Vigyázat: életveszély a Szabadkikötő úton!

Csepel.info

Életveszély: egy teherautó éppen ráhajt a lyukra – kép jobb sarkában a kilökött bója

Életveszélyes helyzet alakult ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután több mint egy hete beszakadt egy csatornafedő. A csatornalyukra az első napokban még jelzőbója figyelmeztetett, azonban hamarosan azt is kifordította egy autó. A lyuknál – melyre így már semmi nem figyelmeztet – most 70-80 km/órás sebességgel mennek el a gépjárművek, és minden harmadik teherautó rá is hajt. Ha csak egy vezető veszíti el az uralmát a járműve felett, az több ember halálát is okozhatja.

A csepeli Szabadkikötő út menti csatornafedőket érthetetlen módon több mint négy éve nem képes a főváros megjavíttatni. Úgy tudjuk, hogy a köznyelv által már „Demszky-lyukaknak” is elkeresztelt, hamisítatlan budapesti jelenség ügyében Németh Szilárd fővárosi képviselő, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője ismételten, immár negyedszer is interpellációt nyújt be.

70-80 kilométeres sebességgel hajtanak el a gépjárművek a HÉV Csepeli Szabadkikötő megállóhelye magasságában. Igaz, itt még csak ötvennel lehetne menni, a magasabb sebességet megengedő tábla odébb van, de erre a megszokásból vezetők nem figyelnek. A Szabadkikötő út szélén található, nehezen észrevehető lyukra minden harmadik teherautó és sok kocsi rá is hajt, csak a szerencsének köszönhető, hogy még nem történt súlyos baleset. A lyuk egy hete ott van, a bóját napokkal ezelőtt fordíthatta ki egy rá hajtó kocsi, de mégsem rakja vissza senki – hogy a csatorna javításáról ne is beszéljünk.

Nem először fordulok a főváros vezetéséhez ebben az ügyben – mondta el lapunk kérdésére Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője, fővárosi képviselő. Már a Szabadkikötő út 2004-es felújításakor is elmaradt a kerékpárút megépítése, melyet akkor sajnos a csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése cseppet sem hiányolt. Pedig szükség volna rá, kerékpárral ma is életveszélyes erre hajtani.

szabadkikoto

Szabadkikötő út – a csatorafedők bermuda háromszöge – itt egy korábbi, teljes felújítás látható

Az is hamar kiderült, hogy a felújítás súlyos hiányosságokkal járt együtt. A csatornafedőkkel a „felújítás” befejezése óta, azaz négy éve baj van, folyamatosan, egymás után szakadnak be. Eddig háromszor interpelláltam az ügyben, holnap nyújtom be a negyediket. Kérdéseimre korábban elmondták, hogy az útjavítás garanciális, de ennyi év után ezt én már nem hiszem el. Azt is sikerült elérnem, hogy a kontármunka által érintett összes csatornafedőt és környékét csinálják meg újra, de a munkát elvégzőket már a főváros választja ki, és sajnos a minőség nem változott, így a hibák ismét jelentkeznek. Elég végigmenni autóval az úton, jól lehet látni, hogy az összes – sok tucat – csatornafedő és környéke szét van repedezve. Egy tisztességes javítás újabb több tízmillió forint közpénzt emésztene fel.

Azt szeretném, ha a csepeli Szabadkikötő út több, mint négy évvel a felújítás megkezdése után végre biztonságossá válna az ott közlekedőknek. A főváros és sajnos a csepeli önkormányzat nemtörődömsége, kontármunkája itt szó szerint csepeli életeket veszélyeztet, amit végképp megengedhetetlennek tartok. Ezért, ha kell, addig folytatom az interpellációk és felszólalások sorát, amíg a problémát meg nem oldják – hangsúlyozta a képviselő.

Csepel.info

A témában megjelent korábbi cikkünk:

Trehány munka ritkán jó – a Szabadkikötő út

14 hozzászólás “Vigyázat: életveszély a Szabadkikötő úton!” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Nap mint nap ott megyek el, nagyon jó, mondhatom!

    Csinálják meg végre normálisan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Bubus szerint:

    Páran már haltak meg arrafelé. Nem kéne megint baleset ahhoz, hogy a főváros tegyen valamit.

  3. Lexon szerint:

    Bubus: nem azért haltak meg, mert a csatornafedelekkel baj van, hanem mert valaki felelôtlenül, ész nélkül száguldozott. Arrafelé ez minden 5. autóssal megesik… Mégsem változott semmi.
    “kerékpárral ma is életveszélyes erre hajtani” – mélyen egyetértek Szilárddal. És nemcsak a csatornafedelek miatt, hanem a száguldozó, kerékpárosokat leszorító, agresszív autósok miatt is…
    Kedves Szilárd: a mostani járdalezárások, kerékpáros átterelések nem szúrják a szemedet? Nem lehetne valakit felelôsségre vonni emiatt? Jobb oldalon kirakva a tábla: kerékpáros és gyalogos forgalom a túloldalon. De hol?! A járdán?! Szabálytalan. Vagy szembe a forgalommal?! Életveszélyes és szabálytalan… Ezt ki találta ki?!

