Borbély Lénárd csepeli polgármester: Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni

Csepel.hu

A Csepeli HÉV felújításáról, átfogó rekonstrukciójáról tartott közös sajtótájékoztatót Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd polgármester szeptember 26-án a Szent Imre téren. A politikusok bejelentették, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával az elkövetkező években megújul a csepeli HÉV.

A felújított nyomvonalon új, modern szerelvényeket állítanak forgalomba, meghosszabbítják a Hév vonalát a Kálvin térig, a korszerűsítés utolsó szakaszában pedig a ráckevei HÉV-vel is megteremtik az összeköttetést.

„A közlekedés egy város versenyképességének, fejlettségi szintjének alapvető eleme, amely meghatározza, determinálja, befolyásolja az itt élők hétköznapjait” –fogalmazott Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes. Egyúttal hangsúlyozta, nem volt átfogó HÉV rekonstrukció a fővárosban az 1980-as évek óta. A fejlesztésekre azonban égetően szükség lenne, így belátható időn belül megkezdődik a Csepeli HÉV korszerűsítése, de a ráckevei és a szentendrei vonal felújítása is kiemelten fontos. Az új járművek vonatkozásában az előzetes típusengedélyek már rendelkezésre állnak és nemsokára a feltételes közbeszerzés kiírása elől is elhárul az akadály. A tervek szerint két-három éven belül felújított nyomvonalon, új járművek közlekednek majd Csepelen. A belvárosban a szerelvényeket a föld alá vezetik le, a Kálvin tér érintésével gyakorlatilag közvetlen metrókapcsolat épül ki. Szeneczey Balázs ugyanakkor kitért arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat Budapest déli városrészében további átfogó fejlesztéseket kíván végrehajtani, amelynek Csepel fontos ékköve lesz.

„Csepel reneszánszát éli, hiszen a kormánnyal és a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve olyan fejlesztéseket tudtunk és tudunk megvalósítani, amelyek a kerületünket nagyon magasra fogják emelni és a csepeliek életminőségét is nagyban javítják majd” – hangsúlyozta Borbély Lénárd polgármester. Kiemelte, tavaly novemberben döntött arról a kormány, hogy a budapesti elővárosi gyorsvasút vonalakat egységes rendszerben korszerűsíti, fejleszti. A felújítás egyrészt tartalmazza a sínpárok rekonstrukcióját, másrészt a járművek cseréjét is. A tervek szerint gyors, alacsonypadlós, klimatizált szerelvények állnak forgalomba, melyek teljes egészében megfelelnek a mai kor igényeinek. Ugyanakkor egy következő fejlesztési ütemben meghosszabbítják a csepeli HÉV vonalát a Kálvin térig, végül a ráckevei HÉV-vel is létrejöhet az összeköttetés. A korszerűsítési munkálatokat a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja irányítja. Várhatóan néhány héten belül kiírható a feltételes közbeszerzés, melynek révén 2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a vonalon – tette hozzá Borbély Lénárd.

Csepel.hu

 

40 hozzászólás “Borbély Lénárd csepeli polgármester: Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni” bejegyzésre

 1. Potter szerint:

  Blah-blah-blah.

  Hazugság. Kilenc évetek már volt rá.

 2. Horváth János szerint:

  Jó vastag a bőrötök.

 3. Dórika szerint:

  Hiszem ha látom!

 4. Betke szerint:

  A fotóról lemaradt a csoda pavilonsor, szurkolói aréna!

 5. Borostyán szerint:

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, már megint ez a szöveg! 😀 Huhh… Van baj rendesen! 😀

 6. Borostyán szerint:

  Tisztelt Csepeliek!

  Én megígérem, ha rám szavaztok, ide fogom telepíteni Csepelre a NASA űrközpontot és a Szent Imre téren felhúzom a Csillagkaput és azon tudunk majd ki-be járkálni a dimenziókban! Szívesen!

 7. Betke szerint:

  Tessék nekem értelmezni, mi az a “feltételes közbeszerzés” és mi az akadály,, ami lassan elhárul?

 8. keménylegény szerint:

  Két éve még villamost ígértek.

 9. PU szerint:

  A sajtótájékoztatót tartotta Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd polgármester. Az igéretek természetesen csak akkor érvényesek, ha Tarlós (is) marad.

 10. csak úgy szerint:

  A fentiek mellett persze végre megépül a Gerincút folytatása, lesz 2 szintes Corvin csomópont, a Gubacsi-hidat is felújítják, nem beszélve az új, Csepelen átívelő hídról. Határidő persze nincs.

  Igaz a szlogen – folytatjuk – az ígérgetést!

 11. PU szerint:

  Fentiek mellett gondolatátvitel útján fogunk közlekedni.

