Feleségcsalás, mutyi, kurvázás: ezt terjeszti egymásról a csepeli baloldal

Csepel.info

mszp_dk_egyutt_2014_csepel

Nem kedvelik egymást

Hatalomféltés, irigység és évtizedes személyes ellentétek állnak a csepeli MSZP és a DK közötti feszültségek mögött. Ez került most Szenteczky János MSZP elnök DK-s vagyonnyilatkozat-vizsgálatával ismét a felszínre. Máshol is húzódik láthatatlan lövészárok. Szabó Szabolcsot, az 1%-os Együtt politikusát nem sokra tartják sem az MSZP, sem a DK politikusai. A Csepel.info összefoglalója.

Amikor a közelmúltban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt elítélték Szenteczky Jánost, nem csak fideszes képviselők éreztek jogos elégtételt. Aznap este Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke is pezsgőt bonthatott. A csepeli MSZP elnökének és frakcióvezetőjének cinikus és aljas bűncselekményében ő is a célkeresztben volt.

Megbecsülésből megtaposásba

Horváth Gyula hosszú ideig volt a csepeli önkormányzat MSZP-s alpolgármestere. Alpolgármesteri pozíciója mellett jól fizető fővárosi képviselőséget és felügyelő bizottsági tagságot kapott, ezeken felül pedig még 17 millió forint jutalommal is gazdagították. Kivételezett helyzete azonban 2009-ben megingott. Durva adok-kapok kezdődött közte és Szenteczky János új pártelnök között, ami egészen Horváth nyílt gyalázásáig éleződött.

Amikor még minden rendben volt – Horváth Gyula ex-KISZ-titkár Tóth Mihály utolsó csepeli első titkárral az MSZP-s vezetés idején

Erre két magyarázat van. Az egyik, hogy Horváth nem fogadta el Szenteczky polgármester-jelöltségét, és rivalizálni próbált vele. A másik, hogy 2009. április 19-én, amikor egy bécsi luxushotelben ellopták tőle a kézitáskáját, abban nem a saját pénze, hanem a pártkassza volt. Bármelyik igaz, 2010 őszén az MSZP már úgy tekintett Horváthra, mint árulóra. Borka-Szász Tamás, az MSZP frakcióvezetője lapunk fórumán nyilatkozta róla:

“Hát bizony már csak ilyen a sorsa a megélhetési politikusoknak. Mikor kiesnek a pikszisből meg a bőrfotelből, akkor derül csak ki, hogy a pofázáson és a seggük növesztésén kívül nem sok mindenhez értenek… Gyula 20 éven át remekül megélt a politikából. Most keressen munkát, ilyen egyszerű. Lehet visszatérni a munkás gyökerekhez, amit már oly régen elfelejtett…”

Mindez azonban simogatás ahhoz képest, amit Szenteczkytől kapott a renegát. A pártelnök először kirúgta Horváthot az MSZP-ből, majd kirúgott mindenki mást is, akiről úgy gondolta, hogy vele szimpatizál. 2010 októberében jött a bosszú betetőzése. Szenteczky a Csepel.info nevével visszaélve kiadott egy rágalmazó lapot.

hgyularagalmazas_2

Részlet Szenteczky lapjából: mocskolódásból csillagos ötös

Szenteczky nem finomkodós fajta, ha álnéven gyalázza ellenfeleit. A fideszes jelölteket feleségük-férjük megcsalásával, közpénzzel való visszaéléssel vádolta, de ugyanezt tette Horváth Gyulával is. Cinizmusa sem volt hétköznapi. Amikor megjelent az újság, ő  volt az első, aki egy közleményben elhatárolódott tőle, ellenfeleit hibáztatva. A bíróságot azonban nem tudta becsapni. Így ítélték el a közelmúltban másodfokon is a bűncselekmény miatt.

Cserében a pártelnököt sem kímélték. Előbb egy volt beosztottja vádolta meg munkahelyi zaklatással, felhívása a Blikkben is megjelent. A kirúgott párttársak különösen pikáns munkahelyi és vadászkalandokat terjesztettek róla. Horváth Gyula szintén sokfelé beszélt Szenteczky viselt dolgairól, maffiózó bűnözőnek nevezve őt. Mi tagadás, amíg a volt alpolgármester neve egyetlen 2010 utáni büntetőügyben sem merült fel, Szenteczkyé mindegyikben az elsők között volt.

