Mély utcai telek – borzalmas állapotok

Fidesz – KDNP frakció

Németh Szilárd, a Fidesz – KDNP csepeli frakcióvezetője ma levélben kérte Tóth Mihály polgármestert, hogy intézkedjen a Mély utcai telek áldatlan állapotának megszüntetése érdekében.

A frakcióvezető levele az alábbiakban olvasható:

Tisztelt Polgármester úr!

Az októberi testületi ülésen jeleztem Önnek, hogy több, a Mély utcai telek környékén lakó család keresett meg a következő problémákkal:

• Esténként, éjszakánként sok fiatal jelenik meg autókkal a parkolóban, s minősíthetetlenül, zajosan viselkednek, a másnap iskolába, munkába igyekvő emberek nem tudnak pihenni.
• Rengeteg a szemét, sok a sitt, az ismeretlen építőanyag.

Ön, mint a kerület első ember persze nem tudott semmit sem erről az ügyről, s azt ígérte később válaszol a felvetésemre. Mindezidáig nem tette.

Bevallom, én már akkor is csodálkoztam Polgármester úr tájékozatlanságán, hiszen ha hivatalból nincs is tisztában a kerület egyes dolgaival, legalább királyerdei lakosként járhatna néha nyitott szemmel.

Mindenesetre én a hétvégén készítettem néhány fotót, amit Polgármester úr részére bocsájtok, hogy a hivatali szobájából kis sem lépve, legalább két dimenzióban lássa a valóságot. Hanganyaggal sajnos nem szolgálhatok, a hideg éjszakák remélhetőleg tavaszig legalább csendet teremnek a környék lakói számára.

A képeken láthatja, hogy a Mély utcai telek áldatlan állapota nemcsak a környéken lakók, hanem egész Királyerdő problémája. Az itt élők ide járnak postára, a művelődési ház programjaira, gyermekeik az Eötvös iskola tanulói, itt szálnak le- és fel a 148-as buszra, itt parkolnak.

A nyugodt, kertes övezetben még inkább kitűnik, hogy a kerület vezetése miként bánik értékeivel, hogyan hagyja, hogy egy gyönyörű családi ház, a Szent István út 228. szám alatt – akkor, amikor családok százai vágynak saját otthonra – így szétrothadjon. Az önkormányzat ilyen példát mutat a csepelieknek? Ezért fizetjük az adót?

Különösen a gyermekek szocializációja szempontjából tartom károsnak, ahogyan kinéz ez a környék. Az iskolába igyekvő nebulók nap, mint nap ezt látják, ez vésődik be tudatukba, akár azt is gondolhatják: ez a természetes. Tudnak-e pedagógusok, a szülők ilyen környezetben hitelesen érvelni környezetünk, értékeink megóvása mellett?

Tisztelt Polgármester úr!

Kérem, még oly’ fontos és tetemes politikai munkája ellenére is, menjen el a Mély utcai telekhez, nézzen szembe a valósággal, és tegyen ott végre rendet, élhető környezetet, mentse meg a képen látható családi otthonból azt, ami még megmenthető!

A királyerdei lakosokkal közösen várjuk és elvárjuk Polgármester úr szakszerű és gyors intézkedését!

Budapest, 2008. november 12.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
frakcióvezető


25 hozzászólás “Mély utcai telek – borzalmas állapotok” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    IGEN IGEN! MSZP! MEGCSINÁLTUK! a festékes és egyébb oldószeres üvegek, vödrök, kannák, a lomtalanítás óta kallódnak az utcán! A festékeket higítókat, savakat NEM vitték el a lomtalanításkor! Meghírdették, hogy a Mária Királyné XXy szám elé vigyék az ilyen anyagokat! Még jó hogy elöbb megnéztük hogy hol ez a hely és nem vittük a festékeket! Az ott lakó szt mondta, hogy mit képzelünk mi? Be is ment az ÖNKORMÁNYZATHOZ hogy hogy képzekik ezt? Mincs kihelyezve kontiner, és majd Ő fogja a kifolyt festékeket eltakarítani? Többen érdeklődtek hogy hová lehet tenni a festékeket? Neki eböl csak gondja származott amit meg is köszönt az ÖNORMÁNYZATNAK! Imába foglalta a nevüket a hozzá nem értésük miatt! Miért nel kehetett a Kisposténál egy kontinert elhelyezni a vegyszereknek elvtársak?

