2009-ben is maradnak a problémák?

Csepel.info

Csepel kapujában: mintha a kerület mutatkozna be

Maradtak a balesetveszélyes Demszky-lyukak és a mocsok a Mély utcai telken, továbbra is titkolóznak a csepeli gyújtogatásokról és a „bagolylövészetről”, napokig folyt a távfűtésből a melegvíz a Temesvári utcában, de propagandára milliók mentek el. Szokványos évkezdet Csepelen, ahol sokszor már úgy érezzük, semmi nem változik – hacsak nem romlik. A szomszédos kerületek már régen elhúztak mellettünk.

Környékbeli lakókkal, civil szervezetek képviselőivel, önkormányzati képviselőkkel tartott terepszemlét és sajtótájékoztatót a csepeli Fidesz-KDNP frakció az újév első napjaiban. Az alábbiakban erről közlünk egy kis összefoglalót.

Mély utcai telek 8.

Mély utcai telek – minden maradt a régiben

Németh Szilárd, a Fidesz – KDNP csepeli frakcióvezetője 2008. november 12-én levélben kérte Tóth Mihály polgármestert, hogy intézkedjen a Mély utcai telek áldatlan állapotának megszüntetése érdekében.

A levelet a városvezetés és a Csevak Zrt. ugyanúgy nem vette komolyan, mint a lakossági bejelentéseket általában. Tóth Mihály polgármester ugyan válaszolt a fideszes frakcióvezető levelére, de kiderült, hogy a válasz valóságtartalma – vagy legalábbis eredményessége – a nullával egyenlő.

A frakcióvezető ezért 2008. december 2-án ismételten levélben hívta fel a polgármester figyelmét a Mély utcai telket elborító szemétre és mocsokra. Hiába: 2009 első napjaiban a Fidesz-KDNP frakció bejárásakor még semmi nem változott.

Demszky-lyukak: növekszik a számuk

Nem történt változás a balesetveszélyes csepeli Demszky-lyukakkal kapcsolatban sem – hacsak az nem változás, hogy rohamosan növekszik a számuk.

A Csepel.info először 2007. szeptember 17-én írt a csepeli Szabadkikötő út szupertrehány felújításáról, amellyel több százmillió forinttól sikerült Demszky Gábornak és a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíciónak megszabadítania bennünket. Az utat 2004-ben kezdték felújítani, méghozzá úgy, hogy azt az elmúlt négy évben sem sikerült befejezni, a csatornafedők ugyanis újra meg újra beszakadnak.

Tavaly december 16-án írtunk arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki, miután több mint egy héttel azelőtt beszakadt egy csatornafedő. A csatornalyukra az első napokban még jelzőbója figyelmeztetett, azonban hamarosan azt is kifordította egy autó.

Lapunk cikkét átvette az országos média (természetesen a cenzúrázott Csepel.hu és a Csepel újság kivételével), és három órával később már jelzőtáblák figyelmeztették az autósokat az úthibára. A hibát azonban nem javították ki, így időközben öt újabb csatornafedő is beszakadt.

A köznyelv által „Demszky-lyukaknak” elkeresztelt, hamisítatlan budapesti jelenség ügyében Németh Szilárd fővárosi képviselő, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője december 29-én, egy hete azonnali intézkedést kért. A Fidesz-KDNP frakció év eleji bejárásakor még semmi nem változott.

Ábel Attila, a körzet képviselője a bejáráson

Kicsi gejzír a Temesvári utcában

Valószínűleg a télen megnövekedett terhelés, no meg a vezetékek állapota vezethetett oda, hogy elrepedt egy távfűtő cső a Temesvári utcánál. A Fidesz-KDNP frakció ebben az esetben is intézkedést kért a hiba megoldása érdekében.

A távfűtésben más problémák is adódtak, Csepelen és Pesterzsébeten délután teljesen leállt a távfűtés. A fűtés több lakótelepen csak a késő esti órákra állt helyre.

Németh Szilárd a Tamariska dombnál, a természetvédelmi területen talált több tucatnyi tűzijáték-maradvány egyikével

Bagolylövészet és romló közbiztonság

A csepeli Tamariska dombon adott interjút több környéken élő csepeli és civil szervezeti vezető a nagy felháborodást kiváltó gépkocsi-gyújtogatásokról és az év végi „bagolylövészetről”.