A nagy összeborulás – apró torokvágásokkal

Amikor 2014 elején megszületett a balliberális pártok választási nagykoalíciója, a hatalom megszerzésének érdekében félretették egymás nyílt sározását. Viszont hatalmas és jogos sértődés volt a helyi MSZP-sek részéről, hogy az Együtt-PM kapta a biztos nyerő csepeli-soroksári országgyűlési körzetet. Ráadásul a jelölt, Szabó Szabolcs egy Gyulán lakó, Csepelen és Soroksáron soha semmilyen társadalmi vagy pártmunkát nem végző “nímand” volt. Két évvel indulása előtt még senki nem ismerte.

A csepeli szocialisták lenyelték a békát. Amikor elkezdtek Szabó kampánycsapatával együttműködni, a sértődés miatt nehezen indult a közös munka. Jól mutatja ezt Szabó egyik aktivistájának panasza:

“Odaállt mellénk az MSZP-ből néhány aktivista. Adtam nekik szórólapot, de ők nem osztották. Csak annyi volt a hozzáfűzni valójuk, hogy ők most nem hoztak saját szórólapot. Szóval, úgy álltak a munkához, hogy más is hozzáférjen. Szóval, ez ilyen összefogás!”

Szabó Szabolcs gyerekekkel és mozgássérültekkel is előszeretettel kampányol. Innen jött a hamisítatlan MSZP-s humor: a nyomorékokból képzett nyomik” gúnynevet adták Szabó kampánycsapatának.

Az Együtt politikusa végül 444 szavazattal, vagyis 1% alatti előnnyel tudta megnyerni a választást. Látszólag a Fidesz hatalmas bukásaként és óriási balliberális sikerként értékelték az eredményt. De azért nagyon gyenge teljesítmény volt ez az ország egyik legerősebb balliberális fellegvárában. Nagyjából olyan, mintha Debrecenben tudna egy százalékkal nyerni a Fidesz. Viszont lényeges területi különbségek voltak a szavazatoknál. A kisebb Soroksáron Németh Szilárd nyerte a választást, míg Csepelen már komoly balliberális fölény bontakozott ki. A baloldal ezért biztos volt az önkormányzati választás sikerében.

Ehhez azonban újabb békákat kellett lenyelni. Horváth Gyula és az őt seggnövesztő megélhetési politikusnak tituláló Borka-Szász Tamás ekkorra már egy pártban voltak, és nagyjából kibékültek. De Szenteczky Jánosnak el kellett fogadnia, hogy a nímand Szabó után újra egy gyengébb párt, a DK adja a közös jelöltet. Sőt, ez a jelölt a kirúgott és meggyalázott pártbeli ellenfele, Horváth Gyula. A DK csepeli elnökévé választott Horváthnak is meg kellett békülnie azzal, hogy az őt gyalázó Szenteczkyt ő fogja hatalomba és közpénz-milliárdokhoz segíteni, ha nyerni fog. A hatalomvágy nagy úr: a fordulat megtörtént. Horváth a nyilvánosság előtt innentől János barátomnak szólította azt, akit addig maffiózó bűnözőnek titulált.

Eleinte működött a dolog. Nagyon úgy tűnt, hogy érett gyümölcsként hull vissza a baloldal ölébe a 2010 őszén még csődközelben álló, de 2014-re már jól működő és fejlődő pályára állított csepeli önkormányzat. Az MSZP-DK-Együtt-PM politikusai pávaként jártak-keltek, kampányoltak az utcákon, tereken, de még az önkormányzati intézményekben is. Ha valaki ezt szóvá tette, kirúgással fenyegették meg, és felírták a nevüket a feketelistákra.

Osztozkodni kellett, közös listát állítani és közösen is dolgozni. Ahogy lenni szokott, ebből is származtak ellentétek. Szenteczky János például nem indult egyéniben csak listán, és a megállapodás szerint ő kapta volna a pénzügyekért felelős alpolgármesterséget.

