DK: felelőtlen és hazug a kampányszlogen, hogy “Fizessenek a gazdagok”

Csepel.info

felelotlen-es-hazug-a-kampanyszlogen

Egy régi kampányszövegét frissítette fel az MSZP

Önmagában még elfogadható és helyeselhető is volna az MSZP legújabb kampányszlogene, mely szerint a társadalmi igazságtalanságokat a tehetősebb emberek pénzéből kellene kifizetni. “Ezek a kezdeményezések nagy csinnadratta után elindulnak, majd szép lassan lecsengenek. A csatazaj elülte után pedig a kisember azt veszi észre, hogy tartalmában semmilyen kedvező változás nem érte!” – hívja fel a figyelmet Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke a Facebook-oldalán.

A  csepeli balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje szerint egy felelős vezető csak olyan célokra lelkesítheti embereit, amelyek elérésére , megvalósítására van reális lehetőség – Botka László és az MSZP pedig nem ezt teszi.

“Olyan dolgot megjelölni, ami teljesíthetetlen, nem csak felelőtlen, de politikailag igen veszélyes is. A nép számára jelentéssel bíró fogalmaktól eltérő gondolatok tisztázatlanul hagyása, kétélű fegyver. Amilyen hamar sikerre visz, olyan hamar meg is buktathat” –

hangsúlyozta a DK-s politikus a Facebook-oldalán.

“Az emberek azzal, hogy a másik megadóztatásában bíznak, egyben arra is gondolnak, hogy terheik jelentősen csökkenhetnek. Jelentős tehercsökkentést már pedig az egész társadalom számára felelősséggel nem ígérhet senki! A megoldás nem tőmondatokban leledzik, hanem a kollektív bölcsesség és a tudomány eredményeinek alkalmazása folytán következhet be. Most a tehercsökkentést és az életminőség javítás lehetőségét a legszegényebb néprétegnek kell és lehet biztosítani. A gazdagok meghatározása pedig nézőpont kérdésévé válik.

Amennyiben a források csak a legszegényebbek megsegítését teszik lehetővé, akkor az összes többi népréteg könnyen érezheti, hogy a „gazdag” kategóriába került. Abba, amelyik hosszú évek keserves tapasztalata alapján a „fizessenek” csoportot képezte. A felelős politika, felelős megoldásokat és kivitelezhető módszereket tartalmaz.”

– emeli ki Horváth Gyula az írásában.

Horváth a leggazdagabb csepeli politikusok egyike, viszont egyetlen 2010 előtti “mutyiügy” sem kötődött hozzá. Pedig a fideszes önkormányzat nem vádolható lazsálással. 2010 után harmincnál is több közpénz-lenyúlást, korrupciógyanús ügyletet vizsgáltak ki, majd tettek feljelentést miattuk az önkormányzat fideszes vezetői. Annál több mutyiügy kötődik Horváth egykori párttársához, a papíron nincstelen MSZP-s Szenteczky Jánoshoz, akinek a vagyonnyilatkozat-vizsgálatát a közelmúltban éppen Horváth párttársa, Borka-Szász Tamás kezdeményezte. Csepelen egyébként nem szokatlan a durva személyeskedésig fajuló vita az MSZP-s és a DK-s politikusok között, ezekből készítettünk nemrég egy összeállítást is.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a vagyonnyilatkozat vizsgálatára felkért pénzügyi bizottság szerdai napirendjén egyelőre nem szerepel a vizsgálat indítása, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a bizottság MSZP-s elnöke nem merte ezt felvállalni. Érthető: Szenteczky többnyire kirúgással hálálta meg azoknak a párttagoknak a munkáját, akik meg merték kérdőjelezni állításait.

Csepel.info

2 hozzászólás “DK: felelőtlen és hazug a kampányszlogen, hogy “Fizessenek a gazdagok”” bejegyzésre

  1. Bíborka szerint:

    Borka-Szász meg Horváth vagyonnyilatkozatát bezzeg nem vizsgálják. PEDIG VOLNA MIT UGYE?! Horváth ellen egyetlen pert sem indítottak. Ja mindenki tudja miért. A Fidesznek volt egy besúgója akkoriban, aki minden MSZP ülésről jelentett. Na ki volt?

  2. […] “Fizessenek a gazdagok!” címmel indított kampányt, a Rákosi korszakban használt kommunista szlogennel azonban nem nagyon fér össze a politikus meghökkentően fényűző […]

Itt lehet hozzászólni !