Mint arról beszámoltunk, Németh Szilárd január 1-jén nyílt levelet intézett Tóth Mihály polgármesterhez az aggasztóan növekedő bűnözés és a Szabadkikötő út ügyében. A frakcióvezető azt kérte, hogy jelenjen meg a Csepel újságban az összes hasznos információ a szándékos tűzesetekről, felhívás a lakosság felé a gyújtogatókról, tűzzön ki az önkormányzat díjat mind a gyújtogatók, mind az orvvadászok megtalálóinak, nyomravezetőinek, és a rendőrség, a közterület-felügyelet és a csepeli polgárőrség közös munkacsoportot hozzon létre az elkövetők kézre kerítésére.

Muszáj szórni a pénzt?

Most is üres volt a parkoló, épp úgy, ahogy szokott – Borbély Lénárd felvétele

Üres parkolóból jobb az emeletes

Míg számtalan megoldásra váró probléma van Csepelen, úgy tűnik, hogy a városvezetés kevesli őket, és újabb problémák meghozatalával vannak elfoglalva. Ennek mintapéldája a II. Rákóczi Ferenc út menti, jobbára üres parkoló emeletessé tétele. Bár látszólag értelmetlen dolog egy egyébként is üres parkolóból százmilliós költséggel emeletest varázsolni, aki mindezt érthetetlennek találja, gondoljon a pénzre, és talán megérti.

A fenti kép szintén az év eleji bejáráskor készült. Jól látható, hogy az építkezéshez nem is kell majd lezárni a területet, hiszen eleve nem használja senki.

Közpénz-milliók reklámra, a szentestére

Az MSZP-alelnök Szenteczky János vezette Csevak Zrt. és a csepeli önkormányzat is reklámkiadványokkal próbált kedveskedni az inkább konkrét eredményekre és javulásra várakozó csepeli lakosságnak és a jó hírekre szomjazó MSZP-párttagságnak – értesült a Csepel.info.

A két nagy alakú reklámfüzet nagyjából egy időben, karácsony előtt került a postaládákba. Kiadóik azt azonban már nem reklámozták, hogy mindez mennyi közpénzbe került. A Csepel.info úgy tudja, hogy két ilyen jellegű füzet kiadása és terjesztése több millió forintos költséget jelent.

“Sokszor többe is kerül, mint amennyibe a piaci ár alapján ez indokolt lenne. Ilyenkor azonban a párt választási kiadványai olcsóbbakká válnak” – mutatott rá egy trükkre a lapunk által felkeresett egyik nyomdaipari szakember. Ilyesmire azonban bizonyíték még soha nem volt, így biztosan az is véletlen, hogy éppen az EP-választási kampányt megelőzően adtak ki Csepelen két ilyen közpénzes propagandaanyagot.

Lapunk úgy tudja, hogy a sokszor félrevezető információkat tartalmazó reklámfüzetek – a parlagfüvesítésről és a többi botrányról már hallgatnak – költségoldala  a Fidesz-KDNP frakciót is érdeklik, ezért könnyen lehet, hogy még visszatérünk a témára.

Csepel.info

18 hozzászólás “2009-ben is maradnak a problémák?” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Hát igen, igen. Ha fent említett problémák maguktól meg nem oldódnak, akkor igen, maradnak.

  2. Bubus szerint:

    Nyugi, csak a problémák maradnak, a közpénz nem marad, az elfogy teljesen.

  3. miska72 szerint:

    Addíg mig ez a szocialista vezetés lesz, a problémák is megmaradnak!
    Az elvtársak ellenzővel járnak, mint a lovak!
    Néznek de nem látnak!
    Szövegértési analfabéták, ezt már a Közigazgatási bíróság is megállapította! Olvasni “tudnak” értelmezni NEM!

  4. Szilveszter szerint:

    Látom, elindult az év, és folytatódik a hisztériakeltéssel vegyített aggónia. Úgy gondolom, így van ez rendjén. Tessenek csak szenvelegni.
    De az év elkezdődött…..
    Hát akkor….
    Csináljuk!
    😉

  5. Laja szerint:

    Szevasz Szilveszter!

    Utólag is boldog névnapot! Most volt valamikor, ugye? 🙂 Kicsit eltűntél mostanság.