Horváth Gyula ezért azt kezdte terjeszteni, hogy ha mindenhol nyernek, nem jut be listáról senki. Vagyis Szenteczkytől megszabadulnak. A szocialisták sem a fáról estek le. Ők abban voltak érdekeltek, hogy Horváth ne nyerje túl magát. Ezért sokan nem szavaztak rá. 

A történet vége az lett, hogy a legerősebb baloldali körzetekben a baloldal egyéni jelöltjei nyertek, de sehol sem tudta Horváth megverni a fiatal fideszes ellenfelét. Katasztrofális bukást könyvelhettek el, a Fidesz-KDNP pedig öt évre kapta meg a csepeli önkormányzat vezetését.

Megint beindultak a fúrógépek

Ahogy közeledik a választás, úgy nő ismét a csodavárás és egymás gyűlölete a baloldalon. Az MSZP országgyűlési jelöltje – bűntények ide vagy oda – jelenleg Szenteczky János. A csepeli MSZP-n belül évek óta az a vélemény, hogy legerősebb pártként Csepel-Soroksáron nekik kellene adni a közös jelöltet. A legnagyobb kampánycsapattal ők rendelkeznek, a legtöbb pénzt ők tudják szerezni. Így a helyi politika szintjén nehéz vitatkozni elsőségükkel.

Horváth Gyula mindig tudta, hogy Szenteczky állt az őt mocskoló választási kiadvány mögött. Az MSZP-s politikus elítélése felerősíthette benne az emlékeket. Véletlen volna, hogy most éppen egy DK-s politikus kezdeményezett vagyonnyilatkozat-vizsgálatot Szenteczky János ellen? Aligha. Ezzel együtt úgy tudjuk, Horváth retteg attól, hogy nem ő lesz a közös jelölt. Ezért kicsi a valószínűsége, hogy a DK folytatja Szenteczky János vagyoni helyzetének és bíróság előtti nyilatkozatainak megkérdőjelezését. Ez a szurkálás viszont jól esik nekik, és jól jöhet még a jövőben.

fidesz_dk_paktum

Szenteczky azzal vádolja a DK-t, hogy lepacsizott a Fidesszel

De ha már belekötöttek a csepeli MSZP erős emberébe, a válasz sem maradhatott el. Szenteczky éppen a választási felkészülés jegyében indított el egy új pártlapot saját személyének megerősítésére. Ott jelent meg egy cikk, amely egyenesen Fidesz-DK paktumot lát a vagyonnyilatkozat vizsgálatában. Úgy tudjuk, hogy a felek a háttérben kölcsönösen felmelegítették az egymásról szóló sikamlósabb történeteket is.

Szintén nagy az ellenérzés Szabó Szabolccsal szemben. Szabó változatlanul Gyulán lakik, így csepeli jelöltekre szavazni sem tud. Pártja, az Együtt csak nagy jóindulattal nevezhető 1 %-osnak. Egy valódi választás esetén a bejutási küszöb miatt ennek felét sem érnék el. Hiába emelték az égbe, mindenki tudja, hogy a 2014-es eredménye gyenge volt. Csak egy hajszál választotta el őket a katasztrófától, Csepel-Soroksár elvesztésétől. Szabót most jó eséllyel meg sem választanák: a neve összenőtt az illegális bevándorlók és terroristák segítésével. A 2014-es őszi önkormányzati választás pedig végképp nem hozott sikert, amiért a legtöbben Horváth Gyulát teszik felelőssé. Ebben is lehet valami. Bár az MSZP-sek közül sokan nem rá szavaztak, Horváthnak annyival lett kevesebb szavazata, mint a balliberális egyéni jelölteknek, hogy ezt nem lehet mással magyarázni, mint hogy rossz jelölt volt.

Csepel.info

23 hozzászólás “Feleségcsalás, mutyi, kurvázás: ezt terjeszti egymásról a csepeli baloldal” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    A Fidesz kommunikációja egyre kétségbeejtőbb még a legutóbb rájuk szavazók körében is.
    Nem fogjuk átvállalni a felelősséget a kormány helyett, nem mi fogjuk “megállítani Brüsszelt”, nem megyünk bele manipulatív, több milliárdos nemzeti konzultációkba.
    Az unalomig ismételgetett gyűlöletkeltő és megosztó propaganda helyett tegye a dolgát az általunk megválasztott és bizalmat kapott kormány.
    Mert ami az utóbbi időben folyik, az minősíthetetlen, kommunikációs csőd.
    A szocik meg maguktól is lejáratják magukat, erőtlenek és hiteltelenek.

