Extrém buli: kórházbezárók tüntettek

Csepel.info

Horváth Gyula (fotó és további képek: Facebook)

Helyesírási hibáktól hemzsegő felhívást tett közzé néhány napja a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, melyben tiltakozó megmozdulást hirdettek “a csepeli egészségügyi tönkretétele” ellen. A tüntetést az a Horváth Gyula szervezte, aki egészségügyi alpolgármesterként a legtöbbet tett a Csepeli Kórház bezárásáért.

A sötétségből szürreálisan előbukkanó tucatnyi DK-s tüntető tiltakozott a várólisták ellen, melyet egyébként saját miniszterelnökük, Gyurcsány Ferenc vezetett be 2006-ban. Bírálták a fideszes fejlesztéseket is, például az elmúlt években elindított felnőtt- és gyermekorvosi ügyeletet. Amikor Horváth Gyula volt a felelős az egészségügyért, nem volt orvosi ügyelet, hiszen szerinte korábban nem volt ilyesmire szükség. Most viszont elégedetlen vele.

Horváth Gyula egyik legemlékezetesebb szereplése az volt, amikor a csepeli szülészet bezárását úgy propagálta, hogy a csepeli nők túl igénytelenek az olyan színvonalas szolgáltatásokra, mint amilyenek a Csepeli Kórházban elérhetők voltak.

A Csepeli Kórházban a szülészet és nőgyógyászatot olyan módon fejlesztették ki, és olyan szuper ellátásra rendezték be – akár a víz alatti szülészetet említhetném, és a többit -, amit a teljesítmény, és az igényszint nem követelt meg

– fejtette ki a politikus a kórház-összevonás egyik bizottsági vitáján. Horváth egyébként hárommillió-egyszázezer forintos jutalmat kapott, amikor bezárták a kórházat. Ez a 2003-2010 között begyűjtött 17.292.383 forint jutalmának 18%-a volt. Ennyit ért akkor Tóth Mihálynak, hogy nem Csepelen lett a környéket ellátó központi kórház, az intézményt beolvasztották a Jahn Ferenc Kórházba, így nem volt velük több dolga. Horváth Gyula egyébként a csepeli mentő fejlesztését sem támogatta, a mentőállomásba meg olyan kazánt szereltetett be, amelyik soha nem tudta befűteni az épületet, mostanra pedig teljesen tönkre ment.

Csepeli baloldal egymás ellen

Bár egy egészségügyi tüntetés jó alkalom lett volna a csepeli balliberális pártok összefogására, a péntek esti sötétségben csak alig néhány DK-s keresgélte egymást a rendelőintézet előtt. Se az MSZP, se a Párbeszéd, de még az LMP, az Együtt és a Párbeszéd politikusai sem látták okát annak, hogy elballagjanak tiltakozni.

A fővárosban jelenleg a DK osztja a lapot, és információink szerint ők nem támogatják Szabó Szabolcs közös jelöltségét. Az 1%-os Együtt politikusa harmatgyenge teljesítményt nyújtott az elmúlt négy évben, de így sem nézheti jó szemmel, hogy a csepeli DK és az MSZP az elmúlt hetekben inkább a Jobbiknak kampányoltak – ami önmagában is elég extrém helyzet.

Horváth Gyula emellett gyűlöli Szenteczky Jánost, az MSZP elnökét, és természetesen a viszonzás sem túl szerelmetes. Szenteczkyt jogerősen elítélték ugyanis egy olyan kiadványért, amelyben Horváth Gyulát is vádolta feleségcsalással, lakásmutyival. Olaj a tűzre, hogy a közelmúltban kiderült: az MSZP elnöke 2014 őszén, a választás estéjén Horváth Gyula csúfos bukását ünnepelte.

Csepel.info

 

 

 

8 hozzászólás “Extrém buli: kórházbezárók tüntettek” bejegyzésre

  1. Strici szerint:

    Helyesirasi hibaktol hemzsego felhivas?
    Belephetne kozejuk palikatok aki kispadon ulve lett olimpiai bajnok masok irasait lopja es feleseget benyomja csepel diszpolgaranak.
    Bezartak a korhazat. 7eve nem nyilt ki.
    Beszereltek egy mukodo kazant. 4xromlott mar el de nem lett 7ev alatt rendezve.
    Letre hoztak a varolistat. Jo hosszu volt a varakozasi ido mert meg ma is tart pedig eltelt 7ev.
    Jo hangulat kelto iras de teljes mertekig ti is benne vagytok a mai napig.

  2. Kérdező szerint:

    Helyesírási hibáktól hemzsegő felhívást tett közzé ….

    Eddig olvastam. A csepel.info és Horvath Gyula ugyanazon a szintten van, ez azt jelenti!

  3. Katalin szerint:

    Arról is beszámolnának, hogy mennyien vettek részt az “Őszi egészségdélután”-on?

  4. Katalin szerint:

    Na meg arról, hogy eddig miért nem sikerült visszaszerezni a Csepeli Kórházat Csepelnek? Pedig választási ígéret volt 2010-ben 🙂

  5. barvagarbalarka szerint:

    “A sötétségből szürreálisan előbukkanó tucatnyi DK-s tüntető tiltakozott a várólisták ellen, melyet egyébként saját miniszterelnökük, Gyurcsány Ferenc vezetett be 2006-ban.”

    Hát ha 11 év alatt nem sikerült változtatni rajta, akkor Orbán Viktor is egyet kell értsen vele, vagy legalábbis szükségszerűnek kell tartsa. Lehet itten mutogatni, hogy milyen baromságot vezetett be az előző meg az előző előző kormány, de 2010 óta miért nem történt változás, ha a fidesz jobb?

    Miért a bíróságokat ostromolják, vagy miért a jobbik plakátokat rongálják, miért nem csinálják egyszerűen csak jobban a dolgokat?

  6. Balos szerint:

    Amíg Horváth Gyulákból áll az ellenzék, addig nem lesz hiteles. Mit tenne Gyula hasonló helyzetben? Gondolom újra bezáratná az orvosi ügyeletet, aztán kérne még egy sört unikummal.

  7. Nagyapó szerint:

    No eetásak! Nyugodtan sorolják fel továbbra is azokat a dolgokat, amelyeket a szocik eltoltak, vagy nem tettek meg. Azokat követelik most a polgári vezetésen.
    Nem a várólistákkal, hanem azok hosszával van gond. A várólisták, az Orbán kormányok alatt, folyamatosan rövidülnek.
    Eetásak! Egy kórházat könnyebb bezárni, mint újat nyitni. A Jahn F. kórház négy telephelyén 45 ezer fekvőbeteget és egymillió járóbeteget lát el évente. Mekkora és milyen felszereltségű kórházat képzelnek el a 70 000 csepeli lakosra?
    A Jahn F. felújítására 30 milliárd Ft-ot biztosít a kormány. Ebből a csepeli Weiss Mannfréd részleget is fejlesztik. Különben a jövőben 700 milliárd forintból újul meg Budapest egészségügyi ellátása.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Vazul néni szerint szerint:

    Borzadállyal vegyes utálattal tekintek a Debil Koalició tevékenységére

Itt lehet hozzászólni !