  Egyebekben: a hétvégén nem lesz HÉV
  https: //bkk.hu/ 2019/09/ autobusz-jar-h7-es-hev-helyett-szeptember-28-29-en-karbantartas-miatt/

 12. Borostyán szerint:

  Emberek! Ne felejtsük el amikor az is meg volt ígérve, hogy fellendítik a Csepel Műveket! 😀 Valaki írja már össze, hány giga-ígéret is maradt el eddig? 😀 De az útpadkákat javítgatják non-stop erőt és pénzt nem sajnálva! 😀

 13. concept szerint:

  Fogadjunk hogy “2-3éven belül” nem lesznek új szerelvények új síneken…
  Még csak ki sem írták a pályázatot,mire az meglesz és a gyártó elkészít vagy 15-20 szerelvényt stb…
  Már csak azért sem mert akkor kb.egyszerre kellene belekezdeni a Gubacsi híd és a hévvonal felújításába ami rögtön két irányba okozna közlekedési káoszt.
  Ha komolyan gondolja,akkor Lénárd adja írásba hogy 2023 dec 31-én lemond ha nem valósul meg ez a terv.
  Amúgy előre is köszi a hévpótló buszt ami évekig fog járni ha mégiscsak belekezdenének…

 14. Jobban szerint:

  Az MSZP-s vezetésnek 16 év, azaz 4 ciklus alatt pedig sikerült bezárni a Csepeli Kórházat, a regnálásuk alatt többek között kettősgyilkosság és eperföldi terror jellemezte az időszakot…valamint csődközeli állapotba került a kerület. Egyébként a 4 ciklus alatti bármilyen fejlődésről nem beszélhetünk.

 15. Dr Obaidi szerint:

  Figyelemre méltõ kijelentés, ráfér már csepeliekre a modern elvárosodást refletkor bevilágitása.

 16. Dagobert bácsi szerint:

  Borbély ezt elmondhatta volna évekkel ezelőtt a Csepeli HÉV-ről rendezett lakossági fórumon, amin az önkormányzat részéről senki sem jelent meg!

 17. abc123 szerint:

  #Jobban#2010 óta is történtek gyilkosságok Csepelen,köz és magánterületen is,akkor azokért a mostani városvezetés a felelős?

 18. Jobban szerint:

  abc….keveset tudhat erről az ügyről, ha ezt írja…az MSZP-ben fontos pozíciót betöltő személy volt a gyilkosság elkövetője, aki egyébként sikkasztott is (A bűncselekmény elkövetője (tettes, felbujtó, bűnsegéd). A bűncselekmény elkövetője kifejezés magában foglalja a tetteseket és a részeseket.) Az áldozat segítséget kért az MSZP-től…olvasson utána. Tehát nem egy gyilkosság volt, hanem a párt tagjaihoz kötődött, az elkövető és az áldozat is MSZP tag volt.

 19. Dagobert bácsi szerint:

  Csepelen minden megtörtént már! Gyilkosság az anyaotthonban, valaki elvágta a nyakát és utána kötéllel a nyakában kiugrott az ablakon! Gyógyszerhiány miatti gyilkosság, stb. Hagyták lerohadni az egészségügyet, meg a szociális segítségnyújtás szintjét a negyedére csökkentették! A reménytelen helyzetben levőkkel törődés helyett a nyugdíjasokat hajóztatják!

  Igaz, a szoci érában is történt olyan, hogy valaki kiugrott?/kikényszerítették?/kidobták? a 10. emeletről! Ideje lenne egy szolidáris társadalmat és országvezetést létrehozni!

 20. Jobban szerint:

  Dagobert, ön is tudja, hogy ez nem átlagos gyilkosság volt, kettősgyilkosság, az áldozat és az elkövető is a csepeli MSZP tagja volt.

 21. Jobban szerint:

  A Csepeli Kórházat melyik vezetés zárta be?

 22. Jobban szerint:

  Dagobert, az MSZP-s vezetés is fejleszthette volna a kerületet 16 év azaz 4 ciklus regnálás alatt.
  Miért nem tette?

 23. Borostyán szerint:

  Jobban: Nem vagyok balos, meg szoci, de ne felejtse el, hogy csak 2004óta vagyunk EU-s tagállamok, akkor kezdett el dőlni a pénz ide, szóval ha onnét számítjuk, akkor persze, hogy kevés volt az a 16év…

 24. Dagobert bácsi szerint:

  Arról mélyen hallgatnak hogy valaki kiugrott?/kikényszerítették?/kidobták? a 10. emeletről!

 25. Potter szerint:

  A fidesz köszöni szépen, hogy az MSZP bezárta a romos csepeli kórházat, legalább nem neki kellett.
  Ha NEM értene egyet a kórház bezárásával akkor a 9 év alatt már újra nyitotta volna.
  Az eperföldi baromságaidat meg másold be ide még úgy százszor hátha a végén te is elhiszed, hogy ahhoz az akkori vezetésnek bármi köze is volt.

 26. Horváth János szerint:

  2002-ben volt szerencsém 2×2 hetet eltölteni a csepeli kórházban. Az új épületszárnyban,
  6 ágyas szoba, WC, zuhany a folyóson 3 vagy 4 szobának közösen. A betegszállító kocsi
  valószínűleg a háború előttről maradt itt. A régi épületrész még rosszabb. Na, ez az ami
  nem hiányzik!