    Szerintem ez nem hisztériakeltés, ez a rideg valóság ami ebben a kerületben van. És ezek a problémák nem oldódtak meg. Maguktól nem is fognak. Vannak vezetők ebben a kerületben, akik abban a helyzetben vannak, hogy ezeket a helyzeteket kezeljék. Nem teszik. De nem csak most, már hosszú-hosszú ideje.

    Van egy másik cikk, a ivókutak melletti szeméthegy. Ahhoz is most szóltam hozzá. Látod, itt ez is mehet nyugodtan.

    Hát ez baj. Ideje leköszönni a szociknak. Na de az egész bagázsnak…!!!

  6. Lexon szerint:

    Azért ez nem a rideg valóság. Nem “rohamosan növekszik” a Demszky-lyukak száma. Nem öt darab van, hanem kettô. Persze, azok miatt is lehet baleset.

  7. Szilveszter szerint:

    Kedves Laja!
    Köszönöm a köszöntést, kedves Tőled! Igen, mostanában volt a névnapom, ahogy az rendben lenni szokott minden évben.
    Nos gondolom, más is észrevette – és akár politikai hovatartozás nélkül is- hogy az EU választások közeledtével mennyire összegyűltek a (tűrhetetlen, tarthatatlan, gigantikus, brutális, óriási, rettenetes, stb.) gondok. Bizonyára nem véletlenül, és még csak nem is szokatlan ez a kampányolásos hangvétel, mert persze minden ellenzék a “mi a rossz” dologból indul ki, lévén, hogy hivatott ellenezni mindazt, ami van. Az aprócskaság csak ott van, hogy a valós ellenzéki kommunikáció azt is tartalmazza, hogy hogy ők hogyan gondolnák megoldani a problémát, és a megoldások mögött valós, és kivitelezhető intézkedési elképzelés is van.Ezek nélkül azonban csupán átlátszó hangulatkeltésről van szó. Mondom valós, és nem a talajtalan ötletbörzeézés, amiket számos cáfolat elutasít. És nagyon kevés az a beszéd, hogy “majd hülyék leszünk a szociknak ötleteket adni!” Ez megint csak egy takaró, és valóban kilóg a lóláb néha egy-egy megmoccanásból, hogy ők sem tudják a megoldást.
    Még az is ott van, hogy a helyi ellenzéki vezető úgy ír nyílt levelet a helyi polgármesternek a fővárosi kezelésű útról, mintha nem is fővárosi képviselő lenne éppen maga is. Ebből adódóan pedig interpellálhatna éppen ott is. De amit közzé tett legutóbbi interpellációját az meg magáért beszélt. És persze csodálkozás van, ha azzal a stílussal a kutya sem áll vele szóba, nem hogy eredményt érjen el vele.
    Már csak zárszóként említeném meg, hogy a felhozott problémákat éppen ilyen jól látja a helyi vezetés is. A problémák megoldása viszont csak a “pálya széléről” bekiabálva tűnnek annyira egyszerűnek. A dolgok messze nem annyira pikk-pakk megoldhatók, mint ahogy azt sokan gondolják. Arról nem is beszélve, hogy a feszegetett hulladék probléma nagyon nem politikai, mint inkább társadalmi probléma.
    Én azonban látom a dolog mögött a politikai marketinget, és bár nem tudom, hogy tanulás alapú tudás rejtőzik a dolog mögött, vagy csak simán ösztönzött reflexió, de működik. A “valami ellen buzdítunk téged, és lásd, mennyi problémát vetettünk fel, mert ezek ilyen, meg olyan vezetők”- téma számomra jól átlátható. És működik is, mert szívesebben vannak valami ellen az emberek, mint valami mellett.

  8. Csaba szerint:

    Szilveszter! Mellé beszélsz. Tudjuk kik vezetik a kerületet. Látjuk, hogy néz ki Csepel. Ki felel érte? Kinél van a város kulcsa? Kinek van lehetősége rendet tartani/tartatni/tenni?!?!?!

    Ki vezeti a fővárost? Ugyan azok, aki a kerületet. Ugyan azok a pártok. Hogyan engedhették, hogy így csinálják meg az utat? És ha ilyen lett, akkor miért nem intézkedtek azonnal?