  2. kerdezo szerint:

    Kispajtás,

    Maximálisan igazad van, a kétségbeejtő az, hogy nincs olyan, akire rá lehetne bízni az országot.

  3. Balos szerint:

    A cikkben leírtnál is durvább a helyzet, és ez még csak Csepel. Szinte az összes kerületről – Zuglóval az élen – lehetne hasonló cikkeket írni. Zugló meg sajnos maga a mintapélda, mi történik, ha egy ilyen megosztott baloldalt hatalomba segítenek.

    Előválasztás, választási párt: így hívják a megoldást.

  4. Tóth kati szerint:

    A csepeli ballibek/kisbuzi szabó,szenteczki,horváth,borka…stb/ országos átlagban is a legalja ennek a népségnekSajnos Csepelnek ezekből is a leges legalja jutott.Remélem 2018-ban már nem kell ezek miatt szégyellnem,hogy csepeli vagyok!

  5. Nagyapó szerint:

    Okoskák! Mi kerül többe, a nemzeti konzultáció, vagy a 90 Ft/kWó villanyár???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. kerdezo szerint:

    A villany ingyen van, hála a napelemnek!

  7. Attila szerint:

    A villany drága lesz hála paks 2-nek…

  8. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Inkább épüljön meg Paks 2, mint drága pénzen importáljuk az áramot !

  9. Letiltatni szerint:

    A hitel törlesztési részleteket pedig exportáljuk. Azonban jelenlegi szabályozások miatt, a fidesz képviselők által életbe léptetett ellehetetlenítő jogszabályok miatt az alternatív, tiszta energia felhasználás kiszorult az országból – példaként említhető a szélerőművek kizárása -, így valóban a leg”költséghatákonyabb”, leginkább mutyizható befektetés a kormányzati döntés által elutasított olimpiát követően egy új atomerőmű megépítése, ha esetleg energiát is előállít, sikeresebben, mint a felújított metrók akkor remélhető az előrelépés, hatásfokát tekintve azonban nem lesz számottevő sajnálatos módon.

  10. kerdezo szerint:

    Anikó,
    Nagyon szívesen látnám magát otthonomban, ahol megnézheté, hogy a megújuló, ingyenes árammal hogyan lehet önfenntartóan élni. Nem kell importálni, nem kell paks2.
    Igaz, egyszeri, nagyobb összegű beruházást igényelt.
    Egy átlagos magyar család esetében (kb 4000kWh fogyasztáshoz tervezett rendszer) egyszeri 1,8-2,2 millió forintos beruházás. Könnyen számolható, hogy mennyi háztartás áramigényét lehetne így fedezni paks2 helyett. És perze az is igaz, hogy nem mindenki használ 4000kWh áramot egy évben.
    Téved, nem vagyok sötétzöld, csak az alternatív lehetőségeket is meg kellene vizsgálni. Mert ugye paks2 esetében további költség a beruházáson felül a fűtőelemek beszerzése,persze ez is orosz import lesz, a hulladék elszállítása/elszállíttatása is költség, amellyel jelenleg senki sem számol, ami oroszokhoz fog szintén kimenni, vélhetőleg nem kettő pusziért cserébe.

  11. Nagyapó szerint:

    Anikó (Krizantém utcából)! Számoljon! Egy 4.32 kW-os rendszer – akciósan -1 580 000 Ft. Ezt a havi 14 400 Ft-os villanyszámlát fizetőknek ajánlják. A megtérülési idő kb 10 év (nyugdíjasok hajrá!). Sőt a megvalósítás különösen ajánlott a Krizantém utcai panelbe!
    No de mit csinál a felesleges árammal? Hát eladja az ELMÜ-nek és mi fizetünk érte 32 Ft/kWó díjat.
    Eközben Paks 12Ft/kWó bruttó áron termel. (ebben az árban benne van a kiégett kazetták 50 évi tárolása és a kazetták ill. az erőmű megsemmisítési kltg-e is). Paks 2 évre való üzemanyagot tárol és a kazettákat az ausztrálok és a franciák is tuják gyártani (bár a franciáktól kicsit félek).
    Anikó! “Aki gazdag, az tud takarékoskodni!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Kötelező szerint:

    A napelem és az inverterek 10 évente cserélendők.
    Ezt kifelejtik a matekból.