  4. Bubus szerint:

    Még mielőtt félreértenénk egymást, én sem arra utaltam, hogy a csatornafedők miatt meghaltak volna – eddig. És remélem ez után sem fog senki.

    A Szabadkikötőnél azt a szegény öreget láttam kiterítve, akinek ott a emlékhelye. Ő biztos nem száguldozott. Úgy emlékszem az is karácsony környékén volt, és a gázoló elmenekült. Borzalmas volt látni, ahogy ott fekszik, folyik ki a fejéből a vér, és ott állnak tehetetlenül felette.

  5. Nagyapó szerint:

    Lexon!
    Miért száguldozás a 70-es táblánál 70-nel menni?.
    Kerékpárral a kerékpárúton kell hajtani. Ifjúkoromban a Nagyduna felőli oldalon – lépcsősen – két sáv volt , gyalogosoknak és kerékpárosoknak. A másik oldalon egy kerékpáros sáv volt. Ma kerékpárral csak az úttesten lehet közlekedni.
    Apropó Lexon! Mikor lehet újra kerékpárral az Autógyárig (Szigethalom) menni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  6. […] értesült több forrásból is a Csepel.info. Lapunk kedden délelőtt írt először arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután több mint egy hete beszakadt egy […]

  7. greg szerint:

    Bubus!
    Sajnálom, hogy az Önkormányzati képviselők és hivatalnokok “szlogenjét” írtad be 2008. december 16. 12:54-es kommentedbe!

    Ha valami problémát vetsz fel Csepelen, rögtön azt a választ kapod, hogy “ez fővárosi terület”, “az a főváros illetékessége”, “majd a főváros”.

    Sajnos mind a kormánypárti, mind az ellenzéki oldal képtelen felfogni, hogy a főváros soha, semmit nem fog tenni Csepelért !!!!!!!
    Minden csak azt szolgálja, hogy a belső kerületek gyarapodjanak, gazdagodjanak. Kerületünket pedig szakmai analfabéták “irányítják”, aikk képtelenek bármiféle érdekérvényesítésre.

    A Szabadkikötő út felújításánál a csapadékvíz elvezetést elhúzással a járda alá kellett volna áthelyezni, s ezzel együtt a járdát kiszélesíteni.

    Ezt a csepeli vezetésnek kellett volna kezdeményezni, szakmailag képviselni, de itt sajnos mindenki csak azzal foglalkozik, hogy mit lehet ellopni, hogy hogy lehet több pénzt kifacsarni ebből a rendszerből.

    Teljesen új képviselőket kell választani! Olyanokat, akiket nem irányítanak a pártok és ezért tudnak a csepeli emberekért dolgozni.

  8. Prendick szerint:

    Van megoldás. Ha Szilárdék a legközelebbi nyílt levelüket kinyomtatják ötszáz példányban, pont be lehet tömni a lyukat egy időre. Ha zacskóba rakják, el sem ázik. 🙂
    /Bocs, nem tudtam kihagyni./

  9. Titok szerint:

    Olyan sokszor hozzányúltak, felújították aztán ennek a hibáit kijavították stb…..De egy ilyen munkálatba nem fért el, olyan program ,hogy csináljunk járdát és bicikliközlekedést oldjuk meg, de ne úgy, hogy ide vagy oda húzok egy fehér csíkot. Például olyan alkalmakkor, amikor lehetőségem van rá biztos, hogy szívesebben bicikliznék.
    Sebesség kérdése roppant érdekes, ha 50-nél valaki 30-40-nel megy mivel ez gyakori, erre mi a válasz reakció, megelőzöm, aztán ott ragad a pedálon a láb. Nos, ezeket az irreálisan lassú vezetőket is nagyon megbüntetném.

  10. Lexon szerint:

    Nagyapó:
    az adott szakaszon nincsen 70-es tábla… 50 a megengedett. “itt még csak ötvennel lehetne menni, a magasabb sebességet megengedő tábla odébb van”. Olvasás, szövegértés!

    “Kerékpárral a kerékpárúton kell hajtani. … Ma kerékpárral csak az úttesten lehet közlekedni.” – Én azt írtam: “Jobb oldalon kirakva a tábla: kerékpáros és gyalogos forgalom a túloldalon.” Nem forgalom megtiltva! Hanem a túloldalon. Olvasás, szövegértés!

    A harmadik kérdésed demagóg, nem reagálok rá.

  11. […] december 16-án írtunk arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki, miután több mint egy héttel azelőtt beszakadt egy […]

  12. […] ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután több mint egy hete beszakadt egy csatornafedő – írta a Csepel.info 2008. december 16-án. Ahogy a fenti képünkön látható, öt hónappal később még nem sokat […]

  13. […] Csepel.info 2008. december 16-án írt először arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután beszakadt egy csatornafedő, de azt nem javították meg […]

Itt lehet hozzászólni !