  2. Gordon szerint:

    Gyönyörűséges látvány. A királyerdei MSZP-s képviselőket egyébként ez a helyzet ne zavarja?

  3. Csaba szerint:

    Tóth Mihály lehet, hogy azért nem észlelte ezt a problémát, mert már régen nem csepeli lakos? Lehet, hogy már ő sem bírja elviselni azt, ahogy ez a kerület kinéz. Mindez az ő jóvóltából.

    Remélem eltakarítják a szemetet még idén, aztán amikor eljön az idő, akkor ismét.

  4. Földhözragadva szerint:

    A polgármester és az ellenzék vezetője is maximálisan elvégezte a dolgát. Az egyik le se sz.ta, a másik meg adott neki egy papírt. Mi marad a környéken lakóknak? Egy sz.r, rajta papírral…Magunkra maradtunk, nem repül az a fránya sültgalamb…

  5. királyerdei szerint:

    Arról volt szó, hogy itt épül a Spar. Már 3 éve itt kellene vásárolnunk, helyette maradt a kis susnyás, ha nem tetszik, akkor lehet buszozni, cipekedni, vagy a benzint fogyasztani. Ennél egy faluban jobb a helyzet, mint itt .

  6. Sphere szerint:

    Hát igen Csepel, kezd egy nagy szemétdombbá válni.Érdemes elsétálni a Bánya utcai közért környékére is. A zárt szeméttároló mellett külön kupacok nőnek, használt bútorok teremnek. Esténként autós ifjúság jelenik meg. Mivel a közért 22 óráig nyitva tart, van idő feltankolni holmi szeszekkel. Azután mehet a kiabálás, zeneszó mellett. Mivel nyilvános WC nincs…, de van szeméttároló, evidens, hogy rendesen körbe van pisilve. Persze az ott élő emberek erkélye is arra néz. Ezután ( éjjel valamikor ) beülnek autóikba és távoznak. (nem bambit ittak !) Persze, ha a kerület nagyjai közül valaki itt élne, talán itt is lenne szökőkút.

  7. miska72 szerint:

    Csaba Tóth Mihály és bandálya azért nem észleli ezt a jelenséget, mert az Önkormányzati hivatalból nem látni ide. Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  8. Németh Szilárd szerint:

    Tisztelt “Földhözragadva”!

    Ellenzéki képviselőként nincs jog- és hatásköröm, hogy a polgármesteri hivatal, vagy a CSEVAK illetékeseit utasítsam arra, hogy végezzék a dolgukat, tegyenek rendet, őrizzék a közvagyont. Sőt, nem is ellenőrizhetem az elvégzett vagy el nem végzett munkájukat, az én aláírásomra nincs szükség az ún. “teljesítés igazoláshoz”.

    Más lehetőségem nincs, mint a Polgármester úrnak jelezni a hozzám forduló emberek problémáit, panaszait, és kérni az intézkedését. A csepel.infon sok ilyen levelet olvashat, nagyon változatos témákban (galvániszap, Kis-Duna part, Csepel SC, utak, járdák, közlekedés, stb.) Ezek nemcsak kérések, jelzések a Polgármester úr felé, hanem egyben állásfoglalások is arról, hogy tudom mit kellene tennem az ő helyében, és adott esetben tenném is.

    Szerintem ezt egyébként Ön is nagyon jól tudja, de ennek ellenére szándékosan mossa össze személyemet és pártomat a jelenlegi kontár és felelőtlen vezetéssel. Hogy miért teszi ezt, az már az Ön felelőssége. Lelke rajta!

  9. Földhözragadva szerint:

    Tisztelt Németh Úr!
    Van más lehetősége. Bár kimondottan ellenzem, hogy a politika “mindenhová beteszi a lábát”, de feltételezem, hogy ismertsége révén hamarabb összerántana 30 embert, hogy legalább a szemetet szedjük össze a környéken. Jelenleg egyedül szedem az utcánkban.
    Feltételezem érti a különbséget a “gyerünk előre” és a “gyerünk utánam között”.
    Tehát, ha úgy érzi, hogy az egyetlen megoldás a levélirogatás, “lelke rajta”, mi kisemberek meg összeszedjük a szemetet…

  10. Laja szerint:

    Érdekes, amit Fölghözragadva ír. Kicsit talán bugyuta. Összerántani 30 embert és megcsinálni. Vannak ilyen akciók igen, általában figyelemfelhívásra. Lásd Kis-Duna partja.

