Tejút park: nem kapcsolja fel a villanyt a főváros

Csepel.hu

Hiába adták át májusban Csepel egyik legkülönlegesebb szabadidőparkját, a lámpák nem működnek, mert a főváros nem kapcsolja fel a világítást.

Hat hónappal a nyitás után ez egyre nagyobb gondot okoz. Mivel hamarabb sötétedik, délután öt órakor már koromsötét van a parkban.

A beruházás 420 millió forintba került, amelyet kormányzati forrásból a Főkert Nonprofit Zrt. valósított meg. A játszótérhez tartozó sportpálya, fitnesztér, közvilágítás és mellékhelyiség üzemeltetése is a Főkert Zrt. feladata. Lapunk még augusztus végén érdeklődött a panaszok kapcsán. Akkor azt a választ kaptuk, hogy az építés kivitelezése hamarabb elkészült, mint a közmű bekötések. A közvilágítás áramellátásának bekötése még folyamatban van…

Panaszos levelek

Magányosan, kislámpával kocogó hölgy a futókörön, sötétbe borult űrhajó mellett nagyival játszó gyerek, egy tornázó a fitnesz részen. A környező utcákban minden kivilágítva, ám a park éjsötétbe burkolózik. Ez a látvány fogadta délután öt órakor Balogh Ernő képviselőt és Ábel Attila csepeli alpolgármestert, amikor a május 19-én átadott parkban tartottak bejárást.

Folyamatosan kapom a panaszos leveleket, telefonhívásokat. A gumiszőnyeg néhány helyen minőségi hibás, fel kellett bontani. Ez előfordul. De hogy hetekig ne javítsák meg a hibákat, az elfogadhatatlan. Az pedig végképp érthetetlen, hogy miért nem kapcsolják fel a villanyt fél éve. Csak a mosdóban működik a világítás. Attól, hogy hidegebb az időjárás, a parkot még sokan használnák. Nem ér véget az élet délután négy órakor, amikor sötétedni kezd”- sorolta Balogh Ernő önkormányzati képviselő a problémákat lapunknak.

2019 áprilisában döntött úgy a kormány és Tarlós István főpolgármester, hogy 2,1 milliárd forintból hét családi szabadidőparkot létesítenek Budapesten. Abban, hogy a Tejút park legyen az egyik helyszín, Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd csepeli polgármester állapodtak meg. A májusi átadás után kezdtek sokasodni a problémák a parkot működtető Főkerttel. A toalett nyitásának késlekedése miatt, a locsolórendszer működésével, a gumiszőnyeg kivitelezésével és a szemét elvitelével is akadtak gondok. Utóbbiban a Csepeli Városgazda segít napi szinten a Főkert-nek, különben halomban állna itt a szemét. A csepeli önkormányzat mindenben segít, amiben tud. A kivitelezési hibák javítását, a villany felkapcsolását azonban csak a parkot fenntartó fővárosi önkormányzat tudja megoldani” – mondta el Ábel Attila alpolgármester.

 

 

Csepel nem számíthat fővárosi támogatásra

2019 novemberétől kezdve egymás után mondta vissza Karácsony Gergely főpolgármester és az új fővárosi vezetés a nem balliberális vezetésű kerületek fejlesztéseit. Csepelen a következő öt évre teljesen leállították a fővárosi útépítéseket, a HÉV mellé tervezett P+R parkolók építését, visszavonták a Csepelt is érintő új fővárosi kerékpárút tervét, és még a 2020-es rendes lomtalanítást is elvették a csepeliektől. Mindezt úgy tették, hogy például a Táncsics Mihály utca felújítására Tarlós István már évekkel ezelőtt elkülöníttette a szükséges forrást, és a szerződést is aláírták a munkálatokra.

A rendszerváltás óta egyetlen főpolgármester sem tett különbséget a kerületek között a helyi vezetés pártállása szerint. Budapest új vezetésének azonban kizárólag a pártpolitikai szempontok számítanak. Erről Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes is beszélt a „Csepeli csütörtök” című politikai fórumon a Munkásotthonban. Hiába része Budapestnek Csepel, a fővárosi vezetést ez kevéssé érdekli. A pártpolitikai szempontok fontosak, ezért a Csepelen élők nem számíthatnak semmilyen támogatásra – emelte ki a politikus asszony. A fórumon fel sem merült, hogy a csepeliek ugyanolyan adófizetők, mint bárki más: Gy. Németh csak azt tartotta fontosnak, hogy a fővárosi vezetés az országgyűlési választásokra kampányoljon.

TK

 

Csepel.hu

23 hozzászólás “Tejút park: nem kapcsolja fel a villanyt a főváros” bejegyzésre

  1. ta-dam szerint:

    Lesz ez még rosszabb!

  2. kismiska szerint:

    Miért nem az ELMŰ-t hibáztatja “TK” amiért még nem készült el a hálózatra kötés?
    Tényleg a fővárosháza felelőssége (személy szerint tutira a Karácsonyé) hogy az egyik külső kerület parkjában nincs közvilágítás?Ő adja a megbízást az ELMŰ-nek?
    A többi felsorolt kivitelezési hiba stb.felelőse miért nincs megnevezve?
    A park műszaki átvétele a kerület részéről hogyan történt a rákötés nélkül?

