Trehány munka ritkán jó – a Szabadkikötő út

2007. szeptember 12.

szabadkikoto

Szabadkikötő út – a csatorafedők bermuda háromszöge

2004. nyarán kezdődött meg a csepeli Szabadkikötő út felújítása. A 400 millió forintra tervezett útépítés Magyarországon egyedülálló – vagy nagyon is tipikus? A kerépkárutat ugyanis használhatatlan állapotban hagyták, a “felújítás” pedig gyakorlatilag a mai napig, azaz három éve tart. Fenti képünk év elején készült, a helyzet azonban változatlan.

2004 óta ugyanis folyamatosan problémák vannak az út menti csatornafedőkkel, melyek körül újra meg újra berepedezik, szétesik az aszfalt. A problémán úgy tűnik semmi nem segít. Az alábbiakban a Csepel Online cikkét közöljük a felújítás megkezdéséről, amikor még senki nem tudta, hogy Afrikában, Ázsiában lehet utakat építeni, de Csepelen nem. Felelősök nincsenek. Kommentár nélkül.

Új burkolat az alapra

Megkezdődött a Szabadkikötő út régóta várt felújítása. A kivitelezést az EGÚT Egri Útépítő Rt, a munka lebonyolítói teendőit a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt végzi A kivitelező augusztus elsejére ígéri a munka befejezését. Addig félpályás útlezárásra és közlekedési torlódásokra is kell számítani. A közlekedési változásokról a Fővinform ad tájékoztatást a televíziók, a rádiók hír- és információs műsoraiban.

Tájékoztat az Fővinform és az FKF Rt.

A munkálatokkal kapcsolatosan a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztály Út-Műtárgy Alosztály útügyi csoportvezetőjét, Kántorné Volter Erzsébetet kérdeztük.

– Előreláthatólag mennyi ideig tart a Szabadkikötő út felújítása?

A kivitelező legutolsó tájékoztatása szerint augusztus elsején fejeződik be a munka.

– Milyen technológiával készül a felújítás, és hány év garanciát vállal a kivitelező?

A technológia a következő: a meglévő öntött aszfalt lemarását követően a repedések kiöntése és a szükséges felületi kiegyenlítés után a lemart kopóréteg pótlása négy centiméter vastag aszfalttal történik. A kivitelező öt év garanciát vállalt.

– Melyik cég végzi a felújítást? A cég kiválasztásánál történt-e nyílt közbeszerzési eljárás?

A Közbeszerzésről szóló törvény és Budapest Főváros Közgyűlésének rendelete alapján a Fővárosi Önkormányzat nevében a Közlekedési Ügyosztály a felújítási munkák elvégzése érdekében lefolytatta a nyílt közbeszerzési eljárást. Az eljárás nyertese: az EGÚT Egri Útépítő Rt. lett.

– Mennyibe kerül a felújítás?

– A teljes bekerülési költség bruttó 400 millió forint.

– A felújítás során milyen forgalomkorlátozásokra kerül sor?

A kiviteli munkák a közúti forgalom fenntartása mellett, részleges forgalomkorlátozással fognak megvalósulni. A kopóréteg terítését félpályás lezárással oldja meg a kivitelező.

– Mi történik akkor, ha a kivitelező nem tudja tartani a határidőt?

A kivitelezési munkák ideje alatt heti rendszerességgel fogunk kooperációs értekezletet tartani, ahol a kivitelező tájékoztatást ad a munkák ütemterv szerinti állásáról. Amennyiben bármi miatt csúszás várható azt a műszaki ütemterv aktualizálásával folyamatosan figyelemmel kísérhetjük és a szükséges intézkedések megtehetők. A kiviteli munkák lebonyolítói teendőit a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. végzi. Későbbiekben, a kivitelezés idején a munkálatok menetéről ők tudnak tájékoztatást adni.

5 hozzászólás “Trehány munka ritkán jó – a Szabadkikötő út” bejegyzésre

  1. […] évvel a Szabadkikötő út felújításának megkezdése után ismét téma lett a hiányzó kerékpárút. Bátky Endre csepeli képviselő hétfőn […]

  2. […] Csepel.info Csepeli hírblog « Csepel-diadal a karácsonyi tornán […]

  3. […] Csepel.info először 2007. szeptember 17-én írt a csepeli Szabadkikötő út szupertrehány felújításáról, amellyel több százmillió forinttól sikerült Demszky Gábornak és a fővárosi MSZP-SZDSZ […]

  4. […] A Szabadkikötő utat 2004 óta nem képes a főváros tisztességesen megjavíttatni. Ezért minden egyes felújítás után két-három hónappal újra és újra beszakadnak az út menti csatornafedők. Csepel legfontosabb útvonala gyakorlatilag soha nem használható rendeltetésének megfelelően, ami tovább nehezíti a dugók miatt amúgy is nehézkes közlekedést. A köznyelv által „Demszky-lyukaknak” elkeresztelt, hamisítatlan budapesti jelenség ügyében Németh Szilárd fővárosi képviselő, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője 2008. december 29-én azonnali intézkedést kért. […]

Itt lehet hozzászólni !