    Kicsit érdmes abból a megvilágításból szemlélni a dolgot, hogy az önkormányzatnak van egy kifejezetten közterülettel és közvagyonnal foglalkozó cége, a Cs.E.V.A.K. Kft. Ez az ő dolguk. Sőt, ha jól gondolom, akkor erre kapnak pénzt is.

    Ennek fényében érdekes Földhözr. hozzáállása, hogy az önkormányzat elveri a közpénz, mondván elvégzi a feladatot, azonban ez mégsem történik meg. Majd összeránt valaki 30 embert és azok szabadidejükben, ingyen megcsinálják. Ez így van rendben szerinted???

    Szedd össze magad és ne írj badarságokat, kérlek. Köszönöm.

  11. Laja szerint:

    Sőt, most ismét megnéztem a képeket.

    Azt csodálom, hogy nem javasolta Földhözragadva, hogy Németh Szilárd szegyjen össze egy másik csapatot is és tatarozzák az önkormányzat tulajdonában lévő házat. Aztán ha végeztek, azonnal hozzá is kezdhetnek a gerincút megcsinálásának.

  12. Földhözragadva szerint:

    Valószínű, ha ennyien mondjátok, akkor én vagyok a beteg. Tehát, ha ég a házam, ne álljak neki oltani, mert az önkormányzat odaadta a tőlem beszedett pénzt a tűzoltóknak, hogy ezeket az eseteket megoldja…:(
    Valszeg én már ilyen betegen fogok meghalni, de nem szeretek szarban élni, mégha másé is…

  13. Laja szerint:

    Nem beteg vagy, bugyuta. Hozzászólásodból is látszik, hogy nem fogtad fel, amit írtam.

    Egy terület rendbetételét pedig szerintem nem illik összehasonlítani adott esetben életmentő tevékenységgel!

  14. Földhözragadva szerint:

    Laja, lehet, hogy nem értem, de ezzel mi a baj? : “Összerántani 30 embert és megcsinálni. Vannak ilyen akciók igen, általában figyelemfelhívásra. Lásd Kis-Duna partja.” folyt: Tamariska, stb…

  15. Huba szerint:

    “Földhözragadva” (értelmi önkritika)!

    Ha legközelebb az illetékesek nem írtják a szunyogot, összeugrunk vagy 30-an és lepkehálóval összefogdossuk őket.
    Az illetékesnek meg nem marad más hátra, mint a feladat elvégzése mellé odabiggyeszteni a “nike” jelet és az erre szánt pénzt testvériesen megosztani az elvbarátokkal!

  16. Laja szerint:

    Remek meglátás Huba! A barátunk szerint ez így rendben van.

  17. Laja szerint:

    …illetve rendben lenne…

  18. Kati szerint:

    T. Földhözragadva !

    Van egy ajánlatom írjon Tóth Misinek, hogy egyedül szedi a szemetet,
    mert Németh Szilárd nem képes összeszedni 30 embert rá. Nevetséges amit
    soraiban megfogalmazott. Az a baj , hogy sok ember így fogja fel a dolgokat
    nem csak ebben, ha nem sok másban is.

  19. Földhözragadva szerint:

    Emberek, nem úgy olvastok, ahogyan én írok, ezért megpróbálom tömörebben:
    1/Az önkormányzati ingatlan a szt István úton áldatlan állapotban van.
    2/Az önkormányzat jelenleg nem tesz semmit.
    3/Németh Szilárdnak írtak az ittlakók egy levelet, hogy segítsen.
    4/Az ellenzéki képviselő írt egy levelet a polgármesternek, melyben nehezményezi ezt. (Válaszában Szilárd kifejtette -ezúton megköszönve a tájékoztatást-, hogy neki csak ezen eszközök vannak a bírtokában)
    5/Jómagam bugyuta ötlete, hogy -a hivatalos út áthidalásával- egy csapat kisember (akiknek az össze verbuválásához jó lehetett volna egy celeb…:)
    némi lokálpatriotizmustól vezérelve kesztyüben, sitteszsákkal felszerelve, tesz vmit a környezetéért…
    6/Sok bejegyzés, okos emberektől…:(
    7/”Mi marad a környéken lakóknak?”
    8/ 2020-ban, lsd 1/ pont…

  20. matyi szerint:

    Németh Szilárd úr!
    csak gratulálok a munkához !!!,láttam már testületi üléseken ,a hozászolásaikat ,és a tuloldal bugyuta röhögéseiket ,sugdolozásaikat , mintha csak ök lennének a nagy okos tojások! Önök bármit montak a tuloldal leszavazta mindig önöket !
    sok csepelinek javasolnám üljönbe ilyen ülésekre ! rájönének ,hogy a megválasztott tuloldal mily botrányosan képviseli a csepeli lakosokat!
    képvisel ??milyen hülyevagyok !!!
    miska72 milyen igazadvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  21. asdf szerint:

    … legközelebb nem Misire kell szavazni, hanem arra, aki a rendelkezésre álló pénzből megoldja a problémákat.

