Mély utcai telek: továbbra is sürgős intézkedés szükséges

Fidesz-KDNP frakció

Mély utcai telek 8.

Németh Szilárd, a Fidesz – KDNP csepeli frakcióvezetője ismételten arra kérte Tóth Mihály polgármestert, hogy intézkedjen a Mély utcai telek áldatlan állapotának megszüntetése érdekében. Nem ez az első ilyen eset – mint arról a Csepel.info-n beszámoltunk. Tóth Mihály kerületi polgármester akkor válaszlevelében három pontban írta le, milyen intézkedéseket hoztak – ezek eredménye azonban egyáltalán nem látszik.

Az alábbiakban idézzük a polgármester levelét, az “intézkedések meghozatala” után készült képeket, valamint Németh Szilárd frakcióvezető újabb levelét.

Tóth Mihály polgármester válasza Németh Szilárd első levelére:

Tóth Mihály polgármester válasza Németh Szilárd 1. levelére

Németh Szilárd frakcióvezető ismételt levele a polgármesternek:

Tisztelt Polgármester úr!

Megkaptam levelét, amelyben a Mély utcai telekkel kapcsolatos „intézkedéseiről” tájékoztat. Köszönöm, de egyáltalán nem ezt vártam, a királyerdeiek nem erre számítottak a kerület első emberétől.

A Mély utcai telek az önkormányzat tulajdonában van, s annak kezelője az Ön pártalelnöke, Szenteczky János vezérigazgató úr által irányított Csevak Zrt. Ennek az önkormányzati cégnek a Képviselő-testület 2008-ban 582 millió Ft közpénzt juttatott a csepeli – köztük a királyerdei – lakosok adóforintjaiból azért, hogy a kerület közterületei tiszták, gondozottak, „élhetőek” legyenek.

Többek között – fenntartva az előző levelemben foglaltakat – ezért is tartom felháborítónak, ahogyan ezzel az ingatlannal bánik önkormányzatunk vezetése. Önnek most lett volna alkalma bebizonyítania, hogy érdekli ez a terület, hogy foglakozik a királyerdeik problémáival, hogy példamutató intézkedéseket tesz. Ön e helyett kiemelt egy részproblémát, s azt hiszi, ezzel el van intézve az egész!?!

Talán könnyebb volt a rendőrségre és a közterület felügyelőkre, s nem utolsó sorban az ott lakókra hárítani az egész ügyet? Vagy talán nem is személyesen tájékozódott? Rosszak a tanácsadói?

Tisztelt Polgármester úr!

Ne hallgasson a tanácsadókra! Győződjön meg személyesen arról, hogy milyen állapotok uralkodnak egy önkormányzati teleken! Ön is királyerdei lakos, sétáljon el a Mély utcai telekre, s gondolkodjon el azon, hogy mit is kellett volna tenni a felvetéseimmel kapcsolatban!

Én a hétvégén megint arra jártam, s készítettem néhány fotót, amit ismét megosztok Önnel. Vasárnap délelőtt vittem el családomat a Királyerdei Művelődési Házba, Halász Judit műsorára. A Mély utcai telek parkolója zsúfolásig megtelt, s az is lehet, hogy nemcsak csepeliekkel. Mindenki gyermekeivel érkezett a koncertre, s láthatták, tapasztalhatták mindazt, amit lefotóztam.

Megdöbbentő, hogy Csepelen, Királyerdőben így kell élnünk! Mit gondolnak rólunk a más kerületekből, településekről érkezett vendégek? Nem turisztikai tanulmányokra, meg nagy ívű papírmunkára van szükség, hanem cselekvésre! S pénz is van erre, s nem is kevés! (lásd: fent)

Tisztelt Polgármester úr!

Kérem, válaszoljon nekem, nekünk:

• Miért nem takarítottak ki?
• Miért van tele a park fanyesedékkel?
• Milyen föld-, sóder- és bitumendombok vannak ott?
• Mi van házzal?
• Mi lesz a telek jövőbeni sorsa?
• Hol fognak parkolni a művház rendezvényeire érkezők, ha beépítik,
• Egyáltalán, mikor lesz itt rend, tisztaság, élhető, gyermekeinknek példát adó környezet?

És ami a legfontosabb: a királyerdei, csepeli lakosokkal még mindig várjuk és elvárjuk Polgármester úr szakszerű és gyors intézkedését!
Budapest, 2008. december 2.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
frakcióvezető

Továbbra is így néz ki a terület:

Mély utcai telek 1.

Mély utcai telek 2.

Mély utcai telek 3.

Mély utcai telek 4.

Mély utcai telek 5.

Mély utcai telek 6.

Mély utcai telek 7.

Forrás: Csepel.fidesz.hu

17 hozzászólás “Mély utcai telek: továbbra is sürgős intézkedés szükséges” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Mély utca az “intézkedések” után. Gazda szeme hízlalja a disznót – vagy a szutykot, mert attól is függ, hogy milyen a gazda!

  2. Nagyapó szerint:

    Tóth polgármester vagy “hüje”, vagy hülyít minket. Mit akar attól a rendőrségtől, amely saját feladatát sem tudja ellátni (kivétel a melegfelvonulás védelme)? Ki hiszi el, hogy agy családi házban annyi sóder, sitt, homokhegy keletkezik, és egy éjszaka azt el lehet helyezni, mint amennyit a képeken látni? Én már láttam ott tolólapos munkagépet (dózer)is dolgozni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. Nándi szerint:

    Tóth Mihály szerint ez így biztosan jó. Sőt, mivel más hangokat nem is hallani, az MSZP-nek ez így biztosan megfelelő!