    Mert alkalmatlanok. Ennyi. Ez a helyzet, a többi, amit írsz, az csak a duma.

  9. Prendick szerint:

    Szilveszter, én rengeteg embert ismerek, aki nem szívesen vannak valami ellen és teljes mértékben mellette vannak azon elképzelésnek, hogy menjetek végre az egész táborotokkal pihenni. 🙂

    Tudod, az élet olyan, hogy amikor egy vezető hibát hibára halmoz, akkor simán leváltják. Nem osztanak neki tanácsokat az ellenlábasai, hanem az arcába verik a hibáit és elköszönnek tőle.
    Van olyan is, hogy a tehetségtelen menedzsment sírva kapaszkodik az íróasztalba, csak az nem a való élet, hanem a politika. Tán nem volna haszontalan, ha a politika is jobban emlékeztetne a valóságra.

  10. Szilveszter szerint:

    Pren! Te hol láttál ilyen vezetői simán leváltást? Mármint a valóságban.

  11. miska72 szerint:

    Szilveszter!

    Nem valóság!
    VÁLSÁG! 🙂

  12. Varga Mihály szerint:

    Tisztelt Szilveszter fedőnevű Úr vagy Hölgy!
    Engedd meg , egy –két mondatodra reagáljak-„a valós ellenzéki kommunikáció azt is tartalmazza, hogy ők hogyan gondolnák megoldani a problémát”- Légy szíves olvasd el Németh Szilárd nyílt levelét Csepel kriminalizálódása ellen itt a Csepel. infon
    .Mondjuk attól a résztől kezdve: „ Kérem, engedje meg, hogy az óév utolsó napján néhány javaslatot tegyek a konkrét bűnügyek felderítésével”
    Megkérdezem tőled, hány ellenzéki, esetleg civil javaslatot fogadott el a Csepeli Képviselőtestület csak a jelenlegi ciklusban-2006 óta ?? Én megmondom ,- egy huncutot sem!
    És ez itt a lényeg,- hogy van orcája valakinek számon kérni az ellenzéki javaslatokat,- mikor a pártja állandóan lesöpri, figyelembe sem veszi azokat!
    Más-„a felhozott problémákat éppen ilyen jól látja a helyi vezetés is.”- Ha ez igaz, márpedig Te igazat szólsz,- akkor ez sokkal rosszabb mint amire számítottam!! Ha ilyen jól látja a problémákat a helyi vezetés, miért nem tesz semmit ellene? Miért nem tárja a problémákat a nyilvánosság elé, mondjuk a Csepel újság hasábjain, és elmondhatná mit tesz a problémák megoldása érdekében.

  13. Szilveszter szerint:

    Kedves Varga Mihály fedőnevű Úr, vagy Hölgy!
    Németh Szilárd úrnak küldetése van, aminek jelenleg képtelen megfelelni. Jelen helyzetben képtelen a válaszói akaratát képviselni, nem talált olyan politikai eszközt, érdekérvényesítő módszert,amivel felhívta volna ellenfelei figyelmét, hogy ő -még ha Fideszes is-, valóban olyan javaslatokat tesz, amire érdemes figyelni, és megfontolni az előterjesztésiben rejlő üzenetet. Fogalmam nincs, hogy Sólyom László felhívására miért nem gyakorol beszámoltató nyomást választókörzete, hiszen mindenki tudja, hogy Német Szilárd képtelen érvényre juttatni szándékait a Képviselő testületben.
    A Német Szilárd úr keressen kriminalisztikai szakértőt, mielőtt kriminalisztikai javaslatokat tesz. Konkrétan arra gondolok, hogy szakmailag magas butasági fokon áll, ha a helyi lapban az jelenik meg, hogy mekkora felháborodást, és mekkora “port” vert fel a gyujtogatás. Feltehetően a gyujtogató élvezettel olvasna a saját hírességéről.
    A többi dolog rendben is volna, ha a magyarországi közigazgatás úgy működne, hogy a polgármesternek tartozna elszámolással a helyi rendőrkapitány. ez sem így van, de ezt is mindenki jól tudja.
    És ha eddig nem voltam szerinted szemét szoci ezzel a dumával, akkor majd most:
    Nincs az a pénz, amivel a hangulatkeltő szélsőségesek gyujtogatását, vagy más kártékonyságát meg lehetne előzni, és nincs az a pénz, amivel a provokáló szeméthegyeket elhelyezők után ki lehetne takarítani.
    Okos javaslataim nekem is vannak: Hol jelent meg a helyi Fidesz vezetőjének az a társadalmi figyelemfelhívó felhívása, hogy:
    “Csepel Polgárai! Környezetünk szennyződik, veszélyben az ivóvizünk, veszélyben az egészségünk! Tegyünk ellene, figyeljünk együtt környezetünkre! Ha hulladéklerakást észlel lakókörnyezetében, hívja a XXXX számot! Szemmel a szemét ellen!
    Sehol nem jelent meg ilyen, de már megint én hozom az ötletet a Fidesznek, ha valóban hatékonyan tenni akarnak valamit? Tiszta vicc!

