek az az ünnepe, amely sorsfordító, függetlenséget és szabadságot kivívó emlékeket őriz. Emlékezzünk a múltra, a márciusi hős ifjakra, mindarra, amit értünk tettek!” – írja a polgármester a közösségi oldalán.

 

Csepel.hu

2 hozzászólás “Koszorúzás március 15-én” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Megemlékezett és koszorút helyezett el ugyanitt a csepeli Demokratikus Koalíció nevében Paál Géza és Várkonyi András, a csepeli MSZP nevében Takács Krisztián és Losomczi Róber5, valamint Kovács Dávid Attila független képvisrelő is, továbbá a Csepeliek a csepeliekért civil szervezet.

  2. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    1848. március 15-én követelték a cenzúra eltörlését! Már egy gyermekversikét sem szabad idézni?

Itt lehet hozzászólni !