 27. Jobban szerint:

  Borostyán, azért az Eu előtt is volt élet, nemde? 2004-től is lehetett volna valamit produkálni a ballib kerületi vezetésnek. Szerintem.

 28. Jobban szerint:

  Potter, ekkora egót?!? Fidesz szóvivőnek tetszik lenni? Nem kellene a nevükben nyilatkozni. Szerintem a lakosok nem köszönik meg az MSZP-nek a kórház bezárását. Talán fejleszteni is lehetett volna a bezárás helyett. Ismét a régi ballib szerecsenmosdatás ténye áll fenn.
  Az eperföldi terror elég szomorú történet, kár, hogy a rendőrség anno nem úgy látta el a feladatát a kerületben, hogy előbb fény derült volna, hogy mi folyik Csepelen és nem annyi embernek kellett volna meghalnia ahány áldozatul esett. Azért valljuk be, hogy a kerület vezetésének van némi köze ahhoz, hogy mi történik a kerületben? Vagy ez csak a Fideszes vezetésre érvényes? Az MSZP-s vezetés esetében nincs összefüggés a vezetés és a kerület állapota között?

 29. Jobban szerint:

  Horváth János a Csepeli Kórházat fejleszteni, korszerűsíteni lehetett volna, pénzt szánni rá, nem csak a vezetők zsebébe kellett volna vándorolnia a jutalmaknak…

 30. Dagobert bácsi szerint:

  Az EU előtt is volt élet! Igazad van Jobban! Például a csepeli Fidesz is igen aktív volt! Németh Szilárd vezetésével összeállt a csepeli MSZP-vel meg a Wallisszal Észak-Csepel fejlesztésére! Akartak 300 m-es kilátót meg 100 m magas toronyházakat (csepeli Manhattan project 😀 ), meg vízi vidámparkot! Ha megvalósították volna, most nem kellett volna átadnunk 10.5 hektár északi területet az államnak INGYEN! 😛

 31. Dagobert bácsi szerint:

  Örökké eperföld? S mi van a 10. emeletről kiugrással?/kikényszerítéssel?/kidobással?

 32. Dagobert bácsi szerint:

  Előrelátó asszony családiházban lakik, ott legfeljebb áteshet a komondoron! 😉

 33. Lili Züllig szerint:

  Írja le valaki nekem röviden, legyen kedves mi ez a 10.emeleti kiugrás? Vagy kilökés? Kiről van itt szó? Nem hallottam soha, de 2napja olvasom.

 34. Horváth János szerint:

  Jobban!
  Nem kellene beleszólni olyan dolgokba, amihez szakmai tudás is szükséges!

 35. Ilyen is volt szerint:

  Az első asszonyról! A második már családiházban lakik. Sokan tudnak róla Csepelen. Pont.

 36. Nagyapó szerint:

  Dagobert bácsinak ajánlom a testületi ülések tanulmányozását! A szept 13.-i rendkívüli ülés 134.sz-ú előterjesztésből (csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/12337-2019-09-13-rendkivuli-testuleti-ules) tudhatná, hogy a FORGALOMKÉPTELEN törzsvagyonba tartozó 16 db telket ad át Csepel a Magyar Államnak 0Ft-ért sport, szabadidősport számára. Ez nem érinti az eetásai által elkótyavetyélt területet.
  Ugye mennyivel más!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 37. pl szerint:

  “meghosszabbítják a csepeli HÉV vonalát a Kálvin térig, végül a ráckevei HÉV-vel is létrejöhet az összeköttetés.”
  Létre jöhet… ja, ha elromlik a fék! 🙂

 38. Dagobert bácsi szerint:

  Nagyapó, a 16 telek nem lehet forgalomképtelen törzsvagyon, az legfeljebb az utakra vonatkozhatna! Észak-Csepel szántóföld ma is! Nincs rá érvényes rendezési terv, így utak sincsenek kijelölve! A Magyar Állam meg vegye meg a neki szükséges területet szőröstől-bőröstől mint a FADESA, aztán úgy szabályozza ki magának az utakat meg a vízpartokat, ahogy akarja! Meg közlöm Önnel, az Ön elvtársai voltak benne az MSZP-vel együtt a Wallis-Észak-Csepel buliban, őket kérdezze az elkótyavetyélt területekről!

  Már az Ön írása is hemzseg a valótlanságtól, ha meg az előterjesztésből idéz, akkor az előterjesztő hazudott! A Magyar Állam nem forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó utakra akarja építeni a sport és szabadidő létesítményeket, hanem valóságosan beépíthető telkekre! Az előterjesztésben szereplő hazugság csak azért van leírva, hogy a csepeli képviselők meg merjék szavazni az előterjesztést! Ugyanis ha értéket adnak át 0 Forintért, az kimerítené egy majdani, hűtlen kezelésre irányuló büntető eljárás tényállását! Igen, Önre is, kedves uram!

 39. keménylegény szerint:

  A felelőssgrevonás még egyszer bekövetkezhet.

 40. Gyula szerint:

  Ebből semmi nem lesz.

Itt lehet hozzászólni !