    Ha Földhözragadva felvetését tovább gondoljuk, akkor innen már csak egy lépés, hogy minden kerületinek ingyen kaszát kéne osztani, hogy a Csevak helyett elintézze a parlagfüvet.

    Lehet kis csoportos foglalkozás keretében közterületet rendezni, aminek sokan örülnek is, hogy megszépül a terület, de vajon akik ott szedegetik a szemetet nem ülnének szívesebben otthon a családjukkal vagy sétálgatnának arrafelé?
    Ez önkormányzati feladat, az önkormányzatnak kell megoldania (oda küldeni 30 embert, akiknek ez a munkájuk).
    És ha meg végeztek a Mély utcában, mehetnek a “leendő” gerincút területére folytatni.

    Tóth Mihályt látta már valaki kétkezi munkát végezni Csepelen, Csepelért?

  22. Laja szerint:

    Esetleg kampányban. Már nem is Csepelen lakik, egyre többen beszélik ezt…

  23. miska72 szerint:

    Hát ez egy jó vicces oldal. Olyan jót nevettem az igazságokon.
    Németh Szilárdnak Más lehetősége nincs, mint a Polgármester úrnak jelezni a hozzá forduló emberek problémáit, panaszait, és kérni az intézkedését.
    Az elvtársak meg jót mosolyognak rajta! ( leszarják)
    Földhöz ragadtatva edz a dolgod! Jelenleg egyedül szeded a szemetet az utcátokban.
    A házad elötti közterület a tied ha takarítani kell!
    A házad elötti közterület a tied ha havat kell dobálni!
    De ha kontinert heyezel el az utcán akkor már az ÖNKORMÁNYZATÉ!
    Ez a DEMOKRÁCIA!
    Laja tatarozásos hozzázólásán is jót derültem. Ttarozzuk be az Önkori épületeit utánna meg építsük meg a GERINCUTAT!
    Ja hol a TESCÓ 560 milliója? Ez még mindíg kérdés a számomra!
    Földhözragadva:

    Valószínű, ha ennyien mondjátok, akkor én vagyok a beteg. Tehát, ha ég a házam, ne álljak neki oltani, mert az önkormányzat odaadta a tőlem beszedett pénzt a tűzoltóknak, hogy ezeket az eseteket megoldja…:(

    Hát ez elég hülye kérdés volt!

    Huba hát ezen fetrengtem a röhögéstől. Ez nagyon tetszett.

    Ha legközelebb az illetékesek nem írtják a szunyogot, összeugrunk vagy 30-an és lepkehálóval összefogdossuk őket.
    Az illetékesnek meg nem marad más hátra, mint a feladat elvégzése mellé odabiggyeszteni a “nike” jelet és az erre szánt pénzt testvériesen megosztani az elvbarátokkal!

    Matyi Matyi!! hogy mondhatsz ilyet? Tudom ki vagy!!!
    Méghogy miska72-nek milyen igaza van?

    Ez is egy jó kérdés Lajától!

    Tóth Mihályt látta már valaki kétkezi munkát végezni Csepelen, Csepelért?

    Én még “DOLGOZNI” se láttam! mert ez minden csak nem munka!
    Mióta nevezik munkának hogy tönkreteszk a kerületet?
    A MUTYI mióta munka?

    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik Csepelt, meg egy szélhámos! Nem kicsit! NAGYON! MAFFIA az álam!

    No comment!

  24. […] telek áldatlan állapotának megszüntetése érdekében. Nem ez az első ilyen eset – mint arról a Csepel.info-n beszámoltunk. Tóth Mihály kerületi polgármester akkor válaszlevelében három pontban írta le, milyen […]

  25. […] Szilárd, a Fidesz – KDNP csepeli frakcióvezetője 2008. november 12-én levélben kérte Tóth Mihály polgármestert, hogy intézkedjen a Mély utcai telek áldatlan állapotának […]

Itt lehet hozzászólni !