Lassan kijavítják a Demszky-lyukakat!

Csepel.info

Demszky-lyukak napjainkban

Életveszélyes helyzet alakult ki a csepeli Szabadkikötő úton, miután több mint egy hete beszakadt egy csatornafedő – írta a Csepel.info 2008. december 16-án. Ahogy a fenti képünkön látható, öt hónappal később még nem sokat változott a helyzet (csak jelzik az úthibát). Viszont ennyi idő már elég volt ahhoz, hogy a csatornafedő körüli repedéseket krétával behúzzák, ami biztató jele a hibajavítás rohamosan közelgő időpontjának.

Demszky Gábornak hála, egy ilyen öt hónapos késés egy ilyen életveszélyes közlekedési helyzetben, Csepel legforgalmasabb és legfontosabb bekötőútján ma már-már Harry Potter-i gyorsaságnak tűnik.

2008. december 16-án írtunk először arról, hogy életveszélyes helyzet alakult ki a Szabadkikötő úton, miután beszakadt egy csatornafedő, de azt nem javították meg és a veszélyt jelző táblát sem pótolták. Lapunk információit több országos lap és hírügynökség is átvette, három órával később pedig ismét kikerült a veszélyt jelző tábla. A hibát azonban az azóta eltelt öt hónap alatt (!) sem javították ki.

A Szabadkikötő utat öt éve nem képes a főváros tisztességesen megjavíttatni: minden egyes felújítás után két-három hónappal újra és újra beszakadnak az út menti csatornafedők (erről 2007. szeptemberében, lapunk indulásakor írtunk először). Csepel legfontosabb útvonala ezért soha nem használható rendeltetésének megfelelően, ami tovább nehezíti a dugók miatt amúgy is nehézkes csepeli közlekedést.

…és 2008. decemberében

A köznyelv által „Demszky-lyukaknak” elkeresztelt, hamisítatlan budapesti jelenség ügyében Németh Szilárd fővárosi képviselő, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője – miután már korábban is többször felhívta a figyelmet a hibákra – 2008. december 29-én egyenesen Demszky Gábortól kért azonnali intézkedést. Levelére 2009. márciusában (!) szintén levélben válaszoltak, melyben megígérték az intézkedést. Azóta persze újabb két hónap telt el.

Úgy tűnik azonban, hogy a sokadszori kérés, követelés és nyílt levél – ha Demszky Gáborra jellemző gyorsasággal is –  de meghallgatásra talál. Lapunk ma délelőtt készítette azt a fenti fényképet, amelyen ugyan még az öt hónapja megszokott állapot látható, de már a burkolaton krétával jól láthatóan be voltak rajzolva a közlekedőket veszélyeztető repedések. Mivel a krétarajzokat egy eső gyorsan elmosná, lapunk szerkesztősége most őszintén abban reménykedik, hogy öt hónap után végre ezeket a “Demszky-lyukakat” is megjavítják.

Csepel.info

A Csepel.info témához kapcsolódó cikkei időrendben:

Trehány munka ritkán jó – a Szabadkikötő út

Vigyázat: életveszély a Szabadkikötő úton!

Ismét jelzik az úthibát

2009-ben is maradnak a problémák?

14 hozzászólás “Lassan kijavítják a Demszky-lyukakat!” bejegyzésre

  1. Tamási Juli szerint:

    Persze hogy kijavítják, egy éven belül 3 választás is lesz 😀
    A XIII. kerületben járva fedeztem fel, hogy 2 hét alatt fél városrésznyi utat javítottak ki, sõt, szépen felfestették a kerékpársávot is, ez majd jól fog mutatni a statisztikában: 2009-ben építettünk 8 km bringautat a kerületben 😀 😀
    Viszont a költségvetés meg nem léte miatt a parkokban nem vágják a füvet, nem locsolnak, gazolnak, ültetnek virágokat, takarítanak és indítják be a szökõ- és ivókutakat.
    Meg kell nézni a Jászai Mari teret 🙁 🙁

  2. Lexon szerint:

    Juli: “egy éven belül három választás” – segíts megszámolni, nekem nem sikerült…
    “2 hét alatt fél városrésznyi utat” – gyakran járok arra, ez is elég erôs túlzás…
    “felfestették a kerékpársávot” – hol?
    Ja, és a kerékpársáv és bringaút messze nem ugyanaz…
    Csak azért kötekszem, mert erôs túlzásokba teccik esni idônként… 🙂

  3. Jeniszej szerint:

    Lyuk gyűlölet beszédet be kellene tiltani!

  4. Attila szerint:

    Így van Jeniszej, ez egy antilyuk, gyűlölködő cikk. Demszkájnak már biztos habzik a szája, gusztos(talan) pedig már írja a nyílt levelét a Csepel.info-nak.

  5. bolemann lajos szerint:

    És a főváros által felújított csepeli utakat Demszky-utaknak hívják?

  6. Attila szerint:

    És a meg nem választott kormányt, bajnai kormánynak hívják?

  7. Prendick szerint:

    Lajos, az élet már csak olyan, hogy amit az ember a kötelességéből kifolyólag megcsinál, azért nem dicsérik meg, de ha elmulasztja a kötelességeit, azért fenéken billentik.
    Ezért nincsenek Demszky-utak, csak Demszky-lyukak.

    Jeniszej, Attila, ezen a lyuk gyűlöletbeszéden nagyon jót röhögtem, telitalálat. 🙂

  8. miska72 szerint:

    csak nehogy úgy járjon a QRMÁNY mint a libák!

  9. miska72 szerint:

    Demszky lyukát kellene betömni, egy négyes mertó szerelvénnyel!
    Vagy egy napernyővel? 🙂 🙂

  10. Paradoxon88 szerint:

    EP – OGY – és Önkormányzati
    Igaz, inkább másfél év, de költői túlzással belefér az 1 évbe 😉

  11. Tamási Juli szerint:

    Lexxon:

    Nyugodtan lehet kötözködni, ha nehéz a felfogásunk. De itt van egy kis segítség:
    Választások, amik jönnek:
    2009 június 7 EP
    2010 április OGY
    2010 ÖK

    Ez nekem háromra jön ki 😛

    XIII. ker: Újlipótváros, mondjuk Gogol/Pozsonyi/Csanády utcákban jókora szakaszok, Lehel tér + piac EGÉSZ környezete. El kell menni, meg kell nézni.
    Kerékpársáv, parkolóhelyek ugyanott!

    Az, hogy a kerékpársáv nem ugyanaz, mint a kérékpár út, azt én nagyon jól tudom, de sajnos a választási kampányban mégis úgy szerepel…

  12. Lexon szerint:

    Még mindig nincsen kész a javítás. Egy hét nem volt elég hozzá…
    A hármas számmal jelölt csatornafedél megjavításához még hozzá sem kezdtek. 🙁

  13. Klarissza szerint:

    Én valamit nem értek a Szabadkikötő úttal kapcsolatban.
    Azt már megemésztettem, hogy már vagy 3x javitották ki a csatornafedeleket, hogy hónapokig tekeregtünk a sávok között, hogy azután újra felmarják.
    Most úgy látom nincsenek útakadályok ( még), akkor miért kell lépésben haladni minden reggel??
    És egyszer csak elérkezünk a benzinkút lámpájához, és azt látom az fogja le a forgalmat.
    Talán hasznosabb lenne úgy beállitani, hogy a Szabadkikötőt részesitse elönyben, és nem a keresztirányú forgalmat. Sokszor nekünk piros és közben se oda-se vissza nem közlekedik semmi!

Itt lehet hozzászólni !