  14. Szilveszter szerint:

    Ja a vége! Épp decemberben tájékoztatta az önkormányzat Csepel lakosságát a volt, de már megoldott gondokról. A tájékoztatásban szerepelnek problémafelvetések is.
    Mi volt rá a reakció itt? Az, hogy na végre látunk valamit, hogy mikre költötték a pénzt? Végre megjelent egy színes kultúrált lakossági tájékoztatás? Egy fenét volt ez a reakció! A millázás, meg a mennyibekerülés, meg a fikázás. Az volt a reakció. Meglepő? Egy cseppet sem! A Fidesz lüktetett, hogy nincs kormány tájékoztatás. Lett, csak hát ára van! Reakció:Fidesz lüktetés, hogy a kormány hagyja abba a közpénzen való kampányolást.
    Csak egyetlen egyszer mondana a Fidesz valamit egy irányba! De nem. Hol így hol úgy, hol ezért, hol azért, aztán eldobják a fonalat, és bepánikolnak, hogy káosz van. A gyerekek is addig pörgetik magukat a körhintán, amíg elszédülnek.

  15. Prendick szerint:

    Szilveszter, ez elég gyakori. Egy részvénytársaságnál, ha nem a tulajdonos unokaöccse a vezérigazgató, sűrűn előfordul egy-egy vérzivataros közgyűlés. Egy-két fokozattal lejjebb pedig igen ingatagok a székek. Persze nem az állami cégeknél, ahol a legkevésbé a teljesítmény a fontos. Hanem bankoknál, termelő cégeknél, normális helyeken.

    Ügyködtem olyan helyen, ahol negyedévenként repült az igazgató. Tudod, jött, megpályázta a posztot, ígért mindenfélét, aztán amikor semmi sem jött belőle össze, már ült is a lapáton. Ez a természetes rend. Csak a pártoknál meg a kormányoknál megy ez másként. Kicsit ki kéne szagolnod a világba, túlzottan belterjesek vagytok ott a pártszékházban. 😉

  16. Szilveszter szerint:

    Persze Pren! Vannak gazdasági cégek, ahol “rend van”. Ez azt jelenti, hogy ha valaki nem állja meg a helyét, akkor mehet. De amit írsz, az nem életszerű. Elhiszem, hogy voltál olyan helyen, ahol ez megy. Nem kételkedem a szavaidban. De ha körbekérdezel szűkebb, és tágabb környezetedben, akkor azt hallanád, hogy sok helyen van tökéletesen alkalmatlan vezetés a gazdasági életben.
    A politikai életben mindíg is más volt a helyzet. Abban négy évente lehet vélaménytmondani a válaszófülke magányában.
    És nem örülök a IX kerületi ügynek, pedig most úgy néz ki, hogy a Fidesz a sáros. Azért nem örülök ennek, mert senki se merje tisztességtelen eszközökkel elferdíteni a valós szavazati tényeket. Tök mindegy, melyik pártról beszélünk. Ha mégis, az derüljön ki, és legyen meg a jogi, és társadalmi következménye!

  17. […] A Csepel.info 2008. december 16-án írt először arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután beszakadt egy csatornafedő, de azt nem javították meg és a veszélyt jelző táblát sem pótolták. Lapunk információit több országos lap és hírügynökség is átvette, három órával később pedig ismét kikerült a veszélyt jelző tábla. A hibát azonban azóta sem javították ki, sőt, azt követően több újabb csatornafedő is beszakadt. […]

Itt lehet hozzászólni !