Hurrá, megjavították a beszakadt csatornafedőket!

A Demszky-lyukakba ömlik a közpénz, mégis évekig maradhatnak a dugók

Csepel.info

Beszakadt csatornafedő – tervezési hiba is volt a kiváltó okok között

A napokban fejeződött be a Csepel legforgalmasabb útvonalán, a Szabadkikötő úton 2008. decemberében beszakadt csatornafedők javítása- értesült a Csepel.info. A megjavított részeken a fedőkkel biztosan nem lesz több gond. Azokat ugyanis megszüntették, és az esővíz mostantól az útpadkánál kialakított lefolyókon keresztül fog távozni.

A Csepel.info úgy tudja: amennyiben a Németh Szilárd fővárosi képviselő által sürgetett, de még így is 6 hónap után (!) elvégzett javításokat nem követi a megmaradt fedők tervezett és egyszerre elvégzett megszüntetése, a Szabadkikötő úton még egészen biztosan évekig tartó, állandósult dugókkal számolhatunk. Mivel pedig az eleve rosszul megépített esővíz-lefolyókra a „garancia” is lejárt, most már közpénzből lehet fizetni a felmerülő sok tízmilliós pluszköltségeket. Mindannyiunk nagy örömére.

A Csepel.info 2008. december 16-án írt először arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután beszakadt egy csatornafedő, de azt nem javították meg és a veszélyt jelző táblát sem pótolták. Lapunk információit több országos lap és hírügynökség is átvette, három órával később pedig ismét kikerült a veszélyt jelző tábla. A hibát azonban azóta sem javították ki, sőt, azt követően több újabb csatornafedő is beszakadt.

A Szabadkikötő utat 2004 óta nem képes a főváros tisztességesen megjavíttatni. Ezért minden egyes felújítás után két-három hónappal újra és újra beszakadnak az út menti csatornafedők. Csepel legfontosabb útvonala gyakorlatilag soha nem használható rendeltetésének megfelelően, ami tovább nehezíti a dugók miatt amúgy is nehézkes közlekedést. A köznyelv által „Demszky-lyukaknak” elkeresztelt, hamisítatlan budapesti jelenség ügyében Németh Szilárd fővárosi képviselő, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője 2008. december 29-én azonnali intézkedést kért.

A vasúti átjáró állapota ma is kritikus, de a javítása a MÁV-hoz tartozik

Azonnali intézkedés MSZP-SZDSZ módra

Németh Szilárd azonnali intézkedést kérő levelére – mondhatnánk csepeliesen, hogy postafordultával – 2009. március 16-i keltezéssel, azaz három és fél hónappal később kapott választ. Lapunk nem tud róla, hogy az ügyben időközben akár Tóth Mihály, Csepel MSZP-s polgármestere, akár Podolák György vagy Avarkeszi Dezső, Csepel MSZP-s parlamenti képviselői bármit is tettek volna.

A válaszlevél 1. oldala (kattintson a nagyításhoz) – “a Szabadkikötő utat használó nagy tengelyterhelésű, nagy sebességgel közlekedő kamionok kerekei éppen a szegély melletti területet terhelik”

A válaszlevél azonban, amelyet a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője és fővárosi képviselője több mint három hónappal később kapott, több mint érdekes. Abból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy az út felújításának már a tervezésekor is tudni lehetett, hogy a csatornahibák törvényszerűen jelentkezni fognak – azokat azonban mégsem előzték meg. A válaszlevél azt is feketén-fehéren közli, hogy az utat (tervezetten rosszul) kivitelező társaság 4 éves garanciális kötelezettsége 2008. évben lejárt, a javítások tehát már az útfenntartási keret terhére történtek.

A válaszlevél 2. oldala (kattintson a nagyításhoz) -“a Corvin utcai csomópont vasúti átjárója a MÁV Zrt. kezelésében van, annak állapotáért a MÁV Zrt. a felelős”

Az illetékesek levele után újabb két hónap telt el, mielőtt a kerület legforgalmasabb útvonalán a javítások előkészületei végre megkezdődhettek. Lapunk úgy tudja, hogy a 2008 végén beszakadt csatornafedők javítása mára valóban befejeződött – már csak a kijavítatlanul maradt több mint száz fedő maradt hátra.

Amennyiben tehát a csatornafedők javítását nem tervszerűen és lehetőleg egyszerre végzi el a főváros, egészen biztos, hogy évekig tartó forgalomkorlátozásokra számíthatnak a csepeli autósok a Szabadkikötő úton törvényszerűen folyamatosan beszakadó csatornafedők miatt.

Csepel.info

A Csepel.info témához kapcsolódó cikkei időrendben:

Trehány munka ritkán jó – a Szabadkikötő út

Vigyázat: életveszély a Szabadkikötő úton!

Ismét jelzik az úthibát

Demszky-lyukak: azonnali intézkedést kért a Fidesz

2009-ben is maradnak a problémák?

Lassan kijavítják a Demszky-lyukakat

8 hozzászólás “Hurrá, megjavították a beszakadt csatornafedőket!” bejegyzésre

  1. kovács Ernő szerint:

    Mi van gyerekek, Demszky senkit sem érdekel?

  2. Papasa szerint:

    Ez mindig is így volt.. 🙂

  3. Nagyapó szerint:

    Ez a szoc-lib hozzáértés, szürkeállomány. 4 év után rájöttek , amikor lejárt a garancia és fizetni kell, hogy a csatornafedél, melyet a víz levezetése végett besüllyesztettek, nem bírja a 70 km/ó sebességgel menő járművek kerekeinek ütését. Most már megvilágosodtak a megoldást illetően. Bravó.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  4. nem is ment el az eszünk szerint:

    Demszky, Tóth és az egész bagázs hibás! Az ilyen gané munkáért nem fizetés, hanem kirúgás jár egy normális cégnél.

  5. Papasa szerint:

    Normál cégnél (városnál) nincs olyan, hogy emelkedik a metróépítés költsége. Bekérem az árajánlatokat pályázat útján, kiválasztom a nyertest, fix ár, és határidő, kötbérrel! Ennyi. Hol van olyan, hogy szerződés után a kivitelező még ennyit meg annyit kér?

  6. miska72 szerint:

    “Hurrá, megjavították a beszakadt csatornafedőket!”

    Ennek minek kell örülni? Normális helyeken, ez természetes dolog. 😉

  7. lolka szerint:

    Na legalább nem kell kerülgetni, ha bringával tekerek a ‘kikötő uton.
    Csak a rosszak lettek javitva, vagy mind?-(igaz mind rossz volt)
    Itt még sokáig várni kell a nóóórmális dolgokra.

  8. lolka szerint:

    A Soroksári-ú. felé csak hárrmat tettek a járda alá. (Ma jártam arra) Majd a többit késöbb, részletekben, mint kutya a b…..st. Igy olcsobb ha kettesével-hármassával csinálják.

Itt lehet hozzászólni !