    “2020-es rendes lomtalanítást is elvették a csepeliektől”ezt még nem jelenthetjük ki mert a Lénárd tavalyi személyes döntése alapján csak december elején lett volna…
    Azt hittem ez már elégszer ki lett tárgyalva hogy csak csúszik kb. 1-2 hónapot-ami kevesebb mint amikor 2018 nyaráról csúszott 2019 decemberére 5 hónappal…

  3. admin szerint:

    A szemetet a csepeli önkormányzat szedi, a vécét is hónapokba telt elindítani. A KFK helyett kismiska szerint mindent másnak kell megcsinálnia?

  4. kismiska szerint:

    #admin#Van külön fővárosi elektromos művek(a Karácsony közvetlen irányítása alatt)ami direkt nem köti rá az ELMŰ hálózatára a parkot?Az nem az ELMŰ (vagy alvállalkozója)dolga lenne?

  5. kiss jano szerint:

    Ha már kőzvílágítás akkor nem ELMŰ hanem BDK Kft,melynek résztulajdonosa a főváros,

  6. admin szerint:

    Vegyünk egy hétköznapi példát. Kismiska megpróbálja megmagyarázni a feleségének, hogy az ELMÜ hibája, hogy fél éve gyertyával kell világítani.

    Sikerül?

  7. Tóth kati szerint:

    Ettől a takony semmihez nem értő bábu Karácsonytól semmi jóra nem számíthat Csepel.Pitiáner bosszú.Gy.Németh egy komcsi pártkatona,nulla tudás,nulla szakértelem,ostoba dk-s tyúk.Ezek régen se,most ee képesek értelmes dolgokra.A proli mentalitás áthatja őket.Karácsony egyfolytábsn sír,panaszkodik.Semmihez nem ért,nem is érdekli.A siserehadat el kell tartani,de nem ök fizetik ezt meg,hanem mi.

  8. Tóth kati szerint:

    A fővárosi komcsi vezetés azzal a kreténnel az éoen nem is fog mást csinálni,mint pusztítani.Építésre alkalmatlanok.

  9. robi szerint:

    Egy park kivilágítása semmi ahhoz képest, hogy az utcai lámpák évek óta szinte a koromsötétben kapcsolódnak fel és le a városban.

    A tudat módosítottak kedvéért még egyszer leírom: évek óta!!
    Lehet fújni az idomított dumát.

  10. kiss jano szerint:

    Az ,hogy mikor kapcsolódnak fel és le a közvill lámpák csak a megrendelőn múlik.-fízetőn-Szerződést kell modósítani és többet fízetni tovább vílágítanak a fényforrások.

  11. kormánypárti szerint:

    Karácsony! Hát mit képzelsz te magadról, mi? Balesetveszélybe sodrod a csepelieket, he?
    Szabó! Persze ezt az ügyet is telibesz@rod, mert nem lehet a kormányt szidni. Szabó, tulajdonképpen kit képviselsz te az adófizetők pénzén???

  12. Gary Ridgway szerint:

    kiss jano!
    Elárulok egy titkot!
    A közvilágítás éjjel, amikor horkol a nép, az erőművek meddőjét pislogja el, tehát részben ingyen kellene, hogy legyen, főleg Na+ csövekkel és LED-del. 😁

  13. Zee szerint:

    Lásd Csepel Plaza parkoló, köszönjük a sötétseget mindenkinekinek. 😀

  14. kiss jano szerint:

    Gary Ridgway! Elárulok egy titkot! Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen,a mai világban meg pláne.

  15. Attila szerint:

    Csepel Pláza parkoló magánterület…

  16. ábelkedvenc szerint:

    Gary Ridgway szerint:
    Beszélsz hülyeséget… Mi az h erőművi meddő? Amit ki kell dobni az ablakon?
    A fogyasztási csúcs 22-ig, nyáron 23-ig van reggel 6-ig, 7-ig…
    A közvilágítás is ezt fedi le, tíz után már erősen csökkentett… Nincs itt semmilyen ingyen v olcsó áram, sőt mint láthatod, a lakossági csúcs fedi a közvilágítási csúcsot…

  17. Tóth kati szerint:

    Pitiáner ez a kretén Karácsony,de hát a komcsik mindig is ilyenek voltak.

  18. Gary Ridgway szerint:

    Most, hogy a kijárási tilalom alatt sem csökkentették a járatszámokat, a “nagymagyar” teljes buszparkjának bevetése ellenére is megszopatják a fővárost, még büntetve is, a magánparkolókat is megnyittatja a kormány, így remélem, hogy soha nem lesz világítás! 😁 Biztosan népszerűek lesznek mongolfidiótáék 2022-ben. 😛

  19. Tóth kati szerint:

    Covid járvány idején miért is kellene csökkenteni a járatokat?Látom gray te is okos járványügyi szakértő vagy.Azt a kretén karácsonyt meg vidd haza!

  20. […] Tejút park: nem kapcsolja fel a villanyt a főváros […]

  21. […] Sötétség a csepeli Tejút parkban: ezt a parkot is a Főkertnek kellene fenntartania, de a világítást sem kapcsolják fel […]

  22. […] közvetlenül a szabadidőpark átadása után gondok voltak a szemetes kukák ürítésével, az öntözőrendszerrel és a világítással. A […]

Itt lehet hozzászólni !