  13. kerdezo szerint:

    Kötelező,
    Az en matekomban teljesitmenygarancia van, sehol nincs leirva, hogy 10 ev utan cserelni kellene a rendszert. Tajekozodni kellene 😉

  14. kerdezo szerint:

    Nagyapó,
    Nyilvanvalo, hogy kevesebb villanyszamlahoz kisebb rendszer kell.
    Tultermeles minimalis, ezert bizzak mernokre a rendszer teljesitmenyenek a meghatarozasat.

  15. Nagyapó szerint:

    kerdezo “Nyilvanvalo, hogy kevesebb villanyszamlahoz kisebb rendszer kell”!! Nyilvánvaló, hogy ez nagy marhaság!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  16. Csabi szerint:

    Inkább csalja a feleségét, mint hogy jó fideszes szokás szerint verje! Aztán meg a szerencsétlen kutyára fogja…

  17. Vazul néni szerint:

    Igaz a Fidesz kommunikációja csapnivaló ,ennek ellenére soha többé független,”szakértői”, haladó baloldali kormányt.Az ilyen kormányok országlásuk idejében baksisért cserébe hagyják szabadon garázdálkodni a multinacionális cégeket melyek a hasznot kiviszik,így duzzad fel az államadósság csődközeli állapotig .Az “elvtársak” régebb is ott hibáztak .hogy azt hitték a magyar melós jobban szereti a külföldi melóst (világ proletárjai egyesüljetek ) mint a magyar gazdag embert .

  18. Vazul néni szerint:

    Szerintem minden józan, normális ember “fideszbirka”

  19. Bíborka szerint:

    Borka-Szász meg Horváth vagyonnyilatkozatát bezzeg nem vizsgálják. PEDIG VOLNA MIT UGYE?! Horváth ellen egyetlen pert sem indítottak. Ja mindenki tudja miért. A Fidesznek volt egy besúgója akkoriban, aki minden MSZP ülésről jelentett. Na ki volt?

  20. […] Horváth a leggazdagabb csepeli politikusok egyike, viszont egyetlen 2010 előtti “mutyiügy” sem kötődött hozzá. Pedig a fideszes önkormányzat nem vádolható lazsálással. 2010 után harmincnál is több közpénz-lenyúlást, korrupciógyanús ügyletet vizsgáltak ki, majd tettek feljelentést miattuk az önkormányzat fideszes vezetői. Annál több mutyiügy kötődik Horváth egykori párttársához, a papíron nincstelen MSZP-s Szenteczky Jánoshoz, akinek a vagyonnyilatkozat-vizsgálatát a közelmúltban éppen Horváth párttársa, Borka-Szász Tamás kezdeményezte. Csepelen egyébként nem szokatlan a durva személyeskedésig fajuló vita az MSZP-s és a DK-s politikusok között, ezekből készítettünk nemrég egy összeállítást is. […]

  21. […] Eddig is nehéz volt elképzelni, hogyan jön létre a baloldali összefogás 2018-ban az MSZP és a DK között. Miközben mindenki tudja, és arról beszél a baloldalon, hogy csak akkor van esély, ha egy jelölt áll ki a fideszes indulóval szemben, egyre keményebb harc bontakozik ki a két párt között. Csepelen is egymást csépelik, a feleségcsalós, mutyizós vádakról itt írtunk bővebben. […]

  22. […] írta erről a nehéz kezdetről Szabó Szabolcs egyik aktivistája. Hozzá kell tenni, hogy Szabó egészen a […]

  23. […] sem túl szerelmetes. Szenteczkyt jogerősen elítélték ugyanis egy olyan kiadványért, amelyben Horváth Gyulát is vádolta feleségcsalással, lakásmutyival. Olaj a tűzre, hogy a közelmúltban kiderült: az MSZP elnöke 2014 őszén, a választás […]

Itt lehet hozzászólni !