  4. Titok szerint:

    Szerintük ez így hangulatos ,tükrözi az ország állapotát.

    Fujjjjj!Mi lehet a fekete zsákban??

  5. miska72 szerint:

    Németh Szilárd kérése SÜKET fülekre talált! Nem kicsit! NAGYON! Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  6. miska72 szerint:

    És ami a legfontosabb: a királyerdei, csepeli lakosokkal még mindig várjuk és elvárjuk Polgármester úr szakszerű és gyors intézkedését!
    Budapest, 2008. december 2.

    Szilárd Szilárd! A szakszerű intézkedést inkább hagyjuk! 2 azaz kettő közigazgatási pert vesztettek el! Mit várunk ettől a bandától? ÜGYVÉD nélkül nyertem meg a pereket!
    CSI is azt mondta, hogy a legjobb szakmai tudásunk szerint jártunk el!
    Ha ez a legjobb szakmai tudásuk akkor fel kell álni az asztaltól, és át kell adni a helyet másnak!

  7. Csaba szerint:

    Miska, áruld már el, hogy milyen pereket nyertél, mert annyit beszélsz róla, de én pl. nem tudom.

    A Mély utcával kapcsolatban pedig csak annyit, hogy olyan a közterület, amilyen a város vezetése.

  8. miska72 szerint:

    Csaba a IWIW-en a Gazemberek a hivatalokban topik alatt elolvashatod.

  9. Szilveszter szerint:

    Sunyin hallgat a csepel.info, és a Helyi Théma, a rendezett környezetről! Volánboszok környéke, Budafoki út sarka! Rend van és tisztaság! Köszi a pártatlan tájékoztatást, és a “jónak is örülünk hozzáállást”!

  10. asdf szerint:

    Szilveszter, már megint megörvendeztettél minket a témához kapcsolódó hozzászólásoddal. Köszi.

    A fent leírt probléma egy frekventált kertvárosi részen van. Nem írom le ismét, amit Szilárd már leírt a főnöködnek, hogy miért probléma, hogy így néz ki. Ha szerinted nem gáz ahogy kinéz a terület, akkor nincs miről beszélni.

    Budafoki út sarka, volánbusz… kipucoltátok? Mit vársz? Gratulációt? Még több jutalmat Misinek? Hát nem annak kéne a természetesnek lennie, hogy rend van és ha mégsem, akkor rendet kell tenni? És nem x. levélváltás után, hanem azonnal.

  11. admin szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Talán a földre kellene borulni azért, mert úgy néz ki közpénzből egy belvárosi közterület, ahogy kellene?

    Ezért fizetjük az adót. Sajnálatos, hogy az áldatlan állapotok megváltoztatásához több újságnak is cikkeket kellett írnia.

  12. admin szerint:

    Reméljük, hosszú idő után így lesz a Mély utcai teleknél is, és nem csak áthordják máshova a szemetet…

  13. Szilveszter szerint:

    Hát nemtom…. Ti a saját munkátokat sem értékelitek. Nekem simán ezzel van a bajom! Örökké kántáltok valamit, és amikor megvalósul, akkor a saját hőzöngésetek eredményeit sem tudjátok értékelni.
    Tiszteld Admin, Kedves Asdf!
    Szó nincs arról, hogy földre kellene borulni, vagy hozsánnát kéne kiáltani! Egyszerűen arról van szó, hogy ha a hulladékgyűjtő konténer mellé kiteszel egy zsák szemetet, azt sem viszik el a kukások. Miért? Mert azért fizetsz adót, hogy jöjjön a kukás, a kukásnak meg azért fizetnek, hogy a hulladékgyűjtő konténert kiűrítse. Minden más szemét, és szemétség ott marad. Épp így van ez a Mély utcai, a Budafoki úti, a Volán buszos hulladékokkal is. Nem azért fizetjük az adót, hogy a tróger, senkiháziak deviáns szemetelésére menjen el a munka, és az azért kifizetett adóforint.
    De szólás van, cikkezés van, és lett foganatja a Budafoki úton, a Volán buszoknál, és még egy csomó helyen. És Kedves Admin, ha erről a Csepel.info is beszámolna, akkor az nem az önkormányzat dicsőítése lenne, hanem egyrészt a széleskörű (és valóban pártatlan) tájékoztatás, másrészről meg a saját (csepel.info) szavának környezetjavító hatásának demonstrálása. De ugye ez Nektek is eszetekbe jutott egy szockós marketingjavaslata nélkül? Csak mert a sportszerűség.

  14. asdf szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Kérlek ne használd a sportszerű szót.

    Köszi.

  15. Szilveszter szerint:

    Én kivételesen az elenzéki oldal sportszerűségére gondoltam, de köszi, hogy szólsz, sosem használom többé!

  16. Gordon szerint:

    Szilveszter!

    “Nem azért fizetjük az adót, hogy a tróger, senkiháziak deviáns szemetelésére menjen el a munka, és az azért kifizetett adóforint.” – írod. Akkor szerinted a Csevaknak mi a dolga?
    Megjegyzem, hogy a törmelékkupacokat valószínúleg nem az emberek hordták oda, hanem valaki komoly munkagépekkel. Az önkori mit gondol erről? Nem érdekli őket?
    Tehát ha holnap a kerület egyik közterületén megáll egy “dömper” és leborít x tonna törmeléket, akkor az nem gond? Az önkormányzatnak szerinted ilyen esetben semmi dolga nincs?

  17. […] frakcióvezető ezért 2008. december 2-án ismételten levélben hívta fel a polgármester figyelmét a Mély utcai telket elborító szemétre és mocsokra. […]

Itt lehet hozzászólni !